I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 26 oktober 2014

Haha och håhåjaja!

1141026
Omgivningen kom hem från lilla storstan med rosor till mig! Haha, jag fick rosor! Rart!

Jag fick dom för att jag “hittade” hans recept på glasögon!

Det receptet satt i den pärm det skulle sitta, så det var ingen större bedrift, men Omgivningen själv letade hur länge som helst, och kunde inte hitta det och tyckte jag var ett organisationsmässigt geni.

Ibland behövs det inte mycket!

2141026   3141026
En ros var avbruten så den fick komma i ett litet glas.

Själv hade jag varit iväg till Lilla Edet och där varit inne på en jättefin handelsträdgård och där införskaffat en Ludisia discolor, möjligen kallas den juvelorkidé. Och där hade en knopp gått av. Dessa två avbrutna blommor utgör nu ett mästerverk i blomsterarrangemang…….harkel……

Jag köpte ett Arons skägg också. Som möjligen på latin heter Saxifraga stolonifera. Det är inte lätt med språken…….

 

5141026
Handelsträdgården i Lilla Edet (längs med väg 45 mot Karlstad och intill Göta älv) var ett sånt där ställe där man fick köpfnatt, allt var så smakfullt och allt var villhasaker. Det började redan vid entrén där det var mycket smakfullt!

 

7141026
Och ja, annars, håhåjaja, vilken kulen höst.

Det regnar och regnar och det regnar inte lite heller och så blåser det nåt fruktansvärt.

Men inne är det torrt och varmt och vi har mat på bordet, så man ska inte klaga!

 

9141026
Vårt tomt är lite konstig, den har en genomfartsväg i mitten och på den yttre delen är det ganska mycket sten, egentligen hur mycket sten som helst, här på bilden ser man bara pyttelite.

 

10141026
Om man vänder sig om så ser det ut så här.

Ser ni all bråte som ligger där, det syns inte på bilden men det är några meter ner där. Det är en familj som har ett sommarhus i närheten och dom har släpat och dragit alla träd och grenar och bara kastat in på vår tomt. Nu är Omgivningen och jag såna som inte bryr oss, men lite märkligt är det väl ändå?!

Det var förresten här jag gjorde ett svanhopp ner den 9.9.1999 och bröt benet, men det förstod inte jag, så jag gick hem (då bodde vi nån kilometer härifrån i jättegamla huset), sen linkade jag omkring i några dagar och tyckte det var märkligt att jag inte fick något blåmärke.

Då föreslog Omgivningen att vi skulle åka till Lysekils lasarett.
IMG_0026 (4)
Jag gick in och kom ut med gips och kryckor. Jag hade så klart brutit benet nånstans neråt och det låg tack och lov jättefint och läkte jättebra, jag kom inte ens ihåg att det var höger ben förrän jag fick se bilden nu!


11141026   12141026
Leia tycker inte heller att det här vädret är vidare värst kul! Det är samma rosor som första bilden, dom ser ut som laxrosa i kvällsljuset.

 

13141026
Annars, jaaa, det ser ut att ljusna där borta i söder, men nej, det är nog tyvärr bara tillfälligt!

Och den där timmen som man fick extra i natt, vart tog den vägen?

Agneta!

32 kommentarer:

 1. Sov bort den där timmen, vaknade onaturligt sent!
  Märkliga grannar, men jag undrar, vet de att det är er tomt, eller tror de att det är allmän mark?

  SvaraRadera
 2. Många fina bilder, trots att hösten är grå och regnig! Tur att ni bor högt, så att ni inte så lätt drabbas av översvämning. :-) Ni får nog tala om för grannarna att det där är er tomt...

  Den där timmen ja... Jag var uppe ovanligt sent, så den utnyttjade jag då. ;-)

  Hösthälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Jaa, verkligen underbara bilder, vilken blomsterhandel, där skulle vara skoj och gå ett bra tag.
  lilla gumman vilket elände med ditt ben., så det kan bli. Du måste ha en jäkla tur, och ett jäkla bra läk-kött. De kan ju inte veta att de slänger skräpet på er tomt .Nej man vill ju inte stöta sig med grannar.
  Men snyggt var det inte, här är inget skönt grått, blåsigt så är det med det.

  SvaraRadera
 4. Den extra timmen den är här hos mej! Den kom i morse då den lilla hunden (som jag varit extramatte åt) vaknade klockan sex som vanligt och då var klockan fem och vad gör man annat än snabbt hoppar i kläderna och springer ut på kisstur? Sen var det frukost tyckte den lilla hunden och då var det bara att rätta sej efter det också! Sådär har det hållit på hela dan och nu är jag jättehungrig och klockan är bara 16.20... Usch, jag vill ha det som det var, tycker den här tidsförskjutningen hit eller dit är jättejobbig! Så nu vet du var den timmen tog vägen!

  Fina blommor!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Det du visat från tomten ser inte alls ut så. Men all stenen, kan man inte göra något med den? Avstjälpningsplatsen också, så att inte fler uppfattar den som en sådan.
  Gulligt med rosorna.
  Dagen idag har inte varit olik den igår. Det är helt enkelt höst.

  SvaraRadera
 6. Åh så fina rosor den där din omgivning är en enastående omgivning ,det där skulle inte hända hos oss om jag så tog ner en stjärna från himlen .Skräp från grannarna hm ... Tack och lov att vi sov bort den där timmen vi fick tillbaka jag var inte alls trött på morgonen fast jag vaknade en timme tidigare än vanligt ,fast det var en timme senare ,kram Nette

  SvaraRadera
 7. Agneta - det är alltid så roligt att läsa dina inlägg. Jättefina bilder och du skriver så härligt! Omgivningar som inte hittar papper känner jag igen, men inte fasiken får jag ett stort fång rosor för det. Nu ska han få leta själv i fortsättningen! ;)
  Jag önskar dig en fin vecka och må så gott!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Visst är det typiskt karlar (om man nu får vara kategorisk), att inte hitta saker? Åtminstone känner jag igen det härifrån...
  Men om det resulterar i en sådan överdådig bukett rosor, så är det ju helt OK!

  Den där handelsträdgården påminner mycket om Vellingeblomman, som vi har här. En massa fin inspiration och mycket måste-ha-prylar.

  Och jag säger som flera andra här: De där sommargrannarna kan ju inte ha förstått, att det är er tomt? Eller? Det finns märkliga grannar.
  Eller så försöker de bara fylla igen, så att det inte blir så långt för dig att hoppa, om du skulle få för dig det igen? Men jag skulle inte rekommendera det i alla fall!

  Idag har vi faktiskt haft uppehållsväder, nästan 15 grader och soldis. Men att det har blivit ljusare på morgonen, märker ju inte jag, bara att det blir mörkt ännu tidigare...

  Ha det gott, min vän, kramar, Monica


  SvaraRadera
 9. Go kväll!!
  Hej och hå, som det blåser!! Tänk att det alltid är ngt med vädret...hihi.
  Han kan den där Omgivningen!! Så gulligt med rosor!! För övrigt som alltid härliga bilder, och mest gillar jag givetvis, Leia!! Denna ljuvliga "vovve"
  Nu har jag tänt en del ljus, skall lyssna på vindens "yl" utanför, och bara slappa i soggan! Så jag önskar er, en fortsatt mysig kväll!! Kram Annika

  SvaraRadera
 10. Här har vi också haft skittråkigt väder länge (om man får säga så), fast idag tittade solen fram en stund på fm och regnet har vi sluppit idag. Oftast brukar den där extra timmen gå åt till att ställa tillbaka alla klockor man har.
  Vilken himla tur att ni inte bryr er när grannarna slänger sitt risskräp på er tomt. Här kom mannen min och gnällde för att en ko skitit långt in där han går med röjsågen. Då växer ju gräset där ännu bättre tyckte jag...
  Hur man än vänder sig så har man ändan bak! Vilken tur att det ordnade sig med ditt ben, de är bra att ha!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 11. Vi fick två timmar i fm, först skruvade jag
  på klockorna, sen kom maken och skruvade!
  Tog ett tag innan jag fattade, då blev det riktigt
  stressigt. Det var gulligt av maken och köpa rosor,
  papper kan vara luriga och hitta. Och benbrott,
  det var tur du kom iväg och fick det gipsat.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 12. Mycket sten och knepiga sommargrannar. Här har det börjat blåsa igen kände jag när jag var ute med hunden. Tur då att vi har fått i innanfönstren idag.

  SvaraRadera
 13. Gott att du inte svälter och att det inte är hål i taket och att du har nåt fint att titta på!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 14. Hm, skumt med avstjälpningen, och jösses vad med sten! Vad gulligt att du fick rosor, tänk om jag fått rosor varje gång jag hittat något åt någon i huset som letar något, ja då hade jag inte kunnat röra mig bland alla blomster! Vackra bilder från dig även om de inte är soliga så är de fina att titta på.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 15. Ha ha ha, ja det där med karlar som letar efter något känner nog de flesta av oss till.
  När mannen här letade en dag efter en järnsåg vid sommarstugan och han inte på några villkor fann den så frågade han mig om jag sett den. Nej det hade jag inte men gick rakt till lådan där jag gissade den fanns och då tog jag bara fram den. Han hade visst letat i den lådan påstod han men hur kunde han det när den fanns där?
  Jag får väl hålla truten jag för jag hittar ju inget i garaget heller. Ha det mysigt inne när det stormar ute.

  SvaraRadera
 16. Ja tänk att det verkligen ÄR så att karlar inte hittar det dom söker även om dom är å rotar precis på det stället där det finns.
  Blundar dom medans dom letar kanske, eller också ÄR det lättare att fråga oss som vet.
  Men det var ju fint att du fick så finfina rosor juh.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 17. Underbart att man belönas med rosor för att man hittar saker som är där dom ska.. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 18. Vilka vackra rosor! Är alla karlar släkt med varann? Min hittar inte heller saker som ligger där de ska, eller mitt framför näsan.....;-)
  Ha det så gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 19. Det kan verkligen tyckas som en bedrift att hitta receptet! Klart han blev glad och då är du ju värd massor av rosor! Vackert att få!
  Ja, plånboken lever farligt i såna härliga handelsträdgårdar! Oj, så mycket fint!

  Skönt att vända ryggen till skräpet, så gör jag också bakom boden på torpet! Där är det inte nådigt...!

  Ha en fin vecka!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 20. Ni har det varmt, gott och ombonat och massor av vackert omkring!! Rosorna är fantastiska. Vad omtänksamt. Däremot är det ju verkligen märkligt att grannarna dumpar på er tomt!

  Varm kram!

  Lotta

  SvaraRadera
 21. Man brukar säga att Småland är stenrikt, men nu ser jag att även ni har en del sten :)
  Så gulligt av omgivningen att köpa rosor till dig...han kanske har fått sämre syn eftersom han inte hittade "receptet" på glasögon.
  Jag vet vart den extra timmen i natt tog vägen...här är en som legat sömnlös ett par nätter nu och funderat och funderat. Vet inte riktigt ur vi ska gå vidare med framtiden.
  Kram!

  SvaraRadera
 22. Åh ja rosor fick du och sånt måste man berätta för sin egen omgivning. Älskar ju att få rosor. Också !!! Det var ett tag sedan. Får se om jag kan hitta på något extraordinärt att göra.
  Inte mycket regn här alls. Idag har det varit riktigt skönt och t.o.m. lite soligt. Trädgårdsfix har stått på programmet. Jag har plockat av alla gröna tomater. Så nu letar jag recept på något grönt. Tror aldrig att alla dessa mognar till rött på köksbänken. Ikväll alldeles nyss var det 12 grader ute. Visst låter det skönt en sen oktoberkväll.
  Håller med dig att den extra timmen inte märktes alls. Vi ställde om klockorna redan igår kväll så kanske var det därför.
  En ny vecka tar snart fart. Höstlovsveckan.
  Skickar över lite solstrålar till er. Kram Eva

  SvaraRadera
 23. Vilken härlig historia om rosorna och så vackra. Kul att få se bilder från handelsträdgården och andra fina bilder. Ha det bra!

  SvaraRadera
 24. Ja, nu har vi verkligen fått en kulen och grå höst.. Både jag och gubben är så varma av oss så fortfarande ligger vi med vidöppet sovrumsfönster. I natt höll vi på att blåsa bort men inte stängde vi inte..
  Svar: Ja, jag har stickat kuddarna. Nej, jag vågar inte plocka någon svamp.. :)
  Varför jag svarar så här kanske du förstår om du går in till mig.. Jag har äntligen tagit upp det här med att svara på sin egna blogg.. Du kan väl säga om du förstår vad jag menar. Det är inte alltid så lätt att uttrycka sig i skrift.


  Kram Maidi

  SvaraRadera
 25. Så vackra rosor, alltid roligt att få uppskattning.
  Organisationsmässigt geni lär jag aldrig få några rosor för ;)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 26. Underbart att få rosor... inte så underbart att bryta benet dock...
  Timmen ja den försvann men jag kände mig mer utvilad när jag vaknade så någon nytta måste den ha gjort :)

  SvaraRadera
 27. Sista bilden...där fastnade jag!! Vilken utsikt, vilket ställe att låta vinden leka i håret och njuta av tystnaden och tankar få fara fritt omkring...fniss. Nu förstår jag att vinden kanske inte leker just nu, utan mer gör att man får hålla i sig för att inte ramla ned i fjorden...Men visst lät det bra?
  Sen blir jag nästan upprörd på era grannar, hur tänker dom? Kan det vara så att de inte ens förstår att det är er tomt? En del tänker ju ganska kort...men jag tror inte jag skulle klara av att passera där och bara se...inte på ett otrevligt sätt tala om att de nog tänkte fel, men nog skulle jag säga något...Usch, nu känner jag mej lite grinig och trist...vi glömmer det där!
  Däremot skulle jag gärna göra dej sällskap i handelsträdgården, och uppföra mej väldigt väl dessutom! Så mycket som skulle passa, känner direkt att plånboken skulle bli platt som ett löv. Juvelorkidée läste jag om någonstans, och den ser lite annorlunda ut, väldigt vacker. Väntar spänt på bilder sen när den blommar...
  En extra timma kändes gott när man skulle opp och jobba, lite värre var det frampå kvällen när man tyckte att det var dags att sluta på jobbet...
  Ha en skön fortsättning på veckan!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 28. Du är värd rosor du! Tänk om man kunde komma med en bukett bara så där efter alla pigga kommentarer och underhållande inlägg! Ha en underbar vecka! ♥︎

  SvaraRadera
 29. Tack för tipset med strumporna. Nu använder jag knappt såna, inte ens strumpbyxor så (jag och kjol, näe)... men jag ska tänka på´t. Nu väntar jag bara på kyligare väder, för att de här 15 grader är inget vidare för nysatt lök.
  Det där vädret känns igen. Imma och vatten på glasögon under promenaderna... Nu släpper jag bara ut Lillis... som inte vill vara ute, så jag får allt klä på mig och föregå m gott exempel. Lite kan man väl strosa runt... Men visst kan jag titta på bilder från ön och bli lite nostalgisk. För jag trivdes ju bra, den mesta tiden,,, men det fanns ett annat ställe som jag hörde hemma...
  Bryta benet och inte veta omét... ja det kan jag förstå. Jag hade brutet nyckelben, men det gick ändå...
  Leta efter saker. Ja du, vi letade en timma igår efter en strålkastare, dagen innan var det vattenpasset...
  Jag vet var jag lägger saker. Han vet inte var han lägger sina, jag vet inte heller. Då går det åt tid till letande ibland.
  Jag kan också tänka mig rosor då och då... och lite nytt i fönstren.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 30. Visst är det härligt att få blommor även om det blommar hej vilt ute, en andra omgång.
  Klagar inte, denna härliga vackra milda höst är så underbar.
  Fast era sommargrannar är ju inte så trevliga. Hallå..... slänga bråten bara så där.
  Gillar inte det här med timmen bak eller fram...till vilken nytta egentligen.
  Satt och vänta tills klockan var 9 så jag kunde gå och lägga mig, på morgonen fick man ligga och vända och vrida sig innan man kunde gå upp. Man vill ju inte gå upp för "tidigt"
  Man är ju helt förvirrad :-)
  Kram
  Annelie

  SvaraRadera
 31. Så trevligt att få en bukett så vackra rosor. Det tycker jag vara rart! Annars är det ju så att karlar inte kan leta. Min käre make öppna skåp eller lådor efter vad det nu var, tittade in och konstaterade, "nej det finns inte här". Aldrig en tanke på att kanske titta lite längre in, lyfta på saker, titta bakom, under, ovanpå. "Nej det ligger inte här!"
  Såna där handelsträdgårdar är jättefarliga. Jag är inte mycket för att shoppa, men på ett sådant ställe kan jag inte stå emot.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 32. Hej!
  Tycker du bor så vackert !
  Trodde inte att man kunde bryr benet utan att veta om det ! Du måste vara ganska så smärttålig!
  Underbara rosor så gulligt att visa uppskattning, sånt blir man varm i hjärtat av att ta om!

  Kramar Anmcathrine

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta