I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 28 januari 2015

Fram och tillbaka, hit och dit, vinter eller vår, den stora tröttheten.

1150128
Idag, fort fram och tillbaka till stora storstan.

På morgonen, söderöver, var jag nästan ensam, men på hemvägen hade dom andra bilisterna vaknat.

Och regnade gjorde det hela dan. Och fram och tillbaka och in och ut i bilen och det hjälper varken med regnrock eller paraply när det regnar på tvärsan. Och mycket.

Det var en sån där dag då man har en lång lista som ska avverkas och med ett par tider att passa inemellan…..jag kom hem för en liten stund sen, som ett sjöblött vrak och egentligen skulle jag ta en selfie på håret, men så roligt tror jag inte vi ska ha!

 

3150128
Igår var det förvirrat, det var svårt att få en klar bild av vad det egentligen var för årstid.

Efter att ha varit vinter nån av dagarna i helgen var det plötsligt sol och varmt, tjälen (?) gick ur marken (?) och det klafsade när man gick på vår lilla väg.
5150128
Nästan all snö borta och det låg ett vårdis över nejden.

Men, nej, jag tror inte på det, det kan inte vara vår redan, och nu skriver jag det för hundrade gången, minst, jag vill ha riktig vinter först.

Fast OK, jag kan gå med på att det var ganska angenämt med det där våraktiga igår, allt blir lite lättvindigare.

 

7150128
Det var konstis på vår ickedamm! Den ligger lite i skugga så där kom inte solen riktigt åt.

 

9150127
Nu kommer vi till kapitlet julros.

Jag har aldrig i hela mitt liv köpt en röd julros. Jag har däremot köpt vita. Och inte bara en var säsong, jag har burit hem lådvis genom åren, känns det som.

Men varenda en blir röd!

Vad gör jag för fel?

Jag vill inte ha röda julrosor, jag vill ha vita. Ju.

 

11150127
När jag var ut med “grejer” till komposten såg jag något i ögonvrån som inte riktigt stämde.

Är dom så tidiga, aklejorna, eller vad har hänt med dom?

 

13150127    15150127
Körsbärskornellen (Cornus mas) och trollhasseln (Hamamelis mollis) är på väg att slå ut och det är kanske inte liks märkligt, men jag trodde att trollhasseln hade torkat, men det ser ut som om dom små gula blommorna är på väg ut!

 

29150128   30150130
Inomhus blommar dom sista amaryllisarna över. Omgivningen fick ett ordentlighetsryck och skar av dom och satte dom i en vas, han tyckte dom såg för röriga ut i byttan med dom andra redan överblommade. Det är en väldigt ordningsam Omgivning som är inneboende här…….nämligen.

Och Nisse, han har lagt beslag på den lilla filten jag skulle ha i bilen, så det är nu hans filt. Han ligger här intill datorn på den och spinner!

 

0000IMG_0573IMG_2399
IMG_0825
post2
För övrigt är det lite trött här, jösses så seeegt allt är, men jag fick reda på idag att jag inte borde vara trött, kanonvärden hos doktorn (överlycklig för det) och så ser jag ju att jag inte är ensam om att vara trött……..det hjälper att veta det!

Är ni pigga, alla ni rara som tittar in här? Låt mig höra! Och vad kan man i så fall göra åt det?

Agneta!

27 kommentarer:

  1. Vackra vårbilder, eller vad var det nu???! Ingen ordning - snö - sol - regn - kallt = glansis!!! Likadant här, men vi har fortfarande snö och IS! Trött? Nääää, inte mer än vanligt....
    Ha det gott, snart är det vår!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. een heerlijke serie gewoon fijn om bij je lamgs te komen de laatste is ook een hele leuke,

    SvaraRadera
  3. Ja jag vet, det är ingen ordning på vädret! Ena dagen vår nästa full höststorm...dock har det snöat väldigt lite här på ön, kanske det kommer sen (neeeeeej, vill inte!!)
    Tröttheten ligger som ett tjockt duntäcke över en och när klockan ringer på morgonen har man lust att slänga den ut genom fönstret, usch!
    Nåja, det är bara att bita ihop och du visar jättefina bilder av "vädret"...synd att vi inte fick se din frisyr hi hi!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  4. Oj oj vilken blandning- av vår o vinter o jul.. Inte undra på att man blir trött! För visst är man trött! Hm, vad göra åt det...äta apelsiner! Gå promenader dagtid så man får dagsljus. Sova!
    Söt liten Nisse, tror jag det att han vill ha den där filten! Virkat själv? Håller just nu på med en filt av mormorsrutor, det är riktigt kul!
    Konstigt med dina julrosor, är dom vita när du köper dom?
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  5. Samma här, sista amaryllisen på väg bort. I rabatten hittade jag snödroppar igår :)

    SvaraRadera
  6. Man behöver väl inte göra något åt att man är pigg (ursäkta, men du skrev faktiskt så!)?
    Nej, särskilt pigg är man väl inte, man brukar väl skylla det på årstiden? Och så händer det inget så här års, inga helger, alla jobbar, det är mörkt dygnet runt, känns det som.

    Vilken dag du har haft, idag har du ju verkligen anledning att vara trött! Besök i storstaden är numera fruktansvärt tröttande. Jag brukar, i möjligaste mån, skicka maken, han har ingenting emot bilköer och att gå i affärer. Märklig människa.

    Så roligt att dina värden var bra, det kan väl få dig att känna dig lite piggare! Grattis!

    Röda julrosor är ju mycket ovanligare, och i regel dyrare, än vita. Du kanske kan köpa ett antal vita, plantera dem hos er och sälja dem som röda året därpå? Fiffigt, va? Man skulle nästan tro, att jag var ekonom...

    Hälsa din ordningsamma Omgivning och vila ut efter stadsresan!
    Vårvinterkram, Monica

    SvaraRadera
  7. Här ösregnar det för tredje dagen i rad, trist. Det är så himla vackert i din dal, och aklejorna är tidiga, tror mina är uppe en bit också.
    Jag är inte heller pigg, och drar med en ilsken huvudvärk. Tröstar mig med tulpaner:)
    Ha en bra dag
    Kram Maria

    SvaraRadera
  8. Alltid roligt att få lite väderbilder från min kära gamla Västkust! Vilken blandning! Ja, vilken årstid är det egentligen!
    Mysko med julroserna, men som jag ofta tänker, naturen har sin gång och ibland går den inte dit just jag vill!
    Där jag befinner mej är det lite annat klimat, 22 grader på terrassen igår!

    SvaraRadera
  9. Vädret är väldigt förvirrande. Vinter, vår, höst? Allt på en gång.
    Pigg?? Tröttman är konstant och det känns som om jag skulle behöva ha hjälp med så simpla ting som att få upp ögonen. Nå väl. Våren kommer väl. Så småningom. :)
    Kram från andra sidan fjor´n.

    SvaraRadera
  10. Jag är väl lite motvalls... men jag är inte trött :) Och hade jag varit det så hade jag genast kvicknat till efter dina bilder på spirande aklejor, körsbärskornell och trollhassel...
    Vilken fin liten filt... klart Nisse ska ha den :)
    Kram

    SvaraRadera
  11. Det är som sagt litet tröttsamt med denna fram-och-tillbaka-vinter. Men enligt bildbevis är det flera det drabbar. Inte bara i vårt land.
    Dina bilder är iallafall inte tröttsamma.
    Fin filt, när katten själv fått välja.
    Ja det ser faktiskt ut att vara aklejablad. Det var tidigt. Märkligt med färgen på dina julrosor! / Britt

    SvaraRadera
  12. Det är allt lite vårlikt i ditt inslag idag. Julrosor...jag skulle vara glad om jag hade både vita och röda som trivdes hos mig men nej då, jag får dem inte till att överleva. Inte roligt att åka till stan och uträtta en MASSA ärenden när det är "skitväder"...då vill man BARA hem.
    Kramen!

    SvaraRadera
  13. Näe...jag är inte pigg, och jag har bara VITA julrosor!! Vad jag än planterar, så...de är vita året därpå!! Så nu funderar jag på om det kan ha något med jorden att göra, surhetsgrad eller så, är det inte så med de där små hortensiorna man köper, att de reagerar på jorden och vattnet och kan skifta färg? Så träffas vi någon gång framöver kan jag ta med ett knippe vita, och byta mot en röd...
    Vädret, ja det är lika opålitligt som en marskatt. Just nu snöar det så man inte ser två meter framåt, det skulle vara snöblandat regn, men den blandningen blev inte så lyckad. Vet inte vilket jag föredrar, vår lilla bygata är ett enda spår i modden, och man får hoppas att den som åkte före inte åkte i diket, för då följer man efter antingen man vill eller inte...Så för den skull vill jag ha plusgrader framöver så vi blir av med eländet.
    Jag förstår precis hur du kände när man MÅSTE in till stora staden. Det är bland det värsta som finns, att trängas, leta parkeringsplats (och jag som inte kan parkera längs med heller, mannen i huset undrar om jag tror att jag kör en långtradare...), och sen finns inte det jag ska ha i första affären, och ve och fasa, jag får gå in i en till!! Det ger mej ångest vid blotta tanken.
    Men dina vårbilder, för visst är det väl det, så vackra! Dom njuter jag verkligen av!!
    Ha det så gott vännen!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  14. Ja det är ju för trist med det här regnandet och blåsandet,
    vi som hade det så fint med snö och sol... en-hel-dag.
    Härliga bilder på trött hund! :)
    Men blir julrosen röd även när/om du har den i kruka, har aldrig varit
    med om det, för mina dör nog innan dess, men nu har jag en som lever än, en vit :)

    Ha det gott

    SvaraRadera
  15. Du måste nog flytta om du ska uppleva vinter. För särskilt mycket vinter får ni väl inte, det är väl som här, grått och blött för det mesta. Hopp om våren är det dock hos dig, mycket på gång ser jag! Kram Merja

    SvaraRadera
  16. Du måste nog flytta om du ska uppleva vinter. För särskilt mycket vinter får ni väl inte, det är väl som här, grått och blött för det mesta. Hopp om våren är det dock hos dig, mycket på gång ser jag! Kram Merja

    SvaraRadera
  17. Ja, vad ska man göra åt att man är pigg? Jag vet inte. Själv känner jag mig riktigt pigg sen förkylningen gick över, nu är jag istället lite smått galen över saker som (kanske) händer på jobbet. Tänker att nu släpper jag det där, och så känns det bra, men det poppar liksom upp hela tiden igen. Ja, ja, dem lever får se. Eller nåt. Här är det också omväxlande, massor av minus ena dagen och plus nästa. Är det därför alla varit så förkylda, eller vad ska man skylla på.

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  18. Hej!
    Då var det detta med vädret!!
    Just nu...snöar det som tusan här! Annars har det varit blandat idag...regn och snö!
    Trött??! Nja vet inte det..jo på kvällen! Annars har jag fått min B12 spruta idag...och då återvänder livet! Hi hi
    Ha en fortsatt mysig dag!! Kram Annika

    SvaraRadera
  19. Inte ett dugg pigg här heller, så du är inte ensam!
    Ja, vilken årstid har vi egentligen? Det ser riktigt vårlikt ut hos dej med vårdis och allt och dammen - vilken vacker bild och fin isbildning där! Ja, helst vill man ju ha riktig vinter när det nu SKA vara det, men ingen tackar väl nej till lite vårkänsla?! Snart är i alla fall den eländiga januari slut, tack och lov, sen kan det bara bli bättre, i alla fall lite ljusare.
    Oj, så det knoppas hos dej och det gör det här också om man riktigt tittar efter, så ännu sover inte växterna.
    Kul med alla tröttbilderna! :)

    Ha en skön torsdagskväll! Här blir det kör ikväll också (samma som igår) och det håller mej väl liiite piggare än vad jag annars skulle vara!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  20. Haha, jag förstår din trötthet, jag kan snart knappt stava till pigg!! Det känns konstant som jag går med en dimma för ögonen och förresten i hela huvudet, simma i sirap typ!!
    Jadu, årstiden är knepig nu, bara idag har jag gått i snö som kom i sidled, dragit upp luvan för regnet och skottat slask på altan i sol och fågelkvitter:)
    Konstigt det där med julrosorna, måste ju ha något med jorden att göra, spännande iaf!!

    Kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  21. Men kära vän, förstod du inte vem du virkade filten till? Hihi, ligger din katt också på golvet? Det gör mina, på rygg med alla ben spretande, på köksmattan, helst då jag går omkring oc håller på att snubbla femton gånger på en halvtimma. Jag som har trott att katter föredrar att sitta högt upp och ha full koll på läget. Så icke hos mig. Väderläget är minst sagt förvirrande...jag tackar högre makter varje gång plogbilen uppenbarar sig...
    Hoppas du snart kan ta av tröttmössan och ta på dig vårhatten istället
    Kramen

    SvaraRadera
  22. Vädret är som hos dig, opålitligt, snö, slask, regn och blåst om vartannat, inget kul.
    Man tvingar sig ut, då blir man ju lite piggare trots allt, ja just då. Sen när man kommer in jäspar man stort som en lejon och man vil bara lägga sig och sova.
    Så är det nog för de flesta, vi längtar efter våren.
    Fast vintern har ju inte fått härja av sig ordentligt, med ett riktigt vinterväder blir det ju roligare med våren.
    Jag älskar frusna isiga vattenpölar, det är kul att stiga på dem och höra 'kraset' under skorna.
    Den filten passade alldeles perfekt till Nisse, så fin med mormors rutor.

    Ni som har Leia måste ju gå ut och rasta henne varje dag, det är ett bra 'måste' att då själv gå ut fast man kanske inte känner för det. Därför vill jag ha en vovve, Sixten går ut på sina strövtåg själv,
    även Rolf som nu sågar ner träd i skogen, samma jobb år ut . . . . det håller gubben igång.
    Men jag gillar värme mer än kyla, så vintrarna hade jag kunnat 'gå i ide'.
    Ångrar att vi reste hem från Teneriffa, där den goa lagom värmen fanns, hem till olika inflammationer.
    Men är nu förhoppningsvis bra till 90%.

    Må väl,kram/ Eva

    SvaraRadera
  23. Nä pigg kan vi inte stava till här dessa dagar. Mannen som ska ut på vägarna klagar , jag och Ajax sitter mest framför brasan . Vägen är snorhal fast det inte syns. Inga långa morronpromenader inte. Jag tror inte man blir riktigt pigg förrän snön smälter och man kan gå rejäl morronpromenad och gå runt i trädgården . Uteliv gör susen.
    Vilken vacker julros . Jag lyckas inte med dem här. Är det jorden nu igen, tro. Snödropparna trivs ju inte heller här. Visst kan jorden ändra färg på olika blommor. En del blåsippor kan ju bli röda.
    Ikväll snöar det här . Såg i min dagbok att det var just den här dagen ifjol som snön kom och blev liggande. Okej det är ännu januari.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  24. Här har vi fram och tillbaka-väder. Ena dagen snöfall, sedan sol, snö igen, regn och halka, snö igen osv. Trist när det töar och slaskar mellan snöfallen, men det är kanske tur också, för annars skulle vi haft en meter snö i stället för "bara" 35 cm som vi har nu. Så här dröjer det kanske ett tag innan vi kan se något i rabatterna...

    Är det säkert att du inte har haft karamellfärg i vattenkannan när du vattnat julrosorna...? ;-) Det svåraste brukar annars vara att få dem att överleva och trivas. Jag har försökt flera gånger, men tidigare i vinter såg jag att det fanns knoppar på min vita julros, så den senaste verkar ha överlevt så lång i alla fall. Nu är den nerbäddad under snön, så vi får se hur det går med den.

    Vinterhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  26. Inte är man pigg inte....inte det allra minsta! Jag ligger nerbäddad och då borde jag ha all världens tid att göra inlägg....men vad gör jag? Läser bara andras och gör inget själv! Vad har hänt med mig? Hrmm...

    SvaraRadera
  27. Idag måste väl även du vaknat upp till full vinter? Jag har redan varit ute och skottat 2 gånger men nu verkar det som om det töar bort.
    Trött? Självklart är jag trött. Inte sömnig kanske men trött på vädret är jag verkligen..
    Nej, man får väl ändå vara nöjd. Det är ju Fredag och i morgon får jag träffa lilla Edda :)

    Kram Maidi

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta