I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 7 september 2013

Disco Aggie med mera.

1130907
När jag susade förbi en handelsträdgård häromdagen fick jag syn på denna gentiana och den kunde jag inte låta bli. Mitt livs första, och jag har enorma förväntningar på den! På henne menar jag, Diana, heter hon!

 

3130907
Blomstertobaken hann slå ut den här sommaren också. Det är väl tack vare vädret som är helt enastående!


7130907
För ett tag sen var jag överlycklig över att jag hade en enda luktärt. Tänk hur jag måste känna mig nu då, när jag kunnat plocka en hel bukett!!

 

9130907
Understundom slänger jag ett öga på krukväxterna inne och vad skådade jag häromdagen! Den orkidé som var på väg ut och på komposten, den blommade! Med rosa, små, läckra blommor! Den vita har blommat jättelänge – vilka blommor!
11130907

 

13130907
Och, jodå, Isak och jag var det perfekta paret på discot!!!

Jag försökte plocka fram något lämpligt i garderoben. Jag fick ju många goda råd här på bloggen, men att hitta något med bling hos mig är nästintill omöjligt. Men jag hittade i alla fall en jacka med guldplättar på!! Så den, svarta jeans och en vit tröja och bekväma skor blev det!

Tror att jag möjligen blev godkänd!

Och jag hade minst lika roligt som de små liven, vilket kanske säger en del om vilken nivå jag befinner mig rent mognadsmässigt……..

Agneta!

41 kommentarer:

  1. Åh, vad spännande med discot! Vilken raring han är som bjöd in dig som sin dam för kvällen!
    Finfina blommor också. Vem skulle tro att det är september redan?
    Kram

    SvaraRadera
  2. Att alltid vara en smula barn - det är att vara vuxen :)
    Mina orkidéer hamnade på komposten. Dom har varit i "viloläge" så länge att jag tröttnade. Dina är ju jättefina! Liksom dina uteblommor. Ja sommaren skötte sig fint och hösten har ju också börjat helt fantastiskt :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Så vacker din Diana är, lycka nu till med den! Oj, så fina dina orkideèr är,jag hittade förresten en ny knopp på min idag. Man ska inte ge upp med dem i första taget! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  4. Tänk, att du skulle bli discobrud så här på sensommaren!!! :) Säkert hade du jättekul och säkert de små liven också! Himla kul att din kavaljer ville bjuda just dej - bara en sån sak!!!

    Ljuvliga blommor och ljuvligt väder! Helt otroligt är det! Vet inte när jag upplevde en sån sommar och sensommar!!!
    Så vackra orkidéer du har och den nya donnan där - så läcker!

    Ha en fortsatt skön helg! Här snorar jag vidare! :)
    Kramar
    LIsa

    SvaraRadera
  5. Skönt att både du och Isak var nöjda med discot.
    Dina orkideér är jättefina. När mina blommat över ställer jag ut dem i gårdshuset. Igår vattnade jag dem och såg att en av orkideérna börjat blomma - en gul.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Vackra bilder och kul med disco. Luktärtor är några av mina favoriter ända sedan barndomen.

    Kramen

    SvaraRadera
  7. Så fine orkideer!! Jeg klarer sjeldent å holde liv i dem så lenge....de bare dør...etter en stund. En eneste gang har jeg fått en orkide til å blomstre på nytt og det er mange år siden ;-)
    Jeg blir aldri mett av din frodige hage, den er jo fantastisk -og det er sikkert MYE arbeid for å få til noe slikt, så all ære til deg!! :-)
    God lørdagskveld! :-)

    SvaraRadera
  8. Underbara orkideer!

    Spännade med disco. Hoppas att helgen blir bra. Kram Nina

    SvaraRadera
  9. Luktärtor är något som jag måste testa....så vackert, så skirt och så aromatiskt!
    Här blommar orkidéerna också, extra mycket tycker jag sen en tid tillbaka...fattar inte varför....jag bara tackar och tar emot.
    Men så trevligt med disco! Egentligen tror jag inte att det spelar så stor roll hur man ser ut vid vår ålder, på barndisco....hihii.....de små köper att man är med och det räcker...men din outfit verkar fräck!:)...hihii.
    Jag fick själv höra av vår minsta dotter, för många år sedan, att det spelar ingen roll hur du ser ut och var du gör....du är ju vuxen!!!!
    Häftigt att du fick följa med...vilken ära!!!
    Ha det gott i solen vännen
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  10. Vilka vackra orkideer!!!
    Kul med disco!!! Ha nu en fortsatt fin helg!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  11. Nä, den gentianan skulle jag nog inte heller kunna motstå! Vilka mängder med knoppar! Hoppas att du visar bild på dom, när dom har slagit ut?

    Och så dina orkidéer! Inte bara för att du fått dom att blomma om, men vilka bilder på dom!!! Speciellt den lilla rosa i motljus! Helt underbar bild!

    Jag tycker, att du hittade en mycket lämplig klädsel för discot! Snygg kavaj!
    Och din kavaljer var tydligen nöjd och det är ju huvudsaken!
    Vilken kväll du måste ha haft...discoljus och saftdrinkar...

    Må väl min vän!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  12. Vilken ära och bli medbjuden på disco,
    den svarta jackan var ju perfekt.
    Jättevackra blombilder, är imponerad
    över dina klara fina foton.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  13. Roligt när de blommar om de där orkideerna men så trökiga utan dessa vackra blommor, Fint att du hade kul på discot :)

    SvaraRadera
  14. Härligt att du eller ni, hade kul på diskot! När ungarna har disko här i skolan är det själva diskot i gympasalen och där är det tillträde förbjudet för vuxna, på nedre våningen är det fika och tillåtet för vuxna. När jag jobbade som diskovakt ett år kunde jag inte hålla mig utan smög upp till diskot varpå jag fick en massa mördande blickar och en kille tog på sig att säga åt mig att jag inte fick vara där. Jag vet, sa jag, jag skulle bara kolla så det inte var några vuxna här!

    Vilken blick jag fick ...

    Vilka härliga blommor du visar, såg att jag också har knopp på en orkidé som jag gett upp hoppet om. Man ska tydligen glömma bort dem ...

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera
  15. Så härligt att du följde med på discot! Det måste ha varit jättekul!

    SvaraRadera
  16. Vad roligt att du fick rotat fram lite "gamla godingar" i garderoben. Tror säkert att din kavaljer var nöjd med ditt val. Kul verkar ni ha haft iallafall och det är ju huvudsaken.
    Underbara luktärter!! Gentiana... Växer den vilt i alpmiljö? Fick för mig att jag sett något liknande där.
    Kramar!

    SvaraRadera
  17. Tänk så glad man blir av alla vackra blommor! Vilka underbara orkideer:)

    SvaraRadera
  18. Vad härligt att komma in och läsa dina inlägg igen. Känns som jag varit borta en hel evighet och det är bara 2 veckor med flytt.
    Knasigt va?
    Kram Linda

    SvaraRadera
  19. Är gentiana en krukväxt eller en perenn? Den ser så vackert blå ut att jag skulle vilja ha om det möjligen är en perenn. Några fler inneblommor vill jag verkligen inte ha just nu.
    Ja inte är det vem som helst av oss som blir bjuden på disko så du kan vara stolt du. Kanske har det också att göra med om man kan vara just barn när man är med barn. Säkert hade du roligt.l

    SvaraRadera
  20. Haha, hääärligt Agneta!! Tror du var värsta discobönan :) Och så kul att du följde med som partner :) Du bjuder på dig själv, bra gjort tycker jag :)

    Fin orkidé, jag måste göra en översyn på mina växter inne också...

    Stöööörsta kraaaamen aka

    SvaraRadera
  21. Vilka blommor!! Halleda va fina!!!!!
    Underbart att höra att barnasinnet är kvar - älskar när människor är kvar i barnasinnet. Härligt för barnen :)
    kram
    Fia

    SvaraRadera
  22. Jackan är snygg och det du valde blev helt perfekt.
    Så kul att få bli riktigt ung för en kväll, jag blir riktigt avund.
    Man ska göra det man känner för och dansa är kul. Det har vi gjort i helgen, och nu känner vi att det måste bli mera.

    Må gott/ Eva

    SvaraRadera
  23. Dancing queen med gröna fingrar, låter perfekt :)

    SvaraRadera
  24. Det är aldrig fel att gå på disco. Mer sällan nuförtiden i o f s... Så himla roligt!
    Dina blommor... ja vad kan man säga? Underbara (som vanligt) ;-)
    Mina hade överlevt semestern tack vare grannes omsorg, ja de såg t o m gladare ut än när jag sköter om dom. Jag var upp till grannen med en klirrande kasse som tack... sen drog vi tre makrillar tills det blev bottennapp o vi fick lämna krokarna på botten,,,, JAG körde t o m båten en liten bit... Men det var lite läskigt att ligga o driva utanför Bohus Malmön...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  25. Vilken lycka, att få gå på disco!! Dessutom att redan ha en kavaljer med sej, det var liksom det värsta förr, att man kanske skulle bli panelhöna och inte få dansa ett dugg...
    Ibland verkar det som om hot går hem när det gäller orkidéer...upptäckte att min rosa också tagit fart efter att komposten lurade runt hörnet för den...Och luktärter...bara att gratulera!! Inte en ärta här så långt ögat når, kan bero på att de fortfarande ligger kvar i påsen...
    Ja men visst var det ett sagoslott vi hittade i helgen, och inte visste jag att du bodde där redan!! Då skulle jag ju ha knackat på trots att det stod privat område med stora skyltar...sen får vi hoppas att du varit i ett angränsande rum, för annars hade du väl inte varit framme vid dörren än och öppnat...
    Ha det så gott!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  26. Gentiana....det namnet får mig att minns något från min ungdom, på den tiden när man försökte vara lite duktig.....gentiana var nämligen en blomma jag broderade på en tavla från "Clara Waever" Tänk vad vissa namn kan få en att mninnas, fniss.
    Ha det gott
    PS Ljuvliga luktärter! DS

    SvaraRadera
  27. Mysig blogg, och så mycket fina bilder!
    Tur du inte hann ut till komposten med den fina!
    Kul med disco:) jag och gubben ska på 70-talsdisco-fest om två veckor, herre gusiken, vad ska man ha på sig!? Kul ska det bli iaf:)
    Ha en finfin dag!

    SvaraRadera
  28. Mysig blogg, och så mycket fina bilder!
    Tur du inte hann ut till komposten med den fina!
    Kul med disco:) jag och gubben ska på 70-talsdisco-fest om två veckor, herre gusiken, vad ska man ha på sig!? Kul ska det bli iaf:)
    Ha en finfin dag!

    SvaraRadera
  29. Så härligt att det blev en lyckad kväll på discot. Mycket popcorn och läsk kan jag tro och en hel del dans?
    Underbart att få bli utbjuden på disco tycker jag och snygga kläder hitta du också ser jag.
    Vilka härliga luktärtor du har. Ska också plantera sånna hos mig. Listan blir längre och längre på vad som ska i marken.
    Ha en fin vecka!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  30. Tjena discobruden! Härligt att läsa att du släppte loss!
    Ja du Agneta, älgflugor flyger inte särskilt bra eller långt, men de finns i pälsen på både älg och rådjur. Finns det en sk. älgstig i närheten då är det kört! Annars kan man klara sig med enstaka exemplar. De fäller ju vingarna så snart de landat på en och sen söker de sig till nacken. Mig biter dom och jag får bölder som varar sig och ömmar i månader efteråt. Därför avskyr jag dem faktiskt mest av alla insekter inkluderat fästingar.När vädret svalnar kan man i allafall ha skyddande klädsel, jacka och mygghatt eller dylikt men när det är över tjugo varma grader så är det ogörligt för då svettas man ihjäl. Alltså väntar man snällt på bättre tider...
    Ha det gott/Kram

    SvaraRadera
  31. Bland det härligaste man kommer minnas genom sitt liv är barnens första disco.

    SvaraRadera
  32. Så mycket härligt idag hos dig. Dina orkidéer är ju fantastiska. Och så kul med "gemensamt" disco! Något att minnas.
    Ha det bra.
    Kram från Törnrosa

    SvaraRadera
  33. Jag tror att du var riktigt snygg på discot :)) Det måste varit jätte kul att få följa med honom.
    En bukett med luktärtor kan det bli bättre!!!

    SvaraRadera
  34. Tjena discodrottningen! Vilken ära att få gå med!
    Vilken färg gentianan har. Riktigt blå!
    Roligt att du fick fler luktärter. Jag har bara sått sådana en gång och då fick de löss och mjöldagg. Kanske måste jag göra ett försök till.

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  35. Hej!
    Tänk att bli bjuden av en sådan ung kavaljer. Det var många år sedan man var på disko.
    Jag har inte sån tur med orkidéer de brukar vara fina ett halvt år sen dör de för mig. Jag har också luktärtor. Åhh vad gott de luktar.
    Tack för din kommentar på min blomsterblogg!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  36. Så härligt att få gå på dags med din unga kavaljer, härligt.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  37. Så mycket härligheter!! Jag är tokig i luktärtor. Skulle kunna göra något riktigt busigt för att komma över en sådan bukett ;)

    Jättevackert!

    Och disko....det skulle jag vilja göra. Det var alldeles för länge sedan! Nu har jag lagt till dig i min favvislista, så att jag inte missar någonting ;)

    KRAM!

    Lotta

    SvaraRadera
  38. Jättefina orkideér. Vad roligt du måste haft på discot med din unga kavaljer. Snygg jacka.
    Ha en fin vecka.
    Kram Britt

    SvaraRadera
  39. Vilka fantastiska bilder. Undrar hur du får ihop dessa fotomontage ? Jag vet att det finns verktyg i sk appar men finns det även för PC ?

    Hälsningar och tack
    Kerstin

    SvaraRadera
  40. Jag tror att luktärtor är mina favoriter! och rosor. och pioner....

    SvaraRadera
  41. Din mognad slår de flesta! Tror att många inte skulle ha vågat följa med.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta