I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 17 januari 2016

Glory days!


Idag glittrade det och glimmade och hela världen var ljus och vacker och allt var väldigt lätt....


Omgivningen gav sig ut på en walkabout och det ser ut som om han tror han gick på catwalken, även om det var väldigt, väldigt länge sedan han verkligen gjorde det! Har jag retat honom? nej, nej, nej!

Jag hängde på efteråt! Som en säck!!!


Den lilla fiskesjön har frusit till och dessutom fått snö på sig. Och solen stod mitt på himlen och den var nästan lite varm!


En familj var ute och sökte fiskelyckan!


Leia fick frost i skägget och ser bedjande på husse. Fast det sista var inte sant, hon ser bedjande på godiset husse håller i handen.......!!!!


Hemma och tillbaka vid köksfönstret, berget, så vackert i snö och sol!


På andra sidan huset, ut på verandan och utsikten mot söder.....jag tror det blir bra det här, solen kommer tillbaka och den värmer i år också!

Men för min del får det gärna vara sådan här vinter ett tag till!

Agneta!

24 kommentarer:

  1. Fantastiske bilder... vinteren så herlig med snø, solen og blå himmelen.
    Endelig vi har også! Vi måtte vente lenge.
    God søndagskveld deg. Klem fra Viola

    SvaraRadera
  2. Ja, det är ingen sommardag som slår en sån härlig vinterdag med stillhet och sol!
    Vi har haft lika vackert här, lite för kallt bara! Vi hade -10 idag, men ganska OK ändå! Vilka underbara vinterbilder du visar!
    Kram
    LIsa

    SvaraRadera
  3. Vet att du njuter ,det gör jag av dina bilder också ,kramen Nette

    SvaraRadera
  4. Verkar som vi har det lika vackert med snö trots att det är långt emellan men kölden ja, där tror jag vi vinner för just nu har vi 30-. Sitter och kurar under en pläd trots att vi fortsättningsvis har 21+ inne.

    SvaraRadera
  5. Jamän det är ju väldigt käckt med vinter om det är dagar som den idag! Sol, frost i näshåren, knarr under skorna och lite snö som lyser upp. Då njuter jag!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  6. Jamän det är ju väldigt käckt med vinter om det är dagar som den idag! Sol, frost i näshåren, knarr under skorna och lite snö som lyser upp. Då njuter jag!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  7. Underbara bilder Agneta.
    Hos mig har vi barmark men det är ca 10 minus grader just nu. Jag njuter av det härliga vädret och hoppas att även vi får lite snö.
    Ha det gott
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  8. Sådana här dagar älskar även den här Gnälltitan vinterdagarna. Så VACKRA BILDER DU TAGIT. Vi har haft sol nästan hela dagen, allt bliver ju bättre
    både utombord och inombords.
    Hoppas många röstar på den vackra Norsktröjan.kram Hajan

    SvaraRadera
  9. Det har verkligen varit en strålande dag idag. Då står man ut med vintern. Dina fantastiska bilder får en att tänka att det är okej ett tag till med snö och kyla. Men så kommer de där gråmulna dagarna när molnen dumpar sig på skallen på en. Inte mer gnäll. Det blir en hel del stickat och myst med inomhus. Just nu kläder till kvastskaftet. Faktiskt en kul grej.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  10. T.o.m. jag kan gilla vintern en dag som denna! Dina bilder är helt magiska, ju. Här är också vackert (måste erkännas) även om vi inte har rimfrosten, som ni har. Tre minus, sol och ingen vind. Och solen VÄRMDE. Faktiskt. Så skönt. Någon catwalk har vi inte här, men jag lyckades, för en gångs skull, få med mig maken ut på promenad! Men då fick jag locka med att vi skulle gå in om Fias hus...
    Havet är öppet här än, men det hade blivit lite is längst in mot stranden. Och fortsätter den här kylan lite till så...
    Må väl, kramar, Monica

    SvaraRadera
  11. Ja när det är så här då gillar jag vintern. Härliga bilder och roligt skrivet. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  12. Otroligt vackert. På bild är vintern helt okej!

    SvaraRadera
  13. Det verkade som du hade en härlig söndagsvinterutflykt med retningar och hyss. Fina bilder. Måndagskram Bosse

    SvaraRadera
  14. Vinter när den är som bäst! Finna inget härligare, (jo sommarpromenader tidigt på morgonen), är promenader i gnistrande snö! Men... här har vi haft över -20 flera dar i rad och då är det för kallt även om man har rejält med kläder. Idag är det nu på morgonen -10 så idag blir det skönt... fast utan sol dock.
    Angående din kommentar hos mig om lediga lägenheter så finns det inga lediga i Falun, bara ohemult (underbart underskattat ord, tack för det) dyra bostadsrätter här också! Jag hade varit framsynt och ställt mig i Kopparstadens kö för mycket länge sen så jag hade poäng nog för att få min drömlägenhet när den blev ledig! Man måste vara om sig och kring sig! Du har väl ställt dig i kö?

    Vinterkramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  15. Mina tangenter har inte vaknat riktigt än som du ser...

    SvaraRadera
  16. Onekligen oerhört vackert. Jo det kan få vara ett tag till. Min man vill att över Vasaloppet ska det vara, sedan kan det smälla till och bli vår. / Britt

    SvaraRadera
  17. Vackert, vackert, inte minst utsikten från köksfönstret.

    SvaraRadera
  18. Består vintern av sådana här dagar, då kan det vara vinter jämt. Tyvärr har vi ju inte så många sådana dagar här, mest bara slaskigt och fuktigt kallt och det gillar jag inte. Men jag får ju njuta av dina fina bilder och det värmer en frusen stackare. :)
    Kram

    SvaraRadera
  19. Så fantastiskt ljuvliga vinterfotografier. Underbara dagar när man kan vara ute och njuta. Tack också för din respons. Kram

    SvaraRadera
  20. Så fine vinterbilder! Tenk at solen varmer allerede hos dere, fantastisk! Her hos oss er det fremdeles mørketid, men solen titter fram om ikke så lenge! Soldagen er 28.januar. Fortsatt god uke til deg!

    SvaraRadera
  21. God morgon/förmiddag!
    Håller med dig..vilka vackra dagar det varit! Vaknade tidigt i morse av ett skrapande ljud..ute på gatan..förstod då att det var snöplogen! Japp..nu har det kommit mera snö, och i dag har solen gett upp!
    Vackra bilder du visar...som alltid! Ha en bra dag..och hälsa!! Kraaaam

    SvaraRadera
  22. Vackert, vackert!! Tänker ofta å dej när jag gnäller lite över kyla och snö..."...ja, det finns ju folk som älskar det här också...". Fast dagar som denna, då kan jag också faktiskt tycka det är en njutning, särskilt om man slipper upp på morgonen och skrapa rutor på bilen...
    Här hade vi -17 i morse, och lagom som solen gick upp och jag gick ut med Zambo så la sig dimman som en tjocka över oss, alla ljud förändras i en hast och i skogen var det nästan kusligt. Å som vanligt hade jag bara mobilen med, så några bra bilder blev det inte, men lite förevigade jag i allafall.
    Ha det gott, nospuss till den fyrbenta!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  23. Underbara vinterbilder! Sol och gnistrande snö, bara det inte vore så kallt! Imorse var det -20 igen!
    Må så gott!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  24. Du visar vintern från sin allra bästa sida, underbara vinterbilder och med sol! Det bästa av allt är att solen faktiskt börjar värma och att ljuset är med oss allt längre stunder.
    Och så Leia...den blicken. Åhh så jag saknar en hund!

    Kramar /Cia

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta