I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 30 juni 2011

Lite mer från fjällen.

1 kosnt
Turister, är det väl mest, bygger högar av stenar, vid speciellt en sjö uppe på Hardagnervidda, det ser kul ut!

5 fjäll
Fjället är fullt av överraskningar. De mest delikata små blommor växer längs vandringslederna, men det gäller att få ögonen på dom, för dom är så små, så små….

7 mossa
Lavar finns det gott om och de är väldigt sparsmakade i färgsättningen, men eleganta!

9 mossa

11 mossa

15 mossa
Lav med fjällbjörk.

17 mossa

20 bäck
Och porlande, kristallklara bäckar.

25 fjällbrud
Fjällbrud (Saxifraga cotyledon). Rätt vad det är finns den bara där, mitt emellan stora stenar!
26 fjällbrud

Agneta!

26 kommentarer:

 1. Å vilka härliga bilder ...jag njuter att att gå in och titta på dina vackra bilder du lägger ut i dina inlägg /Kram

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder. Den porlande bäcken ger svalka tycker jag och fjällbruden har jag i min trädgård.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så otroligt vackert - och storslaget! Man känner sig så liten, på ett bra sätt! Det är ju en stor fördel att vandra tillsammans med en växtkunnig person (!), en del av de växter du visar, hade jag nog inte ens sett!
  Kramar från slättbon Monica!

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder men fjällvärlden är inget för mej. Jag gillar skogar och hagar, sjöar och hav. Räcker utmärkt att se det på bild så här :)

  SvaraRadera
 5. Nu har jag läst ikapp och njutit av dina bilder från både fjällen och båtutflykten. Underbara bilder (som vanligt)!

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Jag sitter och bläddrar tillbaka och tittar på dina fina bilder från Norge. Vi gjorde vandringar i Österrike i våras och nu måste det bli Norge framöver. Fjällbäcken med sitt klara vatten - jag blir lyrisk. Växtligheten är ju också helt annorlunda än vad skog och äng visar.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 7. Som alltid, härliga bilder. =o)
  Saknar fjällen och dess lava, små blommor, korta träd, krispiga vatten och underbara vyer.
  kram

  SvaraRadera
 8. Underbara fjällbäckar med sitt klara kalla vatten! Vackra bilder!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. När vi var på Aruba gjorde man sådana små stenhögar för att man vill komma tillbaka, kanske det är nått liknande vid er.
  Det är lätt att bli blind på sin omgivning, jag tycker jag ser med andra ögon när jag har kameran med. Helt plötsligt ser man de där små oansenliga söta blommorna och man njuter allt mer av sin omgivning.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Längtar till Norge när jag ser dina vackra bilder. Vi åker till Kroatien om en vecka och vi hade inte tänkt oss någon tur till Norge i år. Men nu verkar det kanske bli ändrade planer. Ev. har vi köpt två gamla norska kaminer som skall hämtas, vi får se. Hur går det för din blåregn, har du fått nån blomma? Min är stor frodig och grön utan blommor...ler. Ha nu en riktigt mysig helg!
  kram Pia

  SvaraRadera
 11. Så vacker den karga fjällvärlden är!! Å att det kan växa där...EN gång har jag vandrat i fjällvärlden, då den svenska, och jag var helt förundrad över hur vackert det var, och att folk inte förstod det...men inte har jag varit där efter det!!
  försökt ta reda lite på om chokladblomman, men det enda jag fått fram är att den härstammar från Mexico, och att den ska övervintras som dahliaknölar...nu kan jag oss emellan berätta att den jag hade förra sommaren inte gick att återuppliva...den hade antagit eternellstadiet...men skam den som ger sej!!
  Ha´en bra dag, idag bär det här ut på den stora rosjakten!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 12. Bygga högar av stenar - har läst någonstans, någongång om det......var det nu var? Men det har någon slags betydelse tror jag.

  SvaraRadera
 13. Once upon a time förlovade jag mig med en norrman bara för att han bodde så fint vid fjord och fjäll... När han flyttade till Sverige tog det slut.

  SvaraRadera
 14. Aha, det är fjällbrud jag har i trädgården! Vacker ;o)
  Måste le lite för mig själv, fotograferar oxå lava i alla varianter när jag är ute på tur (aldrig sur).
  De är så fashinerande ;o)

  Klem Anna

  SvaraRadera
 15. så vackra bilder!!!
  Visst kommer man långt med det hi hi.
  kram

  SvaraRadera
 16. Oj, nu har jag missat mycket vackert igen. Det ser fantastiskt ut i fjällen! Så ni lämnar Bohuslän när alla andra åker dit?:)
  Vad skönt att du kunde dra liiite på smilbanden nu när påsktraumat ligger en liten bit bak i tiden:)
  Ha det riktigt gott på fjällresan!
  Kram Jennie

  SvaraRadera
 17. Minns när vi var i Norge, först var man helt hänförd över alla porlande bäckar och vattenfall, efter många mil i bil var det ingen som brydde sig... Fast på den tiden var man ung och det enda man brydde sig om var att bada och möjligtvis kolla på killar!
  Sedan vet jag att vi var lite besvikna över att missa en tv-serie, på den tiden hade man inte tv i husvagnen utan man fick gå till ett hus på campingen. Norsk tv var ju inget kul så vi längtade hem bara för vi missade tv-programmen... Jösses säger jag bara!
  Hoppas du har fint väder, här är det regn...
  Många kramar!

  SvaraRadera
 18. Fjällen känns väääldigt avlägset för mig men fina bilder, såklart!

  kram louise

  SvaraRadera
 19. Hej Agneta och tack för värmande ord hos mig! Nu är jag på "G" igen och tycker det ska bli så roligt att få skriva lite då å då! Måste vara helt underbart på Hardangervida förstår jag! Ha det gott! Kram Iréne

  SvaraRadera
 20. Underbara fjällvärld! Den där sjön har jag passerat! Ser väldigt kul ut med alla små och stora stentorn, och självklart var jag tvungen att hjälpa till att bygga!

  SvaraRadera
 21. Har just njutit av alla dina bilder från Norge! Så otroligt vackert! Så kul att få hyra en stuga på ett sånt fantastiskt ställe:)

  Kram

  SvaraRadera
 22. Hej
  Tack för di snälla kommentar , det värmer!!
  Men hallå vilka fina bilder, du är duktig med kameran du. Fjällen är vackert det slår det mesta, Sommaren är så otroligt intensiv, alla växter ska hinna med så mycket på så kort tid.
  Mvh Dick

  SvaraRadera
 23. Underbara bilder av lava och var finns vackrare natur än i fjällen. Det finaste jag vet är kalfjällen, känns som om man var ensam i hela världen. Tyvärr är jag ju ingen ensamvarg men kalfjällen är ändå det finaste jag vet. Bor själv på plattland så kanske därav denna beundran.

  SvaraRadera
 24. Underbara bilder. Jag blir jättesugen på en fjälltur själv. Nu har vi ju inte nästgårds till fjällen precis. får se vad vi gör på semestern annars får vi ta det en annan gång.
  Synd på dina grönsaker. Våra växer som ogräs med allt det här regnet och nu klistrig värme. Dom gillar det.
  Kram

  SvaraRadera
 25. Semesterdags förstår jag.
  Tack för dina vackra bilder!

  Ha en fortsatt trevlig resa!
  Kram till dig.

  SvaraRadera
 26. This info is invaluable. How can I find out more?

  Feel free to visit my website: Abercrombie and Fitch

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta