I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 14 augusti 2015

Sommar, ljung och skitig vovve.

1150814
Inte så tokigt, eller hur! Och varmt är det också. Härligt. Nu njuter jag!

 

2150814  3150814
Och så skulle jag plocka lagom många blommor av rosenvialen ‘Lisa’, lagom många för att det skall blomma mycket, och lagom mycket för att det skall finnas lagom många kvar som sätter frö. Men jag var omsvärmad! Lilla fjärilen och dens kompis var där hela tiden!
4150814  5150814
Den ena här och den andra där, dom åkte som skottspolar mellan rosenvialerna och solhattarna (som jag envist vill kalla rudbeckia). Fjärilen syns på högra bilden också, i mitten, lite till vänster och lite ovanför mitten……

 

6150814
Och det blommar. Den rosa skall flytta till hösten, den är för stor, den liksom breder ut sig lite för mycket och kväver allt annat. Underligt, den finns knappt nån jord under…..

 

7150814
Pionvallmosarna har gjort dom mest fantastiska fröhus! Dom är så vackra och färgen är helt underbar. Det ser ut som sådana där fina i keramik!

 

08150814
Men……..det går ju inte att bara traska omkring hemomkring, nu är det läget för berget! Ljungen blommar som tokar. Det var länge sedan det var så här fina färger och så mycket blom. Titta på bilden överst till höger, snälla, hur många nyanser av violett finns det, tro?

8150814
Uppe på toppen av vårt berg, vid “Stången” (det kallas så eftersom det står en stång där…..bohusläningen är en logisk person) hade man idag väldigt siktligt väder, hela Västerhavet (jag har läst att man kallar det Västerhavet för det är så många som inte vet om det är Kattegatt eller Skagerack som ligger rakt ut här, det är Skagerack. Tror jag!!!) låg där ute i syd och var alldeles blått.
9150814
Åt väster var det lika blått!

 

10150814
Och så en bild av vår älskade vovve, Leia. I bergen, där man förr högg sten, har det här och där samlats vatten där man huggit och under årens lopp har det blivit världens bästa spa. Det är lera, varma stenar och vatten med alger, det är allt det där som är modernt nu, och där diggar vår hund att grotta ner sig. Så klart!

När vi sen kommer hem och det blir bad med slang och såpa, ja, då blir hon och jag ovänner. För resten av dagen!

Fast jag tror det har gått över nu. Denniskorvar, slicka tallrikar, slicka glasspaket, få extra goda tuggben och vi tycker om varandra lite grand igen!!!

Agneta!

18 kommentarer:

 1. Ja, hundar VET hur man får en fin päls och en skön hud att blomstra! Lerbad är medicinen! Nåja, jag kan tro att det inte är så poppis med sköljningen sen...hm...sånt vet man ju!

  Det gläder mej att din vial blommar och trivs - men jag hade nog inte väntat mej annat. Tänk bara på att den sen kan dyka upp lite här och där - det gör i alla fall min - där man minst anar....!
  Blommande ljung, så vackert!
  Ja, vilka himmelska dagar vi har! Underbart blev det av alltsammans - äntligen och jag njuter också må du tro!
  Ha en riktigt härlig helg!
  kramar
  Lisa
  .

  SvaraRadera
 2. So beautiful, Aggie! And the dog looks dirty, but it looks like he had fun! :)

  SvaraRadera
 3. Vackert med ljungen som blommar, lite höstlikt och växtfärgade mjuka ylleplädar liksom. Jag älskar doften också... den förknippar jag med höst även den. Men nu är det sensommar och ni har det så härligt på berg och i dalar, både människor och djur. Fortsätt med det!

  Jag har läst GW Perssons nya och tyckte... så där, saknade elake Bäckström...

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. God morgon!!
  Ja säger bara det...dessa Golden som älskar allt vad dy och lera heter..men det sägs ju vara nyttigt med gyttjebad..kanske är därför hon badar??!! hi hi...
  Viket väder det var i går, bara så ljuvligt! Fint i dag också, men...blåser! Men vad gör det, gäller att ta vara på dessa dagar och allt vackert som blommar!
  Sen fjärilar...är lite speciellt. Efter att min pappa hade dött (dagen efter) så hade jag en citronfjäril runt mej...och det har jag haft sedan dess. Nästan var jag än är, så har jag någon runt omkring mej. Så du förstår säkert, varför jag tror att det betyder ngt speciellt!
  Ha nu en härlig dag och även helg...här bär det av till kusten och fira lilla mammas födelsedag! Kraaam och hälsa!!!

  SvaraRadera
 5. Dagens skratt ,Leia hon kan hon , härliga bilder från soliga dagar ,kram Nette

  SvaraRadera
 6. Jag som älskar alla former av sten blir alldeles tagen av berget. Och utsikten över Västerhavet. Och spaälskande Leia.

  SvaraRadera
 7. Så fint med all ljungen. Mot all sten. Sveriges många olika natur är fantastisk.
  Både din katt och din hund, är tydligen inte rädda för att bli smutsiga. Litet ovänskap och litet fjäsk blir resultatet. / Britt

  SvaraRadera
 8. Men åh, du kunde ta betalt av folk som fick komma och vältra sig i lera och gegga in sig i alger. Och bara titta på den fantastiska utsikten. Nyanserna av lila gillas, jag älskar lila, blev så glad när det plötsligt slagit ut två mörklila små vallmo hemma hos mig från en blandpåse.

  Jenny

  SvaraRadera
 9. Ja nu får man verkligen passa på att njuta av både väder och färgrikt, vilket både du och jycken ser ut att göra.
  Kram Siw

  SvaraRadera
 10. Hunden har säkert förlåtit dig vid det här laget. Troligen genast förersten, men hundar är kloka... hon hade säkert listat ut hur hon skulle göra för att få extra Denniskorvar... ;-)
  Fina bilder som vanligt! Det verkar alltid vara vackert väder hos dig.

  SvaraRadera
 11. Det har verkligen varit fina sommardagar nu. Men det har blåst. Stackars Ironmantävlarna. de har fått slita i vatten och på land i vinden.
  Dina blommor är så fantastiska hela sommaren. Jag känner igen det där att en del växter tar för sig. Måste nog också gräva lite framöver och då flyttar jag några plantor till stugan. Där behövs lite påfyllning.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 12. Skönt att se, att sommaren kommit till er också! Här har det varit riktig högsommar ett par dagar nu.
  SÅ fint med ljung, sten och tallar och Västerhavet som glittrar i bakgrunden! Västerhavet låter mycket trevligare än Skagerack och Kattegatt, det låter som en väderleksrapport!

  Rudbeckia heter det väl egentligen, solhatt är väl bara ett påhittat namn?
  Och hur göder ni era hortensior, om de ser ut på det där viset? Vi har flera hortensior och en del är säkert 7-8 år gamla, men ingen så frodig som er...

  Ja, vad ska man säga om Leias gyttjebad? Jag skulle inte vilja få in henne i det skicket - det kan jag säga.
  Ha det gott, min vän!
  Kramar och hälsa, Monica

  SvaraRadera
 13. Wao så vackra bilder och skitiga hundar är glada hundar :-) Fin söndag önskar jag dig. Åse

  SvaraRadera
 14. Oj, då är det någon som skämmer bort sin lilla vovve där borta i Snäckskalsdalen!!!!
  Ok, "högra bilden i mitten, lite till vänster och lite ovanför mitten...." Jo, jag hittade den, fjärilen.
  Vad är den rosa växten för något. Är det en hortensia?! Otroligt pampig och fin.
  Och ditt berg förvandlas i lila nyanser. Jag älskar ljung, ska nog ta en promenad och plocka och göra något fint av.
  Fast den här veckan är lite fullbokad, åtminstone varannan dag. Måndag/Optiker, Onsdag/röntgen, fredag/tandläkare. Men någon gång där emellan kanske ag orkar traska iväg.
  Kram!

  SvaraRadera
 15. Vad bra att ni tycker om varandra lite igen - efter alla dina mutor. Vilken utsikt från berget och vilken vacker blomning. Jag blev även stormförtjust i den blå läckra färgen som egentligen inte ser verklig ut.
  Kram från en nöjd bloggbesökare trots att jag inte fick prova på lerbadet.

  SvaraRadera
 16. Men himmel, den vovven vet hur spa går
  till. Kan lätt tänka mig hur populär du blir
  när du tar fram slang och såpa. Men såpa är
  jättebra, då kan dom slicka sig så mycket dom
  vill sen. Vallmokapslarna är otroligt fina, vilka
  färger!
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 17. Haha, det var nog den lerigaste hund jag sett. Trodde inte att hundflickor behövde ler-inpackningar, eftersom pälsen döljer rynkor och ofräsch hy... ;D Kanske är det bara för att det är skönt och avkopplande medans det varar.

  SvaraRadera
 18. Det är ju inte klokt, ta ut en sådan här gammal käring på dessa rundturer. Du skriver så man får för sig att man är med i denna härliga roman. Ge den där skithögen till hund en stor kram från käringen på
  Östgöta slätten. Klockan är inte fyra ännu, men jag har varit uppe en runda som vanligt.
  Skönt att bo hemma så man kan det. Stör ju ingen bara mig själv. kram Hajan

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta