I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 2 augusti 2013

Presenter och mysigt!

1130802
Just nu ser det ut så här utanför sovrumsfönstret. Tidigare i somras var det den blå bergsvallmon som blommade.

Nu är det en blåklocka (!) och den grekiska vädden (!) man ser……

Inte.

Blåklockan är en veronika och grekvädden är ju en cikoria/vägvårda. Hur fel kan man få det?

Fast det är nog finare så här!!!

Rosen är den gamla (!!!) Heidi Klum.

 

3130802
För ett par veckor sedan hade vi ett väldigt trevligt besök härvav Eva och hennes man.

Eva har bloggen Evas Pysselsida och den är verkligen en pysselsida. Hon är duktig på så många saker och har en sån massa idéer som hon dessutom genomför med blixtens fart! Gå in på hennes blogg om ni inte varit där, så får ni se dynamik i alla former!

Eva kom hit med en leverans av vita violer! Det kallar jag service!

Dessutom fick jag tre gjutna dekorationer – är dom inte fina?!

Och blåbär, våra har ju dött, men där Eva bor finns dom, och hon hade varit ute och plockat en liten hink, jättestora fina blåbär åt mig! Hur rart som helst!

Vilka fantastiska människor det finns där ute och utan bloggen är nog sannolikheten att jag ens träffat på en enda av alla nära nog noll, så visst är det ett fantastiskt forum!

 

5130802
Nisse och Pippi dom tillbringar dom fina varma sommardagarna mer och mer tillsammans. Dom ligger ofta på berget.

Men rätt vad det är, när det är för tråkigt, slåss dom lite, och sen får dom pusta ut igen!

 

7130802
Middagen intar vi på altanen och nu när det blir lite mörkare på kvällarna är det så mysigt med alla tända ljus!

Visst är det en mysig månad, augusti! Nu blir det bara bättre och bättre, nu kommer “mina” årstider!

Agneta!

15 kommentarer:

 1. Äsch, där lurade du mig igen! jag tänkte just börja opponera mig mot din namngivning av arterna, när jag upptäckte, att det gjorde du själv!
  Nä, mycket finare än vägvårda, veronika och den rosa rosen kan det nog inte bli!
  Har du grävt upp vägvårdan vid en vägkant någonstans eller är den köpt?
  Jag satte två stycken grekisk vädd tidigare, men jag är lite besviken på dom. Blommorna är mycket mindre än jag trodde, att dom skulle vara och växten är ganska gänglig och lägger sig lätt.

  Katter är kloka djur, som ligger och vilar när det är varmt! Och varmt har vi det också, lite FÖR varmt, tycker jag.
  Men jag säger som du, nu stundar härliga tider!
  Ha det gött, som sagt!
  Kram, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Fine stemningsbilder fra deg! :-) Så koselig med besøk av en bloggvenn.
  Vi merker ikke så mye til mørkere kvelder enda...her er det fremdeles lyst hele natten. Men jeg er enig med deg; det er koselig når det begynner å bli mørkt om kveldene... men jeg vil absolutt nyte lyse sommernetter mens de er her! Jeg synes i grunnen alle årstider er fine på sin måte.
  Ha ei fin helg! :-)

  SvaraRadera
 3. Jättefina presenter och blommor...det är bara att gratulera till så fina gåvor :)
  Goaste missarna är som vi människor, mycket kärlek och lite osämja...hihihi...
  Visst är det en härlig tid vi går till mötes!
  Ha det fortsatt gott vännen
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 4. Jag bor inte så långt från Eva, men här finns INGA blåbär, jag har varit ute och letat. Däremot har jag plockat skogshallon ikväll, medan de andra la i kräftburarna i sjön. Annars har jag inte gjort något på hela dagen, utan haft migrän :(
  Sommarhälsning från Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Nisse och Pippi är ju för söta.Selma fick utbrott med en strumpa idag när hon inte fick någon uppmärksamhet.Härligt med ljus och lyktor ,jag var och tände dom för första gången i år nu för dimman kommer in här i skärgården så solen försvann ..Sitter här med ett glas rött och bloggar ,nu ska jag kika in till Eva ,trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 6. Vad skönt kissemissarna har det på berget!
  Mysigt med lite mörkare kvällar och tända ljus!
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. En liten luring.. jag tänkte att jag skulle mästra lite med blomnamnen... men det behövdes ju inte;)

  Ha det fint, kram marie

  SvaraRadera
 8. Åh dessa vackra cikoria. Du skulle se vägrenarna på Öland. Säkert är att de stortrivs där ...det gör förresten nästan alla blommor. När jag går runt i min väninnas trädgård bland alla hennes rosor kan jag bli avis. Nej förresten jag njuter. Öland är så speciellt. På många sätt. Idag på vår förlovningsdag firade vi med att åka över bron och äta äkta öländska kroppkakor. Det var riktigt kalas.
  Tack för dina snälla ord. Jag kan bara hålla med dig om vilka möjligheter bloggen har gett att möta nya vänner, som aldrig annars skulle finnas i ens närhet. För att inte tala om all inspiration som väller över en om både det ena och det andra.
  Idag fick vi mejl från vårt mysiga boende i Ramsvik. "Bli en återvändare till ett billigt pris." Det är inte utan att man blev lite sugen igen . Det var så vackert.Inte nu men säkert någon gång i framtiden.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 9. Håller med dig....nu kommer bästa årstiden på året!

  SvaraRadera
 10. Håller med dej om att Eva har en trevlig blogg. Tänk vad snällt att komma med hemleverans av blåbär och blommor till dej. Igår kokte jag sylt på 25 l blåbär, så de finns hos mej också.
  Önskar dej en skön och härlig helg.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 11. Visst är det kul att få presenter!! Så rart att få lite blåbär också!! Ja du...tänk vad bloggen är kul att ha, och utan den...hade ju vi aldrig träffats, och det hade ju varit förskräckligt!!...Fniss
  Tanken slog mej nu när jag gick hem...dels är det varmt och skönt...men kom på...att opps så mörkt det blivit nu..på kvällen! Då är det mysigt som du gör...att tända massor av ljus!!
  Fina bilder som alltid!!
  Önskar dej en God Natt!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 12. Ser så myspysigt ut med alla ljusen på altanen! Sover du där nu också? För nu är det väl den rätta tiden för det, har lust att sova på balkongen själv, fast där får jag inte plats!
  Nu ska jag kika på Pysselevas blogg, det var allt många och fina presenter!

  Ha en fin dag, denna dag som ska bli den varmaste hittills i sommar!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Härliga bilder!
  Ja, nu njuter både katterna och vi av värmen.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 14. Men Agneta...hur kunde det blir SÅ här...vi som hade så mycket gemensamt..."nu kommer mina månader"...*GAPSKRATT*????? Där sket det sej ordentligt i böjen kan man lugnt säga, ja augusti har jag då inget emot, kanske inte början på september heller...men sen...en enda lång pina tills våren kommer. Må vara alla ljus på altan, ljus i trädgården, stjärnklart och månsken, men näe...Men din trädgård gillar jag, oavsett årstid. Å på tal om trädgård...här blev jag bönhörd, men det blev inte riktigt som jag trodde...Jag brukar svära ve och förbannelse över gräsklippning, ända tills det är klart. Men sen så gick gräsklipparen sönder, och nu...ja nu ser det ju förskräckligt ut med halva gräsmattan klippt och andra halvan i stadiet så man nästan kan hässja. Jag blir nog aldrig riktigt nöjd...
  Ha nu en skön helg, njut av din vackra trädgård, och du har alldeles rätt, tänk så många trevliga vänner man fått genom bloggen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 15. Och jag gillar våren och ljuset som kommer med den :-).

  Visst är bloggen fantastisk och så många härliga människor man kommer i kontakt med och får inspiration och kanske även vänner. Fina presenter fick du.

  Katterna ser ut att ha det skönt och fint att de börjar trivas med varandra.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta