I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 25 augusti 2013

Blommor och ont och eftermiddagsfirande!

1130825
Från altanen.

Det är altanen hit och verandan dit, och en gång tog jag reda på om det var någon skillnad, och det var det. Det hade med tak eller icketak över att göra. Nu har jag glömt vilket som var vilket, men det spelar ju faktiskt ingen roll.

Men dom här krukorna finns i alla fall på altanen. Och det är första året vi har änglatrumpeter. På ingångssidan har vi en orange (tidigare inlägg) och på altanen denna. Den är ju helt klart mörkvit (eller vad var det Grieve, tv- reportern, sa en gång om en dress i skridskodans, var det inte mörkvitt?).
 
5130825  3130825  
Lite  andra blombyttor från altanen. Det har fått sig en extraskjuss nu med det varma fina vädret vi har – härligt!

 

7130825
Det här är rosenvial som jag fick frö till av Lisa, Lisas Hus.

Det är det våldsamma haglet som vi hade för ett tag sedan som gjort att bladen fått lite skador. Men trots det har dom vuxit så jättemycket, det skall bli riktigt roligt att plantera ut dom till våren. Under vintern gräver jag ner hela krukan i grönsakslandet.

 

9130825
Och så ville jag ömka mig själv lite, för jag har ont i min ena hand och i den andra har jag fått en vårta, men jag är inte så bra på att ta mobilbilder på mig själv, men här nedan kommer två i alla fall:
10130825   11130825
På bilden till vänster, vi var på kalas i går kväll, och så började det plötsligt värka i en knoge på högerhanden och svullna upp.

Efter lite operation av mig själv när jag kom hem kunde jag med pincett dra ut en 1 cm lång benflisa som jag helt klart fick i handen när jag drog upp makrill häromdagen. Dom har en vass sak undertill och den fastnade i mig. Usch! Gör ont. Fast det är bättre nu än i morse.

Och på vänster hands lillfinger har jag plötsligt fått en vårta. Äckligt. Har jag aldrig haft tidigare. Kan man ta en sån där vårtbitare som var med i förra inlägget och ha den att bita bort den, tro? Skojar…..äckligt, grrrrr……

Så, då fick jag oja mig lite också!


Nu ska vi snart gå på champagnekalas (!!!). Det är en kvinna här i bergen som i sin trädgård har en Stewartia pseudocamellia (skenkamelia, tror jag den kallas på svenska, möjligen) som blommat och hon har dragit ihop alla som bor häromkring (alltså, det blir ju inte så många…..) till eftermiddagschampagne! Bra initiativ, eller hur?

Må den blomma år efter år!
hämta00000001 
So, cheers!

Agneta!

37 kommentarer:

 1. Men oj, vad händer... med dina händer? Läskigt med benet! Inte dumt med champagnekalas, håller tummarna för att ni får anledning att fira många gånger, hi hi. Angående altan eller veranda, jag tror säkert att en veranda ska ha tak, det låter lite mer ombonat men det kanske är i min fantasi. Vi har lite problem med vad vi ska kalla vår plats nere vid ytterdörren. Det är ju en... altan eller veranda kanske, men eftersom det sitter ihop med själva ytterdörren och tillhörande två trappsteg så kallas vi helt enkelt hela alltihopa för "bron". Vet att bro betyder något helt annat, eller rättare sagt en vanlig bro typ öresundsbron, i sydligare delar av landet, men här uppe antar jag att man syftar på själva förstubron. Eller farstubron.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Det underbara vädret gör tyvärr att jag måste kånka på vattenkannor hit och dit för att de små blommorna ska leva lite längre, men
  jag ska inte oja mej. Det är du dock tillåten att göra med benflisor och vårtor!
  Flisan var nog lättare att bli av med än vårtan! Kram/FInas mammis

  SvaraRadera
 3. Aj på knogen! Vårtan kan du frysa bort, finns att köpa på apoteket. Äldsta hade under stortån. Gjorde behandlingen några gånger o simsalabim var den borta!
  Ha en trevlig champagneeftermiddagi
  Kramar // Gafflan

  SvaraRadera
 4. Hejsan Agneta !

  Åh, Din stackare. Finns inget värre än små
  skavanker, de gör ondare än stora.
  Har fått småvårtor på halsen, eller vad det är, kan inte se själv.

  Du får väl köpa vårtmedel på apoteket,och droppa på då och då.

  Skulle man inte lägga en padda full med vårtor, eller hur var det.
  Glömt.
  Kattsaliv kanske är bra.
  Hoppas Du kryar på Dig bland Dina vackra blomster.
  och en champagnefrukost i det gröna piggar säkert upp.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 5. Härligt med champagnefest! Då får Du glömma Ditt onda <3
  Vad underbart vackert det blommar på Din altan!
  Sköt om Dej Och Dina blessyrer!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 6. Drog du ut en benflisa själv...hu.
  Vårtan har jag ett tips, kan funka.
  Ta en liten bit bananskal och fäst med
  ett plåster över vårtan. Helst ska det vara
  fullmåne, men det går nog ändå. Och jag skojar
  inte, prova, det är helt ofarligt. Och så lite
  champagne också så blir det ännu bättre.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 7. Usch då! Det där med flisa i knogen hoppas jag går bra. Tror det kan vara ganska känsligt för infektion i närheten av en led. Blir du inte bra, pilla inte mer själv är mitt råd är då att kontakta Vårdcentralen.
  Trevligt med champagne! /M

  SvaraRadera
 8. Din stackare. Jag fick också mitt livs första vårta på vänster hand för ett tag sedan. När jag var på fotvården i ett annat ärende fick jag rådet att ta på nagellack en gång om dagen på vårtan. Då får den elakingen inget syre. Så nu är jag precis som de andra tre damerna i familjen. Usch vad det doftar starkt i början. Jag blir ju inte ens fin på kuppen. :)

  SvaraRadera
 9. Jag vill verkligen veta skillnaden på veranda och altan...och en sak till...uteplats? Jag vet inte vad jag själv har och alla säger olika.

  SvaraRadera
 10. Vad snyggt du hade det på din altan!

  :D

  Kramar

  SvaraRadera
 11. En ordentlig svullnad du fick i din knöl, hoppas det blivit bättre nu. Jag har aldrig haft vårtor, vad jag kan komma ihåg, men skulle tro att det finns många bra medeikament att pensla på, så vips är den borta. ;)
  På tal om färger, din blomma som är mörkvit, kommer jag att tänka på en grannflicka som kom hem och hade smutsat ner sin fina vita klänning. Hennes mamma sa irriterar att "se nu, nu är ju känningen alldeles svart","nähä", sa flickan, "den är ljussvart"!!! :)
  Hoppas champagnen smakade och vårtan krympte i samma fart. Här smakade en och annan dryck på gårkvällens fest, nu nöjer jag mig med vatten och kaffe!
  Ha det gott!
  Nanne

  SvaraRadera
 12. Men stackars dig !!! Nu har du fått många superbra tips att få bort vårtan. Hihi !! Det ska bli spännande att få veta vilket du provar. Vårtor hade jag i ungdomsåren !!!!! Det kanske hjälpte med champagnen förresten. Vilken himla bra idé med champagnekalas !! Måste komma ihåg det. Jag har haft det med mina grannar en mycket sen kväll efter en speciell händelse. De fick minsann stiga upp och komma in.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 13. Åhh...gud så mysigt med champagne..så här på söndagsem/kvällen!!
  Men du...den "knölen" ser inget vidare ut...har du fullgott stelkrampsskydd? Kanske att en läkare borde titta på det...!!
  Ja du, värtor...det hade jag på mina händer i ungdomen! Testade allt...ingenting hjälpte...förrän jag fick tabletter utskrivna av läkare! Tror jag tog..tre, fyra stycken...sedan var alla vårtor borta!
  Fråga mej inte vad dessa tabl...innehöll...fniss..
  Önskar dej en fortsatt ljuvlig kväll...njut av det vackra vädret och champagnen!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 14. Men oj, vad det blommar på din altan (som delvis väl är en veranda, d.v.s. det som ligger under tak?)! Här är det nästan helt överblommat, åtminstone i stora zinkbaljan. Änglatrumpeterna slår ju ut nya blommor hela tiden!
  Så vackra era mörkvita är! Ska försöka övertala änglatrumpetskötaren att kanske köpa en vit till nästa år, vi har ju bara samma gamla oranga år ut och år in...

  Det låter jättehemskt med benflisan i handen! Hoppas att S har tittat på den nu och att du får den behandling som behövs!
  Hur visste du att det var en var en vårta du fått? Det skulle inte jag ha vetat...
  Men jag tänkte med detsamma jag läste det: Den kan man frysa bort, det har jag sett på reklam i tv!

  Mycket lovvärt initiativ med champagne för att fira skenkameliablomningen! Alla orsaker att fira bör man utnyttja, anser jag!

  Hoppas att din hand är bättre nu, kramar från mig, Monica

  SvaraRadera
 15. Aj så svullet, vilken tur att du fick ut den. Det finns Trans-ver-sal plåster på apoteket, för behandling av vårtor.
  Så trevligt med champagnekalas!
  Ha det gott Agneta
  Kram Maria

  SvaraRadera
 16. Nu är jag säker på att både vårtan och svullnaden är borta, iaf svullnaden. Den bästa medicinen är just... champagne! Och om vårtan är kvar så är det, just det, mer champagne som gäller, ända tills den är borta! Enkelt... jag bjuder på det receptet:)

  Ha det bra i sköna sensommaren!
  Kramar från Eva-Mari, som inte minns omgivningen alls?

  SvaraRadera
 17. Lysande initiativ. Hoppas det tar bort både svullnad och vårta!

  SvaraRadera
 18. Champangekalas...det lät ju förträffligt, och nu är jag ju inte så påläst, men det har säkert något samband med kamelian...om inte, så går det säkert bra att dricka champange ändå!!
  Sen är det bara att gratulera till alla dina fina "byttor" med sommarblommor!! Här har det varit en hård sommar för de som är just sommarblommor, de måste nästa känna sej som om de stått i Sahara...för ibland har de fått vatten, sen har det varit lååånga torkperioder (när vi varit ute med husbilen...).
  Klart man ska oja sej när man har krämpor, stora eller små spelar inte så stor roll. Och knogen...hoppas att det inte blir några men av makrillen...inbillar mej att det lätt blir infektion. Håll koll!!
  Ha nu en skön avslutning på helgen, själv ska jag slänga mej i tvsoffan och kolla in Kalle Moraeus!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 19. Eftermiddagschampagne låter helt underbart! Stickor och vårtor försvinner säkert av bara farten! ;)
  Vilken vacker Änglatrumpet!
  Ha det fint!
  Kram Lena

  SvaraRadera

 20. http://vindsromantik.blogspot.se/

  Hej Gulliga, vilken härlig läsning, om blommorna, färgen:)), även den lilla vårtan, som kommer att försvinna av sej själv.

  Rensning av kantareller, är ett gammalt restaurang tips.

  Önskar dej underbara dagar
  Kram Maggan

  SvaraRadera
 21. Champagnekalas låter fantastiskt fint! och vilka vackra änglatrumpeter du har! Min morfar hade alltid så många fina sådana :) Kram!

  SvaraRadera
 22. Så härligt det låter med eftermiddagschampagne och den vackra blomman att fira!

  Ja, så det växer på altanerna och verandorna! Oj, så det blommar hos dej, och så kul att vialen har tagit sej. Din solhatt har jag nu planterat sedan den tagit sej rejält i krukan den stod i!

  Aj, aj, aj, så eländigt med fiskben i handen! Hoppas att allt gick bra!!!
  Hoppas att champagnen hjälpte till med läkningen!

  kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 23. Det blommar så fint hos dig, ser inte ut som hösten ligger och lurar bakom hörnet. Jag har gett upp lite grann nu, växterna får inte lika mycket kärlek av mig den här årstiden.
  Kram!

  SvaraRadera
 24. Jösses va det blommar! Du skulle skratta dig halvt fördärvad om du såg mina taniga saker här ute på berget... men jag är tacksam för det lilla..,
  Champagnekalas, jo jag tackar jag... var på Vinmässa i lördags, det var Munkskänkarna på Skaftö som hade det. Massor av folk, och jag blev minsann lite lullig av de där olika skvättarn och de goda aptitretarna,,, så vi gick hem och fortsatte på altanen,,, vilket väder!!!
  Oj va ont det ser ut, där på knogen.
  Vi var ute på jungfruturen igår! En sväng åt Lysekil och så ankrade vi utanför Flatholmen. Det är lite skoj för vår gård heter Stora Flatholmen... Sen kom husse på att han glömt dragen hemma, så det bidde bara lite fika och så hemåt igen... Men otroligt skönt väder var det i alla fall.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 25. Ååå, tenk å ha engletrompeter på altanen...det både høres (navnet) -og ser veldig fint ut! Ellers ser det jo fortsatt utrolig frodig ut hos deg, men som du sier i innlegget under; det er jo fremdeles sommer!
  Håper du er bedre i hånda di, det ser vondt ut med den kulen, så det var bra du fikk ut beinflisa fra makrellen!
  Ha ei fin ny uke! :-)

  SvaraRadera
 26. Nej nu är det färdig ojat för det där är bara småsaker ( om jag får skoja till det lite). Benflisan är nu borta och vårtan kan du leva med fast hela livet, efter någon vecka ser du den inte ens. Hm,hm, det här blev moralpredikning och jag själv gnäller vanligen över det mesta eller det får någon här hemma orda om.
  Alldeles vackert ni har på altanen. Har någon i ert hus månne gröna fingrar eftersom allt ser så frodigt ut?

  SvaraRadera
 27. Hoppas den där champagnen får dej att glömma din vårta och ömmande knoge !
  - I alla fall är jag övertygad om att ni hade det väldigt trevlig !
  Jag är så imponerad över dina vackra blommor...Här kan man snacka om gröna fingrar.
  Kram och ha det gott !
  Anneli

  SvaraRadera
 28. Med champange kan man förtränga mycket. Vårtor är ett virus så det är inget man rikitgt kan göra något åt eller så får man gå till doktorn som bränner bort dem.
  Det är alltid så härligt att se din prunkande trädgård.
  Och du jag tog verkligen inte illa vid mig om det där du skrev om barn. Förstår precis vad du menar att man kan låna andras och sedan är det skönt att lämna tillbaka. Ibland önskar jag att man kunde göra så.....med sina egna *skratt*Vi är nämligen inte så bortskämda med barnvakter alls så ibland skulle man vilja att det var lättare helt enkelt. Menså är det inte och det är ok det med. Du kanske vill låna mina lite?
  Ha en fin vecka!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 29. fina blomster.
  Ha en fin vecka.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 30. Hej, när jag var barn hade jag ofta vårtor på händerna. Det var ytterst skämmigt. På den tiden gjorde man som så att man tog en fil, skrapade med den tills det gick hål på vårtan, smetade på en smörja, sen fick den vara två dagar. Då hade det bildats en skorpa. Fram med filen, fila bort skorpan, ajaja, vad ont det gjorde, o så började man om samma procedur...jag hoppas innerligt att det finns bättre vårtmedel idag!
  Så förresten ett sjukhusprogram igår på teve där en ung flicka hade tryckt sin hand genom en kassakvittoställning, alltså en spetsig sak där man sparar kvitton. Den satt djupt inne i handen så de fick ta loss den med en tång. Fy bubblan vad det såg ut.
  Kramen

  SvaraRadera
 31. Det där med chapagnefirande låter som en mycket god vana, ska genast ta ett varv i trädgården här och se vad i denna som skulle kunna föräras lite bubbel, roligt tips! Om knogen säger doktorn att den gärna ska påtittas av annan doktor om det gör ont eller verkar bli rodnat eller mer svullet omkring framöver! Härliga blomster på altanverandan ska tilläggas :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Råholskan, igårkväll fungerade det inte för mig att kommentera hos dig till att börja med, sedan kunde jag kommentera, men nu är det nästa dag och nu går det inte alls igen.....det är väldigt väldigt flott design men vart har kommentarsfunktionen tagit vägen? Jag skriver här för jag kan inte skriva någon annanstans och jag har inte din mailadress!
   Agneta kram

   Radera
 32. Jag hoppas verkligen du har stelkrampssprutan i skick! Inte bra det där.... Champagneparty låter bra, och ni skulle kunna ha ett färgglatt cocktailparty där bland era blommor på altanen :-) Kram

  SvaraRadera
 33. Så mycket fina blommor du har. Det tar nog lite tid att pyssla om alla.

  Eftermiddagschampagne låter väldigt trevligt.

  Vårtor är inte kul. Jag har en liten i handflatan sen jag var ung och den har varken försvunnit eller blivit större sen dess.

  SvaraRadera
 34. Underbara. bilder som alltid från din trädgård.

  Men så läbbigt med benet i handen....och att det gått in så långt.
  Ta hand om det såret du och och håll det rent.

  Underbar fest du var på tycks det .....en sån fest skulle jag behöva känner jag ;-)

  Ha det fortsatt gott i sensommaren
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 35. Så vackra blomster - på altan eller veranda... Hur som helst så älskar jag änglatrumpeter. Kärleken har inte varit ömsesidig alla år tyvärr. Ska ta nya tag nästa år och hoppas på bättre tur. Din planta är ju hur frodig som helst - och blommar så vackert!

  Makrillben verkar inte vara att leka med. Hoppas du blivit av med eländet! Vi fick några makrillar igår när vi fiskade - i strålande sommarväder. (Plus storsejar och stortorskar)Lyckades klara mig från både fiskben och att fastna på krokarna... :-)

  SvaraRadera
 36. Hej agneta.
  Hua så otrevligt med fiskbenet! Hoppas det läker fint.
  Uj så dom blommar dina växter, här har sensommar/förhösten börjat ta ut sin rätt. Njut så längen dom varar :)
  Ta hand om alla din husdjur, dom är ju så söta ;)
  mia

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta