I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 10 september 2013

Världens lyckligaste folk - World Happiness Report 2013 Ranks Happiest Countries Around Globe

21130910
Rapporten är på 156 sidor och jag kan inte påstå att jag läst så många av dom sidorna, men landet Togo kommer sist!

Undersökningen är gjord av:
John F. Helliwell of the University of British Columbia and Canadian Institute for Advanced Research,
the London School of Economics's Richard Layard and Jeffrey D. Sachs,
director of Columbia University's Earth Institute.

Undersökningen bygger på data som Gallup World Poll gjort från de senaste 3 åren.

156 länder har analyserats och “lyckligheten” bygger på livslängd/god hälsa, frihet att fatta egna beslut och social trygghet.

 


22130910
Även i förra undersökningen kom Danmark på första plats!

23130910

24130910

25130910

26130910

 

Och på femte plats:
27130910

Visst är det strålande, så ut i regnet och var lycklig nu!

Jag är faktiskt lycklig över regnet som vi får idag, det behövs!

Agneta!
p.s. allt material har jag lånat fr undersökningsrapporten.d.s.

33 kommentarer:

 1. Häftigt Agneta!
  Kul info...och jag gör som du, tar vara på dagen...ska nog även dansa regndansen för här är så torrt och inget regn ännu!
  Ha de gott vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 2. Kommer precis in från en vovvepromenad med lite, lite regnstänk. Ja regn behöver vi, det kan ju också vara lycka att slippa ut med en tung vattenkanna!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 3. Tänk att det är tre skandinaviska länder i topp, men egentligen är jag inte förvånad, vilken fantastisk levnadsstandard ni har i Sverige!

  Hälsningar från Madrid

  SvaraRadera
 4. I mix megapol i morse pratade de om detta. Tornving förklarar. Micke Tornving alltså. Att Danskarna låg 1a berodde på att ingen förstod vad de andra sa och så drack de öl och var nöjda med det.
  Vi svenskar, som är 5a, är ändå bra på att gnälla och klaga. Hur kan vi vara det när vi är så lyckliga? Jo för att vi har tid att klaga!
  Inte så vetenskapligt, men rätt kul att lyssna på!

  SvaraRadera
 5. Jaha, vad skoj att veta.
  Kan förstå resultatet.............

  Nej, regnet gillar jag inte även om det behövs så hade jag helst sett att solen lyste även idag!

  Kramar Anneli

  SvaraRadera
 6. Då vann Nordens folk stort, kunde tro att Danskarna är en av de lyckliga,
  de tar ofta dagen som den kommer. Det borde vi också göra mer, jag försöker så gott det går, är glad att jag bor i detta landet, vill ej flytta härifrån.
  Men en liten resa då och då det är kul.

  Tack för info!
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 7. Vilket regn? Här är lika vackert som vanligt! Och jag har aldrig vattnat utomhusbyttorna så mycket i september förut... nånsin, tror jag! Nästan så jag är liite trött på solen nu... nej, vad säger jag!! Ännu en dag att njuta av menar jag! Och att vara lycklig över!

  Kul att se att discot blev lyckat, ont i knäna nu kanske?

  Kramar från världens lyckligaste Eva-Mari :)

  SvaraRadera
 8. Det är ju faktiskt något att vara ganska stolt över - att de skandinaviska länderna kommer på 1:a, 2:a och 5:e plats! Och Finland på 7:e!
  Någonting att fundera på...
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 9. Javisst har vi otroligt mycket att vara lyckliga över.
  Om man jämför.

  Ha det gott i regnet.

  SvaraRadera
 10. Ha ha...du är ju för kul! Klart att jag varit ute i regnet..och blivit lycklig!! Eller jag menar blöt....:) men vad gör det!
  Ha en fortsatt mysig dag!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 11. Aha! Det är därför som jag nästan alltid går med ett leende på läpparna, vi skåningar är ju reservdanskar och då är det därför som vi är lyckligare än resten av Sveriges befolkning :-D. Eller kan det bero på att vi bor i odlingszon 1? Eller båda och???

  Kram

  SvaraRadera
 12. Visst har vi mycket att vara glada över. Vi är ju ett ovanligt lyckligt lottat land. Inte nog med att vi har det bra, här är vackert som bara den oxå.
  Jag, för min del är rätt glad för att jag slipper regnet. Jag har ett jobb som gör att jag kan vara ute hela dagarna och då är det skönt med sol och värme.
  Tack rara du för den fina kommentaren ang min Elvis.
  Ha en fin kväll!

  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 13. Härligt - *jag är så lycklig, jag är så lycklig* (du hör hur jag sjunger va!)

  Vi har det bra här uppe i Norden, så är det bara! Vi behöver bara bli påminda om det lite då och då!

  Ha det gott, lyckliga du! (kan tro att du gjorde succé på discot!)
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Ja, jag har sett rapporten, godt at folk her i Norden är ganska nöjda med tillvaron!

  SvaraRadera
 15. Grattis med lykkeseiet! Glad for at jeg tilbringer mye tid i Sverige! Dobbel lykke med Norge som nr 2. Vi er heldige som bor i Norden. Ha en lykkelig uke!

  SvaraRadera
 16. Intressant! Då gäller det att ta tag i själva lyckan då...men ngt regn har vi inte här...ännu! Men det kommer säkert!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 17. Intressant läsning! Vet inte om du tittat in på min blogg idag men där hänvisar jag till en artikel som ger perspektiv på hur bra vi har det här i Sverige mfl länder. Stämmer ju bra med ditt inlägg /M

  SvaraRadera
 18. Vilken rolig undersökning. Att Danmark vann kan jag förstå. Danskarna är alltid glada och då är de säkert lyckliga också. Och vi....vi gnäller ibland så är det, men vi har det ju så bra och mycket att vara lyckliga över.
  Kram till dig från Eva

  SvaraRadera
 19. Härlig läsning, hyfsat bra plats får man väl säga.

  Kram anna

  SvaraRadera
 20. Jomenvisst är vi lyckliga här i Norden, tror det beror på att vi är så glada för att vi gläds åt det lilla här i livet. Är vädret fint är vi glada! På våren gläds vi otroligt när allt grönskar och blommar på nytt efter vintern..hmm nu utgick jag visst bara från mig själv...skojar bara såklart men men en teori så god som någon. ha det gott där i ditt vackra paradis! Kram Susanne

  SvaraRadera
 21. Regn!?!? Inte en droppe här.....
  Min dotter har alltså valt att bosätta sig i rätt land o till på köpet gift sig med en dansk..... Ja, Danmark och danskarna är fantastiska!!!!
  Mina danskar kommer på torsdag!!!!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 22. Väldigt intressant! Ifjol delade vårt land toppen med danskarna. Lycka må vara en svår sak att mäta. Ha en lycklig dag du! ♥

  SvaraRadera
 23. Såg siffrorna på tv... eller om det var i någon tidning. Intressant, men kanske inte så överraskande.
  Sitter här och hoppas på regn... skicka det häråt är du snäll!
  Kram

  SvaraRadera
 24. Åh, vad du måste vara lycklig nu för lille Isak verkar gilla dig rejält:)
  Ja, lycka kan väl vara svårt att mäta men nog känner jag mig ganska lycklig nuför tiden när allt går bra för mina tjejer t.ex.
  Ja, det finns mycket mer att vara lycklig över ..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 25. Idag regnar det hos mig. Jag tänkte gå ut och plocka in några solrosor och ställa på bordet tills gästerna kommer ikväll. Får nog ta mig gummistövlar och regnkappa och ge mig ut.
  Kram från din bloggvän som har lite fjärilar i magen idag!!!!

  SvaraRadera
 26. Såg allt rapporten...blir inte förvånad när det gäller Danmark, har mej tusan aldrig sett en grinig dansk!!
  Ett härligt regn väckte mej i morse, tidigt...så jag (och Zambo) vände oss om och tog en lur till, och se, sen kom solen!! Friskt och klar luft mötte oss sen på morgonpromenaden i skogen, alldeles perfekt!!
  Jaså, det var i ett av tornen du satt och hade en funderarstund...ja det tar ju ett tag att hitta nån bland alla dessa 52 (!!) rum...
  Kram kram

  SvaraRadera
 27. Ja ha du hur ska man tolka detta. Australien kom på 10:e plats men undersökningarna var väll gjorda innan valet i lördags. Så kanske är åtminstonde en del av befolkningen lyckligare idag än de var då innan valet?! Själv är jag inte lyckligare. Kvinnan du nämde, Julia Gillard blev avsatt för ett par månader sedan av samma man som hon avsatte för några år sedan. Nu var det ju inte så enkelt att de avsatte varandra utan folk i bakgrunden av partiet (och facket) hjälpte till med det hela. Därav har Arbetarpartiet inte varit så stabilt och poppis fast de har ju trots allt lyckat hålla Australien undan den globala ekonomiska krisen, ett av de få länder som slapp undan. Men detta har folk glömt bort och man kör skräckproppaganda om "alla båtar" som väller in med assylsökanden. Så efter valet har vi nu en majoritetsregering från den högra sidan, the Liberals med Tony Abbot som ny premiärminister. Det var han som Julia Gillard skällde ut efter noter i parlamentet tidigare i år för könsdiskriminering mm. Ett tal som visst väckte stor uppmärksamhet världen runt. Har du inte sett hennes passionerade tal finns det på Youtube.
  Ja så nu vet du lite hur det ligger till. Annars brukar Melbourne hamna bland de tre första städerna i världen som den mest "livable city". Den undersökningen stämmer bra för här är härligt att bo.

  SKöt om dig !
  Kram Anette

  SvaraRadera
 28. Inte illa att vi är så lyckliga i Sverige Känns bra att ha så många lyckliga medmänniskor omkring sig.

  Ha en bra dag och må så gott

  Kram Karin

  SvaraRadera
 29. Tur jag har nära till Danmark *ler*.

  Kramen

  SvaraRadera
 30. Du din stackare så du råkat illa ut! Inte kan du tänkas bo i världens femte lyckligaste land full med insektsbett som du är! Om du googlar får du se ljuvliga små filmsnuttar med odjuren...eller låt bli, hihi kanske bäst så.
  Du har nog råkat ovanligt illa ut, man kan någon gång hamna mitt i en svärm, och det måste du ha gjort. Hästar blir helt vansinniga om man är ute o rider och hamnar i en svärm, de stegrar sig och skenar iväg åt alla de håll. Och det får man förstå. Jag fick på mig ett tiotal igår trots min skyddsutrustning. Ingen hann dock bita för dom kom inte ända upp till huvudet, det år där dom sätter in stöten, o sen tappar vingarna i tron att vi är en älg. Det är så konstigt också att det finns områden i t.ex Sörmland som är helt befriade men sen finns dom både norröver och söderut. Jaja, rejäla frostnätter så dör dom!
  Hoppas nu att du snart mår bättre, du lär väl aldrig våga dig till skogs igen!
  Kramen

  SvaraRadera
 31. Härligt att vi är nöjda och lyckliga. I Danmark är det trevligt tycker även vi svenskar.
  Att du var med på discot! Helt underbart ju.
  Regn har vi haft under natten till onsdag men jag har ingen aning om i vilken mängd.
  Ha en skön torsdag

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 32. Åh, en hedrande femteplats. Tycker vi har så mycket att vara lyckliga över. Ser så många eländiga sjukdomar i mitt yrke, så ännu mer tacksam blir jag så länge vi får vara friska och må bra.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 33. Får väl nöja mig med en sjunde plats... ;-) kram!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta