I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 29 maj 2016

“Tills något annat tar vid” mm.

1160529
Jag har varit på något som jag aldrig varit på tidigare! Bokreleaseparty! Rekommenderas!

Man fick urgoda snittar och champagne. Rekommenderas!

Litet bildsvep från jättecentrala Göteborg med bl a Domkyrkan, Kungsportsplatsen, Saluhallen och coola hotellet Avalon alldeles intill, där det hela gick av stapeln.

Det var Agneta Vorberg som debuterade med sin första bok (nr 2 är redan under skrivande), “Tills något annat tar vid”. Rekommenderas!

Trevlig sommarläsning! Rekommenderas!

Den finns som “bok” och “ebok” på Bokus bl a! Som sagt, trevlig sommarläsning och trevlig present att ha med på något av alla försommarkalas!

 

2160529
En eftermiddag riggade vi oss med hund, fika, metor osv och gav oss ut på sjön (fjorden/havet) för att fånga vårmakrill.

Nu nappade inte makrillen den dagen.

Men jag fick ett infall och släppte ner kroken till botten, och, ser man på, vi fick plattfisk! 1 rödspätta, 3 sandskäddor och 1 skrubba (ungefär som sandskädda, men inte riktigt ändå…..lite grövre i skinnet men god att filéa)!

Det vart dagens middag, det! Hemgjord remouladsås och potatis och morötter och bönor. Det vart nästan som en riktig delikatessmiddag!

 

3160529
Här hemma blommar den intensivt blå nunneörten! Jag är helt fascinerad av blå växter som liksom är fööör blå!

 

4160529
Syrenen blommar och doftar!

 

5160529
Wisterian/blåregnet också!

 

6160529
Den perenna malvan som står i kruka på altanen blommar redan. Den ser ut som en hibiskus i blomman, men om man tittar på bladen ser man att det är något annat. Men om jag inte har fel tillhör malva och hibiskus samma familj, malvaväxterna…..

 

7160529
Intill syrenen blommar klockbusken, Enkianthus. Blommorna ser nästan ut som liljekonvaljer, men har den fina färgen och teckningen och blommorna sitter i klasar.

 

8160529
Och allt övervakas med milt överseende av 18-åriga Pippi som den här dagen lät sig fotograferas.

Agneta!

24 kommentarer:

  1. Bokreleaseparty låter ju inte fel...undrar om det förekommer i min nuvarande lilla stad? Men, tack för tipset! Åh, syrener, Wisteria (lane...)och malva...och så den blååå nunneörten. Nej den kan inte bli föör blå. Till sist...mina minnen av flundror. Vi hade hus på en ö på ostkusten. Så länge flundrorna var i havet var väl ok, men väl uppe, skulle de ju tas ur nätet...Jag var iförd stoora arbetshandskar för att överhuvudtaget våga ta i dem. Jag kände ju hur de sprattlade och LEVDE! Mitt ex sa att jag skrek så att det hördes över hela ön...So what! Men jag blev himla bra på att filéa dem. Och att äta dem!
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  2. Bokreleaseparty låter ju inte fel...undrar om det förekommer i min nuvarande lilla stad? Men, tack för tipset! Åh, syrener, Wisteria (lane...)och malva...och så den blååå nunneörten. Nej den kan inte bli föör blå. Till sist...mina minnen av flundror. Vi hade hus på en ö på ostkusten. Så länge flundrorna var i havet var väl ok, men väl uppe, skulle de ju tas ur nätet...Jag var iförd stoora arbetshandskar för att överhuvudtaget våga ta i dem. Jag kände ju hur de sprattlade och LEVDE! Mitt ex sa att jag skrek så att det hördes över hela ön...So what! Men jag blev himla bra på att filéa dem. Och att äta dem!
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  3. Det låter jättflådigt med bokreleaseparty med både skumpa och snittar! Tackar för tipset om boken! Titeln låter intressant i mina öron.

    Du har så många spännande och ovanliga blommor! Ljuvligt vackra alla!
    Kul när man har fiskelycka och bara känslan av att få äta något man själv bidragit till!
    Svårt att skriva just nu, för markören hoppar och verkar leva sitt eget liv när jag skriver. Hopplöst! Hoppas ändå att det blir rätt meningar här!
    Här regnar det idag och är allmänt avslaget!
    Ha en fortsatt skön söndag!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Hej svejs!!
    Så kul det låter med bokreleaseparty, förstår om det var en upplevelse!
    Sen har ni varit ute på sjön..alltid rogivande även om man inte får någon fisk!!
    Men du, så vacker nunneörten är..vilken otroligt vacker blå färg!!
    Ja du nu går dagarna fort..vi får planera någonting..kanske innan midsommar? Vi hörs via sms!
    Ha en fortsatt fin dag!! Kraaam och hälsa!!!

    SvaraRadera
  5. Den blå nunneörten var ju bara så vacker. Vilken härlig färg. Och klockbusken är så fin. Går den att få tag i någonstans? Vet att jag har tittat efter den, men inte hittat.
    Hoppas du har en fin mors dag.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  6. Oj, här var det många rekommendationer! Noterar!

    Och sötaste Pippi, jaså hon är i en sån aktningsvärd ålder, syns inte, hon är så fin! Kram och pussa ifrån mig ;)
    Gunilla

    SvaraRadera
  7. Vacker den där klockbusken och fisken ja den förstod ja mig inte på eftersom vi har mest abborre och gädda ,kramen Nette

    SvaraRadera
  8. Kul med bokrelease och snittar :) och ja det är något visst med blåa blommor!
    Härligt inlägg som vanligt från dig...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  9. Jag är en person som inte tycker om att vara ute på vattnet. Tycker inte om båtar och vill inte simma på okänt vatten om jag inte ser botten. Men ni ser ut att ha haft en härlig dag.
    Vilka fantastiska bilder du tagit från er fantastiska trädgård.
    kram!

    SvaraRadera
  10. Snittar och champagne är ju aldrig fel och boken har jag faktiskt hört talas om i något sammanhang innan du nämnde den.
    Skrubbor köpte vi ofta förr av fiskarna i Skanörs hamn. Varje gång K:s mor kom och hälsade på, så skulle vi alltid köpa skrubbor hon älskade det. Fiskaren hade någon sorts grov handske på sig och flådde av det knottriga skinnet, minns jag.
    Ja det var väl omväxlande för er att fiska något annat än makrill! Det låter som ni fick en riktig festmiddag med hemgjord remouladsås, mums!

    Åh, vad jag är glad att jag också har en blå nunneört, annars hade jag blivit avundsjuk på din! Så fin den är! Både formen på blomman, det skira bladverket och den blå färgen!
    Sen har du ju så mycket annat som blommar, underbart!
    Men så har du ju också en prima vakt till blomsterprakten! Katter är fantastiska. Lugnt och majestätiskt övervakar hon sina domäner.
    Klockbuskens blommor påminner mycket om mina allium, honungslökarna.

    Efter en dag med topptemperatur på 29 (!) grader, har vi ikväll fått ett kort regn. Alldeles för kort.
    Vi hörs, kram, Monica

    SvaraRadera
  11. Bokreleaseparty alltså. Tja, jag får väl försöka nästla mig in på nån sån. Det låter ju kanontrevligt. :-)

    Man ska helt klart ALLTID följa sina instinkter. Uppenbarligen var det någon inre röst berättade för dig var fisken fanns. Plattfisk är sannerligen inte det sämsta. Kan bli hur gott som helst!

    Önskar dig en fin vecka!

    SvaraRadera
  12. Det låter kul, med bokrelease-party!

    SvaraRadera
  13. Spännande med nya upplevelser, bokrelease-party har inte jag heller varit på!
    Gott med snittar och champagne!
    Så mycket fint som blommar i din trädgård! Och Pippi som ser så cool ut där på stenen!
    Ha det gott!
    Kram
    Louise

    SvaraRadera
  14. Jag gillar också blå växter. Tänk att man kan fiska havsmorötter på botten. Hur smakar de? Undra om jag kan ha bokreleaseparty idag när min förstfödda danska son fyller tre år. Jag tror jag bjuder på morotsjuice och spättsnittar.
    Kram Bosse
    Ps. Hoppas det går bra för författaren.

    SvaraRadera
  15. Releaseparty, jo jag tackar jag! Kul att få uppleva ett sånt. Jag hade ett vanligt simpelt boksläpp jag, men på Örebro slott, (bokmässan 2006), hrm... kanske inte så dumt heller när jag tänker efter? Fast helt champagnefritt var det. Nåt att tänka på inför nästa... hihi! Som förmodligen aldrig blir av, suck. Nåja. Än är inte sista ordet sagt...

    Härligt att fiska egen fisk. Låter jättegott! Fina bilder på de fina blå, men finaste bilden är allt på 18-åringen!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken trevlig dag, sådana träffar är ju alltid givande.
      Alltid kommer man på något, som man inte ens tänkt på.
      Hoppas på en bra vecka nu.
      Är det säkert att att PIPPI är 18 år, Jag gratulerar henne-

      Radera
  16. Ska genast leta upp boken, den kommer att bli en fin present till en kär vän. Säkert jätteroligt att kunna gå på releaseparty och mingla runt med trevliga människor.
    jag har säkert sagt det förut, vilken lycka att få dela livet i så många år med fina pippi.
    Ha det gott i sommarvärmen.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  17. Det var en delikatessmiddag vill jag påstå.
    Pippi ser ut att ha stenkoll på läget.

    SvaraRadera
  18. Oj, vilken lyxmiddag med egen, nyfångad plattfisk. visste inte ens att man kunde få dem på krok. Här kör vi stenhårt med gös, eventuellt en aborre ibland. Bara att vara på sjön är ju gott i denna otroliga värmen.
    Härlig färg på nunneörten. Var sjutton tog min vägen... och klockbusken urläcker.
    18 år har respekt med sig, då vet man hur en slipsten ska dras och får väl lov att bestämma själv om man vill vara med på bild eller ej. Kul att Pippi ville bjuda på sig denna gång, ser så go ut och ung för sin ålder.
    Här har Ture trädgårdskatt försvunnit för några veckor sen och hoppet om att han skulle komma tillbaka är minimalt. Tror han blivit huggormsbiten eller påkörd. Brukar i princip inte lämna tomten. Sörjer honom så. Har Basil också, men honom ser man knappast röken av dessa varma dagar.

    Ha det så gott
    /Anette

    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  19. I Norge äter man lodda! Finns ej i Vätternhavet men möjligen i vattnen kring Lysekil. Men har aldrig hört talas om lodda i Sveige. Har du?

    SvaraRadera
  20. Så trevligt att gå på releaseparty och få träffa författaren själv. Då får man genast en annan bild när man läser. Och det blommar så fint i er trädgård. Allehanda växter som jag är bekant eller helt obekant med. Blå nunneört har jag aldrig sett. Själv har jag vit och gul och det är jag väldigt glad för. Den gula är
    så mycket nostalgi för mig. Förutom syrener är det lite paus i blommandet här. Men nu börjar vägkanternas blommor. Såg en hel del på morronpromenaden imorse.
    Vilken lyx att bara åka ut så där och fånga till en lyxmiddag. Vi har gett upp fiskandet för länge sedan. I stugan är det bara små firrar som barnen tar med håv. Längre ut ganska skralt med fångst. Både skarvar och sälar förser sig.
    Ha det fint. Kram Eva

    SvaraRadera
  21. Måste kolla om den boken finns på Storytel. Jag är ju en idel lyssnare på böcker nu mera. Mycket vackert som blommar i din trädgård.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  22. Måste kolla om den boken finns på Storytel. Jag är ju en idel lyssnare på böcker nu mera. Mycket vackert som blommar i din trädgård.
    Kram mamma c

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta