I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 3 oktober 2011

Semestern slut och bilderna jag inte visade…..

1 vacation's over
Lånad bild fr nätet, Norman Rockwell, Vacation’s Over.

Hemma igen…….har inga direkta kommentarer om det ännu…..men det är definitivt kallare och mindre sol. Dvs solen lyser inte alls här idag.

Här kommer bilderna jag inte visade i semsterinläggen:

5 vovvarna
Hundarna. I värmen. I skjul och gamla oljefat, fastkedjade med en liten skål vatten. Men dom var väldigt vänliga och glada vovvar och sällskapliga, men det är ändå svårt att förstå……

7 glömt
Och arbetsredskapen……lastbilen, grävskopan och jordfräsen stod på samma ställe för fyra år sen också. Men skottkärran på en av öns finaste utsiktsplatser var ny…..tittar man lite mer så kanske den är rätt cool i sitt trendiga rost…..

10 stolar
Vita solstolar i plast får man helt klart bara hiva var som helst……iväg med det bara!

11 trdgd
Det lilla huset vi bodde i var ju väldigt gulligt och fint men utanför var det som det var och det är säkert inte lätt att odla i värmen, men krukan på grindstolpen hade ju kunnat vara lite finare, som bilen t ex!!!

12 strandvägen
Strandvägen är som den är och det är som det är, charmigt, eller?

Tilos har ett väldigt avancerat miljöprogram och man har volontärer som arbetar med miljön varje vårvinter.

Ändå, det finns säkert en förklaring, men varför har dom soptipparna vid vägkanterna i bergen……det kanske är för utfyllnad för det verkar organiserat, men det är inte vackert, det är det inte.
14 sopor

 

30 säkerhet vid stup
Någon trygghetsnarkomani lider man i alla fall inte av. Detta är en vandringsstig vid en av öns brantare sidor och där har det rasat rakt ner i avgrunden. Men med lite trädgårdsslang, ett snöre och några pinnar fixar man allt!

29 murena
Så måste jag ju visa den döda murenan som låg på stranden. Jag har väldig respekt för murenor antingen dom är döda eller levande, jag ryser bara jag ser den här på bilden…..waaoouaawoouu…..

35 ressällskap
Detta är mitt ressällskap. Jag ryser när jag ser honom också, i alla fall när han sover middag med fleecetröja, halsduk, två fitlar och badhandduk överhuvudet och det är minst 30 grader ute. Vad är det för fel…..???

P.S. Detta är ett tillägg – omgivningen var inte sjuk. Han är sådan, alltså väldigt frusen av sig……det är fullkomligt normalt. Han säger nu, att han förnam, att just den dagen närmade sig temperaturen ute 25 grader, dvs den gick ner mot 25 grader, och då krävs fleece och sover man bör man ha filtar på sig, kroppstemperaturen måste bevaras…….D.S.

Agneta!

42 kommentarer:

 1. du har då set mycket på din semester både underliga o ovanliga skapelser .Intressant läsning ,inte borde dom få mera pengar än någon annan vi har ju det rent o snyggt runtom oss åtminstone,kram Nette

  SvaraRadera
 2. Det är väl de bilderna du visade nu, som de INTE visar i resebroschyrerna!
  Jag tycker det hade varit trevligt att fika med dig, varför skulle det vara synd???

  SvaraRadera
 3. Ja inte kan jag heller begripa vad som gör det så inbjudande att få till soptippar både här o var.
  Vad beträffar fliströjan, filtarna o badhandduken på mannen misstänker jag starkt att luftkonditioneringen borde tas ner en del.
  Frys nu inte ihjäl du, vi som varit hemma har ju fortfarande vanan inne med det ruggiga vädret. Ha det gott i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem igen!! Det har varit tomt här utan dina fina kommentarer.
  Höstkram från Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Hihihi ler av siste bildet og din kommentar. Kan hende han gjør som folk som lever i solen rett og slett prøver kle varmen ute!?

  Hmmmm...ja det er ikke bare idyll på feriesteder. På Rhodos også er det slik noen steder, og jeg tenker at det er jo så lite som skal til for å få det til å se ordentlig ut!! Men liksom ingen som bryr seg med det...

  Usj den murenen ser ekkel ut :/

  VELKOMMEN HJEM Agnetha :))) klem

  SvaraRadera
 6. Alltid intressant att få se de s.k. baksidorna och man känner väl igen miljön och sakerna som broschyrerna aldrig visar! Sa du 30 grader och så mycket kläder på sej....jisses! Var han sjuk eller?
  Betydligt svalare här hemma, antar jag även om vi förärats med brittsommarvärme som väl är på väg bort! Nu är det bara att bita ihop!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Välkommen hem!!!!Vilken semester ni haft. Bra att få se lite av "den andra sidan" av resmålet också. Gissade nästan att du spanat in den tröjan med. Jaaaa jag har nog inte storlek xxxL bara att inse. Men det ska jag väl va glad för,,, eller...
  Verkligen roligt att du är tillbaka, du har varit saknad. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 8. Välkommen hem! ja, visst var det varmare i Grekland, det kan jag hålla med om =) Och smutsigare och skräpigare än Sverige är det onekligen, det tänkte jag på flera gånger, ingen ordning liksom som man är van vid..men skönt ändå! kul att vi var vid samma port med bara några dagars mellanrum! (vi var i Rhodos stad förra måndagen)

  SvaraRadera
 9. Börjar med att önska dej välkommen hem!
  Ja du..är inte som i vårat avlånga land, det här med sopor!
  Tänk så fint det kunde vara..men det du fotat..är ju verkligheten..ja ja..nog om detta.
  Vädret här...hmm...vet inte vad jag skall säga..har ju iaf varit några varma sköna dagar.
  Så nu blir det nog höst..på riktigt!
  Önskar dej en fortsatt härlig måndag!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 10. Välkommen hem! Jaså, du har censurerat för oss?! Kanske lika bra det med facit i hand...? Vad hände på sista fotot?? Var han sjuk?
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Välkommen tillbaka! Vad hände på sista bilden?? Men han verkar ju sova gott ändå?!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Tänk att dom bilderna får man aldrig se i en resebroschyr. Såg likadant ut i vädikena i Peru när vi var där. Allt kastas ut genom bilfönstren då man kör. Det såg ut som om hushållssoporna åkt med en bit för att man sen skulle göra sig av med dom lite smidigt. Märkligt är det.
  Fick inte ditt ressällskap värmeslag?
  Kram

  SvaraRadera
 13. Då gör jag ett nytt försök...jag blir galen när kommentarerna bara försvinner.
  Hemma igen! ser ut som om du haft en härlig semester. Jag har läst dom andra inläggen men inte kunnat kommentera. Dagens bilder är väl de som inte visas i de fina resereklambilderna...i så fall skulle antagligen turisman utebli.
  Roligt resesällskap du har...bara en undran, vad använder han filarna till när han sover??
  Jag skoja bara, det såg så roligt ut när det står halsduk, två filar och badhandduk:)) hur mycket har han inte på sig här hemma då? vi har ju betydligt svalare;)
  Nu ska jag ut i mörkret på en liiten promenad med hundarna.

  Ha det gott!!
  kram lisamaja (Kärt och blandat)

  Ska skriva som anonym nu, så hoppas jag att det går bättre.

  SvaraRadera
 14. Hahaha! Kära omgivningen. Men jag har en stor förståelse för honom. :-D Det vet du. Fantastiska bilder, och någon Murena har jag aldrig sett. Kram!

  SvaraRadera
 15. Ja det var mycket bilder att kolla på! Kul!
  Ja det är tur han klär sig ordentligt...fniss..
  Kram Agnetha

  SvaraRadera
 16. Välkommen hem igen!
  Hihi, ja tänk att det även i det paradiset kan se ut så :)!

  Ha en bra start på veckan, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 17. Välkommen hem! Jag blir också ledsen när jag ser alla arma djur fara mer eller mindre illa när man är ute i stora vida världen... Och miljön med all märklig sophantering, eller brist på hantering, i densamma. På vissa punkter är det himla bra i detta landet trots allt...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 18. Välkommen hem,till ett ovanligt varmt Sverige
  Hur går det nu är det raggsockar o dubbla filtar när han sover??
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 19. Ja, även jag hälsar dig välkommen hem. Din omgivning påminner mig om en manlig arbetskamrat som fungerar likadant. Det kan vara hur varmt som helst på jobbet och alla svettas men inte han. Minst 3 tröjor har han på sig jämt.
  Synd på växterna när det är så torrt som det var där ni var..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 20. Instämmer i välkomstkören! Tyvärr var du ute och reste när vi hade riktig sommarvärme och sol här. Men välkommen hem till ett mera ordnat land... ;-) Förstår inte hur de kan slänga saker och ting så där. Byggen pågår ju i evighet i Grekland, för så länge husen inte är färdiga har de väl några förmåner gissar jag.

  Jag förstår omgivningen. För ett antal år sedan var vi 2 veckor på Egina i Grekland. När vi kom var det 35 grader, svettigt i värmen, men vi vande oss snabbt. Andra veckan var det bara 25-30 grader. Då frös vi, men bara på kvällarna...

  Hösthälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 21. Fan vad skönt att ni är hemma igen! Murenan var.......skitäcklig!! Omgivningen är som Singelmamman, knäpp ;-)) KRAM

  SvaraRadera
 22. Härliga bilder - för det är ju så semsterparadisen ser ut - också. Vackert och fult och äckligt och farligt och alldeles, alldeles underbart. Ljuvlig sista bild också på uteligg....jag menar omgivningen:)
  Kram Jennie

  SvaraRadera
 23. Inte så inbjudande bilder precis. Ser torrt och uppbränt ut och väldligt skräpigt. Klart man måste vara påpälsad om tempen sjunker.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 24. Tur du förklarade annars skulle jag blivit väldigt orolig för "omgivningen" :)
  Kram och välkommen hem!

  SvaraRadera
 25. Vilken härlig resa ni gör. Underbara bilder och fin reseskildring. Vattnet ser så härligt ut. Ser lite varm med alla filtar på sig i värmen.
  Själv åker jag iväg till värmen den 20:e.
  Ha de gott och välkommen hem.
  Kram Britt

  SvaraRadera
 26. Visst finns det baksidor, men de visas inte upp i broschyrerna. De får man upptäcka själv...

  SvaraRadera
 27. Ojdå, visste att jag in hunnit/kunnat kika runt på mina favoritbloggar som jag skulle ha velat - men här hos dig har jag ju missat en hel resa!!!
  Massa kul att läsa och både underbara och fula bilder - tack för detta!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 28. Välkommen hem!! Å jag som trodde du hittat ett riktigt paradis...men allt har en baksida tydligen!! Sen skrattade jag gott åt sista bilden...men huvudsaken omgivningen är nöjd!!
  Å tack för dina rara rader på min blogg!! Tror inte jag heller riktigt fattat än, men tomt är det. Vi som pratades vid nästan varje dag...Nu bävar jag inför begravningen.
  Ha´en bra tisdagskväll vännen!
  Kram

  SvaraRadera
 29. Ett intressant inlägg med baksidan av det vackra. Men det finns ju där eller hur. Vi har allt olika syn på det hela, helt klart. Ja det är något cyper astronomi....på Lauras blogg. Ha det gott i blåsten. Kram Maria

  SvaraRadera
 30. Ett intressant inlägg med baksidan av det vackra. Men det finns ju där eller hur. Vi har allt olika syn på det hela, helt klart. Ja det är något cyper astronomi....på Lauras blogg. Ha det gott i blåsten. Kram Maria

  SvaraRadera
 31. Ett intressant inlägg med baksidan av det vackra. Men det finns ju där eller hur. Vi har allt olika syn på det hela, helt klart. Ja det är något cyper astronomi....på Lauras blogg. Ha det gott i blåsten. Kram Maria

  SvaraRadera
 32. Välkommen hem! Sådana bilder hittar man inte i resebroschyrerna så det är väldigt intressant att se baksidor också.
  Det är alltid kul att se dina bilder.
  Kramkram
  Nelya

  SvaraRadera
 33. Det funkar!
  Tack för alla bilder du visar från din semester.
  Intressanta!
  Kram!

  SvaraRadera
 34. Välkommen hem. Det här var lite skillnad mot bilderna vi sett förut, hundarna känns inget bra alls. Och murenan blir jag också livrädd för, även om den är död. Såna där kan man nog inte lita på, tänk om den hade kvicknat till!
  Sen var det omgivningen, det var årets bild. Jag vet inte riktigt hur jag ska kommentera det...fniss
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 35. Det finns två sidor av alla mynt...

  Tidigare inlägg var den lite trevligare sidan!

  SvaraRadera
 36. Välkommen hem. Vilken resa du varit på och spännande att läsa.
  Tack snälla för att du hå¨ller tummen till huset. Jag blev så glad när jag såg din hälsning.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 37. Välkommen tillbaka,jag har saknat dina kommentarer snyft.
  Hoppas du har haft en riktigt mysig semester och känner dig som en ny människa:-)
  Jättefina bilder du visar och det är ju så att man får ta seden dit man kommer med sopor och allt.

  Många kramar Elna

  SvaraRadera
 38. Hej, nu är jag också hemma igen!
  Jodå, visst känner man igen sig i dina bilder!
  Allt är inte så vackert! Det var det inte i Montenegro heller! Jag tror aldrig att jag har sett så misskötta trädgårdar som där...
  Och dom har ju såna förutsättningar att odla - man blir tokig...
  Det var en väldig skillnad mot Slovenien, där vi var härom året, och som ju också är ett f.d. Jugoslavien-land. Där var det jätteprydligt överallt! Märkligt är det!
  Men man undrar ju varför dom har hundar, om dom bara ska stå bundna så där som på dina bilder? Det blir man litet ledsen av...
  Omgivningen, däremot, kan man skratta litet åt...ja, bara litet, egentligen bara ett leende...
  Vi hörs snart igen, nu måste jag gå och byta på tvättmaskinen!
  Kramar i massor,
  M/N

  SvaraRadera
 39. Ja, sånt är för trist, och speciellt att det fortfarande finns folk här i landet som sätter fast hundarna vid tunnor och dylikt. De vet inte bättre. Så har det varit när de själva växte upp. De är helt säkra på att hunden bara behöver mat och vatten. Det är helt vansinnigt. Det måste bli mer information, ungefär som när Sverigekampanjen "Håll Sverige rent" startade på 70-talet. Här behövs det både en kampanj "Håll Grekland rent" samt en informationskampanj om hundar! I det stora hela har det dock blivit mycket bättre. Här i Aten ser man massor av människor som är ute och går med sina hundar.

  SvaraRadera
 40. Hej!!
  Har missat så massa på din blogg, Agneta, i och med min egan lilla resa. =o)
  Nu ska jag läsa och "catch up".
  Älskar dessa bilder! SÅ råa och visar en helt annan sida än man vanligtvis ser från resereportage.
  Som du vet älskar jag att resa och älskar att läsa om andras resor och få tips och idéer.
  Kram och välkommen hem igen! =o)

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta