I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 10 juni 2015

Kärleksromaner och mer blomning!

1150610
Den blommar! Tittade ut genom sovrumsfönstret och den blommade, min kära bergsvallmo!
2150610
Den har ju så “tokig” färg, så man vet inte riktigt vad man ska säga…….men jag tycker den är så fin.

Det var en stor planta. Förra året!

Men så fick jag för mig att jag skulle dela den så att det blev fler plantor……men, jag kan nog inte det där så bra. Det blev liksom bara en enda stängel i år. Men det är mer än ingen, så jag är väldigt glad ändå.

 

41506103150610
Den blå nunneörten blommar på som en tok! Jag sätter mig på berget framför den ibland, och så sitter jag där och bara tittar och njuter!

 

5150610
Blåregnet har också börjat blomma och i år blir det många blommor. Den har en lite märklig färg, inte riktigt den vi hade förväntat oss, vi trodde nog att den skulle blir mer åt det ljusblå hållet, men vad gör det!

 

6150610
Det var några som undrade över klockbusken jag hade med i förra inlägget.

Ska man vara exakt så skall man väl använda det latinska namnet och det är Enkianthus campanulatus. Om man vill köpa en så har jag förstått att trädgårdsmästaren har lättare att förstå precis vilken buske man vill ha om man har det latinska namnet. Det förkommer ju så många olika lokala namn osv.
 
71506108150610
Så här ser själva busken ut, upprätt växtsätt, ganska långsamväxande och den blir inte så hög heller. Där vi bodde tidigare hade vi en och den blev lika hög som vår soptunna där, så soptunnehög kan man väl säga!

Igår hade vi ett fantastiskt fint väder och efter promenad med Leia i skogen låg jag på altanen och solade mig prickig! Och läste i mina favvoböcker för tillfället, Frances Mayes’s böcker om livet i ett hus i Toscana. Är ju Toscanifierad för tillfället.

På tal om att läsa, läsa lite lättlästa böcker kanske, så här på sommaren, så hittade jag en rolig lista över världens största kärleksromaner, det var kul att se vilka man läst! Det blev allt några stycken!

IMG_8076-vert

Hoppas vi får behålla det bättre vädret ett slag nu! Det förändrar sinnesstämningen och energin en hel del märker jag!

Agneta!

29 kommentarer:

 1. Ja, nu är det fint väder. Synd det blåser lite väl mycket bara, men det regnar inte!!!!

  SvaraRadera
 2. Ja jag tror nog att även jag läst en hel del kärleksromaner.
  Men många är ju så bra.......
  Oj vad du kan om växter och så vackra foton du alltid visar.
  Vädret kan vi väl inte klaga på.... förutom den förb.........blåsten idag igen.....

  varm kram till dig,
  Anneli

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt vackra blommor ni har. Bergvallmon gillar jag för dess ljuvliga blå färg, Klockbusen tilltalar mig oxå.
  Kärleksromaner är väl inte min starka sida, men några har det blivit. "Pride and Prejudice" av Jane Austen och "Wuthering Heights" av Emily Brontë ingick i kurslitteraturen när jag läste engelska i Uppsala på tidigt 70-tal.

  SvaraRadera
 4. Den blå vallmon är nästan konstgjort turkos (min är åt det hållet). Jag har min på framsidan och det märks att den märks då folk går förbi (jag bor på en vanlig villagata). Jag försökte inte dela min, men den blev krasslig förra året. Men nu ser den ut att ha repat sig. Fast den blommar inte än.
  En blå nunneört måste jag försöka köpa - igen. Jag förstår att fler undrat över klockbusken. Fin.
  Jag undrar vad jag har läst - för det är inte någon av dom. Fast jag läser bara svenska böcker. / Britt

  SvaraRadera
 5. Nu blev jag utkastad igen, förstår inte varför. jag kanske skriver för långa inlägg
  vill bara ge lite beröm, du är ju fantastiks ine värt att jag skriver mer.
  kram Hajan

  SvaraRadera
 6. Vackra blommor i blått! Den blå bergsvallmon är verkligen supervacker!
  Det var många kärleksromaner du! Att vara Toscanifierad är väl inte det sämsta! Låter hur mysigt som helst!
  Här behövs lite Toscana idag - mest mulet och lite blåsigt....(Igen!!!), men hoppas på solen ändå!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Ja, hoppas vädret håller sig till det lite varmare och soligare hållet ett tag nu framåt, vi behöver all extra energi vi kan få efter den här kalla våren.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Ja håller tummarna så dom är vita..vad det gäller vädret! Tänk sol även i dag..men vinden brrr..då gäller det att sätta sig där det är lä!
  Åhh jag älskar den blå färgen..(på begsvallmon.) Jag satte en och lyckades få den att blomma när vi hade huset. Planterade den just för färgens skull!
  I dag har jag varit uppe på Skansberget här i stan..utsikten är fantastisk..man ser verkligen hela stan!! Sen är det mysigt att ha med fika, och sitta där och titta på utsikten! Ha nu en fortsatt härlig kväll!! Kram och hälsa!!

  SvaraRadera
 9. Ja vädrets makter har lockat fram blåsten idag igen så mina nyutsatta tomatplantor ruskas om ordentligt, men någon gång måste det ju ske! Underbara växter du visar, den där blå vallmon har allt mycket kraft i sej som vallmo brukar ha. Här försöker jag utrota dom, älskar ju vallmo, men de kväver mina andra växter tyvärr. Nu har jag dom i en hörna av trädgården och hoppas de stannar där.
  Kram från Finas mammis

  SvaraRadera
 10. Your photos are lovely, Aggie, and I love the list of the greatest love stories. :)

  SvaraRadera
 11. Klockbusken jag har på landet är mycket hög - ett par meter kanske - som en buske som blivit ett träd ... Jag (1,62 i strumplästen) kan stå under den och fota och lyssna på humlemusik.

  Jag har även blåregn och det är mer lila än blått - ungefär som din. Men din blomma ser annorlunda ut, liksom dubbel. Vore kul att se en närbild.

  Så vackert blå nunneörten är!

  SvaraRadera
 12. Ja, nu hoppas vi verkligen att sommaren är här för att stanna!
  Gillar den blå bergsvallmon. Du får pröva att ta frö och så nästa gång. Det brukar fungera bra ;-)
  Kram Lena

  SvaraRadera
 13. Jag delade också min bergvallmo förra året, jag ser att den lever men blomningen är ju ngt senare här om det blir ngn. Jag hoppas!

  SvaraRadera
 14. Älskar blå blommor, ja fastän just nu inte tremastarblomman som håller på att kväva alla andra. Vi har grävt upp stora hobbar och då blir jag så där sentimental och säger - Var ska vi sätta dem ? Och mannen bara suckar.
  Kärleksromaner.. . . . när jag var ung läste jag Borta med vinden. . . om och om igen. Det var en stor klump, men jag älskade den. Nu älskar jag norska serier. Det är inte bara jag för det blir kö på biblan. Just nu är jag på nr 30 i Tre systrar av Bente Pedersen. Jag får nästan abstinens att jag måste vänta på de nästa ända till måndag. Kram Eva

  SvaraRadera
 15. Ditt blåregn har en riktig fin färg, gillas av mig. Blåregnet finns på listan för framtida köp, det vill säga om jag hittar rätt plats. Kram Merja

  SvaraRadera
 16. Joan Didions Ett år av magiskt tänkande är knappast en kärleksroman enligt min uppfattning, snarare ett terapeutiskt ältande av en kvinna i djup sorg. Ja, ja jag förstår att hon älskade sin man, men... Hellre läser jag smöriga 1700-talsromaner som Austens Emma. Eller borta med vinden, åh det var länge sedan. Man kanske skulle ta den med till hängmattan. :)

  Ljuvliga blå blommor hos dig. Jag väntar på mina bergvallmo, de står på skuggsidan så jag får vänta lite längre än de flesta, men det är en ljuvlig längtan. nästan som en kärleksroman det också. Haha!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 17. Blå bergsvallmo och blåregn...ja vad mer behöver man?! Vackert så man dånar...
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 18. Bergvallmon och blå nunneörten skulle vara väldigt snygga ihop, men de kanske inte gillar att växa på samma ställe.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 19. Bergsvallmo - tokig färg? Du måste vara tokig, den har ju en underbar färg! Himmelsblå. Och jag är hur avundsjuk som helst, den bara vill inte trivas här...
  Även din klockBUSE är jättefin!

  Ja, en hel del kärleksromaner har man läst genom åren. Läsa är ett absolut måste, det är lite en sorg varje gång man närmar sig slutet på en bok!
  Sommarväder här idag igen och varmare ska det bli!
  Må så gott med dina nyvunna prickar!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 20. JAg säger det igen, jag har sagt det förut, vilka fantastiska växter u
  du har på ditt berg. Den blå bergvallmon är å snygg. Jag har haft en men den har försvunnit, och blåregn, det har jag aldrig vågat ge mig på.
  Jag har´varit en riktig bokmal...men nu läser jag aldrig. Och några av de böcker du visar har jag inte läst.
  Kram!

  SvaraRadera
 21. Men oj, nu tog du mig på sängkanten! Så få kärleksromaner jag läst, bara Anna Karenina tror jag bestämt! Och den tragglade jag länge med vill jag minnas. Men, några har man ju allt sett på film! Din blåa vallmo är jag enormt förtjust i, just för den ovanliga färgen! Jag har idag lärt mig två nya blommor, "honungsblomma, en gul som växer lite som i klase, doftar starkt av honung, och vårkrage som jag norpade i skogsbrynet idag. Man lär så länge man lever, påstå inget annat!
  Nu har jag det varmt och gott, alldeles lagom, hoppas det är lika illa hos dig!
  Kramen

  SvaraRadera

 22. Palavras gentis são um favo de mel, doçura para a alma
  e saúde para o corpo.(Pr 16,24)
  Elogios a todas as imagens!!!
  Obrigada amiga, pela visita atenciosa!
  Beijo grande, Marie.

  SvaraRadera
 23. Oj vad många kärleksromaner du läst, det är ju alltid trevligt med lite romantik. Att läsa sommartid är inget för mig, på något konstigt vis kan jag inte koncentrera mig på innehållet, jag vill bara till mina blommor.
  Din bergvallmo är verkligen läcker, en klockbuske har jag oxå men den vill sig inte, har sågat ner den rejält i höstas och den lever men inte mer. Men jag ger den en chans ytterligare ett år, jag tycker den är så söt med sina små klockor. Såg en sådan buske förra året på Irland och den var helt fenomenal fin,
  och min är typ fem år och kämpar hela tiden . . . .
  Blåregn är wunderbar, men tror inte på att den skulle kunna må väl här, så nu njuter jag av din i stället.
  Man blir liksom en ny människa när värmen och solen smeker oss, det behöver vi verkligen nu.
  Men ändå flyger jag i morgon till Polen, Malmö - Warszawa, det ska bli mycket trevligt att få träffa mina kusiner. De har 25 - 30 gr. varmt där så jag får väl svettas några dagar, hi hi . . . .
  Njut och må väl/ Eva

  SvaraRadera
 24. Så många du hade läst, min lista skulle bli väldigt
  ynklig, Doktor Zivago och det var så länge sen.
  Gillar din vallmo, blå blommor vill jag ha mer av.
  Och lyckost, inget kaffe och inget fikabröd. vad är hemligheten
  bakom och kunna låta bli det. Mina förbaskade extrakilon
  kommer alla från fika! Knäck den nöten och du får Nobel priset,
  i alla fall av mig....fniss.
  Ha en skön fredag
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 25. Så vackert med blå vallmo, det har jag aldrig sett!
  Ja, du har så himla många vackra växter, och alla ser så välmående och fina ut, förstår att du är utrustad med gröna fingrar.

  Önskar en solig och skön helg till dig
  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 26. Glömde kärleksromanerna, har läst många av dom, men långt ifrån alla. Många är ju verkligen riktiga klassiker. Härligt att försjunka i en riktig bra bok, gärna kärleksroman, eller säger man kanske relationsroman nu för tiden? Inte vet jag, säger kärleksroman.

  Kram

  SvaraRadera
 27. Hm... Den där blå bergvallmon är jag skeptisk till, det är nåt med färgen ... Men säkert blir de större till nästa år så du får ett litet hav. Vilken härlig romantisk lista, jag hade faktiskt inte läst många av dem, men nu fick jag ju lite boktips. Jane austens har jag i alla fall läst och älskar filmerna, kan se stolthet och fördom och förnuft och känsla hur många gånger som helst. Och bridget Jones dagbok ...

  SvaraRadera
 28. Sommartid är verkligen läsartid! Nu skall jag äntligen komma lite "ifatt" på den fronten. Ligga i skuggan och läsa, mm det är väl för skönt! För städa går ju inte just nu ;) Det är som du säger, ingen idé...
  Vacker färg har den, bergvallmon! Hoppas den växer till sig, det gör den säkert skall du se!

  Ha det fint och trevlig helg!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta