I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 16 februari 2016

Sneekpeak.......


Fördriver förkylningsdagarna med att ta det lugnt, titta på Omgivningen när han dammsuger, och att sortera bilder!

Hittade Thalia från förra våren! Snart (nåja) kommer dom tillbaka!




Och mina favorittulpaner, Tulipa tarda! 
Googlade just, dom kallas visst flocktulpaner! 
Stämmer det? I så fall lärde jag mig just det.


Sen kommer min alldeles egen primularabatt! Hoppas jag!


Och dom små violerna som växer i springorna i berget!

Jaaa, jag har genom att läsa bloggar under dom senaste åren lärt mig att våren är en fantastisk tid!
Jag tyckte inte det innan, jag är uppenbarligen en ljusskygg person, men nu börjar jag uppskatta ljuset och att allt vaknar till liv igen.
Man försöker lära sig hela livet! 
Och det är kanske hela grejen med livet! Man uppskattar mer och fler saker......och känner tacksamhet!

Agneta!

p.s. är det nån mer än jag som tycker att dammsugarljud är ett förfärligt ljud......oharmoniskt, irriterande, nervöst, meningslöst dessutom.......

32 kommentarer:

  1. Åhh man blir ju galen av längtan. Kraaam pia

    SvaraRadera
  2. Nu längtar man verkligen!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  3. Nu längtar man verkligen!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Dammsugarljud gillar jag inte. Våren däremot :)

    SvaraRadera
  5. Tummen ner för dammsugarljud, nej alla mina två tummar ner, 'fniss'
    Verkligen ett oljud, därför dammsuger alltid Rolf, ja jag ibland . . . .
    När grannen dammsuger hör jag det ända hit (ca 300 m) hon har en centraldammsugare
    och den fläkten veter mot vårat håll, fy vilket hemskt oljud.

    Underbart att få se lite tidiga vårblommor, trodde det redan blommade på det viset hos dig, för det är väl inte nu som det blommar så.
    Bedårande söt liten blyg viol . . . .
    Vi har så kalla nätter nu som man blir ledsen, 15 - gr inte alls kul, dagen är förvisso solig och vacker med den isiga vinden brrrrrrrrrrrrrrr . . . . .
    Men snart snart vänder det, Lina och Annie är hos oss några dar nu för de har sprotlov, men vilket sportlov . . .? Nog vill man vara ute då och visst finns det snö uppe på Isabergs skidanläggning men vilka enorma köer, ja ja alltid något att sucka över. Flickorna gnäller inte, det gör jag, tycker synd om dem så imorgon blir det badhuset tillsammans.
    Sköt om dig/ Eva

    SvaraRadera
  6. Precis den sneekpeaken som behövs nu:) Tänk snart så är dom där i rabatterna. Men burr så kallt det var i morse -11°. Jag har ju varit hemma några dagar nu, hostar mig tokig på nätterna, , men planerar att jobba i morgon. Sedan är jag ledig tors-fre:) Lagom med en dag i veckan;)
    Lykke delar helt klart din mening när det gäller dammsugaren, hon är helt livrädd för den.
    Kram och krya på dig

    SvaraRadera
  7. En tjuvtitt på den annalkande våren är aldrig fel.
    Förkylningsdagar ska just fördrivas och det verkar du fixa rätt bra.
    Dammsugarljud har jag inget emot. Meningslöst? Hur skulle det se ut om inte dammsugaren fick mullra fram ibland? Sigge däremot gillar inte dammsugaren, då sticker han och gömmer sig.

    SvaraRadera
  8. hej, här är en som alltid älskat våren, ljuset, längre dagar, växtligheten som kommer allteftersom...
    Och här är en som också älskar Thalia! Sån fin liten lökväxt!Kom över flera lökar på rea förra hösten, så jag hoppas på ett stooort flor i vår!
    Hälsningar Lena

    SvaraRadera
  9. Underbara vårblommor! Längtar jättemycket efter lite plusgrader!

    SvaraRadera
  10. Åh, så mycket fint du har att se fram emot! Thalia är ju helt underbara och allt det andra också såklart! Den här tiden är nästan den allra bästa, när ljuset kommit tillbaks och varje vecka blir minst en halv timme längre och solen stannar kvar...! Åh, så härlig tid detta är!
    Kram
    LIsa

    SvaraRadera
  11. Åh, jag köpte ju Thalia-lökar i höstas och satte, så nu hoppas jag, att jag också får så vacker blomning! Mina absoluta favoriter bland narcisser!

    Idag har vi haft årets hittills finaste dag med strålande sol, ingen vind och hög, klar luft. Det blev en lång, skön promenad längs havet tillsammans med syrran!Ett par plusgrader på dagen men natten till idag var det -7 grader!

    Dammsugarljud är OK, så länge det är någon annan som dammsuger, tycker jag! Och det är det för det mesta...
    Krya-på-dig-kram från vapendragerskan!

    SvaraRadera
  12. Det låter verkligen härligt med en primularabatt. Hoppas att den kommer att blomma fint hos dig till våren. Jag satte några nya godingar förra våren. Hoppas att de trivs.

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  13. Nej, dammsugarljud är inget vidare helst inte på mornarna, men bra att det blir gjort.
    Thalia, en härlig narciss! Började plantera in den, men sorken äter nästan fortare än jag planterar.
    Vilken vårinjektion med vivor i motljus. Jag är lite tvärtemot dig... har börjat uppskatta hösten alltmer. Är glad för att jag är född i ett land med åfyra rstider. Hade varit väldigt tråkigt med bara en eller två.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  14. Du har så härliga inlägg lilla gumman. Vad beträffar dammsugandet och ljudet , tycker jag att det är skönt. Mina flickor var här i går
    städade. Det är underbart att höra efter sen Du fullt 80 år.
    Ha ,ha när Du fyller 80 finns inte jag längre. kram till dig och omgivningen. från Hajan

    SvaraRadera
  15. Härliga vårbilder! Jag längtar också till våren, solen och allt det där. :) Jo, tror att man blir mer uppmärksam och även tacksam ju äldre man blir.
    Dammsugarljudet kan nog bli lite extra irriterande när man inte är frisk. Krya på dig!

    SvaraRadera
  16. En vitlöksklyfta i vardera näsborren och en mangosmoothie i handen. Plus kolla på Omgivningen. När han dammsuger. Det gör susen.

    SvaraRadera
  17. Jag tycker det låter alldeles underbart när det är min man som dammsuger. Annars är väl inte ljudet så njutbart.
    Visst är det väl så att man lär sig något hela livet. Finfina blommor att längta till. Spännande med en sådan tomt, där växterna kommer upp mellan stenar. Snyggt! / Britt

    SvaraRadera
  18. Jag kan stå ut med dammsugar(o)ljudet om det ät någon annan än jag som håller i slangen...
    Kul och nödvändigt att gå igenom och sortera bilder. Härliga vårbilder som dök upp! Jag håller på att försöka radera en del av mina medan jag också väntar på att bli frisk.

    Krya på dig!
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  19. Jag är en höstmänniska, men jag kan stå ut med våren...Visst är det härligt när de första vårblommorna tittar fram. Tror nog att jag gillar liljekonvaljer(nostalgi-skolavslutningar)och anemoner mest. Har en väninna som har alldeles fantastiska anemonrabatter. Dammsuga gillar jag inte! Fattar inte varför dammsugaren fastnar i och bakom allt och så tappar den hjulen om man drar lite...mycket...Ha en fortsatt fin vecka och krya på dig!
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  20. Ohh vad man längtar nu. Tänk att februari snart är över. bara det att börja så är ju lycka. Chilifrön i såjorden och snart blir det lite annat. Dina bilder är så vackra och man längtar ännu mer. Till dess fördjupar jag mig i mina nyköpta reaböcker med blommor, träd, och annat mysigt.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  21. Så tråkigt att du är sjuk men ändå tur att det inte blev på resan. Titta på kort är kul och att titta på dina fina kort är underbart ska du veta, så fina och skarpa. Tur du bestämde dej för att fortsätta blogga, jag fick liksom lite knip i hjärtat när jag läste det inlägget. Krya på dej.
    Kram

    SvaraRadera
  22. Åh vad jag längtar till våren när jag ser dina bilder!!
    Håller med om dammsugaren..skulle vilja ha en som är ljudlös!!
    Krya på dig!! Kraaaam

    SvaraRadera
  23. Jasså du är invaderad av förkylningsbacillen. Här har vi klarat oss hittills men istället tar jag det lugnt några dagar för det här ryggskrället.
    Trevligt att titta på när gubben damsuger för det gjorde jag för en stund sen.
    Våren ja, den är nog rätt grå till dess lövsprickningen sker men ljuset det kan man absolut inte få för mycket av. Brukar säga jag är värme och solberoende och ändå måste jag leva här uppe i kölden o mörkret.

    SvaraRadera
  24. Heej, vet du, min dotter påstår att mina djur är så rädda för dammsugarljudet därför att dom är så ovana vid det! Alltså menar hon att jag städar alltför sällan...kan det verkligen ligga något i det ? Jo det kan nog det....men det beror ju enkom bara på att jag inte vill skrämma livet ur de små liven...
    Tihi, kram på dej

    SvaraRadera
  25. Att dammsuga är skränigt och tråkigt! Men att längta till våren det är härligt! Lapade första goa vårsolen igår när jag var uppe i ett äppelträd och klippte. Det var en fantastisk dag! Inte lika mysigt idag, soligt men snorkall vind...sen väntas snö i natt. Yippie! Not!
    Kram på dig
    Milla

    SvaraRadera
  26. Ja den där snabeldraken som man drar runt på men det gör ju dock lite nytta hi hi! Eftersom vi eldar med ved är den framme 2 ggr per dag...
    Flocktulpaner, så fina! Ja våren kommer som en välsignelse varje år och jag uppskattar den mer o mer, det har nog med åldern att göra hi hi...
    Kram till dig från Titti

    SvaraRadera
  27. Men åh så härliga bilder, snart kan vi njuta av vårens alla under. Själv såg jag massor av fullt utslagna små gult lysande vintergäck förra veckan.
    Jag har legat i influensan som raserar i vårt land sen en tid och är inte fullt återställd ännu. Inte kul att vara sjuk, jag har själv varit helt utslagen med hög feber, inget blivit gjort på ett tag, mannen har fått sköta allt, det brukar han förresten göra i vanliga fall också, han gillar att städa och gå ut med lille Åskar.
    Lider inte så mycket av ljudet från dammsugaren eftersom vi har en centraldammsugare och de låter inte så mycket, motorn sitter uppe på vinden och där kan den ju bullra för sig själv hur mycket den vill :)
    Ser att du har varit på en trevlig tur till New York, vilka härliga bilder du tog.
    Dina fina kuddar som du broderat är helt underbara. Det händer alltid så mycket hos dig, lycka till med änglatrumpeten hade själv mycket fina exemplar för några år sen som doftade ljuvligt om kvällarna.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  28. Krya på dej!
    Här i Wales var det frost inatt, men nu är det ca 7 grader och våren är här. Den kommer till dej också, fast bara lite senare!

    SvaraRadera
  29. Vilka härliga vårbilder, nu fick jag längtan efter små knoppar i rabatten.
    Skönt att du lärt dig uppskatta våren på ett helt annat sätt, jag är nog lite småkär i alla årstider men jag hatar regn och rusk...fast det fenomenet har vi ju året runt =(
    Du måste köpa en dammsugare som är tyst, vår nya låter ingenting. Jag blir lika förvirrad varje gång, tror att den är avstängd fast den suger för fullt.
    Krya på dig kramar <3

    SvaraRadera
  30. Hej på dig
    Va kul att se dig i hörnan igen. Det har duggat dåligt där sista tiden.
    Tack för komplimangen på korten. Det är ju så kul att pyssla. Ja den lilla grunkan som korten sitter i ska allt var en blomsterpryl. Precis som du skriver.
    Krya nu på dig.
    Kram från Maria

    SvaraRadera
  31. Hoppas du är på benen snart igen så att du kan gå och stänga av dammsugaren. Håller med dig om att ljudet är bedrövligt... Krya på dig!

    SvaraRadera
  32. Det är först på senare år (efter att jag blivit med växthus, tror jag) som jag börjat uppskatta våren på riktigt. Förr var våren en axelryckning, och en transportsträcka till sommaren, men nu ... nu är den helt underbar! Ljuvligt när livet startar om igen. Jag älskar det!

    Bedårande med den lilla violen som kommer upp vid berget, åh vad jag vill ha eget berg i dagen.

    Kram!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta