I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 19 januari 2016

När energin rinner till lite grand.


Japp. Det här gillar jag. Mina favoritfärger på vintern. Vårt tak med snö och knallblå himmel. Och minusgrader!


Vår synnerligen lilla väg. Och om man tittar, jättemycket tittar, så ser man själva Snäckskalsdalshuset lite till höger om mitten av bilden, in bland grenarna.


Blivande julgranar på vår ännu mindre lilla uppfartsväg.


Solen kommer nästan fram bakom granarna vid lilla fiskesjön och björkarna med sina hängande, av rimfrost tyngda, grenar är som en sagobok för mig.......


Inne, hemma, strilar sena eftermiddagssolen in genom fönstren.....man ser visserligen allt damm och att dom röda hästarna från julen inte fått galoppera upp på vinden, men jag väljer att inte titta på det!


Rosenskärmen gör sig i det rosa eftermiddagsljuset.


Omgivningen har skurit av några körsbärskvistar och dom har börjat slå ut.

Bilden är inte skarp. Jag har inte riktigt kommit underfund med nya kameran och dess macro/microbildtagning, även fast kameran är precis densamma som den förra, men av senare årsmodell......


Allt rasade ju här på en gång som det plägar göra emellanåt, kameran, datorn, ugnen, den fungerar, men inte varmluften och "slädarna" där man ställer plåtarna på går inte att dra ut och in, diskmaskinens "dator" började krångla, den visar röda kommandon som inte är relevanta för en diskmaskin, lamporna, sådana där eländiga "spottar" i badrummet dog osv....Grenen är full av knoppar. Det är dom suddiga små vita sakerna......Hur som haver, när solen tittar fram är det som om all den sega tröttheten försvinner för en stund! 

Det är väl fler än jag som känner samma, eller hur?

Då blev äntligen dom ytterst fula julkransarna omklädda. Alldeles för plottriga,för jag använde gammalt julpynt som ändå skulle avyttras och det blev ju så klart en enda röra av det.

Nu tog jag bitar av gamla lakan och snurrade runt alltihop och sen lite snöre runt det.

Det blev iofs inte vackrare det, men nu får det vara så tills inspirationen riktigt rinner till.

Och sen bakade jag.

Omgivningen hade anmält att han undrade om det fanns mer tigerkaka och kanelbullar i nån annan frys (????)......så jag gjorde ett bak också! 

Nöjd slog jag mig sedan till ro och läste i min bok!

Agneta!

26 kommentarer:

 1. Så bra att det räcker med kanelbullar och tigerkaka. Här är det en i omgivningen som tjatar om hembakade semlor, men då vi inte har rinnande vatten i kranarna här får han allt vänta tills han fixat det!!
  Visst är vintern vacker - på bild.
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 2. Tycker också vintern är vacker på bild. Här är grått och det snöar ihärdigt. Inte särskilt vackert alls i mina ögon. Däremot tyckte jag bilderna på dina körsbärskvistar var verkligt vackra!

  SvaraRadera
 3. Helt underbara bilder och härliga dagar vi har! Lite väl kallt igen bara - här har vi -14 idag! Men ack såååå vackert det är mitt i det frostiga och du kan som ingen, återge det hela!
  Körsbärskvistar som blommar mitt i allt - ljuvligt! Jag har precis varit på torpet och plockat några jag också, så nu är det bara att vänta.
  Trist när apparaterna inte funkar! Ibland tänker jag att, ju mera finesser och finheter - dessto skörare verkar de vara!
  Jag blev nu väldigt nyfiken på ditt silvriga granatäpple! Kan du inte lägga ut en bild på det? Det lät jättespännande och fantastiskt!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Full av energi, klart att du måste fixa kanelbullar och tigerkaka till omgivningen. Själv har jag tagit på mig målarbyxorna idag och börjat måla om ett av rummen.
  Idag startar dottern och några av hennes kompisar, sin långresa med militärlastbil upp till Boden. De blev försenade på morgpnen pga. snövädret. De ska köra upp några fordon till boden som de ska använda under vinterövningarna som de ska ha däruppe några veckor, med start nästa vecka. På torsdag är de framme i Boden och då tar de flyget hem igen....blir en lååååång dag idag sa dottern, med tanke på vädret. De ska sova på hotell utanför Stockholm i natt.
  Annars är jag mest irriterad över vårt internet som knappast aldrig fungerar. har strulat över en vecka nu, segt, segt, segt är bara förnamnet. Just nu när jag satte mig vid datorn fungerar det hur bra som helst. Men det blir säkert inte långvarigt.
  Stor kram från Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Så vackert du har fångat din omgivning! Älskar snö i solsken :D Jag tänkte på grenar häromdagen, men bestämde mig för att det inte kommer några skira blad så här tidigt. Ska nog gå ut och plocka några. Hur länge fick du vänta på blad? Gjorde du på något särskilt sätt för att trigga igång grenarna?

  Kram och solsken
  Linda

  SvaraRadera
 6. Jag gick vilse i sökandet efter Snäckskalsdalshuset, men vad gör det i så vacker omgivning.

  SvaraRadera
 7. I love the picture of your window Aggie with the horses in the windowsill! :-)

  SvaraRadera
 8. Det är magiskt vackert ute! Jag känner ren och skär LYCKA när jag tittar ut genom fönstret, eller är ute och promenerar i sagolandskapet. :)

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Åhhh så vackert ni bor! Lika fint sommar som vinter.
  Ja,visst är det konstigt när en massa "tekniska" saker går sönder nästan på samma gång. Har hänt här också några gånger under årens lopp.
  Nej, klöverblommor är det inte i buketten, vet inte riktigt vad dom heter, kanske någon sorts porslinblomma.

  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Åhhh så vackert ni bor! Lika fint sommar som vinter.
  Ja,visst är det konstigt när en massa "tekniska" saker går sönder nästan på samma gång. Har hänt här också några gånger under årens lopp.
  Nej, klöverblommor är det inte i buketten, vet inte riktigt vad dom heter, kanske någon sorts porslinblomma.

  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Fint vinterlandskap har ni, vilket framgår av dina vackra bilder. Och mer snö kanske det blev det senaste dygnet..?
  Här i inlandet kom vi undan med några futtiga små flingor.
  /SA

  SvaraRadera
 12. Så vackra vinterbilder med rimfrost, här har vi fått masssssor av snö. Vet inte vad jag tycker om det, men just nu är det väldans vackert ute.
  Låter som du har jättemysiga dagar:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 13. Så mycket snö ni har och så vackra vinterbilder du tagit!
  Nu går det bra att börja driva kvistar av körsbär och annat. Det är hopp om våren känns det som även om man vet att det är ett bra tag dit, men dagarna blir allt längre i alla fall. Jag såg idag att det är dags att ställa om timern till uteslingan.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 14. Här rasade allt ihop också: tvättmaskin, diskmaskin, vattenläcka, fläkt och galna elinstallationer - inte av mig. Fyttifaen. Goda bullar, det syns lång väg!

  SvaraRadera
 15. Vilken energi lite sol och gnistrande snö kan ge! Här har det tyvärr blivit gråväder och lite blåsigt igen och fy, så halt det var på promenaden idag!
  Såå vackert det ser ut på dina bilder! Och nu ser jag er lilla väg nerifrån, och förstår att vägen svänger vänster nedanför er backe, jag har ju bara sett det uppifrån förut.Hmmm, lät krångligt, men du förstår nog...

  Så härligt med körsbärsknopparna! Jag tog in några syrenkvistar att sätta i tulpanbuketten (i brist på blåbärsris) och dom slog också ut, ja, bara blad, men i alla fall! Det finns hopp!
  Vi hörs, kompis!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 16. Jag hoppas vi får sådant väder snart, känner att jag skulle behöva det. det är tur du visar att det faktiskt förekommer i vårt land när man bara hör om snökaos.
  Kram

  SvaraRadera
 17. Fint våfflat tak. Bullbak passar ju så bra när man varit ute i skogen. Fast nej, jag ser inte huset. Annars liknar vägen vår sommarstugeväg.
  Så mycket som kan gå sönder. / Britt

  SvaraRadera
 18. Vilka vackra vinterbilder, jag njuter! Det ÄR vackert, även om jag föredrar gröna årstiden...;)
  Ja, ibland rinner energin till, och visst gör solen sitt! Åh, måste ta in kvistar, tack för påminnelsen! Är ju så fint när det börjar knoppas i kvistarna! Jaså du har också små juveler som gnager lite här och där. Mina hjärtan på tråd har faktiskt fått vara ifred, ja smaken är väl som baken även hos katter..;)
  mmm, bullar! Gott!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 19. Så härligt att ni äntligen har fått riktig vinter med snö och sol även i Snäckskalsdalen! Det är så rent och vackert med vinter och snö, även om jag gärna gör som de flesta katter och är inomhus i värmen. ;-)

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 20. Underbart med vit snö, blå himmel och SOL! Man får liksom ny energi :)
  Kram Lena

  SvaraRadera
 21. I dag är solen framme, det är jättevackert här också. Det är ju solen man
  väntat på, eljest är det ju så jäkla mörkt, och då trivs inte jag.
  kram ar i dag på kramens dag frän Hajan

  SvaraRadera
 22. God eftermiddag!
  Duktiga du, som bakat! Visst är det skönt när det är gjort!!
  Så vacker bilden på köksfönstret var..ser varken damm eller annat...hihi
  I går var det verkligen en vacker dag! Tittade på himlen och den hade ett lager med blått och ovanför det var det ett lager med rosa...tittade jag sedan åt det andra hållet var himlen gul..fick en riktig aha upplevelse..nästan så¨jag blev religiös..fniss.
  Kom på hur vackert det verkligen är, när det är kallt och snö! Eller det visste jag ju, men just himlens färger!
  Kallt även i dag..och fungerar handdukstorken?? NEJ såklart inte!!
  Hoppas håret blev bra!!
  Kram och hälsa!!!

  SvaraRadera
 23. Fina bilder som vanligt av dig! Visst är det vackert med snön och frosten på träden, men jag gillar inte kylan. Det är väl typiskt att alla elektriska apparater krånglar eller ger upp samtidigt. Förstår Omgivningens faiblesse för tigerkaka. Jag är uppfödd på sådana...fanns alltid nybakad när jag kom hem efter skolan.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 24. Haha, så pigg känner jag mig aldrig att jag skulle sätta igång med ett bak! Men visst, senaste dagarna har det varit kanonfint väder, dock har vi fortfarande 20 kalla grader o inomhus är det alldeles för svalt för att vara skönt. Men nu gnäller vi inte för nu är det kramens dag o därför får du en stor sådan av mig!

  SvaraRadera
 25. Håller fullständigt med dig...det är inte mycket som klår det vita i strålande solsken och en klarblå himmel. Me like!

  SvaraRadera
 26. "I nån annan frys..." Den var bra! Nu ska jag försöka komma ihåg namnet på denna vackra växt som jag lyckats ta död på flera gånger...rosenskärm.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta