I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 20 juni 2016

Rosa canina och annat fint just nu!

1160620
Jag tror att den allra vackraste rosen jag vet är den vilda hundrosen, Rosa Canina!

Så skör, så delikat, så förgänglig, men så otroligt vacker i både formen och färgen och växtsättet……och vi har den vild i vår badrumsrabatt av alla ställen!
2160620
Rosen i olika faser av sitt korta liv, tillsammans med björnbärsblom. Kan det bli mer sommar?

 

3160620
På dom dagliga hundpromenaderna ser vi att det mycket i naturen och jag tycker det är så vackert vid den här tiden.

Skogsgläntor, hundkex och smörblommor vid lilla fiskesjön. Ormbunkar eller heter det örnbräken, jag kan inte, men jag tycker grönskan är så otroligt vacker, den ligger i stora skivor, liksom!

Vilda körsbär, vi kallar det klarbär, och sen den rara lilla pyrolan som blommar på stänglar med små rosa eller vita klockor!

Ljufveligt!

4160620
Hemma blommar William Baffin. Norrlandsrosen kallas den visst också för att den är så härdig.
5160620
Här är Mr Baffin på närmare håll!

 

6160620
Intill William Baffin står mina fina Wilmatomater som jag fick frön till av Rost och Rädisor! Tack igen!

Det roliga är att man kan ha dom inne på vintern, det ser jag fram emot! Eller ja, nu tar vi sommaren först och sen hösten och sen så får vi se…….

 

7160620
Våra rosablommande akacior blommar för fullt och det är så härligt att se dom stora träden fulla av rosa blommor! Lika fascinerande vartenda år!

 

8160620
Allt i mitt liv är inte vackert och underbart, dock.

Hur kan en hund, vår hund, få span på det geggigaste stenbrottet på hela berget, otroligt. Och äckelpäcklet ligger däri och njuuuter. Fullkomligt otroligt. Geggan är så tjock så svansen ligger ovanpå geggan……

Det mest otroliga är väl att vi tycker om henne i alla fall.

När hon tvättas är det en strid med slangen, hon får t.o.m. lite småljummet vatten med såpa i, men det är ändå hemskt, fasansfullt och vidrigt……….hon säger inte ett knäpp, men försöker dra iväg med den där inbyggda fyrhjulsdriften som hundar har, så det är kort “grimskaft” som gäller!

Hon surar inte efteråt, då är hon glad på en gång, och ruskar snabbt av sig vätan!

 

9160620
Jag plockade kråkklöver (Potentilla palustris) vid den lilla sjön häromdagen, jag tycker att den har en så fin och ovanlig blomma.

Hem och gjorde en krans och den blev nästan rund och allting.

Men dagen efter, se nere till höger, var den inte det minsta vacker, inte ens charmig.

Man kan väl säga som så, att den åldrades inte med välbehag……inte som jag…….hahhahhahahhha!!!!!

Agneta!

27 kommentarer:

  1. Hallå där!
    Tänk dessa vovvar..tror att dom kan göra precis som dom vill...vilket dom gör..och att man älskar dom ändå, hur dom än ser ut! Visst är det konstigt...haha.
    Jag älskar doften på dessa vildrosor..eller nyponrosor som vi alltid har kallat dom!
    Håller med dig..först tar vi sommaren..även om det just i dag, är lite höst! Grått och blåsigt! Men snart snart kommer nog sommaren!! ha det gott!! Kraaam och hälsa!!!

    SvaraRadera
  2. Det finns så mycket skönhet i naturen, om man bara tar sig tid att titta efter!

    SvaraRadera
  3. Gillar namnen på era rabatter! :)
    Och som vanligt vackra, vackra bilder.
    Och busig hund! :)
    Kram ❤️

    SvaraRadera
  4. Egentligen är det konstigt, att goldens, som älskar att bada, inte gillar att bli duschade... Men rulla sig i all slags illaluktande sörja - det passar!!! 😂
    Vi har haft en labb, den var precis likadan.

    Såå vackert det blommar hos dig nu! Hur mycket man än anstränger sig i sin trädgård, så finns det inget som slår naturen! Din bild av smörblommor och hundkex mot den blå sjön med spegelbilder av sommarmolnen - mycket vackrare kan det inte bli! Vilken bild!!!

    Fast det ser väldigt vackert ut här hemma på bordet nu också! Tack, tusen tack, snälla vänner! Ni är oskattbara.
    I morgon är det sommarsolståndet, årets längsta dag. Fast det känns som vi hade haft sommar länge, säkert beroende på att det varit varmt så länge!
    Ha en fortsatt fin midsommarvecka!
    Kramar och tack till er båda!
    Monica

    SvaraRadera
  5. Norrlänning är jag, men jag har ändå inte hört talas om Norrlandsrosen?

    SvaraRadera
  6. Vilka ljuvligheter du visar och visst märks det att det snart är midsommar, med den växtligheten! Rosor och andra skönheter, som jag aldrig har hört namnet på, men du kan så många fina namn på allt du har. Jag har inte så mycket koll på allt som växer hos mej förstås.
    Ja, Leia trivs i dypölar och det är väl det sämsta med retrievers, att de gillar det blöta, oavsett, lukt och konsistens. Men när det gäller slangen är de inte så pigga på att bada! :) Kul att hon ändå finner sej efteråt, också typiskt - de lever ju i nuet!

    En njutning för sinnena är det nu, och hoppas att vi får njutarväder, åtminstone någon dag i midsommar!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  7. Ååhh, vilket härligt gyttjebad!! Säkert väldigt närande och bra för pälsar, hi,hi! Tur att du har en slang att tvätta henne med så du slipper få in henne i huset... Kram Katarina

    SvaraRadera
  8. Tack för ännu ett härligt inlägg!
    (Blev ingen placering idag)
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Det är fint i Snäckskalsdalen, nu som alltid visar du din trakt så att man nästan längtar bort (från sin egen). Ha det underbart och kanske är det så att du också har badat gyttjebad, eftersom du åldras med välbehag. Jag har hört att lera är en riktig skönhetskur. ;D

    SvaraRadera
  10. Somrigt så det förslår! Visst är det ljufligt!! Och lilla vovven, ja vad skall man säga.... de är ju för söta de där små liven... hon är väl en golden, tror minsann det är nåt med golden och geggamocka... vår hittade också de geggigaste ställena, och såg såå lycklig ut när hon var "klar"... ;)

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  11. vilken tur att jag kom hit, skulle gå till sängs, men sitter här nu i nattlinnet och tager ven liten runda hos Dig. Så fina bilder och collaget
    är jättefint. Så fint med speglingarna i vattnet där.
    <det bliver 12 + poäng från Hajan

    SvaraRadera
  12. Härliga bilder och oj vad dina rosor blommar! Fina naturbilder och kransen var jättevacker så länge det begav sig hihi...känner mig dock som kransen där dag 2!! Lite vissen...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  13. Jag tycker a l l t är som finast just nu! Blir alldeles snurrig av alla intryck. Försöker lagra. Schersminen till exempel la jag in i min hjärnas sommarmapp igår! Sommaren är bara påbörjad och ändå är den snart fylld... suck!

    Hundar har nackdelar och fördelar. Tur att fördelarna är många fler:)

    Önskar dig en fin midsommarhelg!
    Kramar från Eva-Mari, som tycker klöverkransen är fin torkad också. Så det så!

    SvaraRadera
  14. Nämen som det blommar hos dig...helt ljuvligt.
    Hahha....Hundar är ljuvliga också ...
    gör allt för att bli ompysslade ;-)
    Önskar dig en härlig midsommar helg
    Kram/ Annelie

    SvaraRadera
  15. Kransen var verkligen läcker. . . första dagen. Och så söt hundrosen är . Våra rosor vid hundgården börjar blomma nu också. Man kan väl kalla dem hundrosor eller hur. jag minns inte namnet. Den rosen har flyttat runt .
    Det där geggandet var väl inte så bra tänkt. Tur att leia står ut med tvätten.Ajax blir aldrig geggig av någon konstig anledning. Han ruskar av sig och förresten ligger han inte i gegga och vill helst inte bli blöt om tassarna heller.
    Hoppas att ni får en skön midsommar med eller utan en ny6 krans.
    Kram från ett regnigt Småland. Eva

    SvaraRadera
  16. Nyponrosor är ljuvliga. Och så mycket midsommar för mig. När jag var liten fäste mamma eller mormor alltid vildrosor i mina flätor eller tofsar på midsommar. Ett härligt minne.

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  17. Haha, jag brukar titta med medlidande på grannen då hon står och sprutar med trädgårdsslangen över tre skitiga stora hundar som älskar att rulla sig i allt som är skitigt och kletigt, jämfört med min lilla prinsessa som nästan hoppar upp i famnen på mig om det kommer en vattenpöl hon inte kan passera utan att blöta ner tassarna...
    Olika faller ödets lotter, men, vad gäller blomster så har du ju tagit vinstlotten helt klart. Nu är det faktiskt crescendo i naturen, sen växer snart bara gräs, på höjden, och varken jycken eller jag vill gå där bland eventuella ormar och annat läskigt.
    Kram från pörtet

    SvaraRadera
  18. vackra blommor och gullig skitig hund. Men lite charmigt ändå för det är ju just det som ett hundliv går ut på. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  19. Underbara rosor!
    Vacker krans, med bäst-före-datum ..... Ja, det går i te alltid som man tänkt sig....
    Kram Lena

    SvaraRadera
  20. Vilka vackra rosor! Här är det lite si och så med rosorna. Verkar vara mycket löss i år, men den stora blomningen är ju inte igång än. Kom lite för tidigt för den även i Wales, men eftersom jag brukar åka omkring midsommar så har jag ju sett de där maffiga planteringarna tidigare år :D

    Skattar när jag läser om hunden. Djur är för roliga och alldeles underbara. Här har vi en katt som just nu luktar slussport. Vet inte vad det är hon hittar att kråma sig i, men några alger av något slag måste det vara som växer på någon särskilt skönkliig sten ;)

    Här är det två och en halv vecka kvar till semestern. Jag längtar och njuter av de ljusa kvällarna. Vill att de ska förbli året om.

    Hoppas att du får en riktigt finfin midsommar!

    KRAM
    Linda

    SvaraRadera
  21. Det var en rälig hund du har. Så skulle Hjo-Hjo aldrig göra. Eller sulle som man säger här omkring. Han ligger i soffhörnet och lyssnar på Beatles-låtar.
    Ha en fin midsommar!

    SvaraRadera
  22. Du skriver så fint, väldigt trevligt för mig att läsa som också är en naturälskare.

    Du vet ju att du har en Golden retriever som älskar att tumla om i gegga, ju mer av den sorten desto ljuvligare!

    SvaraRadera
  23. hej igen :) otroligt fina sommarbilder, blir full i skratt då jag ser din fina hund ligga och rulla sig i lera, så gör min dotters hund också. Hon rullar sig o ser så lycklig ut då hon sitter i bilen hem och luktar illa. Ha en finfin sommar
    kram Kicki

    SvaraRadera
  24. Så vackra sommarbilder! Ser ljuvligt ut!
    Här i Wales är det också vackert, men kan varken klaga på för mycket sol eller för mycket värme.
    Ha en trevlig midsommar!

    SvaraRadera
  25. Så vackert det är med allt som blommar nu och vilken fin midsommar vi fick, åtminstone här. Tänker på att kransen åldrades snabbt. Ska man kanske göra som Leila? Ta ett gyttjebad. Det finns ju de som betalar dyrt för det på spa...
    Ha en fortsatt fin midsommar!
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  26. Det var så länge sedan....ville kika in och säga hej och att jag beundrar dina fina bilder!!

    Hoppas ni haft en härlig midsommar!

    KRAM

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta