I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 6 juni 2016

Försommardagar, nationaldag och blomster!

1160606
Det här är så svenskt och somrigt för mig, och det passar ju alldeles utmärkt när det är Svenska flaggans dag, som jag envisas med att kalla det.

Sveriges Nationaldag, är det ju! Hur svårt kan det vara att banka in något nytt…..?!

Nytt och nytt, jag googlade, och dagen har ju tydligen avancerat, undan för undan, till att bli röd dag i almanackan, under ganska många år.

 

2160606
Syrener hör till skolavslutningar, försommardagar, blå himlar, sol och fina små klänningar och motsvarande på killarna, vid den här tiden! Och vår syren blommar fortfarande trots väldigt varmt och soligt väder!

 

3160606
Här har vi en som välkomnar solen, värmen och sommaren! Och det är helt klart över 25 grader för han har tagit av sig både mössa, halsduk och lite till! Den kära Omgivningen!

 

4160606
Nävan, Dr Johnson, som vi kallar den, blommar för fullt!

 

5160606
I blomlådorna satte penséerna fart först när värmen kom och nu är dom som finast. Borde kanske korta av dom, men vill inte……

 

6160606
Mossfloxen blommar också.

 

7160606
Buskklematisen i kruka på verandan tycker också om värme och sol och har börjat blomma så fint.

 

8160606
Och runt hörnan på staketet till altanen blommar nu den vita klematisen och det med massor av blommor!

Förra året var vi helt övertygade om att den var vitvit, men i år tvekar vi, visst är det lite rosalila ton i den?!
9160606
Magnifik är den och stoooor blomma har den!

Agneta!

22 kommentarer:

 1. Ja, just nu är det väl som vackrast i vårt land och det passar ju bra att nationaldagen är vid den här tiden!
  Så mycket fint som blommar hos er! Här måste vi vattna för att det ska överleva, jag har fått kasta all små krukväxter på altanen, de var brända av solen.
  Vi hörs, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk nationaldag vi fick i år. Kalasfint väder ute. Och kalas har vi haft äldste sonen fyller 25 år idag. Alla barnen hemma + mormor och min syster och hennes man. Jag bjöd på middag och vi satt på altanen och njöt och så naturligtvis jordgubbstårta och kaffe till efterrätt. På fredag är det dags för yngste sonens födelsedag. Då är vi bjudna hem till honom. Men innan dess har vi en dag med provtagningar och en dag med operation vi ska klara av.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vi svenskar har svårt att hitta någon riktig glöd för att fira nationen. Kanske för att vi stått utanför de stora krigen. Men då får det hellre vara på det viset. Ha det bra bland blommorna!

  SvaraRadera
 4. Ja, den översta bilden är verkligen sinnebilden för svensk natur när den är som vackrast! Vackrast är ju alla dina blommor, som år efter år själva bestämmer färgen och formen (kanske). Det är väl det som är tjusningen med att ha växter....! En del av mina flyttar sej runt och dyker upp där man minst anar...! Charmigt? Ja, det kan man väl tycka när man är på det humöret. :)
  I alla fall är båda dina klematis underbara och allt det andra också!
  Denna dr. Johnson-nävan, den har nog jag också, men min har inte börjat blomma ännu.

  Ni har tydligen kvar värmen, det har inte vi, men solen är kvar. Just nu lite kyligt och bara 17 grader. Inatt var den nere på +1 grad....! Undrar just om järnnätterna är på gång! Huvaligen och min potatis som kommit så långt!!
  Det kanske beror på att Omgivningen gör nån slags solhälsning! Det ser verkligen härligt och välkomnande ut, precis så som man känner just nu!

  Ha en fortsatt skön Svenskaflaggansdag!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Nationaldagens rödstämpel blåste oss på Annandag Pingst.

  SvaraRadera
 6. Våra syréner är nästan helt överblommade. Jag säger också Svenska flaggans dag. Firar inte nationaldagen.

  SvaraRadera
 7. Urfina penseer, och syrener, och ja, allt det andra med, fina blomster vi har nu, visst är det vackert med försommar, det kan man inte säga annat det! Och vilken tur att han har tagit av sig mössa och vantar ;) Jag har faktiskt sen länge tagit av mig sockorna, som jag brukar ha på natten.... jag vet, är lite konstig där, men det är ju så kallt om fossingarna när man lägger sig, men så här års så går det bra ändå!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 8. Gu´så vackra klematis och de andra blommorna med.Och du... inte dåligt att Omgivningen har lättat på kläderna. Undrar när det ska hända här? Jo shortsen är på förstås. Har varit i stugan och letat efter lappen på min lilla söta klematis, men nej. Alpklematis av någon sort är nog det rätta säger vi. Syrenerna är helt slut här. Nu börjar de vilda blommorna ta för sig. Ajax och jag plockade 7 olika på morronpromenaden idag. Fina !!!
  Ha det skönt. Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Underbara bilder av vår svenska flagga och alla blommor. Kan man vara annat än tacksam över att få leva i vårt fantastiska land. Ja, jag kan till och med acceptera...vintern... Aha, nu förstår jag varför vi har så skönt väder. Allt beror på Omgivningen! Han tillber högre vädermakter... Se för guds skull till att han inte slutar!
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 10. Jag säger bara till Dig, så makalöst och underbart vacker.
  Ni har ju massor med små växthus, visst är det väl härligt.
  Tack för vi får vara med, kram från Hajan

  SvaraRadera
 11. Mycket fint som blommar. Penséerna är ju ljuvliga, rör inte dom...bara njut☺Jäpp, lite lilatonade kanter får jag nog hålla med om.
  Här är syrenerna long gone Gick fort!
  Allt gott!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 12. Mycket fint som blommar. Penséerna är ju ljuvliga, rör inte dom...bara njut☺Jäpp, lite lilatonade kanter får jag nog hålla med om.
  Här är syrenerna long gone Gick fort!
  Allt gott!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 13. Åh! Som vanligt när jag tittar i din blogg: Åh! Bilderna ...! <3
  Vackra klematis. Älskar dem. Måste nog testa en buskvariant, antar att den inte blir så hög som de vanliga.

  SvaraRadera
 14. Åhhhh som det blommar och frodas hos dig! Så vackert! Kan det bero på att omgivningen ber till vädergudarna kanske?
  Här har syrenerna redan blommat ut, men klematisen är på gång.

  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 15. Åhhhh som det blommar och frodas hos dig! Så vackert! Kan det bero på att omgivningen ber till vädergudarna kanske?
  Här har syrenerna redan blommat ut, men klematisen är på gång.

  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 16. Åhhhh som det blommar och frodas hos dig! Så vackert! Kan det bero på att omgivningen ber till vädergudarna kanske?
  Här har syrenerna redan blommat ut, men klematisen är på gång.

  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 17. Alltid har du något vackert som blommar. Flitiga fingrar ger ju vanligen flitig blomning för jag har nog märkt vid det här laget att blommor skall ha omsorg. För många år sen när jag var som mest i odlartagen så blommade det lite överallt här hos oss men numera är det sämre ställt med det. Konstigt nog så går aldrig trädgårdsintresset helt ur så jag njuter i fulla drag av dina vackra bilder. Ha det gott.

  SvaraRadera
 18. Mja det blev inte mycket till firande...och tyst och lugnt i hela byn :)
  Alla laddar väl för midsommar! Fina bilder som vanligt...
  Ha en glad dag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 19. Vilka underbara sommarbilder... Jag älskar alla blommor som blommar nu, nya från dag till dag :) jag bor precis bredvid en äng och kan plocka in nya färska blommor varje dag :)
  Hoppas allt är bra med dig och att du har en fin kväll.
  Stor varm kram
  Jessica

  SvaraRadera
 20. Haha, blev fnissig av det du skrev om omgivningen och grader utomhus, samma här - min man klär inte av sig i första taget heller. Och det blir definitivt inga dopp i sjön innan det blivit så varmt så klockorna nästan stannat, haha :)

  Det blommar vackert hos dig! Och jag håller med, nog går den fina klematisen i lite svagt rosalila :)

  Kramar aka

  SvaraRadera
 21. Ååå vikken underbar omgivning du har. Väldigt lik mej när det gäller kläder. /Knatten

  SvaraRadera
 22. Hej, visst är det märkligt att hur länge man än lever så får man varje dag förundras över nya saker och ting som man aldrig förut skådat. Som din vita klematis idag, den blir nog dagens höjdpunkt, så himla vacker och originell. Ha en fin söndag, nu ska jag åka iväg en tur till Dan Anderssons tassemarker
  Kram

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta