I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 23 augusti 2015

Back on track. Och långresa. Igen…..

1150823
Vi har sedan en kort tid tillbaka fått, just “fått” är väl en sanning med modifikation, men i alla fall, vi har numera fiberkabel till dator, tv och tfn.

Initialt vanliga inkörningsproblem, så klart.

Men sista veckan har vårt snöre gått av någonstans bortanför vår stora knutpunkt, så vi har varit totalt isolerade från omvärlden. I en hel vecka! Huuuuh!!!!

Var dator är ny. Anser jag. Den är från 2010. Senare delen av 2010 t.o.m. Men detta innebär att den utgjort en trång sektor. Man har rekommenderat oss att kontakta något Industrimuseum då dom borde falla i trans över vår uråldriga maskin……

Är det verkligen så?

Jag tycker den är ny. Visserligen har tangenten för “u” trillat bort, men då har jag tagit en tangent jag sällan använder och satt dit…..funkar fenomenalt bra!

Nåja.

 

2150823
Vi har i stället fått tid frigjord och varit på resa!

Igen!

Den här gången till Trollhättan. Dit tar det ca 1 tim med bil från där vi bor.

Vilken jättesöt stad! Gamla fina hus, huvudgata med stenläggning och stora fina alléträd, Göta älv som rinner igenom stan, parker med väldigt ovanliga träd och buskar. Vi har redan beslutat att hit måste vi åka tillbaka!

Vi var där för något som heter “Aurora Classic Festival”. Ungdomar från hela världen träffas och spelar klassisk musik ihop. Och det var så bra, dom var så duktiga (visserligen passade dom inte tiden, men det kan man väl glömma) och entusiastiska och i mina öron lät det otroligt fint!

 

3150823
Annars har det varit en fantastiskt fin vecka, vilket väder, sol och värme precis hela tiden.

Den kom till slut sommaren och det med besked!

Mycket tid tillbringar jag på altanen läsandes, dödandes getingar och andra flygfän.

Och så vattnar vi, hela tiden nästan, för nu är det torrt.

Och så får vi lite god mat emellanåt, det har varit som att vara på semester nästan!

Agneta!

p.s. klart jag kommer att visa sängen när den väl är på plats, men det dröjer lite, det får bli lite mer höst först!

20 kommentarer:

 1. Härligt att du är tillbaka:) Vilken mysig vecka ni haft, vädret är helt underbart. Vi har varit hemma hela tiden, kände att vi behövde fixa lite hemma med altanen och så. Men till helgen (regnet...) åker vi äntligen till landet. Trollhättan, där har jag aldrig varit, kul med en utflykt.
  Ha en fin söndag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Fem år. Ja, jag undrar hur gammal "min" är? Det är inte ens min, utan Yngstas förra... Vi ska ju få fiber framöver, då väntar jag köpa ny, annars hinner den ju bli gammal, innan det är klart!

  SvaraRadera
 3. Haha, där tänkte jag Barbados och så var det Trollhättan! Säkert lika fint och så kan man sova i sin egen säng på kvällen...
  För övrigt ser era luncher väldigt smaskiga ut, skinkor, ostar och gott bröd, vad kan man mer begära? Lite vin, men sen skulle jag vara fullt nöjd!
  Fint väder har vi också, Fia m familj kommer strax, så ska vi gå och bada allihop! Mysigt!
  Sen ska hon hjälpa mig med mitt "skapande", det är mycket svårare än jag trodde!
  Det kommer nog på bloggen så småningom.
  Vi hörs min vän, kramar och hälsa!
  Monica

  SvaraRadera
 4. Trollhättan tror jag aldrig jag varit i, ser fint ut. Jamen har det inte varit fantastiskt väder så säg. Vi slog ju till och köpte båt för bara nån vecka sen, känns som en fin final på sommaren, nu väntar en resa och sen får hösten komma när den vill. Jag är redo! Tror jag. Snart.

  SvaraRadera
 5. Härligt inlägg Agneta! Gillar hur du fixat datorn ;-)

  Resan till Trollhättan ser formidabel ut - vad fint du fångat allt! Så skönt att augusti bjudit på soligt och varmt väder. Det behövs nu när vi närmare oss förhösten. Som Jenny skriver, en fin final på sommaren.

  Stor kram!
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Det var väl en trevlig utflykt. Nog har vi haft sommar alltid. Jag är också trött på mitt tangentbord, där fattas det e,t, a,s,d, ,l Du förstår så mycket som bliver fel. men det bliver ingen ny här-
  om jag inte vinner eller något sådant. Jag är för gammal, detta är min andra, så är det basra

  SvaraRadera
 7. Det finns fler som har "gamla" datorer i så fall...Jag tror inte på att er dator utgör någon trång sektor. Den sektorn sitter nog i någon annans...huvud? Min dator har faktiskt alla tangenter kvar. Hur hårt slår ni på era, egentligen? Man behöver inte åka så långt för att se och uppleva något nytt. Som nyinflyttad erövrar jag omgivningen bit för bit.(Inte din högst privata alltså...). Tur nog så verkar det inte finnas varken getingar eller myggor här. De kanske blåser bort?
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 8. Your photos are beautiful, Aggie, and I love how you make the collages. :)

  SvaraRadera
 9. Tänk, så mycket fint och trevligt man kan ha när man inte har dator! Jodå, din är urgammal, precis som min jättegamla som är ända från 2011! Helt otroligt är det! Telefonen bytte jag nyss och den förra var också urgammal - från 2013! Tänkta sej så gammal va!!! Ja, man vet inte om man ska skratta eller gråta! Nåja,hoppas att ni får igång fibereländet så att ni kan använda er av era antikviteter från 2010!
  Härliga bilder och säkert roligare än att sitta framför burken.

  Ja, dagarna har varit sanslöst härliga, man njuter hela tiden och försöker lagra...!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Fint som alltid här.....Oumberlige Peter vill gärna samla sina gamla bloggpolare, välkommen till min Facebooksida, skicka en vänförfrågan eller bara titta in, vi hade ju så kul här under många år! Kram ifrån Oumberlige Peter! https://www.facebook.com/peter.olofsson.982

  SvaraRadera
 11. God morgon!!
  Ja jag har verkligen saknat dej här!! Även om det varit glest mellan gångerna som jag varit inne här...så har jag ändå funderat på..vad du hittat på! Men nu fick jag svartet på både det ena och det andra!

  Trollhättan..ja där har vi Slusscafeét och Strandgatan...fika alltså..fniss..mysigt båda två..fast olika så klart!!

  Ja ännu en gång vilket väder vi haft, och jag ser att du njutit i fulla drag! Så även här!
  Vad sägs om en träff snart?? Nu var det ju så längesedan!!

  Ha nu en fortsatt härlig dag!! Kraaaam och hälsa...!!

  Ps...nu drar jag vidare till nästa övernattning..hahah
  S

  SvaraRadera
 12. Fiber ska ju lösa ALLA problem sägs det. Vi har oxå fiber framdragen, men ännu inte inkopplad..
  Det är härliga bilder från varierande miljöer du bjuder på.

  SvaraRadera
 13. Åh, denna teknik..... En 5 år gammal dator är urgammal! Har också fått erfara det ibland....;-)
  Önskar dig en skön vecka!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 14. Tänk att det går att njuta utan dator. Vilka fenomenala fiberbilder. Ocjså! / Britt

  SvaraRadera
 15. Oj, hjärtat tog ett skutt! Du har fotat Nordkap, Trollhättans äldsta hus (högst upp till vänster i collaget). Där var jag ofta som barn, både min pappa och min farfar är uppväxta där!

  SvaraRadera
 16. Vi fick ordning på vårat fiber direkt men nu i sommar har det svajat nått så in i bomben. Idag bytte vi vårt trådlösa men inte blev det nån ändring ändå. Hoppas ni får ordning på trådarna så du är ute på nätet snart igen.
  Kram

  SvaraRadera
 17. I den världen anses en dator gammal när man kommit till bilen med lådan.
  Trevlig utflykt med fina bilder. Det var länge sedan jag var i den staden.
  Kram

  SvaraRadera
 18. Ja, dessa tekniska under...de ska liksom bara fungera för om de inte gör det är man rätt handfallen ( iaf jag ;-) )
  Smart det där med tangenten, hi, hi!
  Katarina

  SvaraRadera
 19. Man behöver inte åka så långt för att få nya upplevelser och faktiskt känna av att det är en semesterresa. Det finns mycket att se och göra i vårt land.
  Fiberkabel? Vad är de? Nä jag skojar såklart för jag vet. Men det blir nog enklare för oss att fara till månen än att få fiberanslutning till vår lilla by. Eller vad tror du ??
  Kram Eva

  SvaraRadera
 20. Men kära vän, så nesligt med anslutningen, det skulle ju bli klang och jubel nu med fibernätet! Något sådant får vi inte hit, däremot till byarna ett par mil härifrån, fråga mig inte varför...
  Jag lämnade in min dator till doktorn igår, o han påstod också att jag sitter med en gammal rostig musei-inventarie, va? Eller var det mig han menade? Hur som helst, nu fixade han felen för några hundringar men han ansåg att nästa gång var det fördelaktigare att byta maskin. Så nu håller jag tummarna för att denna bara går och går , men vet vet?
  Välkommen tillbaka snarast, mobilen är ingen bra ersättare!
  Kram

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta