I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 22 juni 2015

Oroligt.

1150622
Orosmolnen hänger tunga över Snäckskalsdalen dessa dagar……

 

2150622
Vallmon blommar så gott det går.


3150622
Men regnet i dom där molnen klipper av en och annan vallmoblomma och dom måste ju räddas. Dom är så sköra, att det kan bli blommor av dessa silkestunna blad, som nästan känns som tunnaste papper!

 

4150622  5150622
Blåregnet har nu börjat bli grönt och fint och breder ut sig åt alla håll. Och hunden och vattenslangen finns alltid med. Nu börjar också fingerborgsblommorna att blomma.

 

6150622
Den vita koreanska kornellens blommor börjar nu bli riktigt vita, tillhör mina älsklingsbuskar!

 

7150622
Schersminen blommar och doftar, eller, den nästan stinker, i alla fall när man kör näsan ner i den. På håll är det underbart!

Och i natt var det längsta dagen och vågar jag säga det? Nu har det vänt……..sa den realistiska pessimisten!

Agneta!

32 kommentarer:

  1. Tack för trädgårdstitten! En bristvara på min balkong... Jaså det vänder nu...Känns som om sommaren inte ens har börjat...Men NU kommer den ...väl...?
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  2. Ja, det känns konstigt att det vänder innan sommaren ens börjat!

    SvaraRadera
  3. Så mycket vackert det finns i din trädgård. Regnet är livgivande, men det kan också förstöra. Man får ta det onda med det goda. Här "stinker" och shersminen som bäst nu.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  4. Härligt med alla dina vackra blommor som motvikt till de tunga molnen.

    SvaraRadera
  5. Vacker prydnad, din räddade vallmo med sällskap!

    SvaraRadera
  6. Så mycket vackra blommor! Här är det också oro i luften, mörka moln drar förbi över slätten och det blåser en kall vind...
    Kram Lena

    SvaraRadera
  7. Heel mooi ja zo te zien hebben jullie wel een paar pittige buien gehad.

    SvaraRadera
  8. Inte bara över Snäckskalsdalen hopas orosmolnen. Tur du har mycket fint att trösta dig med, schersminen t.ex! Såg en sprickfärdig sådan på min promenad igår... där ska jag norpa en kvist när den slagit ut!

    Ha en fin vecka, trots...
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  9. Hmm...du låter som min pappa! Ha sa ju alltid det...Nu vänder det!!
    Men du vet...hösten är ju också fantastisk!! Tända lite ljus o s v ...är ju precis som vädret nu, så ibland tror jag att det blivit fel! Vi säger igen!! Var är sommaren?? Jag vill inte ha höst redan nu!!!!
    Alla dessa vackra blommor och buskar ni har..det är lite magiskt att se alla vackra bilder!!
    Ha en fortsatt mysig kväll och hoppas att det inte regnar på dej!
    Kram och hälsa!
    Ps...ses på fredag!!

    SvaraRadera
  10. Jag tycker att de där "orosmolnen" ständigt hänger på himlen här. Ja, nu har det vänt *suck* och sommaren har inte ens börjat känns det ju som....!
    Nåja, nu ska vi inte vara såna! Du har så ljuvliga blommor, och vallmon tål verkligen inte regn i de tunna kjolarna!
    Någon sa att denna sommar verkar vara en träning i positivt tänkande, och jag kan väl hålla med!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  11. Säga vad man vill om orosmolnen, de är till och med vackra de rackarna! Idag har det varit grått hela dagen men jag har målat en del och det är bara att anpassa sig efter vädret. Vi har haft en liten skogsbrand i närheten av där svärföräldrarna bor och den är släckt men min sambo och äldste son har varit där och vaktat, sonen var där hela natten så han har sovit idag. Nu är det tillsyn var tredje timme som gäller. Så gissa om vi bett om regn idag... Är det inte lustigt! Och regnet kom nu på eftermiddagen så vi blev riktigt glada.

    Åh, vad vallmo är fina!

    SvaraRadera
  12. Vilken morgon vi hade här på landet! Havet låg som en spegel, helt makalöst vackert.
    Så fina bilder från din trädgård, kornellen är så vacker. Å tänk om min vallmo blommar där hemma...
    Ha en fin kväll
    Kram Maria

    SvaraRadera
  13. Vilka vackra växter du har i trädgården.
    En sak som jag tänkt på är att alltid när vallmo eller andra stora blommor kommer så finns regnet där och fördärvar dom.

    SvaraRadera
  14. Oroligt eller ostadigt, ja, vädret är milt sagt skiftande här också! "Rätt som det regnar, så kommer det en skur", brukade min mamma säga och så rätt hon har fortfarande!
    Mina vallmo, som bara är enkla, knallröda, är utblommade men frökapslarna står kvar och är jättefina de också, tycker jag! De frösår sig från år till år.
    Åh, vad jag gillar din koreanska kornell! Underbara blommor, lite som trillium, fast med fyra kronblad.
    Nu är min schersminbuske också utslagen och, som du säger, doften kan bli lite väl intensiv, om man kommer för när! Men god!
    Och nu går det mot mörkare tider...nåja, vi har mycket sommar kvar, om den ni kommer? Fast vi har sommar då och då. En liten stund.
    Lev väl kompis, kramar söderifrån!
    Monica

    SvaraRadera
  15. Hur mycket kan det regna egentligen? Här kommer det skurar mest varje dag. Växtligheten mår dock bra än så länge, allt frodas. Kan förstå att du gillar den koreanska kornellen, den har jag gått och kikat på, riktigt fin är den. Ha en riktigt fin kväll! Kram!

    SvaraRadera
  16. Ja så var det tiden då som rusar fram...var det inte jul för ett tag sen??? Jag har lite svårt att njuta av dagen nu när det är så mycket att göra! Sist jag fikade ute var banne mig i april tror jag, inte klokt! Nu hoppas jag på en skön och lugn julimånad...
    Varm kram,
    Titti

    SvaraRadera
  17. Så mycket vackert i trädgården. Å är det nu det vänder med ljuset... Kram Suss

    SvaraRadera
  18. Vilka roliga blommor kornellen har. Ni har verkligen ett spännande sortiment av växter i er trädgård. Men de passar ju så bra i alla skrevor och rabatter där på "berget".
    Just när mannen skulle börja klippa gräset i em kom störtskurarna igen. Är ganska trött på dem. Och dessutom har vi passerat högsta gränsen för sommaren. Nåja, i grönsakslanden är det högtryck i alla fall och i växthuset likaså. Och några små tomater och en krokig gurka har visat sig. Så jag är egentligen glad ändå. Kram Eva

    SvaraRadera
  19. Håller med dig om att det är stark doft på Schersminen, men jag gillar den. Så fort jag öppnar min köksdörr så slår doften emot mig. Man börjar bli rejält trött på dessa orosmoln nu.
    Kram!

    SvaraRadera
  20. Om det ändå vore så väl, att det hade vänt. Mer regn utlovas.
    Koreanska kornellen gillar jag också, just för de enkla blommorna som börjar i grönt. Mycket annat fint växer hos er. / Britt

    SvaraRadera
  21. Hihi, du hade ungefär samma inlägg som jag, hihi....ja vad annat kan man fota för tillfället....regnet vill inte sluta....fast nog tycker jag allt att du har betydligt mycket mer med vackra blomster...vallmo t ex mmmm
    Ha en skön vecka.

    SvaraRadera
  22. Härligt att läsa att du tar hand om Vallmon och att du ser lite mindre ljust på tillvaron efter helgen. ;)
    Kram Bosse

    SvaraRadera
  23. Hej, det finns många blommor som inte alls tål en rejäl piskande regnskur, liljor, irisar och vallmo. Så pionerna blommar ännu inte, här har dom redan nåt sin peak och börjar lessna. Men syrenerna blommar som aldrig förr, har nog aldrig skådat maffigare syrenblomning någon gång Däremot är det dåligt med rönnbärsblom så jag fruktar att vintern blir mild och snöfattig...attans. Men jag hoppas tecknen slår fel, snö är ju mitt livselixir!
    Kramen

    SvaraRadera
  24. Koreansk kornell får jag lägga på minnet, så läcker! Fin färg på jättevallmon, men inte blir det mycket njutande av blomningenutomhus. Passar på att pyssla med inomhus medan gråvädret drar förbi.
    Ha det så gott
    Anette

    SvaraRadera
  25. Hur än vädret är så blommar det så vackert i din trädgård. Den vita kornellblomman är otroligt vacker!!
    Jag känner att i det här oroliga vädret tar man vara på solglimtarna på ett annat sätt! Vi har faktiskt några ljusare stunder just nu!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  26. O vilka underbara bilder! Och underbara blomster du kan presentera. Vacker allting och du måste vara riktigt stolt över din fina trädgård.
    Ha det gott
    Kram från Eleonora

    SvaraRadera
  27. Underbara bilder, du måste ha en fantastisk trädgård. Men det där att det vänder glömmer vi ett tag väl.

    Kram.

    SvaraRadera
  28. Åhhhh så många fina blommor du har, trots allt regn!
    Önskar en fin fortsättning på juni månad
    Kramar Anncathrine

    SvaraRadera
  29. Vilka härliga blommor du har i din trädgård.Önskar jag hade lite grönare fingrar,men tyvärr.Jag har fullt upp att hålla ordning på de två små rabatter jag har framför huset.
    Christina

    SvaraRadera
  30. Tack goa fina du för tröstande ord inne hos mig, det värmer! Ja, det är ett tungt beslut man måste ta som djurägare. Först Tjorven för två månader sen och nu Dogge... Fy vad ont i magen jag har haft de senaste veckorna… man vill inte att de skall lida men man vill ändå veta att det inte finns något hopp… Till slut tyckte jag han tittade bedjande på mig, "gör nåt matte så jag slipper lida..." Så det var faktiskt skönt när det var över, även om det är tomt! Och nu vilar han bredvid Tjorven, ja han brukade ju ta hennes sängplats ibland, och hon tillät det ;) så de var goda vänner.

    Blomsterkornell, det har jag en med som jag satte för två år sen, men den har inte blommat ännu, men det kanske dröjer några år förstås... det är ju det här med tålamodet...

    Kram och ha det bra!
    Gunilla

    SvaraRadera
  31. Nämän hur länge ska vi behöva se på de där mörka orosmolnen??! Tittade nyss på väderprognosen (känns som att det är ända man gör nu för tiden...det sista som överger är hoppet☺) och det lovas ju faktiskt lite sol o värme nästa vecka! Hurra hurra☺
    Tack för lilla rundvandringen i trädgården!
    Kram Milla

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta