I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 16 januari 2013

Balans i tillvaron……

1130116
Det är inte många saker jag är rädd för (jo, människor kan jag vara lite rädd för ibland, men det är ju inte konstigt som vår jord ser ut…..) men jag har ingen balans. Höjdrädd är jag inte, men det är det där med balansen.

Skall jag försöka gå på dom vita strecken på vägen, dom där ute vid vägkanten, så trillar jag av dom. Hela tiden.

 

3130116
En sån här trappa, rasande snygg, men jag skulle trilla av, jag lovar. Och jag ser mig i galastass glida uppför och sen ligga i en liten hög nedanför…..

 

5130116
Och att sova här, glöm det, i alla fall för mig.

Skulle jag smyga upp på natten och gå ner till kylskåpet för att äta skulle jag trilla av trappan, jag nästan hör ljudet när jag rasar genom den där persiennen, och rakt ner för trappan……

 

7130116
Eller sitta här och studera – nix, här finns hur många möjligheter som helst att falla av.

Ingenting att hålla sig i…….jo väggen, men den räknas inte……och glasrutorna, brak rakt igenom….hur lätt som helst, för att inte tala om den smala trappan som mer eller mindre hänger i luften…..

 

9130116
Eller att bo på hotell Waldseilgarten Wallenhausen i Bayern…….

Nej, det är tur jag bor här på mitt lilla berg och står med båda fötterna i jorden och inga trappor har.

Agneta!
Alla bilder är från nätet.

30 kommentarer:

 1. Jag tror(?) jag har bra balans med hoppar gärna över alla alternativ du visar :-) Jag är inne på att bo i en husbåt, riktigt hem-husbåt. Tror min balans räcker till där.

  SvaraRadera
 2. Jag har nog samma typ av balans som du. Lite jobbigt faktiskt i vissa tillfällen som typ på en porslinsaffär. Jag kan bli så stressad av att gå där. Vips så kan benen vara borta hahaha

  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Mardrömsbilder.. jag är jätterädd för höjder på äldre dar( låter som jag är 90) balansen blir sämre och sämre. Vi får träna vännen... Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Ibland har jag balans så det räcker ex. när jag cyklar, åker skidor men andra gånger då är det precis som om jag inte kan stå ens på ett ben :).
  Så flitig du är med virknålen. Skönt att ha tid för det.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 5. Jag är rädd för höjder, kanska så bra balans men jag tror inte att nått av de där är nått för mig heller:) Har det bra!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 6. Jag har bra balans men blir yr om jag inte har markkontakt:)

  SvaraRadera
 7. De där tre mittersta bilderna tycker jag på ett tydligt sätt visar dålig formgivning. Hus är till för människor och inte tvärtom. Tack och lov finns det så många arkitekter som kan rita hus som är både estetiskt tilltalande och människovänliga - inte bara vackra - och det är ju tur. Nä, det är viktigt att ha båda fötterna på jorden :-)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Här hamnade jag i en ny blogg och fick svindel av alla fotona! Tycker inte om höjder, har dålig balans och skräck för hängbroar och ställen utan rejäla räcken!!
  Ha ha... som du illustrerat mina rädslor.
  Ha det gott
  Melodys mattte

  SvaraRadera
 9. Det var ju skönt att höra att fler än jag har dålig balans *ler*.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Oj då det var läskiga bilder. Jag står nog helst med fötterna på jorden, jag också.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 11. Hmm, jag håller med dig om alltihop, PLUS att jag har en enorm svindel!
  Balansen har blivit sämre med åren och så dålig, att jag inte vågar cykla längre, vilket är så tråkigt!
  Men jag är så glad och tacksam, att jag bor i platta Skåne i ett enplanshus!
  Kramar, M/N

  SvaraRadera
 12. Det mesta ser ju rent farligt ut. Inte precis ritat av en arkitekt med båda fötterna på jorden men lite fantasi eggande är det allt.

  Elisabeth

  SvaraRadera
 13. Men det där hotellet i Bayern var ju riktigt läckert.....
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Hej

  Brrrr, jag ryser bara av att titta på bilderna.....

  SvaraRadera
 15. Jag har fått sämre balans sen jag blev äldre :) och är rädd för höga höjder,,, men mysiga bilder var det som du visade på din alltid fina blogg
  mvh Kristina

  SvaraRadera
 16. Men jag säger detsamma när jag ser bilderna och risken att falla ner. Otäckt är ordet!
  Ha en bra fortsättning på v eckan!
  Carin

  SvaraRadera
 17. När jag ser bilderna hisnar jag! Skulle definitivt trilla av jag också...

  Ha en balanserad trevlig torsdag.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 18. Wiiiieee vilken rysare med dina bilder, får gåshud!!! Jag skulle också trilla, haha!! Men vilken hemsk bild med lilla grabben som pluggar, shit:)))) Häftigt skrämmande bilder:)))

  Kraaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 19. Här är en till... som är både balansfri och ramlar ofta,,, och till på köpet höjdrädd... och vilka hemskebilder du hittat!
  Minns en trappa, utan räcke, som gick som en spiral upp efter väggen inuti ett torn... där kämpade man sig upp genom att fullkomligt klistra sig vid väggen, för att sen, när man kom upp, genast vända och klistra sig ner igen... för mycket utsikt för min smak...
  Usch vad det snöar här nu... kul att plumsa iväg med hundaskrället nu... önskar han var en katt så man kunde haft låda...neeeejdå, det där menar jag inte...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 20. Det där såg nog inte alls inbjudande ut något av dem. I det där hotellet skulle jag bara inbilla mig att någon nog kommer att skära av repet.
  Även lite farligt att hålla sig på marken såsom att köra bil men det gäller ju inte balansen.

  SvaraRadera
 21. Läbbiga bilder men samtidigt blev jag fascinerad av sista bilden. Ska kanske inte gå in på vad jag tänkte en vanlig januaritorsdagsförmiddag. Hur många bokstäver var det i det ordet? Jag gillar heller inte vissa broar och höga höjder. Skulle inte vågat sitta där och studera som kvinnan gör. Häftigt inlägg.
  Ps. Har du telefonnumret till hotellet? ;)

  SvaraRadera
 22. Ditt lilla berg är ju inte fy skam det heller, så håll dig till det =)
  Kram Annica

  SvaraRadera
 23. Jag är nog lite som du - och har lite svårt med balansen, i alla fall om man utmanar den, som på dina bilder här! Jisses du, vilka utmaningar det skulle vara!

  Lokalsinnet däremot är det inget fel på, men det är ju en helt annan femma!
  Ha en fin dag och håll dej på jorden! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 24. Ingen balans här heller...och fruktansvärt höjdrädd dessutom!! Att kliva upp på köksstolen för att fixa till gardinen...ja det går med lite djup inandning...men inte högre. Det är också därför vi inte riktigt bestämt oss (jag...) för hur vi ska ha det med vinden. En vindslucka är helt uteslutet, jag skulle aldrig någonsin veta vad vi (jag...) samlat på oss och sen mannen staplat huller om buller där uppe, och det är därför övervåningen fungerar som vind/förråd. Övervåningen var kallvind från början och förmodligen användes som sovrum bara på sommaren. Vi skulle behöva de rummen, men som sagt va, alla saker måste också få plats...
  Ha en skön torsdag vännen, och för omväxlings skull så...snöar det!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 25. Klart du ska bo kvar på din vackra plats♥
  För på dessa höjder skulle man få skräck i kroppen, så höjdrädd som jag är :)
  Kramen rara du♥

  SvaraRadera
 26. Ditt berg går inte av för hackor. Jag skulle inte välja en enda av platserna du visade idag. Jag vet inte om jag har så dålig balans, men jag känner att jag skulle vara så rädd för att ramla så det skulle bli en självuppfyllande profetia.

  Ha det gott

  Kram Karin

  SvaraRadera
 27. Du har allt lyckats hitta bilder så man blir lite yr i skallen, jag tror jag har lite balans, men håller mig nog helst på jämn backe också när jag ser dina bilder.
  Kramar
  AnnaMaria
  Ps, det är en keramikskål

  SvaraRadera
 28. Oj vilka bilder. Jag som är höjdrädd hade inte kunnat vistas på någon utav platserna. Men coolt för de som kan...Kram Veronica.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta