I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 13 augusti 2013

Igår sensommar. Idag höst.

1130813
Igår hade vi en sån där riktigt fin sensommardag här.

Idag är det dock höst här.

Nu är ju hösten min favorit av årstiderna, men idag är det inte en sån höst, utan en tråkhöstdag, så då föredrar jag att minnas igår!

 

3130813
Sensommarblommorna blommar.

5130813

 

7130813
Strandrågen är mogen.

 

9130813
Och där ute ligger den, hela världen……..och bara väntar……..

Det mullrar idag så nu måste jag koppla ut mig ur nätet, och bort och av, jag återkommer när åskan dragit förbi.

Agneta!

18 kommentarer:

 1. Nu är jag ju ingen "klippmänniska" men visst är det oerhört vackert! (Är inte havsmänniska heller... Liten insjö med granskog kring är mer min melodi. Skyller på uppväxt:D)
  Som du vet håller jag med dig om höst! Här är den dock inte riktigt ännu. Men idag känns som en så'n där sensommarlugn dag. Naturen har fallit lite till ro och så. Temperaturen lugnat sig till kring 20.
  Faktiskt bra underbart!

  SvaraRadera
 2. Åh....det där lilla huset på klipporna ser ut att vänta på mig, eller hur! Full sula på sommaren här ännu :-) Kram Venus

  SvaraRadera
 3. Så fint så!Vi har haft regn och sol, regn och sol, lite åska i två dagar nu!

  SvaraRadera
 4. Så vackert! De hotade med regn hela dagen, men ännu har jag inte sett av det. Härlig sol och 20°:)
  Trist med tråkhöstväder, hoppas det är över tills i morgon.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. My goodness, that last picture is just amazingly beautiful! Enjoy it while you can! :-)

  SvaraRadera
 6. Vilken sensommarblomsterpalett du bjuder på idag! Mer mättade färger än vårens pastelltoner.
  Även här märks det att högsommaren är över - det är ett annat ljus, en annan luft...
  Det kom en åskskur i förmiddags, nu är det strålande solsken men halv storm! Och badstranden ligger nästan övergiven - för en vecka sedan var där fullt av folk!
  Det gick kvickt, årstidsskiftet!
  Men nu väntar en härlig tid med hög, frisk luft och vackra färger! Och en och annan tråkhöstdag...
  Storkramen, Monica

  SvaraRadera
 7. Du menar att det går så fort...från sensommar till höst på mindre än tjugofyra timmar??!! Huuua säger jag...Men fortfarande blommar det vackert hos dej, ser inte heller ut som nån tråkhöst...Fast jag måste erkänna, det blir lite mer höst för var dag som går här också, dagg i gräset på morgonen, inte många pinnar över +10 när man tittar ut när klockan knappt hunnit över fem på morgonkvisten...
  Och fortfarande har jag inte bestämt mej för om jag blivit bönhörd eller inte...för gräsklipparen har lagt av igen, för vilken gång i ordningen har jag tappat räkningen på...mannen i huset envisas med att laga, det finns inte på hans världskarta att köpa nytt...fast snart måste vi ta till något drastiskt, ta fram lie och hässja eller låna en skock får...
  Ha det gott vännen!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Hej vännen!
  Vilket oväder vi haft idag...! Regnet har vräkt ner...det har åskat och blixtrat..blev genomblöt...trots paraply!
  Men vet du vad...det har knappt blåst ngt...fniss!
  Ha nu en fortsatt skön kväll!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 9. Här har bara regnat några pyttedroppar, och jag fick ta av mig jackan på promenaden, för det blev varmt. Men nog känner man att det inte är nån högsommarvärme längre,,, Strandråg, eller nåt liknande,,, funderar jag på att ha här uppe på berget, det borde den väl klara av tycker jag...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 10. Kanske får sommaren ett lika abrupt slut som den gjorde sitt intåg, har för mig att vintern övergick i sommar och våren var en halvtimme ungefär...i morse var det +10...jacka på.

  Otroligt vackra bilder på klipporna och havet...konstigt att så stenhårda klippor kan se så mjuka ut?!

  Ha det bäst!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 11. Idag har vi haft en blandad dag, alltså lite av varje. Störtregnet kom precis när jag och barnbarnet skulle åka gruvtåget som går runt Falu gruva, tur att det hade tak vilket hjälpte lite. Jag som satt ytterst blev iallafall genomblöt halva jag, när vi sen gick hem med en Rättviks-glass i handen (världens godaste glass!), kryssandes genom vattenpölarna, sken solen från en blå himmel igen. Skorna står på tork. De blir nog sig aldrig lik igen. Men barnbarnet bar foppa, klok som hon är, nioåringen!

  Ha det gott bland kobbar och skär.
  Kram från Eva-Mari som tuggar på en kanelbulle som nioåringen bakat helt själv (nästan)!

  SvaraRadera
 12. Så sensommarfint, vackra blommor och sagolik bild från klipporna !!!Och idag vilket hösttråkigt väder. Ö S R E G N och åska. Men vad gör det när man får vara med om en fantastisk upplevelse. Kolla in senare.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 13. Hit kom höstens vindar och vemodet redan igår, tyvärr. Här är det lite bättre idag, men en rejäl åskskur hade vi precis när vi skulle in på Coop i Västervik. Fick sitta i bilen en kvart innan jag kunde ta mig in i blöta sandaler. Vackra klippbilder, jag älskar dem. Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 14. Javisst, älskar också hösten men kanske lite, lite tidigt än, fast det är ju bara och gilla läget förstås:)

  Vackra bilder har du som vanligt, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 15. Ja, nu växlar vädret. Men jag gillar sensommaren med den krispiga luften :) Stor kram!

  SvaraRadera
 16. Hit har också hösten kommit idag - kyligt och mera åska och regn! Tråkhöst är rätta ordet! Du har ju ändå dina underbara klipphällar att njuta av, åh, så vackra de är, den där slätheten tilltalar mej enormt!
  Underbara blommor, de ser ut som Älggräs, de vitluddiga, eller är det brudbröd? Vackert i alla fall!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 17. Så fine bilder å varme seg på! :-)
  Det er koselig når høsten kommer, men den trenger ikke å komme riktig enda...Jeg liker meg ikke når det buldrer og braker med torden og lyn (åskan??)...huff, men så har vi slikt vær veldig sjeldent her hvor jeg bor, langt nord i Norge...
  Ha en fin kveld! :-)

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta