I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 2 september 2015

Tebaks. Men slowing down a little.

1150820
Nu har vi haft internetanslutning några dagar, men jag säger inte mer. Lite skrockfull är jag…..

Under tiden har det blommat ganska bra här hos oss, så det blir en liten blomsterkavalkad till att börja med.

Agapanthusarna har varit magnifika!
2150820
Vitt och blått, vackert, somrigt, fräscht och det är så jag vill skaffa mig en tröja i dom färgerna. Lite grekiskt och lite finskt flaggfint!

 

3150820
Malvan, som jag tycker ser ut som en hibiskus i blomman, men kanske som en malva på bladen, den har också blommat fint.

Den lär heta ‘Lavatera arborea’ och mina latinska kunskaper räcker så långt (!!!) att jag tror jag vet att arborea syftar på träd, så då skulle det väl bli trädmalva, då! OK för mig!
4150820

 

5150820
Violrutan, som härstammar från en mindre stöld i Borås stadspark, ursäkta, blommar också. Skir, den är skir.
6150820

 


8150820
Den lilla söta klematisen som kommer lite senare står i sitt flor nu. Förra året tog jag reda på vad den hette, men det glömde jag på fläcken.
7150820

9150820
Den är så söt när den viker ut sina blomblad och blir som en klocka, eller klockhatt, finns det inte något som heter så?!

 

10150820
På den gamla rosenbågen till “den hemliga trädgården”, blommar en annan klematis som också är så där skir och söt, men lite mer violett i färgen.
11150820

 

12150820
Höstanemoner.

 

13150820
En liten näva som jag skaffade för ett par år sen har plötsligt fått fart och den är så söt, både i färgen och blomman.

 

14150820
Och så lite sensommar, höstsyrén/syrénhortensia/hydrangea (?)!

 

15150820
En liten luden fjäril på blommorna. Man vill liksom klappa den lite, eller hur!


*******************************************


Ja, så har jag då, under dom här dagarna, när inte nätet fungerade, kommit underfund med, att jag nog lagt alldeles för mycket tid vid datorn, vilket har fått mig att tänka till lite och kommit fram till att jag kommer att dra ner på takten lite grand med bloggandet.

iamslowingdown
Jag kommer inte att sluta, jag fortsätter att blogga, men långsammare och inte så intensivt som tidigare.

Detta har jag fått hjälp med, att komma underfund med, jag har haft en dialog om detta med min första bloggkompis Monica med Tjernhusbloggen!

Så, så får det bli.

Vi ses och hörs men i makligare takt!

Agneta!

42 kommentarer:

 1. Trevligt att vara ansluten igen och att du är tillbaka i bloggvärlden, om än i makligare takt. Fantastiska blomsterbilder du bjuder på.

  SvaraRadera
 2. Ja, man skall ta det i den takt som känns bäst! VIlka underbara Agapanthusar du har, jag fick en i höstas i femtioårspresent, men den ville visst inte blomma, kanske om något, några år hoppas jag...
  Och malvan var ju för söt också!

  Kram!
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Men är du redan tebax...jag knackade ju på alldeles nyss, och då var det stängt. Tur att jag vände om ;-) Vilken härlig blomsterprakt, underbara bilder. Blogga ska man göra när man har tid och lust. Här blir det väldigt sporadiskt, det bara är så. Kram

  SvaraRadera
 4. Det var ju tur att du fick tillbaka uppkopplingen igen så att vi andra kan få njuta av din vackra trädgård.
  Blogga du på i din takt!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Så fina växter du har! Och din nya header är fin :)
  Klart man ska blogga i sin egen takt och efter egen känsla!

  SvaraRadera
 6. Saknat dig......Kul att du är här igen.
  Himmel så mycket fint du har som blommar. Här tycker jag det mesta vissnar ner och jag har ingen lust att göra något åt min misskötta trädgård i år.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Ja, ibland behöver man komma till insikt och dra ner lite på tempot vad det gäller bloggande, men samtidigt är det ju så himla roligt! Fantastiska blombilder du bjuder på! Må så gott! Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Så klok hon är Monica! Henne skulle jag också behöva prata med! :) hmmmm!
  Jag känner igen det, man sitter alldeles för mycket vid datorn. Kanske speciellt när man bor som jag gör och vill missa något som händer och ha kontakt med allt och alla.....!
  Klok män´ska du!
  Och....vilka supervackra blommor, ja, det ser ju ut som en hibiskus! Vilken fin malva och violrutan - den fick jag tips om att skaffa! Det får bli en sån!
  Ljuvliga blombilder!
  Ha det allra bäst med mindre dator...!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Godt å høre at du har dekning igjen. Hvordan får du sånn en himla rik blosmtring på Agapanthusene dine? Jeg har kun fått 1 på min:( Jeg har full forståelse for at du roer ned litt. Livet går i sine faser og det er en tid for alt. Uansett glad for å høre at du ikke har tenkt å gi deg helt, for du og bloggen din er en stor inspirasjonskilde. Ha det så godt med litt annen bruk av tiden din.

  Beste hilsen Jannicke

  SvaraRadera
 10. Nej, nu blir jag nästan lite generad, du och jag har ju bara diskuterat bloggandet och det hjälper ofta, att bara få lufta sina tankar, så ser man lättare hur man ska göra...men tack till både dig och Lisa, för de fina orden!
  Självklart ska man bara blogga om det känns roligt för en själv och inte stjäl tid från annat, som man vill göra.

  Nästa år måste jag ha vit agapanthus också - så fint tillsammans med den blå!
  Angående änglatrumpeterna: Dom får minst en halv kanna vatten var, med blomsternäring i, per dag.
  Och så plockar vi vissna blommor varje dag. Dom två största är nog 6-7 år, uppdrivna från bitar av stammar från gamla trumpeter.
  Vi tar in dom i garaget när temperaturen går ner mot +5 grader, tar bort alla blad och blommor och klipper ner c:a 1/3 av växten. Sedan får de stå mörkt och med vatten bara någon enstaka gång i c:a 10 plusgrader tills i februari någon gång.
  Då klipper vi ner 1/3 till, sätter på växtbelysningen och börjar vattna.
  (Alla stambitar går att sätta i vatten för att få nya plantor.)
  I början på maj tas dom ut, sättes om i ny jord och får stå ute, i början med "schaletter" av vit odlingsväv, för att skydda dem från den starka solen.

  Massor av bloggkramar från din vapendragare i bloggeriet!
  Monica
  Låter krångligare än det är...

  SvaraRadera
 11. P.S. Vilken fin, ny header! Wow! D.S.

  SvaraRadera
 12. Det var det första jag tänkte på, så snygg header du gjort. . Blev lite oroligt att Du aldrig skulle komma tillbaka. En jättefin promenad bland Era fina växter, så myckna nya växter igen, som inte jag hört talats om.. välkommen tillbaka , jag har saknat dina inlägg jättemycket.
  Ta det i din egen takt, så du trivs lilla gumman. Tack detta var jättetrevligt. tycker Hajan

  SvaraRadera
 13. Ja, men då är du ju helt inne, ja det där med slow blogging! Man måste få göra saker på sitt vis och inte alltid ryckas med, jag slowbloggar jag också! Däremot har jag ju börjat med Instagram och ryckts med i att producera inlägg varje dag och det måste bli ett slut på det, för det är inte jag. Så där kommer det också bli litet mera av slow! Men, så mycket fint du har som blommar och allt ser himla fräscht ut också. Jag tror dina växter har gillat eran sommar. Ha det gott slowblogger! Kram Merja

  SvaraRadera
 14. Vilken tur att du är tillbaka. Så snygg ny header. Och vilken blomning du har hos dig, agapanthusarna är fantastiska, jag skulle gärna ha en sensommarblommande klematis. Den fantastiska hortensian, undra om det är Annabelle tro...?
  Och så är jag lite avis på dina höstanemoner, jag har en beställning på gång och när jag planterat dem då ska det fjäskas:)
  Kramar Maria

  SvaraRadera
 15. Okej! Jag förstår Aggie. Du ska leva i ett samspel med ditt internet. Det och du kommer att fungera då och då. Eller hälsa på är ett bättre ord. Fina bilder som vanligt. Jag önskar dig en fin början på din favoritårstid. Kram Bosse

  SvaraRadera
 16. Beautiful, Aggie! Slowing down can sometimes be a good thing! :)

  SvaraRadera
 17. Vi är precis hemkomna från Sardinien, hade ett wi-fi som funkade rätt illa, kollade på molen ibland men sen låg den mest i safety boxen. Mannen sa på hemvägen: visst har det varit ganska skönt att inte ha internet? Absolut. Förutom aktiviteter trots hettan har vi läst, spelat kort, lyssnat på sommarpratare och pratat själva. Du vet, löst världsproblemen sådär.

  Underbar blomning hos dig, malvan och agapanthusen är ju bara så ljuvliga!!! Gick ett varv här igår kväll och inser att stormen barnen pratade om som varit gått bärsärkagång i rabatterna. Och trettonårinGen som varit blomvakt har skött sig utmärkt, inte en växt har dött!

  Jag är i lite bloggpaus jag med, inget planerat,modet blir som det blir bara.

  Kram!

  SvaraRadera
 18. Kollade på mobilen skulle det såklart stå 😡

  SvaraRadera
 19. Roligt att du är tillbaka och det med så mycket blomning! Är ganska så avundsjuk på agapanthusarna, särskilt de vita.
  Visst tar det mycket tid att blogga, men det ger också, fast jag har ju inte hållit på så länge som du. Det verkar svårt att hitta nån som hållit på mer än 6-7 år, kanske går en gräns där nånstans när man får nog.
  Jag hoppas i alla fall du inte överger oss helt.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 20. Underbara blombilder!
  Tror det är många som dragit ner på bloggtakten.... men jag hoppas få se underbara Bohusbilder från dig lite då och då!!!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 21. Var sak har sin tid och bloggande, eller annat datorfix, kan inte få allt! Så det är bra att du känner efter om vad som passar för dig vid olika tidpunkter!
  Härliga blommor har du, och de kanske kan få lite extra tid istället. I alla fall en blick i ett ögonblick! =)

  SvaraRadera
 22. Nydelige bilder, tenk å være omgitt av så vakre blomster!
  Ser du har tenkt å senke blogg-takten, ja den erkjennelsen kom jeg også til :-)
  Klem!

  SvaraRadera
 23. Ta det i den takt som passar dej! Bara du inte slutar!
  Underbara bilder!
  Ha en bra och lugn helg!

  SvaraRadera
 24. Vilka bilder. Den ena finare än den andra. Klockformade blommor gillar jag. Jag knyckte ett skott av en blå liten (lik din rosa) som växte flera meter upp i en skog. Skulle jag ha hatt, skulle det vara en klockhatt.
  Även jag har funderat på det här med bloggandet. Varför gör jag det? Det har jag inte fått svar på och nu då jag varit ifrån det ett tag, så ser jag att det blev nästan ett tvång. Får se hur jag gör. / Britt

  SvaraRadera
 25. Hej så fina färger i din Afrikas blå lilja...;)visst heter den så å?.. Ja du ,det här med bloggandet, det är som en drog vissa ggr..visst skulle man få mer gjort om man inte satt här o filosoferade...kanske läsa som jag så gärna vill mer av o allt handarbete. Men visst ger det mycket å, alla goa vänner där ute i världen.Syrenhortensian har börjat blomma här nu i Österbotten å, visst är den fin!..Ha en bra dag o blogga då du känner för det för det skall jag å göra, dra ner lite grann.. kramar

  SvaraRadera
 26. Underbara bilder!! (Som vanligt!) Du gör helt rätt, bloggen ska vara kravlös och gör du den i din takt, lika roligt när ett nytt inlägg kommer ska du veta...
  Ha en skön helg!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 27. Åhh vad fina blommor du har fortfarande. Så söt den lilla klockiga klematisen är. Ska nog skaffa mig fler till stugan. Den blå vanliga vi har där har blommat så snällt i sommar. I min trädgård blommar det också hyfsat , men regnet både gläder och förstör blomprakten. Petuniorna t.ex. har inte alls varit som förr om åren. Just nu handlar det mesta om björnbär. På en spalje utmed en rabatt har björnbärsrankorna tagit för sig och bjuder på massor med bär. Och på stenmuren vid garaget finns det massor med jättebär. Älskar verkligen dessa bär. Ligger en hög varje morgon på min frukostyogurt.
  Snygg header !! Jo det har väl blivit lite slow down här med med tiden. Och kommentarerna har också tacklat av. Tycker jag. Men jag tycker ändå att det är så himla roligt.
  Ha det fint därborta. Kram Eva

  SvaraRadera
 28. Vad underbart vackert du har i din trädgård just nu, passa på att njuta för snart nog är det vinter.
  Det får inte bli för mycket av det goda, ibland måste man dra i handbromsen och lägga tiden på lite annat istället.
  Hoppas du får en skön helg!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 29. Hej Snäckan. Shit där väckte du mej. Jag gillar ju inte fjärilar, det vet du väl. Och den där var ju äckligt luden. Jag ryser genom alla ben...
  Har varit lite frånvarande ett tag. Haft så mycket annat i livet så fått mej att gå upp o ner men har hittat en grupp på FB där alla är i samma situation som jag. Där har jag tillbringat det mesta av tiden i sommar. Helt underbart.
  Önskar dej det bästa. Kram /Knatten

  SvaraRadera
 30. Hoppas internet fungerar även om du tänker
  blogga mindre, behövs ju till så mycket annat.
  Jag har också dragit ner på datortid, MEN så
  gick jag med på Instagram så nu är det ett evigt
  pillande på mobilen istället!! Fast det går ju fortare.
  Fina blommor du visar, din trädgård måste vara en
  fröjd just nu. Och bra tänkt med tröjan, snyggt.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 31. Hej vännen!
  precis vad jag behövde...titta på alla dina vackra bilder på blommor!
  Förstår det där med bloggandet! Jag har ju inte haft tillgång till datorn på ett par veckor..provad iof sig att blogga från mobilen och det gick finemang. Men snart kommer jag igen..med mer bloggande...fniss.
  Ha en fortsatt härlig dag...så ses vi snart!! Skall bli så trevligt! Kraaam och hälsa!!!

  SvaraRadera
 32. Heej! Tack för alla fina blomster, hos mig finns en endaste kvar, hortensian! Med jämna mellanrum gör jag samma reflektion som du, nu ska det minskas ner på datortiden! Det ska jag också försöka med, dock inte med bloggen, utan att sitta vid fejan, att läsa fjorton nyhetssidor när det är samma nyheter överallt, att sitta och spela mahjong istället för att sitta vid bordet ochmåla, ja, jag har nog lite samma ambitioner som du. Men som sagt, jag vill att det ska hända något på bloggen, därför har jag gått med iett par teman till för då behöver man inte bli så långrandig men ändå ge ett livstecken
  Kram från pörtet

  SvaraRadera
 33. Hej Agneta!

  Tusen tack för UNDERBARA blombilder!
  Samma för mig, har också dragit ner på bloggandet, av den anledningen att jag absolut inte hinner, tiden räcker inte till helt enkelt. Har börjat visa lite nyheter från butiken (och lite annat också) på Instagram, det går superduper snabbt och är enkelt som bara den. om du inte har instagram-app så är det verkligen ett tips, och då använder jag bara min telefon, inte datorn. Där heter jag blommigarutan om du skulle vilja följa mig.
  Javisst var min bukett i krukan fin, en inflyttningspresent till yngsta dottern med familj som bytt boende, (jo, köpte en kruka till mig själv också, men den har jag en pelargon i).

  Ha det så gott (vilken tur att du inte slutar med bloggen, då är vi många som skulle blivit ledsna).

  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 34. Raraste Agneta! Du bjuder på blommor som gör mig glad, älskar alla!

  Jag har kommit fram till samma...jag vill så gärna blogga, men jag måste omfördela min tid. Jag behöver bland annat gå ut och röra på mig ;-) Vi fortsätter att ses online, men lite då och då istället.

  Stor kram!!
  Lotta

  SvaraRadera
 35. Kul att du kommit tillbaka! Underbara blommor, undrar om den fina Malvan kan vara en gråmalva? Jag har nåt liknande men är också kass på namn. Huvudsaken är ju att de är fina ;-)
  Allt bloggande ska ske för att det känns bra. Ibland kanske tekniken talar till en genom att stänga av och få oss på andra tankar...
  Kramar!
  Katarina

  SvaraRadera
 36. Efter en fantastiskt fin header såg jag den ena bilden efter den andra med vacker blomprakt, nu i september! Även här blommar malvorna snällt, det ska bli fler av dem nästa år och trädmalva ska jag lägga på minnet.
  Höstanemoner försökte jag med men har inte sett röken av dem...!
  Här har jobbet dragit igång och jag tycks bara få tid för bloggen under helgerna, synd då det är så roligt.
  Vi får frivilligt eller ofrivilligt dra ner på datortiden, du ska veta att dina inlägg är så välkomna när de kommer!

  Ha en fin start på veckan!
  Kramar /Cia

  SvaraRadera
 37. Här har jag också dragit ner på bloggandet. Inte mer än en gång i veckan får det bli. Visst är det underbart roligt att blogga och det har gett mig så mycket men ibland måste man prioritera om. I längden kan jag inte välja bort tråkiga saker som att tex. måla och annat verkligt. Det är lite som min mamma säger, att det blir inte så mycket efter dom i min generation. Förr stickades, virkades och broderades det mycket mer vi lite yngre sitter bara vid datorn.

  Magnifik blomning förresten. Så många underbara agapantusar-

  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 38. Heldige du som bor i vakre Lysekil. Vi hadde en underbar helg der i solskinn. Med overnatting på Strandflikornas Havshotell ig middag på Norra Hamnen fiskerestaurant:);) Ohhhh la la!

  SvaraRadera
 39. Njuter som vanligt av dina bilder. Så fantastiskt det blomma fortfarande!
  Kan man tacka den svala, blöta sommaren för det kanske?
  Vi har just avnjutit en efterrätt bestående av färska jordgubbar från egen täppa.
  Så gott. Fast de sjunger nog på sista versen nu. Bara att inse att det är höst.
  Första frosten tog krassen förra måndagen.

  SvaraRadera
 40. Skönt att du är här igen! Man märker hur mycket annat man hinner när man inte är uppkopplad. Du får gärna blogga långsammare men absolut inte sluta!
  Vilka otroligt fina Agapanthusar ni har. Och andra blommor också! Violrutan är så söt.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 41. Wow... vilka fantastiska bilder - igen! Din trädgård är verkligen hur fin som helst!
  Bloggandet går lite i perioder, men jag försöker att inte sitta framför datorn så mycket... måste ju leva också - träffa barnbarnen, gå i skogen, läsa, lösa korsord - ja, det gäller att försöka hålla igång hjärnan :)
  Kul att läsa om hur det var att leva i Japan... tack för kommentaren hos mig, Agneta :)
  Tror nog svampen kommer, men lite senare - det brukar ta ett par veckor från en rejäl rotblöta tills svampen vaknar. Vi har också haft en riktig torkperiod hela augusti... varmt, blåsigt och torrt - precis när svamparna började visa sig. Regnet kom i månadsskiftet nu och igår såg jag att det började hända saker i markerna, så ge inte upp... det kan bli ett fint svampår!
  Kram

  SvaraRadera
 42. UNDERBAR fjärilsbild sist :) fjärilar står för förändring och jag är en just nu där jag är i livet.

  Ha en kanonvecka :)

  LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta