I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 16 september 2013

Omstrukturering.

1130916
New Dawn, precis utanför klädkammaren, i regnet i morse. Just New Dawn är väl ändå för underbar! Och vattendroppar på gör den inte fulare direkt.

 

3130916
I somras började jag göra en lite högre kant till rabatten utanför klädkammare och sovrum och nu har jag fått hjälp med dom lite större stenarna.

Det blev som jag tänkt mig, lite lätt ruffigt, passar här i bergen, och samtidigt går det nu att fylla på lite mer jord. Vilket verkligen behövs.

 

5130916
Vildvinsgardinerna har fått komma ut i jorden. Krukorna är för små för ytterligare en sommar i dom. Så nästa år börjar vi på ny kula. Dvs jag har redan små skott som ska få bli nya gardiner.

 

7130916
Blomman för dagen har fått fart nu på senare tid. Jag får ta bort lite blad för att se blommorna.

Sen ber jag att vi glömmer att pelargonerna och petuniorna inte matchar varandra ett endaste dugg i färg, det bara blev så!

 

9130916
I våras köpte jag en gul jätte(!!!)bambu från odla.nu. Den var ingen jätte, det var den inte. Men den har fått växa till sig i en kruka under sommaren och har nu fått komma ut i trädgården.

Hoppas den blir jättig! Jag tycker om rasslet av bambu.

 

11130916
Den vita änglatrumpeten blommar vackert. Den är lite åt det gula hållet och väldigt intressant i formen, lite trasslig så där. Det passar mig. Jag är lite trasslig hela jag.

 

13130916
Här, nedanför lite berg och altanen, stod tidigare enebuskar. Stora och gamla. Men dom strök med i vintras och nu är dom borta och mer berg syns i stället.

Det blev öppnare, och nivåerna syns bättre.

 

15130916
Eftersom jag är en stor fan av allt som klättrar så finns vildvin på fler ställen än på verandan. Här i staketet mot den jättelokala vägen.

Och fingerborgsblommor. Tänk om alla ungplantorna klarar vintern! Ojoj, så fint det kommer att bli!

Agneta!

37 kommentarer:

  1. Vackert med rosen med regndropparna på! Och fingerborgsblommor är så härliga. Roligt att få en tur i din trädgård:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Visst är det synd när enbuskarna stryker med en kall vinter, vi hade en riktigt stor som dött. Du har en underbar trädgård och vad gör väl det om rosa och röda blommor samsas, det gör de ju i naturen, där är det ingen som ordnar färgerna, tror jag. Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  3. Gillar verkligen hur du får det vilda och det odlade att samsas i din trädgård. Och tänk vad häftigt havet av fingerborgsblommor kommer att bli nästa år?! Klart de klarar sig, det måste vi hålla tumamrna för!
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  4. Vilken fantastisk plats som är din! Underbar trädgård med "trassliga" blommor och vildvinsgardiner. Det måste vara lite av en utmaning att odla där berget går i dagen, där sten tittar fram överallt. Du har då riktigt gröna fingrar, det märks.
    Ha en fortsatt bra vecka / Åsa

    SvaraRadera
  5. Vad söt du är Agneta ! har ju bara sett halva dig, *fniss*

    Ja bambu rassel låter skönt, avslappande.
    Att det kan växa och blomma så fint i din trädgård, när det är mer sten är jord
    Fast allt blir då mycket speciellt, man får plantera där det finns möjlighet.

    Må gott kram/ Eva

    SvaraRadera
  6. Så otroligt fin rosen med vattendropparna är. Jag har tittat på den bilden en lång stund nu.

    SvaraRadera
  7. Så mycket vackert du visar. Rosen är riktigt fin med vattendropparna. Vår stora en tog också stryk av den här vintern och bröts av, så den är borta, vilket är tråkigt för den var fin.

    SvaraRadera
  8. Verkligen en härlig trädgård....stenarna...växterna.
    Köper bambu varje vår och sätter i kruka men glömmer och plantera dom i jorden på höst kanten. Resulterar i att dom alltid dör. I ÅR SKA jag inte glömma bort dom. Gillar också "prasslet" Är så meditativt.
    Hälsningar från Skånelandet/Annelie

    SvaraRadera
  9. Oj, vilken Blomman för dagen!!!! Råkade sälja alla mina, så i år fick jag vara utan. Härligt med stenar och berg!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Bambu prassel vill jag också ha i min trädgård. Får nog inhandla några nästa år. Det är så fint hos dig med alla stenarna och de olika nivåerna. Rosen med regndroppar är bara så underbar.

    Må så gott

    Kram Karin

    SvaraRadera
  11. Åh, vad jag tycker om din bergstomt med de olika nivåerna! Du har verkligen fått till det! Och vilka gardiner, jag häpnar! Och så plötsligt ser jag en söt Agneta le mot mig i högerspalten! Kanske jag varit blind hela sommaren? Hej, på dig... roligt att ses:)

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  12. Vilken härlig tomt du verkar ha, med bergsslätten. Ser så mysigt ut.Vildvinet är så vackert på hösten när det blir dessa fina röda färger.
    Ha en fortsatt fin höst.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  13. Å så fint, man blir så inspirerad. Men du vet ju hur jag är... oförmögen att få till det med växter... nu känns det som om vi lika gärna kan satsa på att börja tidigt till våren istället...och försöka överleva det vi har.
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  14. Ni verkar ha en superhärlig tomt!!
    Önskar dig en fin dag!
    Kram och gomorron!

    SvaraRadera
  15. Vilken trädgård du har ,så mycket fint
    Och bilden med rosen,kanonfin
    Ha en bra dag

    SvaraRadera
  16. Du har verkligen en helt underbar trädgård.. Ibland saknar jag torpet men så tänker jag snabbt på allt jobb vi hade där. Jag får nöja mig med att titta på dina vackra bilder i stället..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  17. Vad söt du är, där till höger! Jättefin! Att du sen bor underbart är ju inte sämre det!

    SvaraRadera
  18. De där gardinerna går inte av för hackor! Underbara!

    SvaraRadera
  19. Vilken härlig tomt ni har! Med naturliga stentrappor och nivåer! Du säger, att du ibland längtar efter en platt trädgård; då kan jag kontra med att jag blir lite avundsjuk på din tomt med höjdskillnader och berg i dagen! Det är verkligen bra gjort att lyckas anlägga så frodiga rabatter i den miljön!
    Det blev ju jättefint med den nya lite högre kanten på rabatten!
    Nu blir jag lite sugen på att ha vildvin på den nya spaljén runt bilplatsen... Undras om den klarar vår sandiga jord?
    Ha en bra dag och glöm inte något av alla åtaganden idag!
    Vi hörs, kramar, Monica

    SvaraRadera
  20. Vilket paradis ni har med alla stenar o berghällor. Antar att ni har ett finger med i spelet själva också för att få det vackert. Oj vilka färger ni skall ha där med vildvinet på hösten. Nog syns det sådant du berättat om dig själv att du har intresse för natur o trädgård.
    Jag tackar o bockar för allt du visar om trädgården, det ger mig lite inspiration med. Ha det så gott.

    SvaraRadera
  21. Vad fint du bor, gillar sten och berg. Härliga växter med och jag tycker att pellisen och petunian passar bra tillsammans. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  22. Du har så underbara stenpartier på tomten, de gör hela stället så levande säger jag som inte gillar millimetergräsmattor och grusgångar...
    En hund som ätit praliner, bevare mig väl, jag tänker faktiskt på det varje jul när det dräller en massa konfekt framme, tänk om hunden snor den!
    Här lunkar livet på som vanligt igen, det enda man ser som avslöjar vad som hänt är en rakad mage och en liten rakad prick på frambenet för droppet.
    Kram

    SvaraRadera
  23. Du verkar ha en drömträdgård! New Dawn är min favoritros och jag har alltid haft den i min trädgård, men konstigt nog har jag inte den här i Skåne! Men det här är nog inte min sista trädgård så i nästa ska den absolut planteras!
    Kram
    M.E

    SvaraRadera
  24. Vilken underbar ros du har. Och så fint du gjort i trädgården. Förstår att du har mycket jobb där att göra, men samtidigt är det roligt och det syns vad du gjort.
    Hösten har kommit till oss också nu, men än har vi inte haft nattfrost och det är ju tacksamt.
    Ha det så gott.
    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  25. Tänk så fantastiskt du bor där bland klippor och skrevor, och tänk att huset kan stå där...kan inte ha varit lätt att bygga!! Tycker om dina stenar mot rabatterna, det lite ojämna och lite ruffiga som du beskriver det, passar så väl in i landskapet. Men allt som blommar, hur har du burit dej åt där...planterat i skrevorna, fyllt med jord, eller...?? Njuter sååå av dina bilder!! Å jag får njuta av din New Dawn också, för min ser då för ledsen ut...kanske tog den i för mycket nu på sensommaren när det verkade vakna till liv, för nu ser den nästan livlös ut, igen...Eller också är det för att han har hampan som närmaste granne, kanske är drogad...
    Ha det så gott!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  26. Så grönt och ljuvligt det är hos dig och så en och annan snygg färgklick. Väldans vad blomman för dagen prunkar. Min har redan gett sig. Dessa fantastiska rosor som bara blir vackrare när det regnar !!! Ny bild på DIG också ser jag.
    Ha det fint . Kram Eva

    SvaraRadera
  27. Jisses, vilka gröna fingrar du har kvinna.
    Helt underbart i din trädgård.
    Fantastiskt!
    Kram Bodil.

    SvaraRadera
  28. Nydelige bilder fra hagen!! Det ser SÅ koselig ut der hos deg med alle de flotte vekstene! Nydelig duggvåt rose- og DU er jo vakker som en rose!! Flott bilde av deg! Ha en strålende dag! :-)

    SvaraRadera
  29. Så härligt det ser ut. Gillar klättrare jag också, det skapar en alldeles speciell stämning. Nu fick jag nästan lust att gå ut i regnvädret och se vad som händer där ute, vackert :)

    SvaraRadera
  30. Så härligt ni har det med all sten och berg. Här är det bara sluttning rätt och slätt. men de skall bli bättre, Vildvin gillar jag det skall få klättra på vårt bullerplank så småningom.
    Ha en fin torsdag
    kram Meta

    SvaraRadera
  31. Vildvinsgardiner...så vackert det låter. Och gardiner ska ju bytas ut någon gång ibland. Du har en underbar trädgård och belöningen med en New Dawn utanför klädkammaren är helt rätt, så vacker bild!

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera
  32. Gah, underbart vackra bilder från din trädgård. Den där stensättningen gjorde verkligen mycket för intrycket! Och det blir så mycket charmigare med lite olika stenar, lite rufft så där som du skriver, perfekt till ert hem där bland klipphällarna. Och vilken vacker bild på din new dawn! Jag har planterat en sådan vid mitt växtstöd som maken byggt av armeringjärn, hoppas den tar sig till nästa vinter :)

    Önskar dig en riktig trevlig helg!

    Stööörsta kramizen aka

    SvaraRadera
  33. Gah, underbart vackra bilder från din trädgård. Den där stensättningen gjorde verkligen mycket för intrycket! Och det blir så mycket charmigare med lite olika stenar, lite rufft så där som du skriver, perfekt till ert hem där bland klipphällarna. Och vilken vacker bild på din new dawn! Jag har planterat en sådan vid mitt växtstöd som maken byggt av armeringjärn, hoppas den tar sig till nästa vinter :)

    Önskar dig en riktig trevlig helg!

    Stööörsta kramizen aka

    SvaraRadera
  34. Ooops glömde..., vilken fin ny bild du lagt ut på dig i högermarginalen, vad söt du är Agneta!!

    //aka

    SvaraRadera
  35. Ooops glömde..., vilken fin ny bild du lagt ut på dig i högermarginalen, vad söt du är Agneta!!

    //aka

    SvaraRadera
  36. Alltså vilka underbara gardiner, heltfantastiska. Hur tar du nya skott?

    KramAnna

    SvaraRadera
  37. Dina " gardiner " är ju underbara, så himla snyggt.
    Blomman för dagen har jag själv, fast inne på min inglasade balkong.
    Tack för man kan komma och titta in hos dig, mycket fint.

    kramisar från mig

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta