I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 16 september 2015

Tre blommor, ett blad o när det brakade loss…….

1150916
Hibiskus!!! Yes! Fick två skott av bloggvän förra året och nu blommar den ena med den sötaste lilla blomma! Tack, tack!

 

2150916
Den här lilla rosen, New Dawn, i sovrumsrabatten, hade så många olika sjukdomar och angrepp i försomras att Omgivningen helt enkelt klippte ner den totalt!

Och nu blommar den redan, friskt och fint! Den låg väldigt risigt till tidigare, men nu får den en chans till!

Så, snälla, sköt dig lilla ros, så jag får ha dig kvar!

 

3150916
Skuggliljan har mest vuxit på höjden den här sommaren och jag tänkte, att nu får jag väl inte se den spektakulära blomman i år.

Men jo då, det blev varmt ett par dagar här, och vips så slog den ut! Jag förstår fortfarande inte att vi kan ha växter här hemma som ser ut som dom jag tänker mig i Amazonas djungler och så där.

 

5150916
Min lilla ginkgo!

Den för en mycket tynande tillvaro, men än så länge kommer den, den är inne på 8:e året nu och den är en konstant, kan man väl nästan säga, den varken växer till sig eller tynar bort.

Får kanske ta och fundera på att flytta den så den får lite mer jord och en chans att ta sig!

 

6150916
Igår när jag satt och tittade på PSG - MalmöFF (ja, jag tycker om fotboll, men bara “stora” matcher), så brakade det loss här utanför!

Det pep och skrek i tv:n och datorerna blippade och ute lät det som om man befann sig i ett extremt krigshärjat område (tror jag, har ju inte drabbats av det, tack och lov, men det räcker ju att se nyheterna), det åskade och haglade och regnade så mycket så man fick nästan hålla för öronen.

Jag t.o.m. glömde ställa in kameran rätt när jag skulle ta bilder. Hela altanen var vit en liten stund.
7150916
Och häng- och stuprännor räckte inte till ett dugg, det skvätte åt alla håll och fördämningar som vi har ovanför huset, på berget, brast och jag fick alla vattenfall, forsar, floder och sjöar jag kunde önska mig!

Idag är det lugnt, det bara småregnar lite lätt så där!

Agneta!

26 kommentarer:

 1. Men vilket oväder ni hade...här regnade det och kom en liten åskknall. Men idag var det ett litet åskväder över mig. Fick ryta i lite åt killarna som inte steg upp...10 min innan busen går, ligger de fortfarande och sover. Hej och Hå...inte kul att börja dagen så. Fast dagen började redan kl 05.10 med medicinering av ögondroppar. Said är så duktig, och jag är så glad att jag kan hjälpa honom.
  Fantastiska blommor du har.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Underbara blommor! Och en så söt liten ginko.
  De skapar alla lite ha begär hos mig, men inte vädret. Har sett flera drabbas, men här var det tack och lov lugnt!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med hibiskusen! Skönt att rosen repade sig. Jaså skuggliljan blommar redan- ert klimat verkar allt rätt bra. Jag har också en liten ginko, som lever men växer inget. I Thailand har jag sett dem växa som små träd, aldrig stora träd. Så det är kanske inga jätteväxter.
  Här blåste det men sådant busväder var det inte. / Britt

  SvaraRadera
 4. Vilket oväder ni hade! Här regnade det lite lätt på kvällen och på fm.
  Så olika det kan vara!
  Dina blommor är helt ljuvliga och rosen.....så vackert, jag kan bara sucka!
  Alltid kul när något blommar, det blir ju som en extra present om man har fått skottet!
  Själv har jag ingen höstträdgård, bara några fula gulbollar, som alltid blir för höga, samt dessa japanska lyktor, som dyker upp lite överallt. Därför njuter jag extra mycket av de som har,och tänker varje år att jag ska minsann....till nästa höst!
  Kul att du kände igen dej i 70-talet i mitt inlägg igår! Jo, visst minns man hur färgglatt det var och allt annat också, som bilder kan trigga igång!
  Jag ska fundera på detta med omslagsbilden - det var ju inte meningen att just DEN skulle komma i fokus, ville bara förklara varför den gamla tidningen var sparad så länge!
  Ha en skön onsdagskväll och hoppas ni slipper oväder!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Oj vilket oväder. Vi fick ordentligt regnoväder tidig morgon till lunch, men inte i närheten av vad ni hade. Hoppas det inte susar över till oss nu bara.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Beautiful, Aggie, and I love how you captured the rain droplets on the leaves.

  SvaraRadera
 7. Vilken vacker skugglilja, har bara gul.
  Visst var det ett attans oväder. Vi hade rejäl åska men inget hagel. Ser ut som ganska stora kulor på din altan.
  Nej, nu vill jag ha uppehållsväder några dagar och helst över helgen när det är trädgårdsmässa i grannbyn.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. Ja det blev ett rejält åskväder!

  SvaraRadera
 9. Skönt med "lugnet efter stormen" idag då.
  En del växter, inte minst rosor, kan må bra av lite omild behandling. Det ger en kick i rätt riktning.
  Åskoväder är jag extra uppmärksam på nu eftersom min dator kraschade vid det senaste ovädret.

  SvaraRadera
 10. Det var inte dåligt vilket oväder Ni hade, men växligheten är det inget fel på, som väl är.
  Vi är lovade åska både i kväll och i morgon . Ja vi får se

  hälsar Hajan

  SvaraRadera
 11. Åskoväder kan vara ganska härliga tycker jag. Så länge jag kan sitta inne i alla fall. Härom året var jag ute och promenerade med stavar på nordvästra Skånes högsta punkt mitt under ett åskväder. Hela jag var en vandrande åskledare kändes det som... Det kändes mindre roligt men gick fint som tur var. :-)

  SvaraRadera
 12. Underbar den rosa rosen ,men oj vilket väder ni hade ,här väntas oväder till fredag ,det är ju ovanligt för det brukar ju vara vackert på fredagar ,kram Nette

  SvaraRadera
 13. Åh, så härligt! Jag älskar oväder iaf om man slipper gå ut i dem... Stå inne och titta ut och fascineras av vädrets makter och vi små på jorden är helt chanslösa.

  SvaraRadera
 14. Ojdå vilket oväder, jag gillar inte när det åskar, speciellt inte på landet. Tur vi hade mamma och pappa här hemma och hälsade på oss några dagar så de också slapp ovädret:)
  Lycka till med din ND, hoppas den sköter sig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 15. Det är väl märkligt att vi som alltid förut varit ett lagomland plötsligt får ta emot stormar hagel i bautaformat och skyfall som ingen sett förut. Man får väl tänka och tro om varför det blir så, men roligt är det inte. Jag drar alltid ut datorn så fort jag lämnar den. Och stora teven. Det är så bedrövligt när de blir knockade. Så vacker new dawnrosen är. Den liknar rosen som vi planterade om i stugan .Jag tror också på att börja om från början när något inte blir bra. Ofta blir det en nytändning. Vi har ett par hortensiabuskar som flyttat hit som vi hoppas att detta händer för.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 16. Hibiskusblommor är så vackra! Vår utomhus-hibiskus har blommat över för i år, men blommorna såg ut nästan som dina, vita med röd mitt!
  Och visst ser skuggliljan exotisk ut, trots sin litenhet!

  Vi hade också ett oväder igår, väldigt plötsligt och inte så långt, men det kom massor av regn på kort tid. Lite åskknallar, men inte alls som hos er!

  Ginkoträd, det finns som sagt, en allé av sådana i Trelleborg. Stora resliga träd!
  De planterades på 50-talet, så de har ju ett par år på nacken, förstås...
  Googla på "ginko Trelleborg", så ser du. Jag hade ett inlägg där de var med för ett par år sedan!

  Lite grått här idag, milt och lite regn ikväll.
  Vi hörs, kramar, Monica  SvaraRadera
 17. Oj... vilket oväder ni fick! Jag gillar så´nt väder... om jag kan sitta under tak och inte behöver gå ut och bli blöt... :)
  New Dawn är en av mina favoritrosor... blommar länge och doftar gott. Vilken fin hibiskus! Jag har haft en röd, fin... men som sagt - betoning på haft! Spännande med din exotiska skugglilja och din lilla ginko... hoppas den växer till sig!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Fina blommor och blad, hoppas dom står sig
  efter regnet. Har regnat som bara den här också,
  det klafsar runt skorna när jag går på gräsmattan.
  Hoppas det kommer något litet högtryck snart.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 19. Hösten är här, underbart tycker både du och jag. Visst är det roligt att glädjas åt det som växer i våra trädgårdar, inte vill man hösta ännu utan njuta ett tag till innan frosten kommer och skördar sina offer.
  Även jag har varit på picknick ute vid havsbandet häromdagen, finns inget bättre än att titta ut över havet, höra måsars skränande och känna vinden i ansiktet.
  Du nämnde i ett tidigare inlägg att du ska dra ner på bloggandet, det har jag också gjort men känner i bland lite dåligt samvete över att man inte är så flitig med att kommentera hos andra, även det tar ju mycket tid. Nu ska jag stänga ner datorn och göra det bästa som finns, virka
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 20. Vilket oväder! Här skulle det regna hela dagen idag, och nog regnade det, men innan jag slutade jobbet, vid 15 sisådär kom solen! Man trodde inte det var sant, så himla fint det blev! Vilken jättefin hibiskus, det är en blomma som alltid är kortlivad hos mig. Och rosen, ja din man vet visst vad han gör.

  Kram

  SvaraRadera
 21. Hej Agneta, jag tänkte faktiskt på dig igår när det stora ovädret med dunder och brak började.
  Såg på vädret att ni skulle få det rejält vid kusten, stackars Snäckan och hennes familj,tänkte jag,
  sitt inte vid datorn och Tv:n. Ni brukar ju få det rätt så jäkligt med de norska ovädren.
  Jo jag tror faktiskt att du (ni) bor på Bohuslänska Amazonas, soligt, varmt med tjusiga växter,
  nästa sekund brakar himlen ner, *fniss*
  Även här kom ovädret, men säkert inget mot erat. Jag är livrädd för åskan.

  När jag kom hem från Polen fick vi sorgebud från god vän, en ny begravning för mig, men Rolf ska med denna gång eftersom det är i grannbyn. Ibland händer alla saker på en gång.

  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
 22. Underbara blommor du har! Visst växlar vädret väldigt! Störtregn ena dagen, sol nästa och så en liten storm också..... Idag har det varit +20 och mulet, kvavt. När brakar det lös tro?!?
  Ha det så gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 23. Hej! Så Åskar har varit på besök och han kom med en stor kanna vatten också! Här har det regnat mycket idag, men ingen åska trots hot från SMHI. Svampvatten kallar jag det och hittade jag inte minsann stora fina taggsvampar. Undrar när det slutar blomstra hos dig, du har magiska fingrar...
  Jag har tagit in min enda pelargon, den blev jätteglad och blommar som aldrig förr i köksfönstret. Nu blev det ljung ute istället, första gången någonsin som jag höstpyntar
  Kram från pörtet

  SvaraRadera
 24. El ninjo på besök? ;) Ett oväder som rensar luften kan vara bra ibland, men ditt oväder verkar vara lite väl mycket (för lilla svedala i alla fall).
  Hoppas det har torkat upp nu. Ha det got!

  SvaraRadera
 25. God morgon!
  Hade skrivit ett långt inlägg..som bara försvann 😖
  Hur som helst, här är ett litet livstecken från mej,, hihi
  Hörde även från lilla mamma att det var ett ruskigt oväder! Men kan du tänka dej...här märkte vi ingenting sv ngt oväder! Men i dag, är det ju som det brukar...storm!!
  Ha nu en fortsatt härlig dag! Kraaaam och hälsa!

  SvaraRadera
 26. Hej! Vilken vacker hibiskus ! Vår New Dawn var helt otroligt fin i juli, blommade som aldrig förr , klädde in hela verandan på huset med massor av blommor , och så plötsligt en dag, helt vissen, angripen av flera olika sjukdomar och otäckheter ! Så trist ! Den har inte kommit igen ännu, men jag klippte nog inte ner den
  tillräckligt . Din är ju jättefin nu!
  Usch då, vilket oväder ni råkade ut för!
  Så roligt att du tyckte om vår tapet, en vägg i köket som är tapetserad med den, en Laura Ashley tapet är det.
  Skön helg
  Kram Anncathrine

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta