I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 12 januari 2016

Icy days!


Igår var jag till Göteborg. Det var en helt förtjusande dag där, preciiis som det ska vara så här års! Men varför hade jag inte dubbade gummistövlar, fodrade, på mig?

Och idag, här hemma, (ja, det har varit slaskigt här också, det är inte så väldigt långt fr Gbg) har slasket frusit till en knottrig och jättehal skorpa på vår lilla stora väg.

Omgivningen ser till växterna i boden. Det gör han ett par gånger per dag och ibland ska dörren vara öppen, ibland stängd, ibland skall värmeelement stå på, ibland inte, ibland skall ljuset vara tänt, ibland inte. Eller, det där sista vet jag inte........

Ute blommar, förutom vinterjasminen som nu är täckt, trollhasseln, Hamamelis mollis.


Inne tänder vi ljus.......
 
.......läser tidningen, fast jag ser nu att det är inte sant. Jag tror att Omgivningen fallit lite lätt för Instagram, han som är totalt ointresserad av datorvärlden......
Nisse hänger på, hos husse är det stilla och lugnt, så han duger att ligga på! Bilden är inte riktigt skarp, men jag ville ha den med, har inte Nisse dom vitaste finaste tassarna! Jag partisk? Nej, inte alls......

Och det här är min utsikt, vid datorn, förutom den ovan, fönstren med ljusen som får vara kvar och runt fönstren har jag stuckit in biljetter, broschyrer, vykort osv fr resor. Ser lite rufsigt ut, men jag tycker om att ha det där!

En sån här dag som denna, lite off, så där, då får vi Wallenbergare till middag. Mumsigt gott. Fast vi får inte gröna ärter till utan "Farmorsgurka".

Agneta!


19 kommentarer:

  1. Ja inte är vädret så muntert just nu, men det är bara att stå ut! Med en varm katt på magen och sen lite wallenbergare på det så känns livet ganska så gott :)
    Härliga bilder du bjuder på!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Det har töat några dagar, men nu verkar det börja frysa på. Inte kul!

    SvaraRadera
  3. Så ska det vara, lite rufs och tufs känns som man bor i huset, fin utsikt.
    Akta för 17 att gå ut och halka på isen, inga nya vurpor . . . ta broddar på !
    Mysigt med katt i soffan och bara slappa, så måste man ha det ibland.
    Wallenbergare är mums, vi hade kålpudding (som jag gjort i nov.) det är oxå gott !

    Må väl kram/ Eva

    SvaraRadera
  4. Så mysigt hos dig. Vem vill inte ha en gosig katt på magen, med finaste vita tassarna:)
    Ajdå för ishalka. Det blir det nog tyvärr här med i natt.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Visst har Nisse de vitaste finaste tassar.
    Läcker middag med "Farmorsgurka" som platsar i alla sammanhang.

    SvaraRadera
  6. Go kväll!
    Vet inte om jag skall nämna vädret..igen? Fast okej då..här har det snöat och som vanligt blåser! Är riktigt ruggigt, så nu sitter även jag med massor av tända ljus! Mysigt!!
    Tror nog ändå, att Göteborg är mysigare i slasket, än vad det är här!! Haha...
    Ha en fortsatt mysig kväll! Kraaam och hälsa!!!

    SvaraRadera
  7. Ser onekligen väldigt avkopplande ut....och den där maten....aj vad hungrig jag blir!

    SvaraRadera
  8. Så mysigt och hemtrevligt ni har det. Du, omgivningen och Nisse.
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Åh, så gott med Wallenbergare, så länge sen jag åt det och med potatismos! Jag sitter nästan och dregglar här nu!

    Lilla Nisses tassar är verkligen vita och vilken skön värmekälla han är där på magen! Tala om stämningshöjare och myskisse!
    Jag kan tro att ni har det isigt nu, när det fryser på det blöta! Det har det gjort här också, men jag är glad att vi tydligen inte får mera snö, utan rejält kallt ska det bli! Brrrr!
    Ja, oxveckorna är inte kul, men snart blir det lite ljusare, bara man väntar ut januari, så brukar det gå lite bättre!
    Själv har jag suttit vid datorn och notskrivningsprogrammet både dag och natt här - denna veckan börjar ju körerna, som måste ha något att tralla på!
    Ha en fortsatt mysig vecka, och på med broddarna om du ska ut!
    kram
    Lisa

    SvaraRadera
  10. Minsann tror jag inte att du fått kläm på nya datorn? Det ena inlägget efter det andra. Bra gjort! Och så känner man igen några av bilderna från Instagram. Men nu kom dom i ett sammanhang, mycket trevligare!

    Dom såg inte roliga ut, vägarna! Frysa-snöa-töa-frysa = INTE bra.
    Här har allting töat bort nu och bara det hinner torka upp lite grann, så kan det få frysa igen. Som om jag hade något att säga till om...
    Men bra att du fick uträttat ditt ärende i Gbg till belåtenhet!
    Och att bilresan gick bra på de hala vägarna.

    Åh, så underbart med trollhasseln som blommar! Jag var ute och tittade lite efter vårblommor i trädgården idag och snödropparna är ca 1 cm höga...
    Men min vita julros blommar fortfarande och likaså hybridkejsarolvonbusken.
    Jag längtar nog ovanligt mycket efter våren i år. Men jag tror att det blir en lång vinter, tyvärr.

    Så mysigt det ser ut med Nisse på husses mage! Och han HAR ovanligt vita, fina tassar. Absolut är det så.
    Vattnar Omgivningen era "förrådsväxter"? Våra stackars änglatrumpeter får stå mörkt och utan vatten (mer än några enstaka gånger), fast i 5-10 plusgrader, tills i februari någon gång.

    Slut för idag, men vi hörs väl på Wf, vi nattugglor!
    Kramar,flera stycken, Monica

    SvaraRadera
  11. Åh, wallenbergare är ju så gott! Ser jättemycket fram emot receptet på moset med mandel i :D Min e-post är: linax@boremail.com

    Hoppas att du får en riktigt fin dag!
    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  12. Härlig utsikt, härlig mat!!!
    Slasket i Göteborg kommer jag verkligen ihåg när jag blir påmind, har nog mest velat glömma bort det och tänka på snö, sol och vackert. Men verkligheten är en annan.
    Ha det bra och ta det försiktigt!

    SvaraRadera
  13. Så mysig med en tur till Göteborg, det var så längesen jag var där.... Vilken lyx att ha någon som pysslar om växterna, här faller det helt på min lott, men jag klagar inte för det är så mycket annat jag "slipper" Så härligt med blommor på trollhasseln. Ha en bra dag! /Lotta

    SvaraRadera
  14. Ja, Nisse har verkligen de finaste vita tassar man kan tänka sig, han ser helt fantastiskt fin ut där han ligger! Gose! Och maten sen, den ser vansinnigt god ut! Man blir ju hungrig på kuppen...;)

    Ja, varför har man inte broddar? Det frågade jag mig idag med, när jag halkade omkring med Stina på promenaden, hon undrade nog varför jag gick så sakta och liksom stelt... men broddarna ligger så fint hemma i skåpet så....

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  15. Ser så trevligt o lugnt ut vid er. Här är blommorna insatta i garaget, jag har ett dubbelt och numer bara en bil så det går ju bra. Sen log jag när jag såg vad som serverades vid er, vi åt samma här nämligen, men med ärtor.
    Kram

    SvaraRadera
  16. Gu´ vad duktig din man är med växterna. Inte undra på att ni har ett paradis när växtsäsongen kommer. Tänk att idag kom solen. Man blev nästan chockad av ljuset. Vilken skillnad det gör med lite sol. Nu ska jag snart börja kolla tomatfrökatalogen. Det känns som en liten kick att göra det.
    Ni ser ut att ha det gott och mysigt. Precis som här. Brasan brinner här varje dag och det gillar jag.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  17. Hej! Får jag välja besöker jag hellre Göteborg en annan årstid...tsss Men, jag antar att även ni fått kallgrader nu? 15 friska minus hos mig, precis på gränsen till vad som är skönt. Ja, Nisse är helcharmig där han värmer husses mage! Apropå katter på byrån så är det ett favorittillhåll för dom även när vi inte har besök av stora bestar här, dom har bästa utsikten ut över hästhagen och vägen...Ha en fin torsdag och kram från pörtet

    SvaraRadera
  18. Bra bilder, som det brukar vara. När jag ser den lugna fina katten, skulle jag också vilja ha en. Då och då. Vilken mysig fönsterbild. Tur att du skrev vad "rufset" upptill var, för jag fattade först inte alls.
    Vilken omvårdnad växterna får. De måste ju vara väldigt tacksamma.Här är det jag som står för det, men maken har installerat timern. / Britt

    SvaraRadera
  19. Det ser ut som om att omgivningen har mycket att roa sig med i boden och insta är det minsann lätt att fastna i. Mannen här skulle aldrig ha nåt med fb att göra, men nu tas det en koll varje dag.
    Kram Anette
    PS Kan också bli stressad av alla fröer, men mest när jag inte hinner så.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta