I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 9 februari 2016

Frånvaro. Ett kort slag på resa. Och kanske längre.....Ja, jag gjorde en halvspontan avvikelse från bloggvärlden, då jag och en väninna åkte till New York, för att se oss omkring.
Vi tittade på det mesta. 

Jag har inte varit där sedan precis innan 9/11 (2001), så att få se Freedom Tower/One World Trade Center, stod högt på min lista.

Och så klart även 9/11 Memorial, de två dammarna som finns där som väldigt vackra och stillsamma rester av det som en gång var grunden för de två hus som flögs ned.......man blev liksom alldeles tyst och nästan tassade runt, det var en märklig, andäktig känsla.

Vi gjorde även en tur runt Frihetsgudinnan (jag tycker hon ser lite sur ut, eller hur?). 

Vi gick inte upp i henne, jag gjorde det en gång för väldigt länge sedan och det är enda gången i mitt liv jag haft träningsvärk. Av rädsla.

Då var Omgivningen och jag upp till kronan och jag minns just inte mer än att det var väldigt, väldigt "skräckigt".

Det var bara stålrör som räcke och inget skydd vid sidorna och trappstegen var av typen järngaller så man såg ned genom hela huvudet på gudinnan......och så mötte man dom som skulle ner också.....huuuuhhh....
Åsså var vi på musikal. 

Vi såg Jersey Boys och den var kolossalt bra, helt enormt bra, och musiken är liksom "min" musik. 

Alla som inte är 20 år känner säkert till Frankie Valli and the Four Season's musik!

Men det allra, allra mest fantastiska med den här resan var att vi nog hade alla typer av väder.Och snö!

Min dröm i många, många, många år har varit att få se Central Park i snö.
Och så kom det snö en av dagarna, mycket snö! Och min dröm besannades.

Det började med snöfall och grå himmel och vi gick till parken och där fikade vi och medan vi satt där sprack himlen upp mer och mer, tills himlen var helt ljusblå.....

.....det var liksom helt magiskt, jag kan inte förstå att man kan få sin dröm uppfylld så på pricken, jag var lyrisk......och tog hur många bilder som helst, så klart.

Det var jag inte ensam om, alla skrattade och kastade snöbollar och var som barn, och klickandet av kameror hördes vida omkring, det var nästan som en riktigt dålig film......eller hur jag nu skall uttrycka mig!
Jaaa, så skulle vi då åka hem igen och precis den dagen fick jag en sån där underbar luftrörskatarr så nu är jag helt slagen i dank. Men vilken tur att den inte kom när vi åkte dit!!!

Under tiden jag var borta funderade jag på det här med att blogga, i morgon eller möjligen i övermorgon, är det 6 år sedan jag började blogga, och det känns lite grand som om det räcker nu.

Jag vet inte säkert, men kanske blir det så.......det går liksom inte att bestämma, men det har känts så den här veckan......

Men jag hör av mig på något sätt!

Stor kram från
Agneta!


34 kommentarer:

 1. Vilken spännande resa, och tänk, att du fick ser Central Park i snö och solsken!
  Minnesmonumentet måste också vara häftigt att få se!
  Trist att bli sjuk förstås, hoppas att du kryar på dej!
  Bloggtorkan kan verkligen slå till ibland! Du känner säkert snart hur du vill göra!
  Kryapådejkramar
  Lisa

  SvaraRadera
 2. ...jag kommer i alla fall att sakna dina fantastiska bilder och dina roliga kåserier i så fall!
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Men åh vilka bilder. Helt magiskt som du skriver.
  Jo Frihetsgudinnan ser inte så munter ut. Och hu kul kan det vara, att stå där år ut och år in....jag hade också kunnat hålla mig för skratt.
  Det sista har jag full förståelse för, men jag skulle sakna inläggen jättemycket!! / Britt

  SvaraRadera
 4. Men snälla rara Agneta, det kan du väl inte mena . . . .
  att sluta,då blir jag ledsen för du har så mycket att 'bjuda på'.
  Ta lite blogg semester i så fall, du får inte överge oss, du har många trogna läsare.
  Detta inlägg var ju intressant, gillar ju att resa så när du berättar och visar bilder känns det som även jag vore där. jag har nämligen aldrig varit i NY.
  Fast vi talat om det i 100 år, 'fniss' Rolf har ju kusiner i New Jersey, Chicago.
  Vilken lycka att få det väder du önskat länge, gläder mig med dig.
  Tur att halsen inte bråkade innan, så nu kan du kurera dig hemma.
  Jag har haft en slags förkylning som 'bara' satte sig i ögon och näsa, de rann i kapp och jag ville bara vara i mörker. Som tur ingen hosta m.m. börjar piggna till

  Sköt om dig, du vet, vila värme och kärlek är viktigt.
  Kramar/ Eva

  SvaraRadera
 5. En spontan tur till New York för att se sig omkring låter inte helt fel. Kan man dessutom få drömmar förverkligade och bli underhållen av "sin" musik så är lyckan fullständig.

  Jag har oxå nån gång haft den där "slutabloggakänslan" under mina 7½ år i bloggvärlden, men efter en tids eftertanke bestämt mig för att fortsätta då bloggandet betyder mycket för mig. Jag hoppas att jag får fortsätta läsa dina inspirerande inlägg.

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig resa ni haft. Skulle också kunna tänka mig att åka dit, men omgivningen håller inte med, haha.
  Hoppas verkligen inte att du slutar blogga. Har gjort det, av och till, i 8 år snart. Eller om det t o m är 9 och jag har lovat mig själv att bli bättre på det framöver.
  Ha en fin kväll.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 7. Men snälla du inte kan vi ju leva utan dig och din härliga humor .Så vackert med snö over there ,kramen Nette

  SvaraRadera
 8. Wow, wow, dubbelwow! VILKA bilder från Central Park i snö! Helt magiska. Förstår att det kändes som en dröm att gå omkring där! Och det var ju en dröm. Som gick i uppfyllelse! Grattis!
  Nej, det låter inget vidare att gå upp i Frihetsgudinnan.Men tror du inte att dom har fixat det lite bättre nu? Hela trappor? Hiss, kanske?

  Tråkigt med din förkylning, men skönt att den inte kom första dagen i NY!

  Angående bloggandet; Du ska förstås sluta om du känner så, men vi är många som kommer att sakna dina fantastiska bilder. Och vad ska du göra fotoböcker av då?
  Nåja, vi hörs ju i alla fall, men...

  Massor av krya-på-dig-kramar och hälsa Omgivningen!
  Monica

  SvaraRadera
 9. Härligt med en resa till den stora staden och dina bilder förmedlar verkligen den magiska känslan. Förstår verkligen det du säger om bloggandet, det slår mig också ibland. Här kommer en kryapådigkram!/Merja

  SvaraRadera
 10. Vilken resa du gjort! Och så många vackra bilder, speciellt de från Central Park i snöskrud.
  Funderar du på att sluta blogga? Det vore väl ändå synd, men jag kan förstå dig. Var sak har sin tid och är det inte roligt längre ska man sluta. Jag bloggar ju ännu, men har slutat med alla fotoutmaningar och annat som styrt bloggen. Bättre eller sämre, inte vet jag, men jag håller nog på ett tag till.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 11. Vilken trevlig liten minisemester du gjort, och vädret är verkligen omväxlande.
  Jag hoppas verkligen att du fortsätter blogga, det är alltid så roligt att läsa vad som händer runt omkring dig (jag tror inte du kan hålla dig borta från bloggandet, man är liksom fast, saknar att få dela med sig och saknar sina vänner)
  Kram!

  SvaraRadera
 12. O Agneta wat zijn je sneeuw foto,s mooooi.

  SvaraRadera
 13. Underbara bilder från en av världen bästa städer, kanske den bästa!

  SvaraRadera
 14. Nu längtar jag till New York. Tiden går, det är trettio år sedan jag var där.
  Men jag vet inte om mina gamla ben orkar med. Fina bilder du visar och jag känner igen din beskrivning av trapporna i Frihetsgudinnan.
  Angående att sluta med sin blogg så ser jag att det är många av mina följare som har slutat. Jag känner ju själv att det tar emot ibland men att sluta helt känns
  lite ledsamt. Du blir saknad av många så du kan väl bara ta en paus och känna efter om bloggandet inte iallafall var rätt trivsamt.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 15. Wow vilka bilder! Vilken härlig resa. Och tänk att du fick se snö också:)
  Sluta blogga?! Det örat lyssnar inte jag på;) Åh vad jag hade saknat dig i bloggvärlden. Men samtidigt så förstår jag dig såklart.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 16. Ojojoj !!! New York i snö. Det kunde man väl inte tro, men såklart kan det vara så. Alla gånger jag varit där har det varit sommar eller tidig höst. Central Park bara älskar jag . Och pulsen och alla broar och alla ........... Känner att jag snart måste åka dit igen. Att resa är att leva sägs det och snälla du .......inte kan du sluta blogga. Det godkänner vi inte. Hur ska vi då få se alla dina vackra bilder där från berget, alla fantastiska växter ni har runt ert hus.Känns det trögt kan du väl minska inläggen. Det har jag gjort, bara ca ett i veckan. Fast då blir det desto längre. men det är så skönt att skriva av sig.
  Kom igen Agneta !!!! Du behövs här !!!! Kram Eva

  SvaraRadera
 17. Vilka häftiga bilder från ett snöigt New York,förstår att du var lyrisk!

  Nämen Agneta, inte sluta blogga väl?! Skulle sakna dig, dina fina inlägg och bilder och din humor nåt enormt! Kan du åtminstone inte ge oss ett livstecken en gång i månaden...?

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 18. ...Och kanske längre låter oroväckande... skulle sakna dig, men å andra sidan har 6 år respekt med sig. Det verkar gå nån magisk gräns där, men det ska ju vara roligt annars är det ju ingen mening. Roligt är det i alla fall att läsa dina inlägg och njuta av dina bilder. Känner mig nästan hemma vid kusten nu.
  Förstår att det var härligt med snö i Central Park, härligt över huvudtaget att se sig om vid den här årstiden.
  Allt gott och kram
  Anette

  SvaraRadera
 19. Lägga av? Det kan du inte mena!!! Skulle sakna dej! Men å andra sidan 6 år är en lång tid och vet inte heller om jag fortsätter så länge. Snart 3 år.
  Härliga N Y bilder och vad mycket trevligt ni gjort!

  SvaraRadera
 20. Nämen, inte tänker du väl lägga ner verksamheten.
  New York ser och låter spännande. Men väldigt långt borta. Men kanske borde man ta sig ditöver någongång. Min Omgivning vill. Och då brukar det bli så.

  SvaraRadera
 21. Så härligt med en sådan resa! Fast jag är ju ingen vinterälskare så hade nog velat ha sol och värme. Fast bilderna är onekligen vackra och härliga. Inte ska du sluta blogga, jag som nyss hittat din blogg och finner den synnerligen trevlig. Men allt har sin tid...man måste ju känna för det man gör. Blir det tvång känns det ju inte så kul.
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 22. Ännu en gång, Välkommen hem!
  Förstår att det var en fin resa...och så vackert med snön! Var ju tur i oturen att du blev sjuk när ni skulle hem. Sen är det aldrig kul att vara sjuk!!
  Förstår detta med bloggandet! Jag känner likadant ibland. Känns nästan som om Instagram tagit över just bloggandet!
  Ha en fortsatt bra eftermiddag och krya på dig!!
  Kram och hälsa!!
  Ps..nu är det väl snart dags för en träff igen...fniss...

  SvaraRadera
 23. Så vackra bilder från ett snöigt Central Park. Men så är du ju en duktig fotograf, det har jag ju sett redan innan.
  Jag instämmer med de övriga i att jag kommer sakna dina inlägg om du lägger ner bloggandet, men jag önskar dig lycka till med det du i så fall gör istället!
  Kram

  SvaraRadera
 24. Hej!
  Nu har jag lustläst både min förra kommentar här och mitt senaste inlägg jakt efter lidmuttrar, skulle också vilja veta vad det är, kanske nåt som gnisslar och gnäller lite lidande... Däremot hittar jag limduttar, duttar av lim he, he, he!
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm, har svarat och tackat på din blogg! Och undrar vilken läkare jag ska uppsöka nu. Herregud, jag har väl aldrig haft den minsta lässvårighet......Tack så mycket och en limdutt, vet jag ju vad det är! Tror jag, just nu litar jag inte ett smack på mig själv! Nattkram

   Radera
 25. Men nu kom jag av mig totalt. Skulle ge en massa respons till ditt inlägg och så slutar det med att du lägger ner bloggen!!! NEEEEEEJ, jag vill inte mista kontakten med dig! Alldeles för många av mina vänner, såna som jag aldrig träffat men tycker mig lärt känna rätt väl och tycker så mycket om har slutat blogga och det har inneburit att fast de besökt min blogg ibland så blir det inte samma sak. Jag kan ju inte återgälda besöken och inte föra en dialog. Det blir bara ensidig kommunikation och det vill jag inte ha. Du som har så mycket roligt att förtälja, som reser och ser dig om, som planterar och donar i trädgården, som bor så vackert, nää nu blev jag ledsen i ögat. Jag tassar ut och tittar in igen när chocken lagt sig, o då vill jag läsa att du bara skojade minsann! KRAAAM

  SvaraRadera
 26. Vilken härlig resa och så många fina bilder du bjuder på, även i ord!
  Och så hoppas jag att du bestämmer dig för att fortsätta blogga, när du har tid och lust förstås! Det är så roligt att titta in här då och då.
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 27. Åh så fina bilder! Det där med att knata omkring på järngallertrappor på hög höjd är något jag drömmer mardrömmar om! Och inte kan du sluta blogga! Hur skulle jag då få rapporter hemifrån och få se bilder på Leiavoffsen?

  SvaraRadera
 28. Tack snälla du för alla dessa fina bilder från NY! Wow säger jag bara...blir sugen på att åka dit någongång framöver. Vinterbilderna är MAGISKA!
  Ja nog vill jag att du är kvar i bloggvärlden men jag förstår dig så väl, har själv haft samma tankar just för att man tycker man skrivit och visat allt...men så kommer man på något att skriva och fota och sen är man igång igen!
  Ha en skön kväll och en glad fredag.
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 29. Det var inte dåligt. Vilka underbara bilder och du berättar så bra. Lilla
  vän res nu, när Du bliver äldre kommer du inte iväg, det bara inte bliver av. Verkligen klokt gjort, res om Du har räd, man lever länge på sin reseminnen. Tack för du delar med Dig- kram från Hajan

  SvaraRadera
 30. Så flotte bilder du har tatt i New York, det var nok en fantastisk reise og tenk at det ble kronet med snø i Central Park!! Ja, du Agneta...det er vel få endrd slm skulle ønske seg snø når de er i New York!! He, he, i allefall ikke jeg! :-) Kjedelig å bli syk på tur...
  Håper du bare tar en bloggpause (om du kjenner for det) og at du kommer tilbake (når du kjenner for det)!!!! God-bedrings-klem!!

  SvaraRadera
 31. Krya på hälsning med massor av solsken i.
  Även varma goa Alla hjärtans dag kramar/ Eva

  SvaraRadera
 32. Önskar dig och Omgivningen en särdeles kärleksfull helg. Och jag tycker inte alls att du ska sluta bloggeriet, alldeles för mycket har du kvar att visa oss! Vare sig det är New York i snö eller Snäckskalsdalen i våryra. Tänk om och tänk rätt!
  Skämt åsido, jag förstår. Men vi skulle sakna dina intressanta och skojsiga inlägg mycket. Och precis just nu kom jag på en lösning... låt Omgivningen ta över ett tag, haha! Det skulle bli intressant! Han känns ju så bekant vid det här laget...

  Hjärtekramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta