I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 15 oktober 2011

Utsikt och fula saker.

1 skogsglänta
I naturen ut vi gå…..jopphejdi, jopphejda, eller vad var det man fick sjunga i skolan förr….(vad var det för fåniga sånger vi fick lära oss, jag undrar nu när jag ser orden….)

2 skogen
Hur vackert som helst. Granarna är raka som furor…?!?

5 utsikt
Vägen bär upp på Hällers Nipa. Jag har i hela mitt liv trott att det hetat Hällers Snipa, men så fick jag se en karta och där står det nipa, Hällers nipa, alltså.

Det är lite som klasskamraten Sture som i 9:an under sista religionstimman utbrast:…..”vaddå, Predikstol, det heter väl för fasiken Fredriks stol…….”

6 utsikt
Här uppe från Nipan ser man bygden runt omkring, mellanstora vägen går där nere vid husen. Den bär till kyrkan, civilisationen och stora vägen.

7 utsikt
Vackert!

Nu till fula saker.
10 soptunnnor 1
Har ni sett så fult. Våra soptunnor. Två åretruntboende och två sommarhus. Vår soptunna är den längst till höger.

Huller om buller står dom, vinglandes hit och dit, och dom två bruna bakom är någon slags källsortering som endast sommarhusen har….??!#¤¤f*””??

Och det är lervälling på marken runtomkring, men det är bara omgivningen och jag som vill ändra på det och snygga till det, så vi får väl göra det för alla, för det här åker man förbi både när man skall iväg och man ser det när man kommer hem.

Skitfult.
12 soptunnor 2
Och preciiis när man rundat soptunnorna ligger dom här hemsksakerna och skräpar. Det är väl något till en traktor kan man tänka.

Men inte nog med det, nu har vinterflisen kommit och den har någon varit snäll och täckt och det är ju bra, men snyggt….nääääeee……och det där både går jag förbi och åker förbi i ett kör. Fult.

16 ledning
Fast vi har allt våra fula saker här hemma på tomten också. Den här hårda slangen innehåller, jaaa, vad är det nu, är det telefonledningen, det måste det väl vara, för elen, ja, var kommer den……I alla fall, slangen med någon ledning i, ligger framför verandan på huset, mitt i blickfånget för allt.

Ambitionen har varit att den skall hållas ner i bergskrevan som är där, och sen täckas med en marktäckare, för det är så man får göra när man bor på ett berg.

Men har vi gjort det. Nix. Inte ännu. Vi har ju bara bott här i drygt 4 år än…..

Agneta!

40 kommentarer:

 1. Tids nog så...
  Ibland är det som att vissa tankar och planer måste mogna längre än andra...
  Det mesta är i alla fall underbart vackert där hos er!

  SvaraRadera
 2. Så är det - både fula och vackra saker finns runt om. Kanske tur det, så uppskattar man det fina mera...
  Du får måla vackra blommor på soptunnorna eller så finns det ju stora "klistermärken" att köpa just för att försköna desamma!

  SvaraRadera
 3. Vi har ett fulhörn bakom stugan som bara vi ser. Där ska bli fint. Nångång.
  Fulsaker finns överallt... tur att det finns så mycket finsaker som tar överhand! Den där blåa presenningen är ju hemsk, lyser lång väg. Måste vara en karl som lagt den över flisen så ordentligt! Det finns ju gröna, inte vackert det heller, men bättre iallafall! Vadå, vinterflis? Vad används den till? Sanda med??

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Fina vyer och rolig historia kring namnet och visst kan stavelserna lätt tolkas fel som när den lilla gossen undrade vem den "trygga räkan är.."! Kommer från barnpsalmen: Tryggare kan ingen ... fniss
  Ja, huu.. så många ful-saker det finns. Känner igen den där plasten men grön, övertäckt en jordhög för att inte ogräset tar över, men hur gör man det snyggt!? Ja, en liten undran bara ...blink. blink..
  Ha en fin helg! /Bea

  SvaraRadera
 5. Ja visst har man fulsaker lite varstans. Försök göra en sådan där snygg sak till soptunnorna nästan så som många har till sina brevlådor. Med ett litet gulligt tak över. Varför inte grästak,med härliga blommor som hänger över kanten.
  Och den där slangen fixar du med en marktäckare till våren.Vad har du för färger runt omkring? Du köper några växter så kommer jag upp en helg . Så dricker vi rödvin och planterar marktäckare,haha;) Attans vad bra det skulle bli.Kram/Fia.

  SvaraRadera
 6. Soptunnor är ingen rolig syn, har bett "någon" snickra ihop en liten vägg i carporten för att dölja dem....Har det hänt?....Nej, nej, och vi har bott här i 4,5 år...!

  KRAMAR till dig, Cia:)

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder från skogen...du har fångat solstrålarna så vackert.Jag ibland kan man uppfatta saker och namn lite tokigt.
  Soptunnorna är inte vackra dessa gröna och bruna..tänk om de kunde dekoreras med lite blomster som livar upp.
  Önskar dig en härlig helg.
  Kram Britt

  SvaraRadera
 8. Även i tyskan har jag under många år sagt fel - eftersom jag aldrig övat glosor. Sen har jag sett ordet skrivet någonstans och inser mitt fel.
  Förstod aldrig varför "mardröm" hette "alptraum", skulle det ha något med alperna att göra eller? Sen läste jag att det heter "albtraum". Inte för att jag förstår betydelsen bättre där.

  Du bor minst lika fint som jag, en helt underbar utsikt.
  Med fula saker trodde jag dock att du skulle säga fula saker...*ler*
  De gröna soptunnorna känner jag igen. Det hade vi till vår sommarstuga när jag var liten. Tänk att de fortfarande ser likadana ut.
  Kanske jag skulle göra ett "fult inlägg" om de tyska soptunnorna...?

  Men först ska jag ha en fin helg! Du med!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 9. Godmorgon!
  Finns så mycket vackert i vår natur!! Men som du visar...varför dessa fula soptunnor bl a??
  Vad det gäller slangen...hmm..konstigt man blir lite hemmablind...även om du ser den varje dag. Men en dag...skall du se...då är den nergrävd...:)
  Skrattade gott åt Fredriks stol..hihi..
  Önskar dej en fortsatt mysig dag...!! Kram Annika

  SvaraRadera
 10. jag tror alla gårdar har sin 'fula' plats =)
  och tyvärr är man ju tvungen att ha dessa soptunnor någonstans lätt tillgängligt för tömningsbilen.
  ha de bra
  susanne

  SvaraRadera
 11. Jag tycker nog att er soptunna är finast:)

  SvaraRadera
 12. Ja, ibland ser man bara det fula... men du lyckas oftast bara se och visa det allra vackraste:)

  Ha en skön fin och vacker helg. Kram Marie

  SvaraRadera
 13. Oj, jag hade missat det där med otursvägen... men så vackra naturbilder du visar. Det fula ser jag inte!
  Änglarna hos mig är från Willow Tree och fler ser du under den etiketten.
  Ha en skön lördag! ♥

  SvaraRadera
 14. Visst retar man sig på "skiten" som ställs både här o där. Särskilt när man är tvungen att passera det både titt o tätt. MEN du har så fina vyer både bland träd o från dina utsiktspunkter. Glöm de fula o se allt det vackra som finns hos dej.
  Ninnekram

  SvaraRadera
 15. Man får fokusera på det vackra,då blir allt nästan vackert.
  Dina bilder är fantastiskt vackra...
  Kram Anni

  SvaraRadera
 16. Tur att det fina överväger över det fula. Men gamla delar till traktorer kan vara snygga. Bruksföremål, även om de är ute i naturen har sin charm. Lite som om tiden stannat där och då. Men rangliga soptunnor och plast är fult. Er soptunna är visst den enda som står rakt. :-)

  SvaraRadera
 17. det är något lustigt med min blogg...jag skriver och skriver kommentarer men de försvinner.
  Provar igen.Underbara bilder, om man fokuserar på det vackra så blir även det fula vackert.Fast pressäning är svårt att få snygg.
  hi hi.
  Kram Anni

  SvaraRadera
 18. Men det är ju så vackert hos dig, och då blir det fula än mer påtagligt. Står där som utropstecken! Förstår att du vill snygga till. Blå pressening lyser ju på mils avstånd:))). Men fulhörn finns överallt och det kanske är bra det så man uppskattar det fina mera.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 19. Vackra bilder till en början och sen kommer dessa soptunnor. Jag har bara en men den retar mig tillräckligt. Det finns numera designade soptunnor att köpa men de kostar men drömma kan man ju alltid:-)

  Ha en riktigt skön helg.

  Kram

  SvaraRadera
 20. Men det vackra är riktigt vackert!

  SvaraRadera
 21. Eller som min son kallade Kommisarie Karlsson i Kalle Anka, på tal om hur man uttalar olika saker: "kommisarie Kalsong" . Det kan bli hur kul som helst ibland.
  Mycket fult finns det där ute men då får man blunda=))).
  Ha en skön dag. /Knatten

  SvaraRadera
 22. Härliga naturbilder....men det klart att soptunnorna och skräpet skämmer en del, men det är väl inte ert ansvar att det ska städas bort.
  Och det där med halvfärdiga projekt känner man igen. Men en vacker dag så blir det gjort.
  kram!

  SvaraRadera
 23. Hi,hi, alla har vi en del synsvinklar som vi bara ungår att se mot. Nu tycker jag inte att dom blommiga sopptunnor och andra 'fancy' varianter är något fina heller så dina ser helt OK ut.
  Hellre lite skit på jorden än ett rent helvete :)

  SvaraRadera
 24. Skogsbilderna var vackra :) men soptunnorna vett i sjutton....
  Kramen vännen♥

  SvaraRadera
 25. Oj, de där "ögonen" vågar jag inte sätta på mig! Här omkring finns säkert hur mycket fult som helst. Men du har ju en himla massa vackert omkring dig också. =0)
  Ha en skön kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 26. Ja, vi har nog alla våra fulhörn! Men, vilka annorlunda soptunnor ni har! Våra ser inte likadana ut!

  Ljuvligt vackra bilder du har tagit på "snipan"! Helt underbara dagar haf vi haft här också, jag njuter i full drag här av den glödande solen genom träden...!
  Ha en härlig lördag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 27. ...Ja,sångerna ja - vilka fåniga texter det var ibland....nu närman liksom hör dem på ett annat sättt...! Jopphejdi?....!ha-ha!
  Lisa

  SvaraRadera
 28. De tre T.na... Ting Tar Tid!!
  Ibland är det bara så, fast man ser o går förbi det som ska göras varje dag.
  Men en dag, DÅ!!
  Härliga bilder från turen, gillar speciellt den på de raka träden c",)

  Hoppas ni en gång for ordna upp i rotet runt om i området, ser inte kul ut...

  Go lördagskväll, Klem Anna

  SvaraRadera
 29. Underbara skogsbilder! Och så har vi fastslagit skillnaden mellan tallar och furor...
  Tyvärr så behövs ju soptunnor, men jag håller med om att era inte är någon prydnad, precis (det är i och för sig inga soptunnor)!
  Men om dom hade stått plant på ett plattgolv och kanske haft ett staket på tre sidor? Kanske litet bättre? Men ni får ju hjälpas åt, alla som har tunna där...
  Här har varit en solig härlig, fast kall dag!
  Helgkramar, M/N!

  SvaraRadera
 30. Näe...soptunnor är inte vackra, oavsett om de står på rad eller huller om buller...Vi har på tioårsagendan att bygga ett litet staket runt dom, men än så länge ligger det på ritbordet...som så mycket annat!! Men ett litet hus till luftvärmepumpen (varför i himmelens namn måste dessa värmesaker vara så hiskeligt fula...??) är på G, sen stannade det av lite eftersom vi tydligen inte läst samma ritning om hur vi ville det skulle se ut...suck.
  Kram

  SvaraRadera
 31. Du bor verkligen på en naturskön plats!
  Fula saker har vi alla i vår omgivning, men man får fokusera på det vackra :)
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 32. Vilka fantastiska bilder du visar med granarna och solens strålar, sååå himla vackert!!! Men du vilket ras i förra inlägget, fy tusan!!! Tur att ingen kom till skada!!!!

  Stooooooooooooooora kraaaaaaaaaamen

  /aka

  SvaraRadera
 33. Det gäller att fästa blicken på rätt saker.

  SvaraRadera
 34. Ja, jag håller med helt. Här gäller det och fästa blicken högre eller lägre. Slangen kan du fixa om du tvärbestämmer dig, tunnorna och den käcka blåa högen blir töligare. Men det vackra är bedövande vackert, så fint ni bor.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 35. Här var det "Daggstänkta...fallera" som gällde på promenaderna med skolan...

  Jag gillar att du var besserwissrig, för då fick jag faktiskt uppfylla mitt måtto, att varje dag lära mig något nytt=) Maken brukar vara besserwissrig ibland och då kallar jag honom för att vara messerschmittrig bara för att retas och låtsas att jag inte vet vad det heter=D

  När jag ser dina bilder så tänker jag...vad naturen är vacker...det är när vi människor plockar dit saker som intrycket blir ett annat...samtidigt är naturen fantastisk på att ta tillbaka. Det finns en känd bilkyrkogård i Sverige. Någon har lagt upp hundratals bilder på nätet därifrån och det är fantastiskt att se hur alla rostiga bilvrak sakta försvinner då träd växer upp inuti, hur buskar täcker över och slingerväxter döljer...

  Önskar dig en fin söndagseftermiddag!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 36. Ja, fulhörn har vi säkert alla, men WOW vilken härlig utsikt du har, magnifikt!!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 37. Du bor så vackert Agneta, med eller utan fulhörn!

  Här hos oss har det fixas med rishögar i helgen, allt för att få det lite mer välkomnande när man kommer hem. De låg nämligen vid sidan av vägen och såg riktigt (risiga!) ut. ;0) Nu ska de bli odlingslimpor på åkern i stället och göra någon nytta! Skönt när man väl rensat bort det men rätt jobbigt när man håller på. Det konstigaste tycker jag är att man glömmer bort det fula efter ett tag. Man slutar liksom se det! Kanske är det därför vi saknar lister i hallen och torptaket inte är helt klart. :0)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 38. Fokuserar på finbilderna som är underbara! Förstår att du stör dig på det andra och vill ta tag i det. Alltid är det något när man har tomt, hus, trädgård och grannar!

  kram louise

  SvaraRadera
 39. Hej och hå i gardinen den blå...tittar in och läser/tittar att Agneta har det bra. Konstaterar att de har hon.....
  Du bor allt vackert! Var rädd om dig! Kramiz från mig.

  SvaraRadera
 40. Hej, ja mycket vackert var det hos dig, och jo det finns ju sådant som man ska göra....det är samma här, sen blir ser ma ninte det längre och får tänka med "andras" ögon....tur är väl det också så man inte har allt perfekt.....alla har vi våra "fula högar" och dåliga samvete att ta tag i sakerna någonstans kram vivi soltorp,

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta