I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 19 februari 2016

A little bit of this and a little bit of that.....


Så fort en vecka går! Jag hostar mig genom dagarna, så det får gärna gå fort! Vädret är inget vidare, så det är rätt trevligt att få hålla sig inomhus, så jag kan bli riktigt bras tills det fina vädret kommer.Läste att man nu har slutat tillverka en av mina favoritbilar.
Vi, Omgivningen och jag, har ju tyckt det varit lite roligt med bilar, fast vi har slutat tycka det nu, och kör "modernt", dvs, vi kör urtråkig bil. Bil och bil, fortskaffningsmedel mera, bara.


Men en gång hade jag (jaa, alldeles jag själv, faktiskt) just en Land Rover Defender och den var kul. Trög, stor, lite bökig, men bara så kul!
Det var lite störst är först över den, andra fina bilar ville inte bumpa in i min pansarvagn!
Och varför vi inte har den kvar, jaaa, det vet jag inte riktigt......det var väl en sån där idé man kan få som verkade bra just då, att nu ska vi inte ha den här bilen mer.....


I veckan hade Agneta med bloggen Stort och smått en liten konversation om kommatering.....Och då kan man ju se här ovan hur galet, eller bra, det kan bli, det där med kommatecken.

Agneta kommer förresten ut med sin första bok i maj!

Det skall bli roligt att läsa den, jag ser jättemycket fram emot det! Jag tror den kan vara något extra, missa den inte.
Man kan bevaka den via bokus t ex.


Jag hade också en konversation med Anette med bloggen Rost och rädisor.
Har konverserat mycket i veckan verkar det som.
Anette hade ett jättebra tips om hur man kan göra såstickor, läckra sådana. Läs gärna här!
Jag läste och tänkte, det här måste jag ju göra.
 
Så kom jag till sista raden och där skulle man avsluta med en "lidmutter".
Och jag tänkte, vad är en lidmutter?
Jag läste om och om igen och till slut frågade jag Anette var man kunde hitta lidmuttrar.
Och stackars Anette hon läste och läste sitt inlägg och kunde inte få rätsida på vad jag menade.
Till slut undrade hon om det möjligen var "limdutt" jag menade.....
Så därför har jag med texten i bilden ovan, jag tröstar och stärker mig med vetskapen, att lika gärna som man kan läsa "rätt", så kan man läsa "fel"!!


Vi har seriösa planer på att bygga en öppen spis (jag envisas med att kalla det så, det är ju en sån där låda man eldar i förstås, annat är tydligen inte på tal) mitt i huset.
Vi har därför byggt upp en skalenlig för att se hur det möjligen kommer att bli.
Den skall vara öppen, jaja, ha "fönster" åt fyra håll.
Återstår bara resten nu!

Trevlig helg!
Agneta!

26 kommentarer:

 1. Tur att jag inte har en sådan bil. Även om andra kanske inte skulle vilja köra på mig, så kunde ju jag köra på dem. Det vore för hemskt.
  Tänk vad kommatering kan förändra.
  Texten i boken var ju läslig trots att den var fel.
  De såpinnarna blev jag också sugen på, med eller utan plutt. Fast jag undrar om det går med sådana pärlor som barn trär armband av.
  "Öppen spis" är mysigt, så går det så absolut. Vi har en braskamin, men .. ännu käckare hade det varit om vi haft den i vår öppna hall, för då kunde vi se den från mer än ett rum. Så tänk ordentligt./ Britt

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt inlägg :)
  Texten kan man ju trots allt läsa... konstigt :)
  Kul att du tittat in hos mig!
  Hoppas allt är bra med dig och att du får en riktigt mysig fredagskväll!
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 3. Ja, det där med att läsa fel det har man ju gjort många gånger och inte fattat ett jota. Sen skrattar man gott åt eländet.
  Hoppas du kryar på dig snart. Ha en skön kväll
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag kör en Kia Sorento - den är bara stor när jag ska parkera - då är den gigantisk. Fattar inte varför parkeringsplatserna är så små.

  Jobbigt med förkylningar - då är det skönt med en brasa att värma sig vid och mysa.

  SvaraRadera
 5. Fiffigt att lådbygga skalenligt. Tror det kan bli urtjusigt!

  Din Land Rover var ju urläcker!
  Här finns bilintresset fortfarande kvar liksom Land Rover i originalskick från 1970-talet. Räknas som jaktbil, fast jag har nog spenderat mer tid att fota den än att åka. Har hittills inte lyckats kliva i utan att slå i knäet och sätena är stenhårda med tunn galonklädd skumgummi.

  Mannen kommer i detta just nu in, nyklippt och fin och undrar vad jag sysslar med. Visar dina bilder och säger att du hade en Land Rover.
  -HAR HON SÅLT DEN? Skriker han. Då ångrar hon väl sig nu... De är dyra. Mannen skiljer sig nämligen aldrig från sina ögonstenar. Det finns alltså fler roliga bilar i familjen.

  Besökte en familj i somras som hade planterat i en bil och fått till det riktigt bra. Det kanske vore nåt för mig...

  Jag det var ju för tokigt med limdutten och du mår tro att jag letade för jag hade mycket väl kunnat skriva lidmutter och missa det. Fingrarna skenar ibland. Tack för länk.

  Kul inlägg!

  Anette


  SvaraRadera
 6. Men du.....vilka såpinnar. Det tipset norpar jag också. Så kul att hitta nya bloggar med spännande inlägg. Vilket bygge ni har arrangerat. Det blir nog toppen.
  Bilar , ja nog skulle mannen vilja höja sin bilstatus, medan jag nöjer mig med min lilla blå.
  Nu får du krya på dig. Jag var så där hostig runt nyår. Det märkliga var att plötsligt en morgon var hostan borta. Bara så där !!!!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Ja, dagarna kan vara långa ibland, men veckorna går svindlande fort!

  Haha, ja, jag kan gott tro att du har haft en sådan bil! En tuff tjej som du! Passar dig precis. Själv hade jag en liten Renault 4, med skjutfönster och tältstolar. 30 hästkrafter. Det var bra att ha en så anspråkslös bil. Ingen kände sig hotad, alla var vänliga och släppte fram en, etc!

  Kommateringen ÄR viktig. Meningar kan bli obegripliga eller åtminstone tvetydiga utan dem. Men få människor kommaterar nuförtiden. Säger jag, som är en oförbätterlig språkpolis...

  Däremot hade jag inga problem att läsa texten. Fast i första ögonblicket trodde jag att det var en isländsk text...

  Åh, en öppen spis! Det funderade vi skarpt på när vårt hus byggdes om till året-runt, men i vårt hus med många vinklar och utbyggnader, så passade det inte, tyvärr. Fiffigt med attrappen!
  (Har svarat på ditt mail.)
  Vårkramar, Monica

  SvaraRadera
 8. Lidmutter :) :) :)
  Ibland fattar man verkligen inte vad det är man läst fel... Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 9. Dagarna och särskilt helgerna passerar väldigt snabbt förbi - där håller jag verkligen med dej! En "blink" är rätta ordet!
  En öppen spis - så härligt och mitt i rummet dessutom! Ser att Leia inspekterar också! :)
  Ha en fortsatt skön helg och fortsätt krya på dej från snuvan!
  Kram
  LIsa

  SvaraRadera
 10. Du är så himla rolig, så det liknar ingenting . Komma tecken vill jag gärna ha med. Jag läser högt vad är det jag skrivit då upptäcker jag mina fel ibland. I morgon kommer mina anhöriga att fixa till mitt tangent bord.
  Här är bokstäverna utnötta, så då tänker jag vad faan lyser det rött för?
  Felstavat på grund av det. Så på Söndag bliver det ifyllnad här.
  Det är så kul med dig lilla gumman, Du orkar ju att kemmentera hos oss allesammans nästan. Trevlig helg och det kommer att bliva bra med
  "din spisel " hälsar Hajan

  SvaraRadera
 11. Men åh vad roligt! (Blir barnsligt förtjust över att se min bok i någon annans blogginlägg!) Jag hoppas verkligen att du kommer att tycka om att läsa den. :)
  Kram <3

  SvaraRadera
 12. Suveränt inlägg, både roligt och intressant. Extra intressant för mig som språkintresserad.
  Er Land Rover var riktigt läcker. Kult. När jag slutade köra bil så övergick vi, på D:s önskemål, från "vanlig" bil till Jeep Patriot, lite motsatt väg alltså. Nu önskar jag att även jag tidigt fastnat för Jeep som jag tycker är både läckrare och bättre än "vanliga" bilar.
  Lycka till med öppenspisbygget!

  SvaraRadera
 13. Tack för ett härligt inlägg! Det där med bilar på senare år känner jag igen. Allt eftersom familjen här hemma har minskat så har även bilarna minskat. Numera kallas den "pensionärsbil" / "handikappsbil". Elakt frågade jag när Friherren kom hem med den om den hade trampor för jag kunde inte se någon motorhuv... Nåja, vi får plats, lätt att gå in och ur, bensinsnål och storhandling för oss två ryms. Men häftig...knappast!
  Ha en fin helg!
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 14. Bilar är inte riktigt min grej. Jag kör Sveriges troligen allra vanligaste bil - V70 - och är nöjd med det.
  Bra trick med lådorna! Om de blir till en riktig eldstad så kommer det att bli urtjusigt!
  Hosta färdigt och må så gott!

  SvaraRadera
 15. Men du så härligt med en sån spis. det vore ju nåt för kolonin. man kanske fryser mindre om man ser elden från alla håll hihi. Nja det blir en kamin där från ett mobbförråd på sj.Det går nog bra det med.
  Ha det så gott i ovädret och krya på dig
  Kram Meta

  SvaraRadera
 16. Så trevligt med en öppen spis. Mysfaktorn blir stor. Jag har en öppen spis som man eldar ved i, men oftast har jag bara värmeljus där då det blir så varmt. Och det där med kommantecken eller språk i sig kan verkligen bli både roligt och tokigt. Ha en fin lördag.

  SvaraRadera
 17. Haha, o hunden fattar ingenting! Varför står det en massa flyttkartonger mitt på golvet, ska dom börja fylla dem, o vart ska vi då ta vägen? undrar hon...
  Jag gissar att ni har busväder nu, precis som vi, fast ert kom förstås först!
  Vet du, en gång för hundra år sedan var jag gift med en man som bytte bil en gång i kvartalet...minst! Och varje gång till en fabriksny...Audi! Gissa om vi gick back...värdet sjunker ju så snart du rullat ut från fabriken...sen dess är bilar inte värt ett skit i mina ögon, ja mer än för ren transport då förstås...jag märker tydligt av att en sådan saknas...tar mig ingenstans om jag inte liftar...
  Nu ska jag äta en till vädret passande middag, köttsoppan står på spisen för andra timmen. Önskar dig en trevlig fortsättning på helgen, som springer så fort så fort förbi
  Kramen

  SvaraRadera
 18. Historian om kommatecken och punkter gillar jag!
  Det har talats mycket här på nyheterna om att de ska sluta göra Land Rover Defender, en klassiker. Tråkigt!
  Så trevligt och mysigt det ser ut hos er. Det är skönt med kamin, men också skönt att inte längre behöva ha den för värmens skull, bara för njutning.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 19. Ska man åka ståndsmässigt så är ju detta min favoritbil! Vill ha! Oljerock och svart labrador som tillbehör ha ha...
  Ha en skön kväll nu!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 20. Jag har en favoritbil. Eller två...Lexus och Aston Martin. Men, får nöja mig med en lightvariant, Toyota, som bara går och går...aldrig några fel! Har varit på racingbanor i England mycket och där finns både en och annan Aston Martin och Lexus OCH Land Rover...
  Kul och viktigt med kommatering-kan bli riktigt fel och kul! Hullerombullertexten var lätt att läsa.
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 21. Blev lite orolig..tänkta " Jaha nu skall dom flytta" och någon har fått igenom..storstaden igen..haha.
  Men sedan läste jag..och då var det ju "bara" en öppen spis!! Tänk så mysigt det kommer att bli!!
  Hoppas att du kryat på dig, och mår bättre!!
  Kraaaam och hälsa!!

  SvaraRadera
 22. Blev lite oroad av lådorna där! Men se, de var bara en öppen spis! Spännande! Här finns en sån i ett hörn i vardagsrummet men den används tyvärr dåligt. Tänder jag och råkar gå därifrån så har elden slocknat en stund senare fastän "någon" sitter bara ett par meter bort. Så jag har slutat med det.
  Bilar ja... Hade vi haft bättre plats hade jag nog kunnat tänka mig en egen sommarbil. Nu får jag nöja mig med att åka med i den som Mannen i mitt liv har.
  Konstigt nog verkar han ha förtur på ev. platser på tomten och i garage... Men jag skall väl inte säga det högt för då kanske jag får flytta ur ett eller annat rum här inne?!
  Krya på dig! Hälsa!
  Kram!

  SvaraRadera
 23. Ja den här helgen gick som en blink,
  ovanligt snabbt. Och vilken häftig bil du
  har haft, vilken känsla och köra en sån.
  Fattade inte lådhögen direkt, men smart
  och göra en prototyp.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 24. Jag gillar också den där bilen. Kommer aldrig att ha en sådan, men åh så fin den är.

  Här gick helgen lika snabbt som ett knäpp med fingrarna. Hade kunnat tänka mig ett par dagar till.

  Kram och krya!
  Linda

  SvaraRadera
 25. Viktigt med komman och punkter. Och syftningar och att inte skriva isär. Och läsa rätt är förstås också viktigt.
  Ha det gött!

  SvaraRadera
 26. Min drömbil en gång, men det blev aldrig så - livet kom liksom emellan :)
  Spännande det där, både med kommateringen och med HUR vi läser.
  Jo, "slå över nätet"- skylten fanns vid en golfbana, men man kan ju tolka den lite som man vill. det viktigaste var ju att man inte ska slå någon.
  Trodde du mossbilden var fejkad? Kul du gillade den och förresten så får du titta igen för det är inte samma bild i headern - samma mossa, men inte samma bild :)
  Wow - en öppen spis - läckert!
  Ha det gott allra bästa Agneta!
  Kram

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta