I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 9 januari 2016

Snowy days!


Äntligen, äntligen - vi har fått snö!
I alla fall jag är glad! Låt den ligga snälla. Hörde från väderutsikterna att man lovat regn och sen väldigt kallt efter det, låter inte kul, men det är väldigt västkustskt, såååå....... men å andra sidan, det har vi inte sett änuu......


Leia är också glad. Fast på bilden ser det ju faktiskt inte ut så, snarare ser hon ut som en riktigt sur mördarretriever.


I vår trädgård har Omgivningen ombesörjt något som väl närmast kan liknas vid någon sorts installationer......

Under det kräkfärgade står vinterjasminen och under dom andra, magnolia, hortensia och stewartia (den falska kamelian).


Berget är snöigt och just nu vandrar vi inte upp på det. Har en känsla av att man kan komma ner fortare än som skulle kännas bra....


Och på vår "stora" väg är det vitt! Visst är det vackrare än gråbruntbeige......

Agneta!

35 kommentarer:

  1. Nu satt jag vid datorn och plötsligt kom det ett inlägg. Ett snöigt sådant.
    Vi har det likadant och hela tiden kommer det mer. Inget att göra något åt, bara gilla läget. Vackert är det, absolut. Och är det nu nere så tycker jag också att det ska få ligga. / Britt

    SvaraRadera
  2. Mysiga bilder. Här har det snöat rätt rejält idag, så vitt, vitt, vitt är det. Vet inte vad jag tycker om det:) Men ljusare blir det helt klart.
    Lykke gillar också snön:)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. ja här är det massor med snö helt plötsligt och superkallt så man knappt kan gå ut. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  4. Visst är det fint med snön. Här har det snöat massor. I morgon tänker jag se till att vi kommer iväg till pulkabacken med killarna.
    På måndag åker dottern hem till sitt egna krypin, nu är ledigheten slut för henne också.
    Kram! (Tack för mail med recept, alltid lika kul att höra från dig)

    SvaraRadera
  5. Tänkte genast jag såg snö på din bild ,nu är hon lycklig ,här snöar det just nu också ,vi har ungefär lika mycket som ni nu ,kramen Nette

    SvaraRadera
  6. Snö och vinter är inte riktigt min grej men kan hålla med om att det i lagom mängd är bättre än slask och gråhet. Oj...läste om din axelolycka. Vad trist att du inte blivit återställd, men har förstått att det inte är helt enkelt med skador i just axeln. Här upplever jag vintern från fåtöljen vid fönstret och börjar så smått längta ut...
    Ha en fin fortsättning på helgen!
    Kram / RosMarie

    SvaraRadera
  7. Häftiga "installationer" av Omgivningen. Berget är vackert oavsett "klädsel".

    SvaraRadera
  8. Härligt att snön äntligen kom. Kul med installationerna lite överraskningar liksom.
    Ha en skön söndag
    Allt gott
    Annika

    SvaraRadera
  9. Ja visst är det fint med snö. Vi har nog inte mycket,bara litet täcke . ikväll då mjölkbilen va hit så sa han att de hade fått 30 cm igår och han bor i Kristinestad ca 13 mil från oss o då hade det kommit 80cm med snö på ett annat ställe som va 5 mil från Kristinestad. Inte klokt va olika det kan va. Ha en bra helg

    SvaraRadera
  10. Go kväll!!
    Visst är det mysigt väder vi har..iaf om man är inne..fniss. I dag har det snöat mest hela dagen och blåst. Men är ändå inte så mycket snö.'Håller med dig, tänk om det fick ligga!
    I dag har jag inte varit ute genom dörren...utan bara varit inne och haft det gott!!
    Ha en fortsatt mysig kväll!!
    Kram och hälsa!!!!

    SvaraRadera
  11. Visst är det vackert - på bild! Det är vackert här också, men, precis som hos er, så töar och fryser det om vartannat, så det blir omöjligt att vara ute och gå som jag är van vid. Jag rör mig som en stelbent fågelskrämma!
    Hade det bara hållit sig under nollan en längre tid, så hade det ju inte blivit så halt!

    Har läst ditt mail, svar kommer!
    Kramar och hälsa, Monica

    SvaraRadera
  12. Ja, nu är det äntligen er tur att få lite med av vintersleven - eller snön kanske jag ska säja! Ja, det går väl an om den ligger kvar, men detta hit-och-dit-vädret är det värsta med vintern. Jag tror att ni är mera drabbade av det vädret än vi här. Här har det nu snöat i flera dygn - konstant! Det håller inte uppe en sekund, även om det ibland bara singlar lite!
    Mysigt är det i alla fall när det ju blir lite ljusare med snön, och sen känns det som om det blir rätt, även om man, som jag, inte är så jätteförtjust i vinterkylan.
    "Mördarretriever" - jo, jo! Blir full i skratt när du säjer så om den väna Leia, som säkert inte gör en fluga förnär! :)
    Nu hoppa vi på lita lagom kyla, och lite stopp i snömaskineriet!
    Kramar
    LIsa

    SvaraRadera
  13. Tycker så mycket om det vita, bara det får vara kvar och inte slaskar bort direkt.
    Ha en fin söndag
    Hanna

    SvaraRadera
  14. Alltså... snö är inte min grej. Det är alldeles för kallt och färgfattigt för min smak. Men jag är glad om du är nöjd. :-)
    Ang färg i växthuset - tja, du kanske har en klok tanke där. Hmmm. Den tål sannerligen att fundera på. Fast det kanske finns någon vit färg som släpper igenom fukt? Typ lasyr? Jag ska kolla på detta. Men vitt vill jag i alla fall ha det. :-)
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  15. Jo, det är väl ganska ok med snön, det blir ju väldigt vackert ute.
    Men idag töar det här, ser trist och tråkigt och bara brunt och deppigt ut!
    Ja, ja, man får gilla läget som du säger.

    Vi har inte riktigt känt för golvläggning på ett tag.......men så insåg gubben att golvet nog inte lägger sig själv, så lika bra att ta tag i det.............och nu är det snart klart!
    Han är redig min man när han sätter fart.........

    Ha det gott,
    kram Anneli

    SvaraRadera
  16. Visst är det ljuvligt med snön & vilka vackra foton ♡ ...

    /Kram

    SvaraRadera
  17. Joo vackert är det, men mycket jobb.
    Här har vi massor nu, börjar bli riktigt
    trött på snö. Vi kan byta några veckor, jag
    på milda kusten och du här i vinterskogen :)
    Ha en fin vecka vännen
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  18. Dina bilder är härliga till och med i gråväder! Älskar både din lilla och stora väg i den mån man nu kan älska en väg.
    Kräkfärg... he, he, he, ja om man har blödande magsår eller ätit tomatsås då... Har faktiskt nyss blivit bekant med vinterjasmin hos en bekant idag. Den blommade med solgula blommor på kala grenar. Förunderligt!
    Ha det så gott!
    Anette

    SvaraRadera
  19. Ja, jag håller med, visst är det vackrare med vitt än gråbrunbeige....läste att ni har plusgrader nu, trist! SKall visst bli det här med snart, nej -jag tycker vi strejkar mot plusgrader när snön väl har kommit!
    Nej, inte mördarretriever inte.... har aldrig hört talas om en sån ras! ;) Tycker hon snarare ser ut som en lite gosig nallebjörn där i snön! Jättesöt ju! Sötare än de där installationerna ni har i trädgården...;)

    Må gott!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  20. Jag är inte alls någon vintermänniska, men håller med om att det är vackert när snön ligger. I alla fall bättre än snöblask och halka! På vinterhalvåret ser jag nog ut som Leila på bilden... Ovanliga installationer. Där har Omgivningen fått till det!
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  21. Tack snälla du för hälsning. Just nu har vi det ganska bra, cortisonet börjar verka och jag börjar se min man igen. Det har varit väldigt dåligt ett tag och det gick i rasande fart ett tag, men som sagt, nu är det mycket bättre. Nytt cellgift i morgon och vi håller tummarna på att det går bra att få i sig och att det gör verkan. Han har ingen värk alls, konstigt nog, men det är mycket annat som påverkas. Ska skriva snart, jag lovar. Kramar

    SvaraRadera
  22. Så vackert med ett vitt täcke över allt det gråa! Tråkigt att det blir till slask .....
    Här har vi fått massor av snö och jag tror det kommer att ligga kvar rätt länge. Kanske att jag kan få fram skidorna och få på lite ny valla....
    Ha det fint!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  23. Vad roligt att läsa att en till gillar snön och vintern! Visst ser man fram mot att få skriva och läsa om vårblommor och sådder men jag tycker att det är så vacker nu. Vill gärna behålla det en tid.

    Må så gott
    Kristina

    SvaraRadera
  24. Vintern är vacker att se på och gå i men längtan till vår finns hela tiden. Gillar dina vackra spöken i trädgården. Skydden. ha en go vecka kram

    SvaraRadera
  25. Godt nytt år, Agneta!
    Så bra at du endelig fikk etterlengtet snø, håper den varer en stund!!! :-)

    SvaraRadera
  26. Hej Agneta!

    Jo, visst är det vackert,men.... Längtar till våren, gillar inte snö och kyla. Hade gärna haft lite snö till jul, men nu, neeeej tack.
    Bilden på Leia i snön är så fin.

    God fortsättning till dig
    Kramar Anncathrine

    SvaraRadera
  27. Hej Agneta!

    Jo, visst är det vackert,men.... Längtar till våren, gillar inte snö och kyla. Hade gärna haft lite snö till jul, men nu, neeeej tack.
    Bilden på Leia i snön är så fin.

    God fortsättning till dig
    Kramar Anncathrine

    SvaraRadera
  28. SÅN TUR ATT DU HAR FÅTT DENNA SNÖ SOM NI VÄNTAT PÅ. JUST NU REGNAR DET HÄR, MASSOR OCH DE VARNAR FÖR VÄGLAGET. MITT BARNBARN ÄR PÅ VÄG HEM FRÅN SÄLEN. SKALL LÄMNA SITT CV, HÄR OCH DÄR. SEN TILLBAKA TILL SÄLEN IGEN, HON ÖR ANSTÄLLD TILL SISTA APRIL. ROLIGT NÄR DET RÖR PÅ SIG,hA DET SÅ GOTT LILLA VÄN ÖNSKAR GAMMELMORMOR HAJAM

    SvaraRadera
  29. Jodå, vitt är vackert, men just nu har det vita här övergått till gråbruntsvart eller vad det nu är. Slask !! Inne i stan, Kalmar alltså fanns det ingen snö bara blött. Nä fy tusan vilket trist väder idag. Skulle behöva en riktig kick med det snaraste. Soffan, teven och virkningen, det kan nog pigga upp en del.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  30. Hej, jamen titta, vitt hos dig! Fast jag undrar om det stämmer nu längre såhär på måndagen....Har du varit här i Säfsen? När dom spårat upp längdspår på myren gör dom också ett promenadspår och det brukade vi använda för att ta oss upp i backen. Få se om jag gör den promenaden i år, väntar nog till solen börjar värma lite då är det som skönast ute på myrarna.
    Vi har nog ca 3-4 dm snö nu, det får gärna komma det dubbla
    Kram

    SvaraRadera
  31. Vi har också snö, och mer kommer det. Gillar inte! Men jag vet hur du tänker ;-) Kram

    SvaraRadera
  32. Verkligen ljust och vackert, ett riktigt vinterväder som sig bör.
    Allt ser så rent ut på något vis, så låt det nu så vara ända fram till 'påska'.
    Påsken kommer tidigt i år, jag fyller på Påskafton detta år, det händer sällan det.
    Men snön är lite lurig, den ena stunden snöar det så in i norden, nästa timme faller regn - till och från - äsch inte kul det blir hala vägar m.m.
    Vi åkte hem från Maria i lördags vid 18 tiden, man kunde bara köra i 50 km, snön yrde och vägskrapan var framför oss och bilar i dikena . . .
    Så är det när vintern kommer, så jag håller mig på gården.
    Ja Leia såg verkligen lite mordisk ut, hi hi . . . hon funderar väl på något hi hi
    Hoppas det gick bra hos 'farbror doktorn', . . . ?
    Sköt om dig kram/ Eva

    SvaraRadera
  33. Jag håller helt och hållet med dig! Snö = vackert vackert vackert och framförallt LJUUUST!

    SvaraRadera
  34. Jo visst är det ljust och fint med vit snö!
    För min del räcker det med mindre mängd snö och soliga dagar.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  35. Så kom då snön även till västkusten! Och Leia ser lite konfunderad ut. Du får visa hur det går till att rulla sig i det vita.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta