I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 7 januari 2015

Vardagen är tillbaka.

1500107
Vardag på riktigt igen. Riktigt skönt faktiskt. Hämta posten och sånt där vanligt görande.

 

3150107
Idag låg dimman tät i dalen.

 

5150107
Visst ser det mysigt ut med ladugården och berget bakom. Bakom berget ligger fjorden.

 

7150107
Omgivningen har hängivit sig åt konsten, han har gjort en installation. Kan man tro.

Det är så att vår hund ibland skäller så förbaskat mycket när hon är ute och Omgivningen fick för sig att det var något hon såg, så han spände upp säckväv mellan träden för att skymma sikten för henne.
8150107
Och det var säkert en bra idé. Möjligen.

Det är bara det att nu skäller hunden åt skynket så mycket att hon hoppar jämfota upp och ner och hela trädäcket gungar…….
9150107
När jag stod och tittade på eländet idag gick det upp för mig att jag har ju faktiskt en damm! När naturen har lust, så att säga.

Om jag till sommaren, när det är torrt och uttorkat, tar och slänger bort slammet i botten och lägger dit en dammduk, då kanske jag skulle få den där dammen till slut.

Men……..då fattas en bäck som porlar.

Får ta och sätta nån på att lösa detta åt mig!

 

11150107
Här hemma, inne, har vi haft lite organisationsproblem.

Omgivningen kan inte för sitt liv hitta sina läsglasögon.

Konstigt? Nä. Kan jag inte tycka.

Och då är inte alla glasögon med på bilden, det ligger glasögon i bilen, vid sängen, i “rese-lådan” osv……Själv har jag ett par och har i regel inga problem med att hitta dom.

Jag har däremot anfäktats av stress.

När jag skulle skriva in årets åtaganden i årets agenda visade det sig att jag har åtta, alltså 8, saker att komma ihåg i år. Det känns pressat.

Sen att jag inte behöver vara med på mer än två eller tre av dom är ju en annan sak……

 

DSCN3551
Tänk, det är väl inte så att våren är på väg?

Jag går ju fortfarande och väntar på den stränga kylan och massorna med snö.

Agneta!

36 kommentarer:

 1. Fick ett skrattanfall när jag läste om omgivningens "konst"...klart att Leija står där och skäller (inte för att det var fult) men så fort det blir någon förändring så står våra kära fyrfotavänner där och skäller.
  Hos mig har det faktiskt snöat idag...och jag körde alldeles ensam till butiken och shoppade idag (har inte kört något sedan jag stukade foten i fredags (det gick riktigt bra)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Haha, söta Leia:). Men dina bilder är ju magiska, så vackert med dimma. Jag brukar inte alls gilla dimma, men här är det sagolikt vackert. Är det sant att våren är på väg:) Ja tack, gärna:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Haha.....installation var det ja....tack för det skrattet...härliga du!!!!Har omgivningen inget senilsnöre.....? Skulle vara enklare tycker jag det ser ut som... :)))) / LIsbeth

  SvaraRadera
 4. Det kom lite snö inatt, så i morse låg det ett par-tre cm, men det smälte i 5 plus :)
  Installationen var inte så smart... Maken virrar också jämt efter sina läsglasögon, tror det är nåt manligt fenomen!

  SvaraRadera
 5. Är mycket imponerad av siktskyddet. Det hjälper säkert jättebra...*ler*
  Vardagen är tillbaka även här, skolan började idag, och det är jag nästan lite glad över. Äntligen vet man vilken dag det är och dygnet har en rytm igen.
  Plockade faktiskt fram mina läsglasögon idag. Har hela fyra stycken som jag nästan aldrig använder. Tre av dem var billiga. Har liksom köpt flera olika varianter för att jag hoppas hitta ett par som jag ser normal ut i. Lär väl bli ett par till innan jag lyckas med det. Om jag någonsin gör det.
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 6. Jag läser, jag skrattar, jag blir varm i hjärtat av ditt inlägg. Hoppas dina 8 saker att minnas inte blir en plåga, och Tack för dina fina råd och tips om kosten. Jag tar dem till mig och stärks lite ska du veta. Nej stärks mycket. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 7. Att inte hitta sina glasögon stämmer även på min man. Ändå ligger det läsglasögon och dräller här och var. Ja ja !!!! Här har också vardagen infunnit sig. Och det känns bra. Fast det har varit roliga helger som man lägger till sin minnesbank. Nu vill jag bara raska bort julen, men det tar lite emot. Det är fortfarande mysigt med ljusstakar och slingor. Vi får se när jag tar tag i det.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Vilken konstnärlig omgivning...��
  Ha ha, han har samma problem med läsglasögon som jag. Springer också runt o letar jämt. Fast jag har ett par i köket, ett par vis teven, ett på skrivbordet....Hopplöst!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 9. Lustigt det där med karlar och glasögon - är alla likadana? Jag brukar säga åt maken att lägga sina på samma ställe varje gång, men si, det går inte. Så varje gång vi ska iväg någonstans, så måste han leta efter sina glasögon. Och så säger de, att man alltid måste vänta på oss kvinnor!

  Sen installationen, hahaha, jag tänkte direkt när jag såg den: Nu skäller Leia ännu mer! Men som installation är den...ovanlig...

  Ni har älvdans i dalen! Trolskt, vackert!
  Och våren är på väg hos er också! Men det lär väl komma lite vinter först förstås, men den får gärna bli lika kort som i fjor!
  Ha det så bra och hälsa Omgivningen! Han är verkligen innovativ, det måste jag säga!
  Kramar från din kompis i söder!

  SvaraRadera
 10. Fniss..det där skynket var roligt. Ibland får
  man lysande idéer, din omgivning verkar vara mer
  begåvad med bra just såna.......
  Och har ni redan lökväxter som tittar upp, det
  måste vara tidigt. Men mildvädret ser ut och hålla
  sig kvar.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 11. 8 saker låter stressigt...bra att du skrev upp det också!;)

  SvaraRadera
 12. Haha, han är då för rolig din omgivning.. Jag kommer ihåg alla benknotorna han samlat på sig. Jag förstår att Leia skäller på det där skynket faktiskt :)
  Du undrade om vi gjort någon levadavandring på Madeira. Jag har tänkt att det äventyret ska få ett eget inlägg men det kommer :)

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 13. Vad har ni gjort i ett tidigare liv? Haft glasögonaffär?
  Att det skynket (förlåt - installationen) oroar mer än det som är bakom, kan jag tänka mig.
  Vi får hoppas att dammen förblir litet fuktig så det inte behövs något tillflöde.
  Nu måste jag gå ut och se om jag kan se några blad också. Fast det tror jag inte. /Britt

  SvaraRadera
 14. ja daar vwachten wij allemaal op en verder helpen kan ik je ook niet.

  SvaraRadera
 15. Omgivningen verkar vara en intressant person! haha.....man kan inte annat än skratta lite betr glasögonen. Jag har under årens lopp haft en hel del läsglasögon jag med och eftersom de är billiga är man inte inte så noga mer dem. Antar att omgivningen redan provat med sk senilsnöre.....Trevlig dag önskar jag från Lyan

  SvaraRadera
 16. Det låter tufft att ha ett sådant pressat program. Egen damm med bäck hade varit något. Det måste du klura mer på. Jag är mest nyfiken på nästa taktik för att minimera skällandet. Skulle man kunna tänka sig en tydligt textad skylt på hunderska. SKÄLLNING FÖRBJUDEEEN! Jag blev extra förtjust i tredje bilden, men de två första är inte långt efter. Det blir så effektfullt med dimman. Kram Bosse Lidén

  SvaraRadera
 17. Om han hade virkat hade han hamnat på
  bloggen...haha.
  Kram/AM

  SvaraRadera
 18. Hej, du behöver inte vara avis längre, det töar och rinner och allt vitt och vackert är borta, tills imorrn tror jag bestämt, jag vill kalla detta för varannandags väder.
  Installationen är ju riktigt snygg,sýnd att den inte fungerade, tror nosen avgör när hunden skäller mer än vad den ser...Men, vi hade samma problem för vår jycke satt o pep i bilen där hon satt i sin bur i baksätet. Då provade vi med att lägga över en filt så hon inte kunde se...det hjälpte...tillfälligt, hon blev väl så häpen så hon baxnade. Men sen var hon igång igen...
  Ha det gott bland planering och glasögon, jag har ju almanackan fullbokad, en aktivitet i veckan, "ler"
  Kramen

  SvaraRadera
 19. Säg åt han att stänka lite färg på skynket så blir det mer av installation. ;) Man säger ju att alla sätt är bra utom de dåliga och då får kanske just det där sättet att få hunden att sluta skälla räknas som ett... dåligt? Jag har motsatt problem med min hund. Hon skulle ju liksom agera vakthund här ute i skogen men icke! Hon kan på sin höjd kosta på sig ett litet glatt gnyende när det kommer folk. Vi kanske kan byta? ;) /Anna

  SvaraRadera
 20. Visst är det skönt med vardag igen. Bara det, att det finns en tidning att läsa på morgonen....
  Så vackert med dimman där i dalen!
  Inte har jag hittat några grönskande lökväxter i rabatten, men vi hade ju vinter igår ;-)
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 21. Vad fiffigt med ett skynke som ska skymma skiten, vad är det för enorm blaffa nån lagt av där? Ha ha, skojar bara, men du skrev skymma skiten 😂 vackra bilder! Vad roligt med glasögonen, jag fick ju någon liten tanke på vissa personer i mitt jobb, jag jobbar ju i äldreomsorgen. Kanske han borde skaffa senilsnöre?

  Tack för dina roliga inlägg, kram
  Jenny

  SvaraRadera
 22. Det brukar vara så när hundar skäller att dom hör någonting .Skönt med vanliga dagar men jag är så trött att jag kunde lägga mig ner och sova .Nu ska julen städas bort på 4 ställen ,jobbet ,hemma ,hos pappa och hos mamma.så ingen ledig tid här .kramen Nette

  SvaraRadera
 23. Go kväll!!
  Förstår att Omgivningen var tvungen att ha nya glasögon på smareyes...eftersom han inte har några innan...hahaha
  Har ett tips ang dammen...ta skynket och lägg i botten..:-)
  ja du, vädret är ingen idé att sia om. Men i morgon nskall det ju bli snö...vi får väl se!!
  Ha en fortsatt mysig kväll!! Kram Annika

  SvaraRadera
 24. Kan inte stava...ser jag! smarteyes skall det vara och ingenting annat!!!

  SvaraRadera
 25. Jösses....är det samma styrka på alla glasögon?
  Här har vi bara storm och blask, passar mig bra.

  SvaraRadera
 26. Dammen var en härlig ide! spännande! Så det är inte bara mina herrar som skäller på mycket,, kanske med ska sätta upp lite installationer! Du längtar efter kyla och vinter, jag ibland gör jag det för de t är så smutsigt för hundarna då det regnar och stormar, men jag längtar otroligt till våren ska komma,, kna jag inte förneka. Ha en go vecka kram !

  SvaraRadera
 27. Skulle nog skälla och hoppa högt om jag såg det där säckspöket !!!
  Tänk att ni inte alls har någon vinter hos dig, så märkligt, och vårblommorna börjar att
  söka sig upp redan, jösses, hopp om livet verkligen.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 28. Vädret har uppför sig konstigt här i början på året. Ena dagen snö och rimfrost och solen skiner. Nästa dag regnar det och är plusgrader.Det är mycket vi kan ändra på, men vädret rår vi inte på.
  Något fel är det när små gröna blad sticker upp i rabatter och naturen.
  Det ser ut som att det finns glasögon att välja på. Eller fodralen är kanske tomma?
  Din härliga installation var ju en bra ide men funkade inte. En hund som bestämt sig för att skälla
  på, vad han behagar - Det är en ovana som är svårt att komma tillrätta med.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 29. Ja äntligen går vi mot en vanlig vardag med eller utan glasögon! Jag har väl 10 läsglasögon som jag aldrig hittar... ser ingenting och hittar dom aldrig när jag behöver dom!
  Nåja, ha en skön helg....
  Kramis,
  Titti

  SvaraRadera
 30. Det är ju perfekt med en naturlig damm! Hoppas du får till det med att göra den till en damm du kan njuta av alltid.
  Men herre min je med glasögon!!! Du kan ju tipsa om att man brukar kunna skänka gamla glasögon till behövande ;-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 31. Fina bilder... älskar den där dimman... ja, på bild alltså, annars är den inte alltid så kul. Härligt med en naturlig damm... det där med en bäck det löser du nog :)
  Haha... förstår Leia... jag skulle också skälla om den där installationen fladdrade och skymde min utsikt...
  Jisses så många glasögon! Jag har ett par läsglasögon någonstans... men jag vet inte var... behöver nog ett par andra så jag kan leta reda på dem.
  Hoppas ni inte blåser bort - det lär ju vara oväder på gång!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 32. Läsglasögonsituationen känner jag igen (från mej själv)!!
  Skynket, vilekn ide,ha, ha!
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 33. Han är påhittig din omgivning. Tanken var kanske god, men man kanske inte lyckas alla gånger. Har omgivningen lagt trasmattor över växterna i vinter också?
  Må så gott och ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 34. Det är som här... glasögon överallt.,,, och inga som passar (husse har nästan gjort sig ovän m optikern genom att påpeka att man borde väl kunna se ut i sina nya glasögon,,, och kräver att de gör om och gör rätt...) Nåväl... här är stormigt men säkert inte som hos er... och nu är det bara några dagar kvar tills återbesöket och då vet vi betydligt mer om den närmaste framtiden. Vi är ganska less på att vila och vara hemma och dessutom är vi båda tvär-förkylda... och snöslask och halka och hej! vad föll det ner för nåt nu?? Stort brak här uppe i backen. Nåväl, får väl inspektera imorgon bittida.
  ha en trevlig helg
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 35. Väldigt fina bilder, de med dimma på. Hjo-Hjo skäller på Egon som rister drar i huset - igår kväll. I morse hade han, Egon, blåst omkull komposttunnan, den lyfte han, Hjo-Hjo, på benet åt. Nu ut i snön för LP=långpromenad. Idag förkortad sådan.
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta