I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 6 december 2015

Helga måste ha vänt och kommit tillbaka!

1151206
Det måste ha varit så att Helga vände, tog en tur utöver Nordsjön, och återkom med oförminskad styrka, för som det har blåst idag, vattenståndet steg med nästan 1 meter och jag tror det är mycket.

 

2151206
Katterna ville inte gå ut, jag ville inte gå ut, Omgivningen ville inte gå ut, men Leia ville gå ut så då fick det bli en sväng till sjön (havet), och det var nästan så jag lyfte och jag står ändå ganska stadigt på jorden.

 

3151206
Någons stol kom farande över fjorden och landade i vår hamn!

 

4151206
Omgivningen har ju gubevars legat i flottan så han ställde sig så klart på kommandobryggan och skådade ut över fjorden! En man i sitt rätta element.

Fel, för han är det sjösjukaste jag hört talas om…..

 

5151206
Jag är väldig fascinerad av dramatiska väder, så länge det inte innebär katastrofer, visst är det häftigt med naturens krafter och nästan inget dagsljus vid 14 tiden på dagen?!

 

6151206
Känner att jag vill avsluta med en filosofisk tankegång, värd att fundera på……

Agneta!

20 kommentarer:

 1. Dramatik i kubik! Tur att ni har huset rätt förankrat. Jag gillar inte blåst alls så jag bor nog på helt rätt ställe! Men inte vill jag ha +10,6 grader en mycket tidig morgon på andra advent! Och snön, den får vi nog inte se på den här sidan nyår. Om det behagar komma nån överhuvudtaget. Ingen ordning alls! Stackars oss.

  Ha en fin andra advent, trots...

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt att få ett livstecken från dig. Har tänkt på dig och Helga i flera dagar. Jag har målat upp en bild att du sitter där i ert hus utan el, internet och en massa nerfallna träd runt omkring. Men det gör du tydligen inte. Skönt om det inte blev så "allvarligt" hos er.
   Kram från din bloggvän i ett blåsigt SMålnad

   Radera
 2. Det är många uppblåsta kvinnfolk som färdas nu här blåser det mest varje dag och vi fick samma vattenmängd som du senaste natt .Jag har inte varit ute på flera dagar .Men kanske idag kunde man ta sig en sväng i mörkret .Fin filosofi du hade där på slutet ,värt att fundera över ,kramen Nette

  SvaraRadera
 3. Den var riktigt bra den filosofiska tankegången, jag ska försöka ta hand om mina golfbollar lite bättre! Ibland blir det som småkulorna och sanden tar för mycket plats! Önskar dig fin 2. advent!

  SvaraRadera
 4. Jag har nog läst det om golfbollarna och sanden, någon gång. Vilken fiffig hjärna att komma på något sådant. Det gäller att tänka rätt och prioritera.
  Nu är maskinen beställd, det är nog en golfboll.
  Visst är det fascinerande med vädrets krafter. Om man inte blir hårt drabbad. Förstås. / Britt

  SvaraRadera
 5. Blåser, ja det kan man verkligen säga! Regnar också och mörkt precis hela dagen!

  SvaraRadera
 6. Hu, som det blåser hos dig, jag pratade med min mamma som sa likadant, stormen var inte över där uppe.
  Intressant filosofi, mycket tänkvärt. Jag är inte längre tillfreds med min jobbsituation och borde ta tag i det, men enkelt är det inte.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Den är bra, jag har hört den förut men då var det en kopp kaffe som hälldes i på slutet. Jag föredrar nog kaffe ;) men poängen är bra och viktig vilken som! Nu skall jag gå och titta på dotterns handbollsmatch, bjuda min pappa på fika idag, och motionerat har jag gjort i morse, en blåsig promenad med vovven, som förstås ville ut ;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 8. Ja, kvinnor är ombytliga sägs det ju och Helga är inget undantag. Det blåser rejält här också, men troligen inte alls lika mycket som hos er. Har inte varit nere vid havet på flera dagar, så jag vet inte hur det ser ut med vattenståndet.
  Jag gillar också naturens dramatik, om än i begränsad omfattning, trädet som bröts hos oss gick över gränsen, definitivt. Det var ju i och för sig snö, som gjorde det, men det är ju också en naturkraft. Och så mycket förödelse det blivit i vår strandskog!
  All mark här är privatägd, så kommunen gör ingenting och markägarna gör ingenting (ibland tror jag inte ens att de vet om att de äger marken ända ner till vattenbrynet!), så allt får väl ligga och vissna.
  Men dina bilder, speciellt den översta, över er fjord är så dramatiska och vackra! Och den gula regnkappan gör sig bra mot det mörka vattnet!

  Kloka ord från filosofiprofessorn. Har också hört historien förut och undrar nu som då: Får man byta ut ölen mot vin? Så djupsinnig är jag...skämtar.
  Idag blåser det småspik här, så jag stannar inne, men i morgon ska det bli sol och svag vind och 8 grader, så då ska jag ut och röja efter stormen - mer kvistar och grenar...
  Ha en fin söndag, vi hörs min vän!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 9. Fy vilket väder vi har fått.
  Här i Uppsala regnar och blåser det till tusen. Man kan tro att fönsterna tänker komma in.
  Hälsningar från
  Margit (maxelonia)

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt med dramatik i naturen, bara det inte blir till skada för folk eller fä.
  Riktigt mäktigt vid havet kan jag tro- så livfullt med den ständiga rörelsen i vattnet!
  Så Omgivningen har varit vid flottan, och lider av sjösjuka? Undrar hur den ekvationen gick ihop...?!
  Sjösjuk blir jag också, men bara ute till havs, av själva dyningen! Usch!
  Skönt att ni slapp värsta stormen då, för härjat har den gjort, och mycket här hos oss!
  Vilken klok professor! Mycket tänkvärt och tydligt!
  Hoppas att ni har en skön söndagskväll med många mysiga ljus! (För huuu så mörkt det är hela dagarna!)
  Kramar
  LIsa

  SvaraRadera
 11. Professorns filosofi är verkligen 'rätt tänkt',
  Så borde livet vara, men tyvärr lever inte många så.
  Jag försöker och det fungerar bättre nu sen man blev pensionär, ofta säger jag nu 'vad gör det om 100 år'.
  Kanske är man lat om inte allt är perfekt, men nu skiter jag i vilket, huvudsak man mår väl själv.

  HÅ hå ja ja vilket helg väder vi har, har faktiskt tänkt på dig hur ni i Snäckdalen har haft det. Men huset ligger väl kanske skyddat i viken, hoppas jag.
  Men tänk så vackert att stå där i stormen och se havet i sin ilska vräka sig över land.
  Att Leka bara ville ut, men hon kanske gillar oväder ?
  Jag är mest rädd att få träd över mig eller annat .....
  Var försiktiga . . .
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 12. Herregud vad det har blåst på vissa ställen i Sverige, den ena stormen har avlöst den andra. Nu hoppas jag det blir lugnt ett tag för er så ni får fira jul i lugn och ro.
  Men jag håller med, det är härligt med oväder också...så länge man slipper gå ut i det och det inte faller ner träd över folk och hem.
  Önskar dig en fortsatt fin söndagkväll!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 13. Vilket hemskt oväder Västkusten verkar ha blivit drabbat av!
  Hoppas det lugnar sej!

  SvaraRadera
 14. Det har blåst här i Sandviken också men det är så varmt här nästan som vår
  härliga bilder man riktigt kände stormen. ha en bra vecka :)
  kram från mig

  SvaraRadera
 15. Ja, hjälp vilka oväder! Till och med här. Inlandet har det varit dramatiskt. Julmarknader inställda, " O Helga natt" i Örebro också inställt, strömlöst, fallna träd och bara blött överallt!
  Hoppas du har en mysig innekväll!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 16. Ja vilket väder vi har haft!! Jag har aldrig sett så mycket vatten i Bäveån, och inte bara i ån utan även givetvis bredvid... Men kan man tänka sig...i dag tittar nog solen fram!! Ha en mysig dag!! Kram och hälsa!

  SvaraRadera
 17. Vackra blommiga fåtöljer i förra inlägget och mäktigt väder i detta!
  Vi har nog inte fått uppleva så mycket blåst, ännu...
  Hoppas du får en fortsatt fin, lugnare, vecka! ♥︎

  SvaraRadera
 18. Den är verkligen tänkvärd! Men just ölen byter jag ut mot... Choklad eller något? Snäckskalsvin? Host host ... Jag tycker det är läskigt med dessa naturkrafter, nu är det om orkaner och tsunamis på tv:n och jag tittar med skräckblandad fascination. Ingen storm här men rejäl blåst och i morse ställde jag och kompisen in vår promenad. Katterna har legat inne precis hela dagen, inte likt dem. Hoppas ni slipper mer elände nu,

  Kramen

  SvaraRadera
 19. Jag är glad att Leia fick bestämma så jag fick njuta av bilderna. Precis som du har jag alltid varit fascinerad av dramatiskt väder. Det växer jag aldrig ifrån.
  Tack även för de mycket tänkvärda orden och sättet att visa det på. Så sant, så sant.
  Kram Bosse

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta