I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 31 maj 2016

Sverige i sommarskrud.

1160531
Igår var det dags för promenad på vägen till kyrkan igen. Strålande väder, massor av smörblommor, blå himmel, varmt, riktig sommar!

 

2160531
Vildvinet har satt igång att växa. Dom är ofta lite svårstartade, men när dom väl kommer igång, då…..

 

3160531
Sommar, sommar, sommar och sol……..

 

4160531
Azaleorna blommar och lönnen råkar ha rosa kanter på sina blad. Verkar ju som om det är planerat, men det tror jag väl inte, det är nog mer slumpen!
5160531
Den översta azalean har börjat breda ut sig på trädäcket.

Så nu har jag haft kvartssamtal med hund, katter och Omgivning, att om dom trampar ner den, då…….men sen hade jag inget bra att hota med…..men jag tror dom förstod, alla fick onda ögat.

 

6160531
Intill lönnen står en Louise Bugnet på stam och den skall till att blomma och den har redan varit angripen av något elände. Grrrr…….

 

7160531
Jag har ju visat aklejor tidigare, men den allra finaste kommer här!

På ett dräneringsrör, intill den ena kompostbingen, i en avlägsen hörna av trädgården, där man ju inte ser den.

Men den har varit smart! Näringsrikt och väldränerat!!!

 

8160531
I februari fick vi “pinnar” av min vän Monica, Tjernhusbloggen! Dessa pinnar har nu fått en bladmassa som är enorm! Alltså, det är ett fantastiskt land vi lever i, där det kan ändra sig så mycket, på så kort tid! Jag imponeras var gång!

 

9160531
Och den lilla byavägen, det finns iofs ingen by här, men jag brukar kalla den så i alla fall, det låter så gulligt, har nu börjat bli riktigt fin, efter att man tagit bort skogen och transporterat den här!

Snart kan Nisse gå ut och vakta den igen!

Fast kanske inte. Här ringlade en riktigt stor, fet huggorm fram för några dagar sen. Och det var inte den enda, tre till har jag råkat ut för hittills…….inga bilder, jag förskonar oss alla från det.

Agneta!

14 kommentarer:

 1. VI tackar allra ödmjukast för att du skonar oss från ormbilder, du gav dem väl onda ögat med hoppas jag, så de inte vågar sig fram igen!
  Angående vattning, så vattnas det för fullt, det skall jag erkänna.... I morgon är det slut på det roliga.

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen fina dagar nu :)

  SvaraRadera
 3. Nu är vi många som gottar oss åt den svenska sommaren.

  SvaraRadera
 4. Vilka enormt vackra azaleor du här. Här är de ju svårodlade, så man ser dem inte så ofta. Nu är det verkligen som allra vackrast!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Visst får vi njuta av maskrosorna och äppelträden och allt annat blommar nu på en och samma gång otroligt vilken värme ,kramen Nette

  SvaraRadera
 6. Alldeles vackra bilder. Azalean får mig att kasta avundsjuka blickar, hur kan man få något att bli så vackert?.
  Nu är fröet som skall bli till perenna luktärt i jorden,återstår att se om det lyckas här. Delar hälften med syrran för numera är hon bättre på att få något att lyckas. Sitter just nu på trappan i baden, baden och njuter när solen håller på att gå ner. Var 24+ här i dag och detta är ju underbart för oss nordbor men till veckoslutet väntas åter svalare väder. Ha det gott.

  SvaraRadera
 7. Nej, vem skulle våga trampa på dina azaleor om man har fått onda ögat av dig? INTE jag i alla fall! Fast jag skulle inte gjort det ändå, den är ju helt underbar!

  Din promenadväg är så vacker! Som en reklamfilm om Sverige i sommarskrud. Vi bor i ett väldigt vackert land, kan man konstatera dagligen så här års. Syrran och jag stod och tittade på havet en stund idag på vår promenad och var överens om att det står sig väl i konkurrensen med Mallorca eller någon grekisk ö!

  Åh, vad det måste vara skönt att kunna sitta på er altan bakom vild(s)vinsgardinerna sådana här varma dagar! Och vilket vackert ljus det måste vara bakom dom!

  Har precis sett ett program på TV, som handlade om alla småkryp man har i sin trädgård. Tur att de flesta är så små att man inte ser dem med blotta ögat! Men några som man ser är ju bladlössen. Våra honungsrosor är fulla av dem på knopparna precis som din Louise Bugnet. Så vi sprayar och sprayar mitt hemgjorda blandning.

  Så roligt att era "pinnar" har tagit sig så bra! Vi har också en "ny", men också två gamla, som redan är jättestora och har massor av knoppar - ovanligt tidigt, men det beror väl på den extrema värmen?! Dom brukar inte blomma förrän i mitten av juli. Hoppas att era hinner få blommor i år!

  Er vackra väg ser onekligen ut att ha mått väl av skogsavverkningen och den fina reparationen!

  Huggormarna nämner jag inte. Det är för läskigt.

  I morgon ska det tydligen bli ännu varmare här. Jag tror att det är dags för sommarens första bad!
  Ha det gott kompis, hälsa Omgivningen!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 8. Bra att du förskonar oss från huggormar! Hu, så läskigt, särskilt om man har djur!
  De där pinnarna var ju helt otroliga! Vad ska bli av dessa?!
  Ljuvliga blommstersvall du har både här och där!
  Ja, vilken tid vi har nu! Helt otroligt vackert är det överallt just NU!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Underbart! Nu är den här, sommaren! Men måste den återigen chocka med 26? Nej då, jag klagar inte!!
  Mina (dina) vildvinsbebisar växer:) Visserligen inte så stora som sina mammor men ändå! Blir så spännande att följa vildvinsresan på balkongen!

  Njut vidare!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 10. Det är så vackert i din trädgård, mest tror jag att jag gillar träden, den krokiga tallen är underbar! Blommor i all ära...aklejan är en klar favorit, vi har några stackare som smyger längs husväggen, har börjat knoppa nu..
  Men du så hemskt med ormarna. Jag har blivit rekommenderad att skaffa ormserum hem från veterinär ifall Blinka skulle bli biten, det är många timmars färd till en djurklinik! Fyra hundar i byn har i vår blivit ormbitna! Tidigare år har jag sett dem slingra sig omkring här kring gården, inte i år, men det betyder definitivt inte att de saknas, bara att de ätit osynlighetsmaskar...
  Kramiz i värmen

  SvaraRadera
 11. Hustrun har varit till Tidaholm och förköpt sig på blommor och blader idag. Pust och stön varmt hos oss, men vid Vättern blåser kylig vind från sjön. Annat klimat faktiskt där nere faktiskt. En kilometer bort. Vill plantera en platan här i söderläge. Och lura klimatzonen.

  SvaraRadera
 12. Go kväll!
  Ja vilket underbart väder, och kvällarna är ju helt magiska! Sen det där med den där stora feta..vill jag helst glömma!! Jag har ju ormfobi som heter duga!
  Förstår att det är fint och som det blommar hos er..känner mig tjatig som brukar skriva detta ofta...fniss..
  Kanske kanske om damen har tid..skall ev till Lysekil 21:e juni..om du har tid för en fika alltså? Om inte tar vi det efter midsommar! Kraaam och njut...och hälsa!!!

  SvaraRadera
 13. Ja, vi kan heie bare... nydelig i naturen :-)))
  Azalea og rhododendron i best prakt, så deilige farger.
  Veldig interressant dine "pinnar" fra februar og nå blattmasse - gleder for å se august :-) Sommer-hilsen fra Viola

  SvaraRadera
 14. Vad är det för spännande pinnar?

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta