I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 13 augusti 2013

Inte bara höst, utan exotiskt väder i Snäckis idag.

21130813
Rätt som vi satt och fikade med vänner på vår veranda hände något konstigt med vädret.

Det blev liksom tyst, det mörknade så där som på film, det blev iskallt ute (från 20 ner till 12 grader på nolltid nästan), det susade till i träden, och så rätt vad det var bröt det loss.

Haglet.

Det kom så fort så det studsade på golvet och for säkert en meter upp i luften. Och det var stora hagel och det var massor. Det blev drivor. Och dom låg kvar. I ett par timmar.

Och samtidigt gick åskan och blixtarna blixtrade.

Nu är jag såpass gammal att jag kan säga att jag aldrig sett nåt liknande.
23130813
Det är foten till parasollet man ser.

Spännande väder har vi i alla fall i vårt land!


25130813
När jag hämtade posten var det paket med till mig!

Det är rara Anne Lie med bloggen Skaparglädje som skickat mig denna fina, handgjorda disktrasa, som tack för några ynkliga kaktusskott!

Titta in hos Anne Lie, hon har en jättestor trädgård med fullt av fantastiska växter och stort hushåll och så hinner hon med massor i alla fall, helt otroligt!

 

27130813
Och jag, jag har hamrat sönder mina tangenter.

Den där knappen som gör att man kan skriva stora bokstäver, hänger som en lös tand och “u”:et har lossnat helt. Men det går inte att hänga fast, för det har sugits upp av dammsugaren!
29130813
Bild lånad fr nätet.
Kanske jag skulle skaffa mig en sån här “maskinskrivare” i stället.

Där hamrar man ju fast bokstäverna ordentligt, på gammalt beprövat sätt, och bokstäverna sitter fast med ordentliga anordningar och är inte små eländiga plastbitar som ska kilas fast i andra små plastbitar. Som gått sönder för länge sen.

Japp, så får det bli!

Agneta!

24 kommentarer:

  1. Ww vilken hagel storm. Här har det bara öst ner några kopiaös mängder på kort tid.
    Disktrasan var super fin.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Det är lite läckert med dessa väderomslag som vi får uppleva lite då och då i det här landet.
    Hoppas ni hann fika färdigt bara =)
    Kram Annica

    SvaraRadera
  3. Uschijanne, vilket oväder! Här small åskan en gång och det kom en regnskur, sedan inget mer.
    Du får vara lite varsam med tangenterna och inte vara arger när Du skriver!
    Kram Inger

    SvaraRadera
  4. Ja jösses samma sak hände här hos oss i förra veckan. Tur du förklarade att det var en parasollfot, hade trott att det var en jättechokladboll annars :D

    Kram Madame Edith

    SvaraRadera
  5. Jisses, vilket väderomslag ni fick! 12 grader och hagel som låg kvar i timmar, milde tid!
    Sådant väder har vi inte haft här - än - man vet aldrig!

    Vilken fin disktrasa du fått av Anne-Lie! Och vilken proffsig etikett på den!

    Jaså, du är så hårdhänt när du skriver? Vilket temperament...

    Nu ser vi fram emot vår favorittid på året!
    Kramar och hälsa P!
    Monica

    SvaraRadera
  6. Så snäll kommentar jag fick av dig, jag fyller 44 om knappt två veckor så jag hör inte till de unga...hihihihi

    Kram Anna

    SvaraRadera
  7. Vilka rejäla drivor ni fick. Här var det inte så mycket. Låg lite i ett hörn en stund bara.
    Tänk att det var bättre förr. Skrivmaskin ska det vara.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Å jösses vilka hagel! Vilka bamse-hagel! Inte här... Imorse var det kallt...det var 12 ute vid 6-tiden och det är ännu inte 14 grader. Ja det gick fort det här.... tröja på, alltså.
    Fast man sover bättre när det är svalt. De här passivhusen ska ju stänga ute värmen, men det kan jag säga, att om man inte har öppna fönster så blir det olidligt. Efter en helg borta, med alla fönster stängda och persienner nerdragna så är det inte roligt inne... Det är vintertid som de är som bäst, och så det där med gratis varmvatten när solen skiner, förstås...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  9. Vilket väder ni haft. En hagelskur har vi fått, men den går inte att jämföras med din. Jag älskar mina disktrasor hoppas du också kommer att göra det.
    kram!

    (Nu är jag redo för en resa till stan (Växjö). Lite väl tidigt (kl. 08.00 på morgonen) men sonen har en tid för upppkörning.

    SvaraRadera
  10. Det var inte dåligt vilken hagelskur....ujuj....här kom en riktig hagelskur med hagel stora som hallon, för ett par veckor sedan....men inte så mycket som hos er.

    Oj då det där med tangenterna har jag tänkt på när jag dammsuger vårt tangentbord...men jag kan ändå inte låta bli att dammsuga det lite då och då...hihii..

    Såå fin trasa du fått, vad roligt....det är jätteroligt också att ha fått blomskott av dig...jag tänker lite extra på dig varje gång jag pysslar om mitt fina exemplar som du skickade tidigt i våras. Snart ska jag visa det på bloggen...hur fint det växer till sig :)
    Ha det så gott
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  11. Haha du det där tangentbordet såg stabilt ut!tål säkert en del ilskna ord ibland :) Men hur gick det för växtligheten när haglet kom?

    SvaraRadera
  12. Oj - vilken hagelskur ni fick! Har bara upplevt något liknande en gång... på prinsessan Viktorias födelsedag det året hon föddes (kommer ihåg det just för att det var samma dag)
    Det där med att dammsuga tangentbord är inte alltid så bra... en kompis gjorde det och en hel massa bokstäver försvann. Hon öppnade dammsugarpåsen och pillade dit dem igen, men det tog ett tag att få dem på rätt plats :)
    Vilken fin disktrasa du har fått - säkert lika bra som snygg.
    Kaktusskotten jag fick står här i köksfönstret och jag får väl göra som Lollo... ta en bild och visa på bloggen framöver :)
    Kram

    SvaraRadera
  13. Det där vädret är märkligt för under dom senaste dagarna har jag sett att dåligt väder varit på gång men hos mig på andra sidan fjorden har det varken åskat, blixtrat eller haglat. Regn (lite) kom det i går eftermiddag.
    Kram

    SvaraRadera
  14. Vilken fin disktrasa! Vi fick inget hagel, men kopiösa mängder regn. Det åskade en del också. Idag, än så länge, skiner solen.

    SvaraRadera
  15. Oj vilken hagelskur ni fick! Jag brukar ofta säga att något som är väldigt bra är att det sällan/aldrig är åska här i Gbg. Jag är ju van vid inlandsklimat där det nästan är standard med åska framemot em när det är varmt. MEN, bloggat om det, nu har jag ändrat mig. Tror aldrig jag hört så kraftiga och många åskknallar som igår. Läste i GP att en jättefin villa inte så långt ifrån där jag bor börjat brinna av ett åsknedslag. Usch och fy.....tänka att se sitt hus och sina saker bara brinna upp......fn är det hyfsat väder och det är ju skönt. /M

    SvaraRadera
  16. så mycket hagel.
    Ha en fortsatt fin dag
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  17. Oj, vilket oväder! Men ibland kan det faktiskt vara riktigt mysigt :) Disktrasan var jätte snygg!!!

    SvaraRadera
  18. Ja fy för hagel och oväder! Idag har vi haft åska från morgon till kväll, men bara 3 mm regn. Dator och telefon urkopplad! Nu vill jag ha sol och värme igen! Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  19. Nu blir jag nostalgisk, vilken underbar skrivmaskinsdator! Jag gick en kurs i maskinskrivning för hundra år sedan då jag var i tonåren, tänkte att det kanske var bra och kunna visa upp för en ev.arbetsgivare. Minns inte hur många nedslag jag hade i minuten på provet, på den tiden kunde man inte korrigera felskrivningarna heller med mindre än att man fick använda suddband. Ja jisses, känner man sig gammal eller? Därför kan jag inte heller hantera de nya tangentborden som inte har upphöjda bokstäver, jag hamrar helt enkelt för hårt på tangenterna! Men du, vilket oväder ni har haft. Verkar ha varit både norrut och söderut och mitt emellan, men vi har klarat oss riktigt bra. Fast lite häftigt är det jue..
    Kramen

    SvaraRadera
  20. Hej vännen!
    Idag har vi varit ute på kusten...haft sol och fint! Tänk vilken skillnad på bara några ynka mil!
    Bra tips...då köper jag en likadan...undra om vi kan få mängdrabatt då..ha ha...
    Mina tangenter tappar bokstäverna...har haft inne den en gång så dom fixade nya tangenter...men nu är vissa bokstäver snart helt borta!! Tur att man vet var tex...A sitter...:-)
    Ha nu en fortsatt mysig kväll!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  21. Oj vilket oväder eller väder menar jag...alltså "o"väder borde väl betyda inget väder alls, eller? Vilken fin uppskattning du fick, så fin disktrasa. På min dator kärvar G, det gäller att läsa vad jag skrivit eftersom G:et fattas ibland...och det kan ju bli tokigt.
    Hoppas du slipper mer exotiskt väder!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  22. Extremt väder kan man ju säja! Jisses, vilka mängder dessutom! Ja, nog är vädret otroligt ombytligt alltid! Här har det växlat mellan sol, skvätt och åska hela dan, men inget hagel i alla fall. Det ser riktigt exotiskt ut på dina bilder med de prunkande växter och det vita på marken....! Måtte vintern dröja!!!!

    Jättefin disktrasa - så rart av henne!
    Ja, tangenterna på datorerna är av skräpkvalitet. På min förra lossnade en nästan direkt, här är det väl bara en tidsfråga!

    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  23. Det var värst vilket väder ni haft hos er. Vi har klarat oss med någon enstaka regnskur, men önskar oss mer väta.

    Jag har också stickat dessa disktrasor och de är riktigt bra att använda och snygga är de också.

    SvaraRadera
  24. Åh, Anne-Lie kan hon, jag följer minsann hennes blogg och är så imponerad av hennes skaparglädje! Vad jobbigt med trasigt tangentbord ...

    Kram,
    Jenny

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta