I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 5 maj 2016

Nu är den här – våren!

1160505
Idag kom den, våren, till oss också.

Det har varit lite segt här på den här sidan av landet. Än är det inte så varmt, men solen skiner från en molnfri himmel! Och mitt primulaland blomstrar!
2160505

3160505
Den vita Pulmonarian blommar för fullt!

 

4160505
Violerna blommar! Det finns vita och blå också, men dom kom liksom inte med på bilden. Den spräckliga, ‘Freckles’ verkar ha väldigt lätt för att föröka sig, för den stöter jag på lite här och där i trädgården!

 

5160505
Liljekonvaljerna sträcker på sig!

 

6160505  7160505
Trilliumen är också på gång och murgrönan som jag vill ska växa upp i en halvdan en, den slingrar på uppför!

 

8160505
I stenbrottet framför huset sitter det några magnolior inkilade mellan stenarna och dom blommar redan för fullt, det gick fort när solen väl kom!
9160505
En är lite dubbel.

10160505
Och en annan lite mindre dubbel, men dom är lika fina, tycker jag.

Agneta!

30 kommentarer:

  1. Härligt! Här känns det faktiskt sommar idag. Ändå blommar det inte riktigt lika mycket som hos dig. / Britt

    SvaraRadera
  2. Jaa, nu är den här på riktigt, nästan sommar direkt blev det. Igår 20 och idag 19 grader... i skuggan! Jag har burit ut mina frösådder och de krukor som ska få sommarlov på balkongen så de får vänja sig. Blir ett in-och-ut-bärande ett tag men det gör jag så gärna!

    Nu njuter vi!
    Kramar från Eva-Mari

    Ps. Ingen hets med skotten... jag väntar tills de är klara:)

    SvaraRadera
  3. Milde tid, vad det blommar hos dig! Jag kan ju tänka mig vilket arbete med bärande av jord det ligger bakom. Att kunna få en sådan blomstring i en så stenig terräng som ni har, det är inte många som skulle klara! Magnolia i en skreva mellan stenar, bara att komma på den tanken... Men så är ju somliga där proffs och andra har uppenbarligen snappat upp en hel del med tiden!
    Djupt imponerad. 👍
    Kram, vapendragare Monica

    SvaraRadera
  4. Nu går det undan! Var i Göteborg i går och på Järntorget hade körsbärsblommen blommat över. Så gott som. Och här börjar äppelträden få lite grönt. Hunden får man inte in från trädgården.
    Trevlig Kristi flygare!

    SvaraRadera
  5. Härliga bilder, skönt att det är på gång hos dig också. Mamma var och hälsade på oss förra veckan och hon sa att det kommit mycket längre här nere. Men snart är ni i kapp:).
    Kram och tack för din omtanke. Jag är hemma nu, operationen gick bra.

    SvaraRadera
  6. Du skriver vår men jag skrev sommar men blommorna är ungefär dom samma .Magnolia kan vi tyvärr inte ha hos oss , lite fel breddgrad .20 grader i skuggan idag och man har sett det mesta av människokroppar .kramen Nette

    SvaraRadera
  7. Vilken blomglädje - det är sommarvärme på dagarna men fortfarande ganska kyligt på nätterna. Träden har skiftat färg den här vecka tack vare värmen.

    SvaraRadera
  8. Så skönt att även ni fått lite sol och värme....här njuter vi för fullt, och naturen exploderar.
    Idag är det helg och man kanske skulle tagit det lite lugnt. Men vi har köpt en halv kviga, så det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Tur att dottern var hemma idag, hon är så duktig på att stycka. I morgon ska fåren klippas....fullt ös, medvetslös.

    Önskar er en fortsatt skön helg. Kram!

    SvaraRadera
  9. Ja, äntligen kom den, våren!! Vi har också haft helt underbart väder idag och flera dagar framåt verkar det bli fint också :-) Kram Katarina

    SvaraRadera
  10. Hejsan lilla Solskenet, Ja nu har verkligen våren kommit. Milda makter så mycket fägring stor Du redan har.
    Så roligt att följa detta hos er bloggare med egna trädgårdar.
    Trevlig helg önskar Hajan

    SvaraRadera
  11. Dere har virkelig fått vår, ja! Nydelig blomstring du har fotografert, både i dette innlegget og i innlegg under her! Vakkert! Blir misunnelig ja, men ser det positive i at det nå er fritt for snø i hagen vår og jeg aner noen spirer i blomsterbedene!
    God helg!

    SvaraRadera
  12. Skönt att ni också fick vår. Här är det nästan sommar men man ska väl inte klaga på värmen redan. ;) ligger här och svettas i en brassestol och försöker få lite färg på den här bleka kroppen...;)
    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera
  13. Hej! Jag måste snarast gå o kolla på jordkällartaket om några små tandpetarkonvaljer börjar sticka upp! Vitsipporna kom egentligen först igår, det går fort nu, rena explosionen. Det som ändå slår mig mest är det öronbedövande fågelkvittret. Tänk om man kände igen låtarna! Har ibland försökt lyssna till olika fågelläten på datorn, men glömmer strax bort vilka de var och har svårt att skilja ljuden från varandra. Grannen har hört göken två gånger och andra grannen samtalade inatt med en stor uggla. Själv har jag mest hört hackspettens trummande på elledningsstolparna...
    Ha en fin flygar-helg!/Kram

    SvaraRadera
  14. så mycket vackra blommor

    SvaraRadera
  15. Åhh magnolian...så vacker! Måste nog skaffa mig en, blommorna är ju magiska! Ja varmt och skönt har vi det, hoppas det fortsätter nu! Fina bilder du visar...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  16. Det var ju för väl att våren hittade till er tillslut! Magnoliorna är helt fantastiska. De där rosa är ju helt underbara!
    Önskar dig en fin helg!

    SvaraRadera
  17. Men åh, vilka sköna vårblommor! Trillium skulle jag gärna ha, och magnoliorna är ju bara för ljuvliga. Är det inte underbaraste tiden precis just nu. Mitt i det och ändå allt kvar på något vis.

    Kram Jenny

    PS. Engelmannsvinet är klippt och snörena bortplockade ��

    SvaraRadera
  18. Ja, äntligen får man väl säga när värmen kommer, idag har vi faktiskt haft ren sommarvärme så våren blev något kort kan man väl säga. Fina Magnolior!

    SvaraRadera
  19. Visst är det härligt med våren och du har fantastiska bilder alltid. Vi ska njuta av denna korta sommar och ljuset och hoppas på att det ej regnar bort.
    kram från mig :)

    SvaraRadera
  20. Ja den kom med besked, våren. Så härliga blommor du visar. Pulmonaria, jag tror det är samma som jag säger lungört om. Jag har också fått vita i trädgården, jag vet inte varifrån, men de är så läckra och speciella. Men de vanliga som ändrar färg är också fina. Jag gillar också de prickiga bladen som fyller så snyggt i rabatterna efter blomningen (om de inte torkar eller får bladmögel förstås...)
    Ha det gott! ♥

    SvaraRadera
  21. Hej på dej. Härligt ute. Jag håller på som fasen i trädgården men vågar mej inte på att gräva för mycket för jag vet inte vad jag planterade förra året. Mest känner jag hur gott det e att NJUTA av trädgården i år. Förra året var ju allt full panik.
    Ha det fint. Kram. /Knatten

    SvaraRadera
  22. Ja du, nu är den kommen till dej, äntligen! Och fort gick det mot slutet.
    Njut av våren och den ljuva Västkusten!
    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  23. Fantastiskt vad det kan växa och blomma i ett gammalt stenbrott. Jättefint! Det borde bli ett fantastiskt mikroklimat med all sten..
    Ha det gott
    /Anette

    SvaraRadera
  24. Det var mycket som blommar hos dig, värmen
    har gjort underverk. Just nu tror jag det
    är lite efter här, ser många som visar
    körsbärsblom, det är bara knopp här. Och
    syrenerna jag hade är köpta ;)
    Ha en fin solig dag
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  25. Ja, nå er den definitivt kommet til deg. Vakker blomstring med vårens favoritter. Så fin Magnolia. I år MÅ jeg se å få plantet et. God ny uke.
    Hilsen Jannicke

    SvaraRadera
  26. Hej!
    Så mycket vackert som redan blommar hos dig. Och dina bilder är så himla fina. Gissar att du inte fotar med mobilen utan har en bra kamera. Som vackra vykort.

    Ha det så gott i sommarvärmen
    Kramar Anncathrine

    SvaraRadera
  27. Härliga, blomstrande vår!
    Bästa tiden på året tycker jag.
    inget går upp mot den skira vårgrönskan, fåglarnas
    ivriga kvitter - och så ljuset och värmen som är tillbaka.

    SvaraRadera
  28. Härligt att ni fått vår äntligen! Här har vi haft 27 grader idag, och jag som jobbat natt i helgen sov bort den vackra dagen:-(
    Kram Titti

    SvaraRadera
  29. Himmel vad man njuter av detta vädret och av naturen nu! Deiligt!
    'Freckles' har jag också. Satte en liten planta ifjol och i år är det en stor rugge. Trodde inte hellre att den var så villig att föröka sig.
    Kram Milla

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta