I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 24 september 2015

Högt över havet………

1150924
Uppe på berget…..med hela Skagerak och sen Nordsjön och sen hela Atlanten och hela vägen bort till det stora landet i väster……eller ditåt nånstans i alla fall, kanske Newfoundland?

Fast jag tror att man kanske krockar först med södra Norge och sen ligger säkert Skottland i vägen också……det är nog inte raka vägen nånstans, men igår var havet silver!

 

2150924
Åt andra hållet, norrut. Det var så härligt höstväder igår, alla sorters liksom, det var varmt och solen tittade fram och molnen virvlade fram över himlen. Fåglarna också! Korpar, tror jag.

 

3150924
Leia tycker om att få springa här uppe på berget! Fast just här springer hon ju inte……det är bara ena örat som fladdrar lite!

 

4150924
De bohuslänska bergen håller på att växa igen av skog!

 

5150924
Man anar lite höstfärger…..precis som det skall vara och den vackraste årstiden för mig!

 

7150924
Åsså vilar vi lite!

 

8150924
Ibland undrar jag hur jag tänker. Bland kryddburkarna finns köpta enbär. Hur tänker man då när hela berget är fullt med enar med bär på. Och jag använder faktiskt enbär i matlagningen…….

 

10150924
På vägen ner och hem har asparna börjat anta de mest ljuvliga färger. Det är när jag ser sådana här färger som jag alltid vill sticka en tröja……

 

11150924
Brännmossa! Fast det tycker jag är ett felnamn, jag kallar det rödmossa.

 

12150924
Hemma igen efter ett par timmar i bergen kollapsar vi i soffan……

Agneta!

25 kommentarer:

 1. Hösten är obönhörligen här men det kan ju också vara en mysig tid .Sitter och skriver kommentarer för jag har parfymerade damer i butiken och då får jag försvinna in på rummet ,annars kan det komma attacker av alla slag för mig .Man förstår inte att man måste ha sådana dofter .Fina bilder du fångat ,,kramen Nette

  SvaraRadera
 2. Att hitta ett inlägg på din blogg var nog vad jag behövde just nu. Alltid roligt att läsa om dina äventyr uppe på berget.
  Själv är jag ledsen, trött och deppig idag. Blir frustrerad på allt som ska göras och jag får inget gjort, pga av ryggvärk. Tårarna är inte långt bort.
  Idag är jag en riktig gnällspik. Kram!

  SvaraRadera
 3. Vilka vyer du har omkring dig!

  SvaraRadera
 4. Så höstvackert! Och här är det också ombytligt väder. Var ute nyss men det började regna rätt rejält så jag kröp ihop i soffan med te och kladdkaka och paddan, inte illa. När jag ser dina foton tänker jag på hur vackert vi har i Sverige, alla olika delar är fina på sitt vis, och det är lika vackert som dom vyer man slås av utomlands. Lika vackra berg, osv, bara olika träd och växtlighet. Och sen kan vi skatta oss lyckliga som har våra årstider,nedåt är magiskt, nog för att jag skulle vilja tillbringa ett par dryga vintermånader utomlands ibland, men jag skulle inte vilja flytta utomlands för gott.

  Kram

  SvaraRadera
 5. So pretty, Aggie, and what a beautiful dog! :)

  SvaraRadera
 6. Åhh vilken härlig höstpromenad. Här öser det ner, vräker ner eller kanske bättre himlen har öppnat sig. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 7. Så underbart att titta ut över havet och drömma sig bort.....
  Hösten är verkligen vacker! Nu önskar vi många fina, soliga höstdagar innan vintern kommer!
  Förresten, enbär! Min svärmor brukade göra enbärsdricka på ris med bär. Kanske dags att koka en sats....
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 8. Har faktiskt skrivit ut ett mönster på en stickad kofta, sugen blir jag alltid på hösten. Men nu har jag annat för mig som är roligt, skriveriet tar all tid förutom när jag snyter mig eller får hostattacker. Ut går jag inte dessa grå dagar... som passar mig förträffligt!
  Tack för din kommentar om min ungdomsbild... jag finns faktiskt på bild gömd längst ner i högerkanten om du skrollar. Så ser jag ut dags dato!

  Ha det!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Det är en både dramatisk och vacker natur du och Leia vandrar i. Tror jag det att det blir soffan efter en sån urladdning.

  SvaraRadera
 10. Lite nördig är jag nog, men visst har du väl fångat ett lastfartyg på första bilden också.
  Jag tänker också på tröjor när de färgerna börjar dyka upp i naturen men det blir ju bara vantar gjorda hela tiden här. :))
  Kram

  SvaraRadera
 11. Så vackert och mysigt, jag får en sådan längtan till landet. Jag får ju det allt som oftast när jag kikar in hos dig:). Såg precis ett hus tillsalu vid Sotekanalen med egen brygga....7 milj...:) Lite roligt att kika runt även att vi trivs allra bäst på Heestrand:) Sötaste Leia, så gott hon ligger där.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 12. FANTASTISKA vyer och vackra bilder - wow! Förstår att ni var trötta sen...
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 13. Vilken fin tur på berget. Skönt med höstvärmen, men så fort solen går i moln på kvällen blir det kallt. Läcker mossa, matchar din soffa fint.
  Besökte världsarvet Grimeton vid Falkenberg i somras. Där finns en radiostation från 1920-talet med uppgift att kommunicera med U.S.A bland annat. Att den byggdes just där berodde på att det var fritt fram för radiovågorna till staterna därifrån utan att Skottland eller nåt annat var i vägen som på andra ställen längs kusten.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rättelse: Utanför Varberg ligger förstås Grimeton.
   Trevlig helg
   Anette

   Radera
 14. Helt ljuvliga bilder och ditt silverhav är otroligt! Tänk, vilket ljus och att få iaktta alla olika vyer, som skiftar efter väder och årstid! Ja, en härlig årstid är det nu när hösten är här! Så vackert med alla färgerna och inspirerande - ja, vem vet, kanske blir det en tröja rentav! :)
  Jag väntar på högtryck till helgen, vi har haft rejält med regn både igår och idag, men månsken ikväll!
  Kramar
  LIsa

  SvaraRadera
 15. Vilken utsikt ni har från ert berg! Här ser vi bara havshorisonten och kunde man se över den (!) skulle man bara se Tysklands kust! Men det hade kanske varit fint...
  Så fina bilder du har tagit, ett otroligt djup i dom! Och så vackert med diset i fjärran.
  Men jag undrar vad det är för en lite stapel med fyrkantiga stenar med någonting blått ovanpå, på bilden med Leia på berget?
  Brännmossa har jag aldrig hört talas om, så fin! Jag kan inga mossor överhuvudtaget faktiskt. Har aldrig "sett" dom förrän jag lärde känna dig!
  Och sen måste jag säga: Vilken mysig soffa ni har! Inbjuder till en eftermiddagsslummer...
  Ha det gott, vi hörs, kram, Monica

  SvaraRadera
 16. DÄR i soffan vill även jag kollapsa tillsammans med Leia - gosiga vovven.
  Vilken skön runda ni gjorde, vilka sköna vyer ni har, ja vad vi bor vackert alla i detta land.
  Du plockar väl enbär sen när de mognat hoppas jag, de doftar friskt och härligt. En älg-gryta med enbär !
  Den där röda mossan den bränns väl inte, lustigt valt namn i så fall, rödmossa passar bättre.
  Nu lämnar jag och gubben min landet någon vecka för Italien, vad säger du om det, javisst skönt.
  Lördag morgon bär det iväg, man behöver lite ombyte fast man älskar sitt hem och trädgård.
  Rolf tackar så mycket för berömmande ord från dig, jag säger: inte utan min gubbe. Vi gör allt tillsammans, jag gör det jag kan och han slutför det jag inte kan, hi hi . . . .
  Ja svårare är det inte, men visst idéer har jag mest, när jag säger att jag har en plan, håller han för öronen, hi hi hi . . . . För med de orden blir det mera jobb, *fniss*
  Så jag bjuder min 'högra hand' på denna resa som tack för hjälpen, nästa år bjuder han mig, *fniss*

  Sköt om dig kram/ Eva

  SvaraRadera
 17. Å, Agneta!!! Magiskt! Det här är ljuvligt vackert. Vilken lycka! Tack för att du fotar, delar med dig så jag blir bubbligt lycklig inombords. Vad fint och trevligt ni har det hemma.

  Tack rara för din fina födelsedagshälsning och värmande ord, blev så glad!

  Stor varm kram och trevlig helg!

  Lotta

  SvaraRadera
 18. Att man bara kan bo så. Nära till Newfoundland och allt möjligt. Jag klagar inte på mitt boende, men tittar jag ut, ser jag bara grannens hus.
  Brännmossa var nytt för mig. Naturen är inte dålig på fina färger. / Britt

  SvaraRadera
 19. Så fint du har det uppe på höjden! Förstår att det känns i vader och lungor att ranta omkring där på bergen...
  Du, jag har inte sett ett enbär på flera år! Ett år försökte jag skörda dem, ajaj, vad stickiga de är. Fick rådet att ha ett lakan under och sedan med handskar på handen ruska om busken så bären trilla ner...Det gick sådär...så det lilla jag gör av med på ett år det köper jag hem i kryddburken!
  Ha en fin helg
  Kramen

  SvaraRadera
 20. Så vacker Leia var på berget med sitt fladdrande öra, här nere i Östergötland har jag aldrig sett Rödmossa, den verkar ju vacker med. Mastiga och fina bilder som vanligt.

  SvaraRadera
 21. Underbar bergvärld i Bohuslän. Jag har mest sett kusten. Leia har det bra högt upp på höjden - och i soffan.

  SvaraRadera
 22. Visste inte att mossan heter Brännmossa,
  jag kallar den rödmossa också. Brukar plocka
  till julkrukorna, superfint! Och du får ta med en burk
  och plocka enbär när dom blivit blå.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 23. Så makalöst vackert! Och du bor mitt i allt detta vackra!
  Och vovven är så fin.
  Kram Anncathrine

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta