I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 12 oktober 2014

Nu får det hända nåt!

1141012
Alltså, det här, vad ger det?

Ingenting, absolut ingenting……

Att traska omkring här dag ut och dag in bland löven – hur kul är det.

Nu får det hända nåt, jag vill ha in lite glamour i mitt liv.

 

3141012
Det finns ingen skyline där vi bor nu, jag känner att det är dags för en hygglig skyline………

 

4141012
Översta våningarna, lite mer coola kvarter (Soho, NYC), lite mer marmor i badrummen, lite mer vyer, luft……fast vi vet inte riktigt, den här kvarten går på ca 37 miljoner amerikanska dollar, men då får vi ju å andra sidan lite mer puls.

 

5141012
Eller ska vi nöja oss med nåt svenskt…….schysst matsal.

 

6141012
Vi har alldeles för få takfönster där vi bor nu (iofs har vi inte ett enda….), det är tattigt med guldhandtag, mer stil om man har helgjutna i mässing, vi har alldeles för lite konst på altanen och får få bibliotek…….

 

07141012
Och svarta plastsäckar från ÖoB, hur sexigt är det, när det finns andra?

 

7141012
Vi har i alla fall börjat med bil och sånär bestämt oss för denna.

Vi gillar verkligen alla Swarovski kristallerna man satt dit, ett riktigt hantverk. Att just bara det kostade några hundra tusen, pund eller dollar, eller var det euro….man får ju vad man betalar för, så är det.

8141012
Fast den 21-åriga ryska arvtagerskan som äger bilen nu är lite, lite svår att förhandla med.

Man vill ju gärna pruta.

Men det vill inte hon…..

 

10141012
T ex i går när vi skulle ha gäster till middagen, titta på det här, lite gammalt skräp från trädgården – och ingen state of the art matsal…….
11141012
Uuuuhhh, så töntigt…..

…...när man kan ha det så här:
12141012

eller nåt liknande dom här:
13141012

 


14141012
Det skulle inte förvåna mig om det inte blir varken penthouse i NYC eller våning i Sthlm eller ny bil eller chica soppåsar eller matsalar med blomsteruppsättningar, det blir nog så att jag får trava på här i bergen.

Jaja!

Agneta!
p.s. alla bilder lånade från näten utom den översta och den understa

30 kommentarer:

  1. Aha du har fått storhetsvansinne *ler*. Du får traska bland löven och njuta av den friska luften.

    Kramen

    SvaraRadera
  2. Nej du, du får nog fortsätta att trava omkring bland dina löv, men jag tror du "lööv" det!

    Kramis!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker du verkar ha det hur bra och fint som helst :)

    SvaraRadera
  4. Det blir snart ändring! Då är det inte löv du traskar runt i, utan snö! ;-)
    Ha det gott!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Njaaa. nu vet jag inte riktigt vad du vill. Egentligen tror jag du tycker att du har det ganska bra. Önskar man för mycket , mister man hela stycket. Glamour, vad är det mot fin svensk natur. Ha det bra bland dina berg och havet. Jag vet få som har så fin natur.

    SvaraRadera
  6. Hihi, så rolig du är:)! Visst längtar man efter förändring i bland, men samtidigt är det gamla invanda rätt skönt det med:)
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvaraRadera
  7. Hahahaha vilket roligt inlägg...men det verkar som om du har det ganska bra ändå utan takfönster, bling bling, designsopsäckar....tycker att ditt bordspynt är mycket fina by the way ;-)

    Kram till dig!

    SvaraRadera
  8. Haha, du är för rolig, du! Ibland funderar jag på hur livet skulle gestalta sig om man vann sisådär 118 miljoner eller vad det nu var den sista storvinsten gick för....visst livet skulle helt klart bli betydligt enklare...eller kanske ändå inte...tänk vad många som vill ha och hur skulle ens vänner vara....de skulle ju givetvis tycka att jag alltid skulle betala och det skulle jag ju kunna då, men hur skulle de vara...egentligen alltså...jaja, det där är ändå bara tankar och snabbt flyende drömmar...jag får nog också lulla på här i min lilla lunk....Ha en go höstvecka! Kram

    SvaraRadera
  9. Blev genast i bilbytarfunderingar (oj så röda streck igen alltid nya ord ) fast den skulle väl bokstavligen sticka i ögonen .Härligt inlägg ,kram Nette

    SvaraRadera
  10. Nä du, drömma kan man ju alltid:-) Här skulle det också behövas lite glamour. Men det känns väldigt avlägset,,,tyvärr. Vi verkar få nöja oss, både du och jag, med utsikten hemmavid. Kram Milla

    SvaraRadera
  11. Tack och lov att du har det du har - berget och alla underbara växterna etc. Tack för den underhållande läsningen! ♥︎

    SvaraRadera
  12. Ja du, drömma kan man ju alltid och kanske är det drömmarnas årstid - hösten alltså! För mej verkar ni ha det himla lyxigt (i min smak alltså)! DEN utsikten och DEN naturen är svårslagen och egna blommor från egen trädgård....lyx och livskvalitet!
    Så ....dream on! :)
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  13. Ha ha..du är ju för rolig!!!
    Go kväll förresten! Tja, en liten resa kanske skulle pigga upp! Behöver ju inte bli så långt..närmaste "lilla" stad..eller varför inte en lite större, som ligger några mil bort! Där har dom ju även ett köpcentrum och IKEA! Hi hi....
    Ha en fortsatt mysig kväll! Kram Annika

    SvaraRadera
  14. Alltså, jag tänker oftast på hur jobbigt det skulle vara att städa allt det där lyxiga... men säkerligen skulle man ha personal till det då.,,,
    Undrar du vart jag tog vägen? ... vi har precis kravlat oss upp ur eländes elände (kolla bloggen) men nu börjar livet återvända hos oss...och så har vi skaffat katt! en begagnad visserligen, men trevlig kille som gillar mig väldans mycket och det är ju roligt, även om Lilleman är svartsjuk och lite rädd för katten, som varit med om hundar förr. En rak höger bara, med lite klor ute, så.
    hoppas du får en fin vecka därute på berget (du skulle ändå bara längta hem till slut)
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  15. Visst längtar vi bort ibland men vi har i regel mycket att glädja oss åt. När det är lite trist (för det är det allt ibland) ja, då drömmer vi oss bort ett tag. Som du när du gjorde ditt "reportage". Fina bilder du hittat och vi som läser hos dej har haft en trevlig stund.
    Ha det bra.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  16. Så intressant men svårt att ordna. Men vet du man skall drömma om saker och ting. Det har vi väl alla gjort under åren som gått. Underbara bilder du fångat, Du kan väl taga lite i taget , jag vet ju inte hur din make är. Min kunde inte tänka sig, eller fantisera fram något. Men han var världens finaste gubbe ändå. Men kära vän dröm på en vacker dag är det något som slår in-
    kram från Hajan

    SvaraRadera
  17. Jag tycker att du traskar omkring i en alldeles underbar natur! Skulle absolut inte byta ut den mot något annat. Tänker du ut och åka igen... ;-)

    Hösthälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  18. Ha ha ha ha, nej fasen vad du är ute och yrar. Tror aldrig du skulle byta till att knapra på något guldhandtag eftersom du bor i Snäckskals dalen där det verkar så naturskönt.
    Själv skulle jag aldrig byta bort vår enkla stuga till någon statusprydd storstadslägenhet. Vi har ju åtminstone björkar på gården och vinbärsbuskar bredvid.
    Jo jag fattar att du ville ha igång en dialog med oss och det är ju rätt skoj för sådant där kunde man diskutera hur länge som helst.
    Dra iväg söderut ett tag och fortsätt sedan njuta i Snäckskalsdaen. Hm,hm, det skulle jag väldigt gärna göra själv . Ha det gott.

    SvaraRadera
  19. Hi, hi underbart inlägg, tänk vad mycket man kan köpa för pengar men jag vet att pengar inte är allt. En sak kan man inte köpa och det är hälsan som jag tror är det viktigaste i livet.
    För ett tag sen drömde jag att jag vann flera miljoner, i drömmen blev jag så glad att jag köpte nya bilar till alla nära och kära, helt plötsligt hade jag förbrukat alla pengar och hade inte så att det räckte till en bil till mig själv :)
    Kram.
    Annika

    SvaraRadera
  20. Skulle gärna vilja åka till NY nån vecka eller så, men det är ju inget som går upp mot den egna jordplätten och hur vackert är inte ditt berg, men det är klart du som gillar fjällen kanske kan börja med fasadklättring i NY eller nåt. Bungyjump lär också vara populärt från skyskrapor och broar.
    Hur är det nu med Swarovski, kanske kan man ha lite glitter på sekatören.
    Fina tropiska blad, fina röda välformade blombollar... men inget går väl upp mot det man odlat, kärleksfullt vattnat, ansat, gödslat och knipsat av själv ; )
    Ha det så gott i veckan
    Anette

    SvaraRadera
  21. Haha, jag som just nu tycker att det är så skönt med det gamla invanda! Det gör jag alltid när jag varit hemifrån ett tag...
    I och för sig hade vi inget av lyxen av pent-house i NY eller kristaller på mercan, men i alla fall!
    Och vänta bara ett par veckor, så längtar jag efter något nytt igen!
    Ha det gott, hälsa P, kramar, Monica

    SvaraRadera
  22. I längden hade du nog tröttnat på glamour, det tror jag. Saknat Leia, Pippi, Nisse och kärleken till fjorden och 'omgivningen' som du kallar din stora kärlek för.
    Men att 'sticka' iväg nån vecka eller två kan väl kännas skönt, men hem till sin lilla vrå av trygghet vill man.
    Ryskan tycker jag bara synd om, vill någon ha enbart henne eller är det pengarna som lockar.

    Ha de gott/ Eva

    SvaraRadera
  23. Haha, nog tror jag att du är nöjd med att trampa runt i löven där på ditt berg.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  24. Ska jag ha en ny bil ska det vara en Lamborghini, knallröd så den syns. Den ska jag ha när jag åker till affären. Det är maxfart 40 km/timme här i Ösmo. Eller så nöjer jag mig med min "nya" begagnade Kia.

    SvaraRadera
  25. Men Agneta då...*skrattar*...du som bor så vackert!! Med allt det sköna runt omkring, en njutning, det är vad det är! Jag skulle inte byta för allt smör i Småland, inte ens kunna gå på toaletten utan att vara uppsnofsad. Å vad det skulle skramla bland alla kristaller och annat krusidull, jag som knappt kan gå in på Cervera utan att känna mej som en elefant i en porslinsbutik.Nej, välj inte bort det du har!! Du är bara lite hemmablind för tillfället...
    Däremot skulle jag inte tacka nej till en ny bil, vi fick nämligen in en annan bil i sidan på vår igår. Vår är dock inte av samma kaliber som den du visade på bild, men den dög gott åt oss. Nu får vi se vad som händer med försäkringsbolag och sådant, jag vägrar iallafall bestämt att cykla till jobbet när den ska lämnas in. Dryga två mil enkel resa, ja jag är bilberoende.
    Ha en skön fortsättning på veckan, och OM du skulle flytta på dej, du kan väl skicka ett litet kort så jag vet...
    Kram kram

    SvaraRadera
  26. Fniss.... har du ramlat och slagit skallen i
    berget? Eller så har du fått en släng av och ha
    tråkigt. Det skulle vara kul och leva lite glamourliv
    i alla fall ett tag, sen lockar nog skogen igen.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  27. Har du inga kryddväxter? Det får du skaffa, för det är roligt. Och de trivs ju överallt, även där jorden är stenig och mager.
    Svampen köpte jag på torget, jag hittar ingen. 100:-/liter för kantareller och 40:- för trattisar. Så får det bli när man inte hittar några.

    SvaraRadera
  28. Men nu tror jag hon har fått höstfnatt, ha ha! Du är för rolig du. Jo, men lite glamour kan ju vara bra så man uppskattar det man har desto mer sen, när man kommer på att det liksom är lite obekvämt och jobbigt med det där blinget i ögonen. Ta en flott herrgårdsweekend med guben du, det är aldrig fel. Googla på romantisk weekend och herrgård så hittar du!

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  29. Du har det ju så fint hos dej! Njut av det! Jag är på ständigt resande fot, men längtar hem.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta