I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 9 september 2015

En titt på sensommaren.

1150909 2150909
På morgonen, när jag glatt (Inte. Jag är inte morgonpigg, har aldrig varit det och har gett upp hoppet om att någonsin bli det) slänger upp dörren från sovrummet och hälsar dagen välkommen ser det ut så här!

Och vår änglatrumpet har gjort en ny blomma, det är nog den fjärde! Här är vi glada för det lilla…….Fast nästa år ska “vi” göra på ett annat sätt med den, vi har frågat runt lite och skall ändra tillvägagångssättet en aning!
03150909
Precis under petunian på bilden ovan har vi detta år anlagt vad som efter viss behandling kommer att bli det Snäckskalsdalska vinet med den torra friska smaken…..och med en efterfrågan som spränger all tidigare rekord! Å, jojo!

 

3150909
Inne emellan allting annat finns ett oplanerat blå/violett parti, fast det ser man inte riktigt, man måste kliva över blåregnets tjocka stammar och mer eller mindre gå igenom en enebuske för att se det! Tala om att inte riktigt ha koll!

 

4150909
Norr om det blå partiet har färgerna plötsligt övergått till det rosa hållet!
8150909

 

5150909
Och öster om det rosa partiet är det ett sammelsurium av hortensior och dom gillar jag jättemycket, jag tycker om dom stora “brôtiga” bollarna!

 

6150909
Man ser att sommaren övergått i sensommar, ljuset, färgerna, stillheten.

Den här tiden tycker jag allra bäst om av alla. Eller, nja, jag säger det igen, blir det vinter med massor av snö och sträng kyla så slår nog det det mesta i årstidsväg för mig!

7150909
Den här hortensian skall få flytta nu i höst, den breder ut sig nåt förskräckligt och grenarna är långa, jättelånga och veka, så den får komma till ett ställe där den inte ställer till så mycket oreda eller vad man skall kalla det.

 

11150909
En kväll blev vi sittandes ute, det var så vackert, himlen var som ett skådespel, molnen hade så fina formationer och kom i olika lager och bytte platser om vartannat……det var så fint och rofyllt.

10150909

 

2215090923150909
Ullungrönnen får många bärklasar i år! Den där lilla gulgröna saken (tolmia?) är ju för rolig, den växer så det knakar och jag har hittat små plantor av den både här och där i trädgården!

 

9150909
I år sådde Omgivningen ringblommorna, jag har gjort det tidigare och då har inte en enda kommit upp (uppmuntrande för mig, jag vet, men så är det), men i år blev dom fina, så läckra färger!

Agneta!

25 kommentarer:

 1. Aggie, there are so many beautiful things to see, and I love all the colours! :)

  SvaraRadera
 2. Fantastiska bilder. Vilken fotograf du är. Och vad det blommar mycket fint hos dig. Jag kanske skulle ta en liten husmoders-semester och besöka dig på ditt fina berg....
  Skulle vara roligt att veta vad du ska ge änglatrumpeten för dunderkur nästa år. Skulle jag vilja veta, mina blommar aldrig. Måste nog visa min lilla knopp som jag såg i går i mitt nästa blogginlägg. Nej, då skäms jag nog.
  Nu finns det ett nytt mail till dig i din inkorg. Inte lika negativt hoppas jag.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Åh vilken härlig blogg och så fina bilder! Har hittat hit idag och det blir fler gånger!
  Visst är det härligt i Kap Verde! Vi har varit på Boavista och åker igen till Sal denna gång i november.
  /Västernorrländskan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Har du en blogg? Hade varit kul att besöka den, jag hittar ingen. Kram

   Radera
 4. Du har ju hur mycket som helst, som blommar nu! Du brukar ju säga hur du beundrar att jag har växter som blommar hela säsongen, men det har ju du också! Och faktum är, att här blommar inte mycket nu längre! Ja, änglatrumpeterna förstås, trots att de har vält flera gånger se senaste dagarna, när vi har haft näst intill storm! Men idag är det lugnt och fint igen.
  Så fina molnformationer du visar! Det är verkligen rogivande att sitta och iaktta hur de olika molnlagren rör sig mot den blå himlen!
  Den rosa hortensian, som ska flyttas, såå fin den är! Vilken bild på den i motsol - wow!

  Ställer mig genast i kö för inköp av en flaska av Snäckskalsdalens utsökta vin, nä ta två, förresten...
  I em/kväll åker Vivi och jag på kundkväll på Ystad plantskola, Ja, jag ska inte handla. Tror jag.
  Ha det gott min vän och hälsa ringblommeodlaren!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 5. Men åh, vilka underbara bilder! Det blåa partiet och det rosa och det med sammelsurium. Och tänk om man fick smaka det snäckskalsdalska vinet, det vore nåt det. Himla fint du har det, visst är det en härlig tid nu, när hösten är så här fin blir man ju alldeles salig, men om det spöregnar kan man hålla sig för skratt. Såvida inte det inträffar när man får sitta inne i soffan och kura och inte måste ut.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Det kallar jag ett härligt uppvaknande.
  Änglatrumpeten. I just love it!
  Intressant vinnyhet du lanserar.

  SvaraRadera
 7. Jag blir stum av beundran, så mycket vackra blommor du har. Änglatrumpet hade jag för några år sedan med massor av blommor på, det är en underbar blomma. Mest avundsjuk är jag på dina afrikanska liljor i förra inlägget, bara så vackra.
  Kram Siw.

  SvaraRadera
 8. Vad härlig höst du har hos dig så vackra alla dina hortensior är har bara två som blommar hos mig iår.
  Vi var aldrig till Kirkenäs utan skulle transportera bussen från gardemoen till Bergen för att hämta upp resenärerna.Mannen är busschaufför på ett företag som körde resan så vi fick en liten semester medans de andra åkte Hurtigrutten. Ska kolla om jag kan få låna några bilder från en resenär.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 9. Tack för ett härligt inlägg. Och så det blommar! Här är det mest grönt i trädgården för tillfället. Jag måste verkligen plantera in mer som blommar så här års.

  Må så gott!

  SvaraRadera
 10. Underbart! :) Så trevligt du har det i din blommande och fortfarande grönskande trädgård.
  Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 11. Alltid lika trevligt att få njuta av din trädgård med dej som guide.
  Här tog ringblommorna helt över i år, vi målade ju mest och trädgård fick liksom sköta sig mest själv.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Gud så fint med alla blomster. Änglatrumpeten ser ut att ha ludna blad, eller? jag har massor med blommor på min men inga blad för dom har någon ätit upp. Jag tog pinnar av min och satte i vatten. mamma fick dem och hennes är jättefin och stor. Härliga hortensior också. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 13. Du milde tid så mycket vackert du visar. Önskar jag såg detta i verkligheten. Redan detta att ha blåregn. hortensior och sådant gör mig avis. Jo visst vi har ju syrenhortensia och klätterhortensia men det är väl nog det ända som går riktigt bra hit uppåt.
  Minsann vacker utsikt du får öppna ögonen till, tror nog du kan ha lättare att vakna till detta än om du inte hade allt det vackra. Ha det gott.

  SvaraRadera
 14. Ljuvlig sensommarblomprakt och härliga färger. Så snyggt när det är flera blommor i en grupp i samma färg med olika nyanseer. Ni tänker ett steg längre. Idag plockade jag in en bukett av mina rabattblommor, fastän jag egentligen inte nänns det. Tycker oftast att jag vill njuta av dem där de står.Då blir det vilda blommor i vaserna istället. Just nu en bukett blåklockor på köksbordet. Det finns inte så mycket nu , men blåklockor är en favoritblomma så det räcker med den.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 15. Tack för de fina bilderna. Du är verkligen duktig, har du en ny kamera ? Eller också är det färgerna denna gången. Tio i topp på varenda blomma, Du lilla gumman.

  Ha det bra bland dina blommor, önskar Hajan

  SvaraRadera
 16. Så mycket fint när du slänger upp dörren. Litet leende på läpparna får du nog allt.
  Bilderna är så vackra och rena på något sätt. Varför blir inte mina det? För att jag avskyr att städa kanske.
  Det rosa hortensiamolnet ser ju helt änglalikt ut. / Britt

  SvaraRadera
 17. Jag är heller ingen morgonmänniska, tar lång tid på mig att vakna. Men jag skulle utan tvekan bli på bättre humör efter en promenad i din trädgård! Och få stanna vid alla underbara hortensior. Jag tycker de är fantastiska! Vill gärna ha! Och jag tycker om att man får gå från färg till färg bland rabatterna.
  Önskar dig en ny härlig dag!

  SvaraRadera
 18. Åh, ni har så himla många vackra växter i er trädgård!!
  Härliga foton!
  Nu skall jag försöka ta mig samman och åka till jobbet.
  Kom från Grekland igår em. Härliga dagar vill jag lova!
  Ha en skön helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 19. Så fint du har det! Änglatrumpeten är underbar!
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 20. Hej igen!
  Jag brukar skörda mina Ullung-rönnbär framåt oktober. Egentligen ska de frysa först, men det kan man få vänta länge på här i Skåne, så jag lägger dem i frysen en natt innan jag gör gelé. Numera har jag lite äpple i gelén också, det blir faktiskt godare!
  Jag skickar mitt recept till dig på mail!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 21. Mycket blomning hos dig fortfarande! Hortensiorna så fina och den gulgröna saken skulle man vilja titta närmare på. Får kanske ett eget inlägg så småningom... Hoppas...
  Kram Anette

  SvaraRadera
 22. Underbar blomning. Änglatrumpeter har aldrig varit min grej men jag minns att svärmor hade en o den var ju helt fantastisk.
  Ringblommor har jag sått i år för allra första gången. Gillade inte dom förr men nu ångrar jag att jag inte haft dom innan. Vikken färg. /Knatten

  SvaraRadera
 23. Vilken härlig sensommarträdgård ni har! Underbara bilder! Vacker ringblomma omgivningen har lyckats med.

  Du får gärna tala om hur man ska sköta änglatrumpet, för här har vi försökt i många år, men de blommar aldrig... Men de bildar en härlig djungel i växthuset.

  Hösthälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta