I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 12 december 2015

Åsså tittar lilla solen fram ibland…..

1151212
Ner för backarna.

Vill man ha någon som helst kontakt med omvärlden är det den här vägen som gäller. Många säger att den inte är så kul uppför sedan, men det är bara att knata på, det är nyttigt!

 

2151212
En promenad till sjön (havet) är alltid uppfriskande och vid den här tiden får man lite sol på sig, man går liksom åt rätt håll, såvida solen är framme, så klart, och det var den den här dagen!

 

3151212
Rakt ut och där ligger det stora havet, världen……

 

4151212
Nån som känner för att ta ett dopp? Hela vägen här är det fint att bada, det är bara det, att jag gör det inte, det är alltid för kallt. 1975 var det varmt.

Skogen man ser till vänster är förresten Nordens Ark!

 

5151212
Leia är ingen badkruka, hon badar jämt och hela tiden, men simma vill hon inte. Vi jublar när hon tar ett par simtag ibland.

 

6151212
Det dröjer inte länge förrän solen försvinner ner och bakom horisonten……jag älskar dom här färgerna….

Agneta!

16 kommentarer:

 1. Hurra, min favoritväg! Den är lika vacker vid alla årstider. Det är det där med att den liksom försvinner - man undrar vad som döljer sig nedanför backen...
  Jag tycker att nerförsbacke är nästan jobbigare än uppförsbacke, man är så rädd att glida på gruset. Eller, jag är rädd att glida, rättare sagt. Det har jag nämligen gjort en gång och det var inte kul.

  Det ser faktiskt lockande ut att bada, men det känns nog inte så vid den här årstiden, kan jag tänka! Men alla retrievers älskar ju att bada!
  Vi hade sol här idag också och det blev en lång promenad och sedan middag hos Fia. En bra dag.
  Kramar och hälsa, Monica

  SvaraRadera
 2. So beautiful, Aggie! I love your photos.

  SvaraRadera
 3. Underbar miljö. Mums för själen.

  SvaraRadera
 4. Du bor ju i en annan värld, så spännande och nästan omöjlig terräng
  men Du känner väl till din gata. Du berättar så bra, man bliver lite avundsjuk på Dig.
  Trevlig Luciadag önskar jag Dig-

  SvaraRadera
 5. Vilka hoppingivande bilder med rätt mycket solljus. Jag höll på att skriva att din omgivning är väldigt vacker. Och bokstavligt menar jag det, fast det kan ju missuppfattas. / Britt

  SvaraRadera
 6. VAckert! Förstår inte hur du kan låta bli att bada dagligen!!!??

  SvaraRadera
 7. Härligt det ser ut! Det gäller att passa på att ta vara på solen de få gånger den vill titta fram.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 8. Vackra vilder, men man kan inte se att det är mitten av december. Vi har haft två kalla dagar nu, så gräsmattor och träd är täckta av frost, tacksam för det lilla för någon snö har vi inte sett skymten av ännu.
  Kram Annica

  SvaraRadera
 9. Vilka underbara bilder och med SOL, dessutom! Ja, jag klagar inte heller, vi har också sol, både igår och idag! Så vackert det är trots att vi inte har någon snö, mycket frost däremot!
  Nej, att bada känns liiiite för kallt ännu, men Leia är såklart ingen badkruka! :)
  Ha en fortsatt skön Lucia-dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Jag önskar jag bodde som du.
  Det verkar helt underbart.
  Hälsningar från Uppsala
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 11. Så vackert de där timmarna solen visar sig! Underbara bilder!
  Här har vi också haft en solig helg med lite rimfrost.
  Ha en skön kväll!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 12. Väldigt vackra omgivningar du bor i, men nåt dopp skulle det inte bli för min del heller. Gott med promenad i solsken och vackert ljus. Här mest mörkt och grått.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 13. Underbara bilder tillika vyer.
  Älskar bilder där himlen kommer med själv har jag en förkärlek för moln av alla slag och former.
  Jag passar doppet i kallaste laget. Att promenera i solsken är aldrig fel hela kroppen mår bra både insidan och utsidan.

  Ha en skön måndag
  Kram

  SvaraRadera
 14. Helt underbara bilder som verkligen tilltalar mig.
  Jag känner för ett dopp, har alltid tyckt om kallt vatten och funderar allvarligt på att börja vinterbada. Jag var på öppet hus härom veckan när vi i Karlshamn äntligen fick vårt kallbadhus som ligger så vackert nere vid havet med en fantastisk utsikt från panoramafönstret i bastun. Det ända som hindrar mig är att jag vill kunna bada naken men de som byggt badhuset har inte tänkt på att det går en mycket populär strandpromenad precis intill. Vill inte försöka tränga på mig en baddräkt när man varm och fuktig kliver ut från bastun.
  Alla känner ju alla i en så här liten stad och jag känner mig inte så bekväm med att bjuda på nakenchock. Men vem vet, kanske jag struntar i att alla kan se och gör som våra hundar hoppar rätt ut i det blå.
  Önskar dig en fortsatt trevlig deceber.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 15. Vilken fin solig helg vi hade, det behövde vi minsann när man haft storm och hemskheter länge. Det milda vädret är på gång igen och jag tror att den riktiga vintern kommer i januari, allt blir fördröjt nu för tiden.
  Jag tänker på det här med all världens katastrofer m.m. man får vara tacksam att vi inte har det värre ändå, när man jämför.
  Tänk att snart sitter man där på en 'mjuk' Bohuslänsk klippa och njuter i solen.
  Det vänder snart i dagarna, men gärna en vit kall vinter innan våren, det blir mer normalt då.
  Att den vovven du har är inte dålig med att vilja bada på vintern, undrar om det har något med hennes päls att göra ? . . .
  Ha det så bra kram/ Eva

  SvaraRadera
 16. Kontrasterna , hav berg (eller klippor) är så fascinerande hos er. Och alla dessa solnedgångar och inte minst soluppgångar . Det är bara så WOW. Hoppas att du återkommer på bloggen snarast. Vad är det för nåt att det krånglar ???!!! Man blir ju helt galen på sånt.
  Good luck. Kram Eva

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta