I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 30 juli 2015

Sommarens gladaste…….

1150730
Ja, bilden får tala för sig själv. Det är så det är mest här på västkusten denna sommar, det bara är så. Hittills.

 

2150730

 

3150730
I övermorgon är det augusti. Jag fick liksom en liten skräck när jag upptäckte det, jösses. Redan……Då stämmer det lite med att hortensian och höstanemonerna blommar!

 

5150730  4150730
Vi har fler klematis än jag visste, det är kanske så att dom inte har så stora krav och därför trivs. Här är två rosa som blandat ihop sig och i kvällslampans sken är dom riktigt läckra.
6150730
På dagen ser dom ut så här. Kanske svårt att se på bilden att det är två olika, det syns dock ganska tydligt i verkligheten.

 

7150730
Den här upptäckte jag klängandes i en enebuske i går. Visst är den lite söt!

 

8150730

Agneta!

19 kommentarer:

 1. Jag blir så glad när jag ser dina pionvallmo!! Det är ju så det ska se ut...! Ja hela din trädgård ser ju ut att må gott trots ihärdigt regn. Här...ja men allt ligger ju ned, och det som inte gör det, ja det ser ledset ut iallafall. För att inte tala om alla krukor, de har fotbad allihop. Så nu står faten prydligt staplade bredvid, mannen i huset muttrar att det blir fula märken på altangolvet, men det tycker jag är världsliga ting. Och ändå...jag tycker sommaren varit riktigt behaglig, ja inte överdrivet skön kanske, men jag fick min vecka på Gotland, och sen nästan två veckor uppåt, jo men då ska jag inte klaga. Möjligen att jag inte kommit iväg till västkusten...*blink,blink*...
  Ha det gott vännen så hörs vi!!
  Kram kram
  Förresten, har du flyttat ut igen, på altan tänker jag...??

  SvaraRadera
 2. Visst regnar det en hel del................men jag tycker (hemska tanke) nästan att man vant sig.
  Vi jobbar ganska mycket, det är bra för handeln denna regniga sommar, många shoppar loss istället när inte badstränderna lockar.
  Vacker färg det är på dina klematisar, fint när de blandat sig samman................

  Ha en fortsatt fin sommar,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Dear Aggie,

  Your flowers are gorgeous, and I love those clouds! Here in Montreal we are having very dangerous humidity and high heat, it seems that it will last for a week. Hope you are doing well. Thank you so much for sharing your lovely photos. :)

  SvaraRadera
 4. Du verkar vara på bra humör trots allt regnande. Idag har vi sett solen, har tvättat två maskiner och hängt ut. Efter maten bjöd jag min man på eftermiddagskaffe och han tyckte vi skulle sitta ute och fika. Så blev det...men då kom dagens regnskur. Vi skyndade oss och plockade ner den halvtorra tvätten, lakanen fick en ny sköljning på tvättlinan.
  Jag har fått ditt mail, svarar när jag får en stund över för mig själv, kanske ikväll. Min man funderar på att åka till badhuset med killarna (och jag kan naturligtvis inte åka med, grrr) eller ska de ut och fiska.
  Är i alla fall inte lika ledsen längre.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vi hade tur som slapp regn i tisdags, var mestadels
  grå himmel men hyfsat varmt ändå. Och västkusten
  är en pärla så man glömmer vädret.
  Och jag håller med, lätt panik när det redan är aug.
  Hur gick det till..... Fina blommor har du i alla fall
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 6. Ha ha, tycker jag känner igen bilden. Varit med en kompis på shopping idag och det var omväxlande sol och jättevarmt och spöregn där vi for fram. Huvudsaken solen kommer fram ibland, igår var det kalasväder här. Tror ni haft sämre än oss, faktiskt. Du har så fina klematisar, de rosa passar ju ihop, man kunde tro att det är samma fast i lite olika stadier. Tack för syrenhäckstipsen, jag ska kapa stammarna nästa år, fast som sagt, jag tar inte hela häcken på en gång för då försvinner ju allt insynsskydd, jag ska ta några stycken och låta den skjuta nya skott på några ställen i taget. Ska inte vara så feg med beskärningen i fortsättningen så den blir gles nertill.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Härligt med glada sommarhälsningar, det tackar vi för! Men va säger du, är det allt augusti snart!? Hur gick det till...? Hm, nåja, juli var ju inte topp vädermässigt så vi får väl hoppas på augusti då... den kanske bjuder på härligt varmt och soligt väder, vem vet? Meteorologerna kanske...

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 8. Märkte ni något av jordbävningen igår? Hörde av Jojo att det skakat i Torslanda...

  Regn har vi inte fått så mycket av här nere - som vanligt! Snarare är det för torrt - aldrig är man nöjd! Men två nätter i rad har vi nu fått 6-7 mm regn, så gräsmattan börjar hämta sig lite!
  Idag är det sol och 22-23 grader, alldeles tillräckligt för mig! Lite blåsigt dock.
  Dina pionvallmor är verkligen magnifika! Men jag förstår att de behöver stöd med de tunga blommorna!
  Visst ser man att det är två olika klematisar, en med stora ljusrosa blommor och en med lite mindre och lite mörkare rosa blommor?
  Och vad är det för en liten söt en, som klänger i enbusken? Jag gillar den där klockformen!

  Ja, så har hortensiorna börjat blomma - men än är det sommar!
  Varma sommarkramar, Monica

  SvaraRadera
 9. Dina pionvallmor är ju helt underbara liksom dina fina klematis, läste någonstans att man kunde plantera klematis som klättrar på stenmur. Det kommer att bli mitt nästa trädgårdprojekt.
  Vädret är som det är, gillar ju inte när det är för varmt och det kan jag ju inte klaga på denna sommar men även jag tycker att det har varit lite väl kallt och regnigt.
  Sitter ute på min altan insvept i plädar och raggsockor brukar annars ha sälskap av min fläkt som svalkar mig varma dagar.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 10. Vackra, vackra bilder på rosa fina blommor. Regnet förföljer mig och jag håller på att bli galen. På riktigt! Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 11. Japp det var denna sommar det! Men nu får vi hoppas på en helt underbar höst istället...eller hur?
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 12. Ja, man kan bli lite chockad när man tänker efter - att jul i princip är förbi, UTAN ATT DET BLEV NÅN SOMMAR! Hugaligen så läskigt! Nu dröjer det ju minst 10 månader till innan man kan börja hoppas....! Himla trist!
  Ja, din första bild känner jag igen, så har det varit här mesta tiden också....MEN dina blommor är ju så fantastiska! Den pionvallmon där! Åhhh, så vacker och klematisen! Ja, blommar gör det och min "White Nights" har nått nya höjder och blommar hysteriskt! Tänk, va!
  Längtar redan efter höstens rena klara dagar med hög luft och där solen fortfarande värmer lite ....men SOL ändå!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 13. Vi hade en åskskur idag men annars jättevarmt och soligt .Sol har det varit mest alla dagar under dom här tre veckorna jag har haft ledigt ,titta in på solnedgången från senaste vecka ,Vacker var den men vackert var det i kväll också plattvatten nu lyser fullmånen ,tänk att det är andra fullmånen denna månad ,det är bara sååå vackert men du har ju dina vackra blommor istället njut av dom ,kram Nette

  SvaraRadera
 14. I dag har det varit riktigt bra väder, en skön båttur fick vi. Men visst är det en urkass sommar vädermässigt.
  Din pionvallmo är supersnygg! Och klematisarna gifter sig fint med varandra.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 15. As pessoas entram em nossa vida por acaso, mas não é por acaso que elas permanecem.
  Obrigada querida pela presença amável!
  Que belas imagens!!!

  Lindos dias de verão!

  Beijos Marie.

  SvaraRadera
 16. Regnet till trots... växterna verkar uppskatta det blöta vädret... ja, inte all förstås men många. Dina klematis är helt fantastiska, liksom dina pionvallmo... och bilderna också!
  Ha en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 17. Vilka fina växter. Du har rätt i att man inte ser så stor skillnad på klematisarna. Men när du påpekat det.
  Den vattentyngda är söt. Tydligen räcker jordmånen mer än väl för fina blommor.
  Börjar turisterna fly västkusten - är det därför du känner dig glad? / Britt

  SvaraRadera
 18. Pionvallmon är ju bara så underbar.
  Glada sommarhälsningar till dig.
  Elisabeth

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta