I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 27 december 2015

God fortsättning! Snöööö!

Snöööö! 
Men tyvärr västkustvarianten, dvs slaskigt!


Men vad skådar man! Ljuset! Långt där borta, säkert på väg hit!


Leia gladde sig åt snön. Hundar struntar ju i vad det är för slags snö.....


En liten mossboll som jag gjorde innan jul och lade i en kruka vid ingången. Snurrade runt ett litet snöre med små guldkulor på också.


Det var dagens kortfattade rapport!

Jag kämpar tappert vidare med elektroniken.

Kameran. Preciiiiis samma som den gamla. Men inte en sak är samma.

Datorn. Preciiiiiis samma som den gamla. Men uppdaterad. Följaktligen känner jag inte igen en enda sak. Inte en enda.

Tänk när man skrev brev för hand till varandra och ibland snitsade till det med att skicka med ett foto!

Börjar fundera på att återgå till det!

Agneta


18 kommentarer:

 1. Hihi, du är rolig du....men jag skickar i alla fall mina julkort på RIKTIGT.Gillar inte sms-julkort, det ska vara i papper! På riktigt alltså :) Ja vi har också fått snö...undrar hur länge den kommer att stanna....
  God fortsättning.

  SvaraRadera
 2. Snö!!?? Här är det så grönt så grönt. Ja det var lite annorlunda förr. man fick vänta i veckor innan man fick svar. Jag gillar det här nya, sån är jag fast julkort skickar jag på posten. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. God fortsättning Agneta. i natt kom det lite snö men det regnade bort fortare än kvickt. Det har ösregnat hela dagen men jag och en vän var ute trots det och tränade våra hundar i en och en halv timme, du förstår säkert hur vi såg ut när vi kom hem. Julen har kommit och gått med all den goda maten som hör till men nu längtar jag efter spagetti och köttfärssås och vardagens vanliga lunk.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 4. Snö! Det har vi inte här. Inte ens snöblask.
  Men jag medger att det ser fint ut. På bild.
  Däremot hade vi lite soldis idag och det var efterlängtat!
  Det där med uppdatering av dator och kamera - ja, du vet vad jag tycker...
  Vissa saker var bättre förr.
  Vi hörs, kramar och hälsa.
  Monica

  SvaraRadera
 5. Vissa saker var definitivt bättre förr. Nog kan man sakna alla brevvänner. På den tiden var det roligt när posten kom. Nu är det bara roligt vid jul :)
  Här snöade i natt, regnade i morse...

  SvaraRadera
 6. Hihi, inte lätt med ny teknik. Du får kämpa på:)
  Vi fick också snö, som nästan regnat bort redan.
  Lykke var tokglad.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Ja denna teknik! Hatar den även om den är fantastisk att ha men åhhh man blir snabbt gråhårig av den hi hi...
  Njut av sköna dagar nu och snö, ja är det SÅ den ser ut :)
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 8. Tänk om vi kunde fått lite kyla och snö _före_ jul. Vad mysigt det hade varit!
  Det var vitt och fint när jag vaknade före åtta i morse, men tyvärr regnade det samtidigt och strax därefter var det inte så fint längre.

  SvaraRadera
 9. Även här kom snön. Brrr...
  Jag har en väninna som jag fortfarande skriver handskrivna brev med, vilket vi gjort sedan vi lärde oss skriva. Hon har ingen dator, så då får det bli brevpapper, kuvert och frimärke. Det hade varit enklare med mail, men ...
  Nu får vi se hur det går med det här vita. Några dagar kan det få ligga, nu när det ändå dråsat ner. / Britt

  SvaraRadera
 10. Härligt med riktig vinter!
  God fortsättning!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 11. Så ni har fått snö ni också, så länge den nu varar! Vi har också fått vår beskärda del här, men misstänker att den inte blir långvarig här heller! Ett tunnt täcke som redan verkar börja töa, men....ändå, man vet att det är vinter!
  Elektroniken är verkligen krånglig! Min dator tjatar hela tiden på att jag ska uppdatera till Windows 10 men jag vägrar och har hört att allt blir rena kaoset...!
  Ja, man kanske ska återgå till pennan istället, så mycket enklare!

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 12. Ja, se den där tekniken... hopplöst jobbigt innan man lär sig nya finesser :)
  Snön kom hit också igår... och enligt kvällsblaskorna så är "sibirienkylan" på väg... undrar om snön är kvar till dess ...?
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Den där varianten av snö verkar väldigt likt gotlandsvarianten....för sån snö har vi också just nu.... väldigt blöt snö, och hunden bryr sig inte här heller kan jag säga!
  Jaa, tänk när man hade brevvänner,det var tider det! ;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 14. Så ni har snö ni! Här fick vi ca 5 mm och inte de 1,5 dm som de lovade! Barnbarnen är så besvikna. Ur led är tiden.

  God fortsättning till dig också och tack för dina fina kommentarer hos mig.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 15. Så kom den då till slut och genast blev det så mycket ljusare där ute.
  Elektronikens utveckling är inte bara av godo. Även när man köpt preciiis samma som tidigare så måste man lära sig nytt. Men, det är väl just det som är utveckling.
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 16. Snö...hade vi här igår morse. En liten stund...sedan blev det blask och regn. Bara att gilla läget. Det där med teknik. Förr när mina söner bodde hemma behövde jag bar sucka och stöna högt(läs: fick hysteriska utbrott...)så kom de och löste alla tekniska problem. Nu bor den närmaste 20 mil från mig, så det hjälper inte hur jag än låter. Jag får fixa alla sådana problem själv. Och, gör det också! Kvinnor kan! Fast nya prylar tar förstås tid att lära sig, men man löser det också. Man får liksom erövra apparaten lite i taget...Hmmm...hur lät det där...
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 17. Snö...hade vi här igår morse. En liten stund...sedan blev det blask och regn. Bara att gilla läget. Det där med teknik. Förr när mina söner bodde hemma behövde jag bar sucka och stöna högt(läs: fick hysteriska utbrott...)så kom de och löste alla tekniska problem. Nu bor den närmaste 20 mil från mig, så det hjälper inte hur jag än låter. Jag får fixa alla sådana problem själv. Och, gör det också! Kvinnor kan! Fast nya prylar tar förstås tid att lära sig, men man löser det också. Man får liksom erövra apparaten lite i taget...Hmmm...hur lät det där...
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 18. Ha ha !! Ska nog inte uppgradera något här inte, men man får ju påminnelser då och då. Här kom också lite snö på annandagen. Men det är numera mest slask. Jag hann i alla fall att fota en snöboll. Juldagarna var toppen , med alla familjemedlemmar och "tillbehör" hemma . Nu tar vi oss ann lugna mellandagar , förutom att vi pendlar till stan varje dag till dom som kan lägga om förband. En jätteseg historia , som du ju vet om. Det blev ju jul här i alla fall.
  Ha en fin nyårshelg. Kramar från oss //Eva

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta