I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 4 januari 2016

Den blommande grå vardagen!




Hade tänkt kunna "slänga in" en vacker vinterbild här idag. Men se, det gick inte, för det är så här det har sett ut det sista här hos oss. Ganska vackert det också.

Men kan det vara så att dylikt väder gör att man blir trött? Jag väljer att tro att det är så. Som tur är tittar solen fram lite, lite idag, så nu kommer förhoppningsvis energin tillbaka!

Varje dag är det ute som gäller och då är det bra att ha vovve, man måste.

Annars hade det nog mest blivit liggande i soffa. Och det går faktiskt att knô sig ner här mellan alla kuddarna, det är en gammal favoritsoffa, som funnits med hela mitt liv och där har jag legat och läst många böcker. 

Nu funderar jag på att klä om soffan, antagligen i en liknande färg.


Och så kan man ha den här alldeles intill sig.

När den gör blomstängel tycker jag om att vrida på krukan emellanåt för då blir stängeln lite skruvad och lustig. Det gäller att roa sig så gott det går!

Överhuvudtaget, att vrida på krukväxter, egentligen skall man väl vara försiktig med det har jag hört, men om man inte gör det, då kan man missa blommor också.

Den här kaktusen blommade i november, vilket får mig att tro att den möjligen kan vara en novemberkaktus. 

Precis vid jul vände jag på den och då var den full med knoppar på andra sidan! 

Den här hängt med oss i, jag försöker minnas, 30 år kanske!

Agneta!

25 kommentarer:

  1. Men hjälp, vilken kaktus du har, så många blommor. Helt otrolig. Jag har inte en enda novemberkaktus. Och inge hund heller så jag kommer inte ut om dagarna. Har varit lite lat under helgerna. Kanske behöver ta igen mig lite, vet inte.
    Men imorgon kör vi igång igen.Ska hämta två "nya" killar som kommer med tåget till Lessebo. Nya utmaningar, nytt språk. Roligt och spännande.
    Nyårskram från Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. wooow vad med blommor.Min stora fina kaktus dog i somras. Drunknade. Sorgligt va? Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Vilka blommor. Visst måste de ge glädje bara man tittar på dom. Du gör precis som jag, vrider på krukan så de skruvar sig. Jag vrider dem vartefter de drar sig mot ljuset och tvingar dem att inte bli så höga med en pinne. Du vet det där: den man älskar agar man.
    Sol här men 17- brrrr.

    SvaraRadera
  4. Det ser så mysigt ut i din soffa .Vilka härliga blommor du har ,novemberkaktusen är ju en sådan att där den trivs så blommar den miljoner blommor ,här vid lågstadieskolan har dom 5-6 stycken som blommar likadant varje år.Soligt här idag men - grader var det på morgonen ,kramen Nette

    SvaraRadera
  5. Omgiven av den blomsterprakten blir man inte trött. Med två vovvar blir det ännu mera ute. Ja, inte för mig förstås, men för D.

    SvaraRadera
  6. Vilken fin kaktus! Vi har också haft mycket gråväder och jag tror man blir trött av det. Nu är det sol, det var det igår också! Härligt, utom när man tittar på sina fönster ;)

    SvaraRadera
  7. Vackra blommande blommor hos dig,
    härligt att njuta av så här efter jul å nyår.

    God fortsättning på det nya året.

    Tjingelingen från rantamor.

    SvaraRadera
  8. Vilken otrolig kaktus du har och som blommar i omgångar dessutom! Ja, mulet och grått är inte kul! Här har vi haft lite sol, men man hinner ju knappt med den, innan den går ner! Uj, så korta dagarna är fortfarande!
    Härlig soffhörna du har där och läckra kuddar att gosa med.
    Orkidéer är så otroligt vackra, och du har ju lyckats med din! Så fin den är!
    Nu hoppas vi på lite soliga vinterbilder framöver!
    En god fortsättning på nya året till er (om jag inte sagt det tidigare).
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  9. En sådan kär vacker vän som din (eran) kaktus, den tillhör verkligen familjen,
    den blir både större och äldre med åren och kaktusen gör allt för att glädja er.
    Vitt och kallt ute, men inne ser ser jag varma färger, trevlig, mysig atmosfär.
    Den rosa ros-kudden är vacker, har två sådana kuddar i grön färg, i sovrummet.
    Det måste matcha till min skog-tapet, hi hi . . .

    Nu är du väl glad, vinter kallt och snö har vi, precis som du gillar, kanske inte så mycket snö ännu men det lyser upp marken i varje fall. men det kommer mera,

    Önskar god fortsättning på det nya året, fyra dagar har redan snart passerat.
    Kram/ Eva

    SvaraRadera
  10. Wow, vilken kaktus!!! Ser ut att vara en sån där november-/jul-/påsk-/midsommarkaktus...;-) Har en sådan som blommar flera gånger om året! Här har vi riktig vinter! Massor med snö och rysligt kallt. Solen den tittar också fram ibland...
    Ha det gott!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  11. Hej!

    Så trevligt och fint du har det! Din orkidée är ju jättefin! Nu ska jag genast börja vrida på mina så att dom också får så vackra, vridna stänglar!

    Önskar dig en God fortsättning och ett fint 2016

    Kramar Anncathrine

    SvaraRadera
  12. Hej!

    Så trevligt och fint du har det! Din orkidée är ju jättefin! Nu ska jag genast börja vrida på mina så att dom också får så vackra, vridna stänglar!

    Önskar dig en God fortsättning och ett fint 2016

    Kramar Anncathrine

    SvaraRadera
  13. Åh, så där fin var vår gamla, vita novemberkaktus, blommade något otroligt sådär 3 ggr/år och så plötsligt la den av, blev grå och slankig i bladen, som föll av så småningom. Jag vet fortfarande inte vad jag gjorde fel, eller om den helt enkelt dog av ålderdom?
    Nu har vi några små, men det tar tid innan de blir så där fina!
    Soligt och fint här idag, några minusgrader, men tyvärr blåste det fortfarande, så det kändes mycket kallare.
    Det blev en kort promenad och sedan pusselläggning nere hos Rig.
    Vi hörs, kram, Monica

    SvaraRadera
  14. Älskade gumman, viska till oss, vilken medicin du gett Kaktusen. Har aldrig sett så mycket blommor på ett träd förut. Tydligen har Du det lilla extra, antingen det växer ute eller inne. Grattis till dina gröna fingrar, men det är nog hela händerna på Dig. Jättevackert toppen betyg från Hajan

    SvaraRadera
  15. Hej igen, undrar vad det receptet heter på blomkål mos med mandel.
    Eller jag bara googlar på detta ?
    Tack för kommentar/ Eva

    SvaraRadera
  16. Hej och god fortsättning! Vilka härliga växter du har inne, inte bara ute som du lyckas. Härligt! Soffan med alla fina kuddar ser verkligen inbjudande ut att sätta sig ner i. Hälsningar från norr, Carin

    SvaraRadera
  17. Mysig plats för läsning där på din soffa :)
    Din kaktus är helt fantastisk... wow!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  18. Grym novemberkaktus! Du har verkligen tumme med dina krukväxter. Mysig plats i soffan med alla läckra kuddar. Känns dumt att stöka till dom:-)
    Kram Anette

    SvaraRadera
  19. Fint namn på inlägget. Du har anammat mycket kuddar i soffan. Men du menar att det går att trycka ner sig där ändå.
    Att vrida eller inte vrida på krukväxter, det är frågan. En del tål det inte, men många gör det. Jag minns hur min mamma tog ett varv (kanske inte dagligen) ofta och vred på alla krukväxter. Iallafall klarade hibiscusarna det utmärkt, för vi hade som en skog av det.
    Superstor kaktus, som tydligen klarade att bli vänd.
    Idag är det ett riktigt "guldljus" över himlen. / Britt

    SvaraRadera
  20. Fantastiska krukväxter hos dig... inte bara utomhus! Kaktusen är verkligen magnifik! Har en vit som tog andan ur mig i slutet av november och som har knoppar kavar än! Är så glad över den och om 27 år sådär kanske den ser ut som din...?
    Vi har äntligen fått några cm snö. Så precis när jag tänker ta bort stjärnor och fönsterstakar så passar de bättre än under hela advent- och jultiden. Solen skiner just nu och på termometern står det -9, perfekt januariväder och jag plockar bort alla julsaker utan saknad! Nu är våren inte långt borta, eller jo, alldeles för långt bort om du frågar mig.

    God fortsättning på nya året, året då din soffa ska få nya kläder:)
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  21. Jädrans vilken novemberkaktus. Ni har verkligen gröna fingrar. Men du har det blommigt och gosigt i soffan med. Så skönt att dyka ner där med en härlig bok. Visst är det lätt att bli liggande och gosa, så tur att hunden måste ut ibland.
    Idag har mannen tagit fram snösprättaren. Han tycker den är så rolig och den är ju nyttig också. Tänk vad han har slitit med snöskovel och annat innan vi köpte den här. Det är vackert idag. Synd att de här flingorna inte kunde passa tiden och dala ner på julafton.
    Ha det gott därborta. Kram Eva

    SvaraRadera
  22. Så vacker din novemberkaktus är. Jag har inte varit ute i bloggvärlden på länge, men nu saknar jag det och har tänkt återvända fit igen. Önskar dej ett härligt 2016. Kram Birgitta

    SvaraRadera
  23. Visst kan man bli trött av gråväder. Så fort solen visar sig går ju allt mycket lättare.
    Här har det blivit mycket soffläge på sista tiden men nu måste det bli ändring på det.
    Vilken otrolig november-julkaktus!

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  24. Har rest mig upp efter min nyårsförkylning. Mörkt och kallt ute, men ut måste man, hunden gnäller och gnyr. Skärpning husse!

    SvaraRadera
  25. Kanske grått ute, men färgglatt inne. Vilka fina kuddar!!!!! Och vilken orkidé!
    Ha en fin helgafton!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta