I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 9 juni 2014

Filosoferna och tokblomningen.

1140609
Filosoferna ligger ute på det varma berget och funderar på livet, kanske……eller också väntar dom bara på att det skall bli svalare så att dom kan ge sig ut på jakt efter delikatessmöss!

 

3140609
I år verkligen blommar det tokmycket på vårt berg, det väller ur rabatterna. Det är nog ett sånt år tycker jag mig ha förstått, eller hur?!

 

5140609
Den vita klematisen är alldeles nyplanterad men den växer så man ser det och blommorna är stora som tallrikar.

Om man tittar noga ser man en trasmatta hänga på verandaräcket. Det är jag som tvättat idag. Med slang och såpa.

Det gick så där – senaste budet i mitt olycksaliga fall på färjan i Norge är att jag stukat axeln, fått en inflammation och svullnad inne i axeln. Så jag håller mig ganska lugn för tillfället, på alla sätt och vis.

Jag vill bli bra fort. Det är helt OK med mig, men det gör lite ont, men ibland gör det lite ont i livet och det får man försöka ta med ro.

 

7140609
Framför verandan, åt söder.

 

9140609
Zoomar man in lite ser man robinian/akacian där borta. Den blommar också kolossalt mycket i år.


13140609
Och nu skall jag dra mig tillbaka till “my chambers” (som det står i gamla engelska romaner) som ligger innanför allt det blå. Allt det blå med två knallrosa duttar i – det är vallmo som slagit ut idag!
DSCN0056

Godnatt!

Agneta!

35 kommentarer:

 1. Så vackert du har det! Växer gör det, tror det är rekord iår!
  Så söta filosofer!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Så fint det blommar hos dig och de där två vilar sig nog i trim för jakten. Min Lovis hämtade upp en vattensork och tappade den, gav sig ut igen och kom hem med en fågelunge som husse lyckades rädda, helt oskadd. Sedan stack en huggorm upp huvudet mellan springorna i trädäcket, så nu går jag litet på spänn här. Livat värre! Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, sån underbar vallmobilden på slutet! Vet du, jag har också en trasmatta som hänger över balkongräcket, men jag har inte tvättat min utan borde göra det. Tog ut den sist jag dammsög och kvar blev den. Får bli ett projekt imorgon. Vad katterna är söta, och vilka otroliga fingerborgsblommor, så ljuvligt allt är nu!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Åh, så ljuvligt det blommar hos dig! Jag tycker också att det blommar ovanligt mycket överallt i år, så det stämmer nog att det är ett blomrikt år. Dessutom blommar allt ovanligt tidigt här hos oss.

  Förstår att de söta filosoferna trivs där på den svala stenen med bra utsikt över jaktmarkerna. :-)

  Hoppas att du kan hålla dig lugn, så att du snart blir bättre i axeln. ;-) Du får nöja dig med bokläsning och fotografering...

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. Jag baxnar - gu ... så fint det blommar hos dig. Jag blir lite avis!
  Hos mig växer ogräset, så det knakar.
  Ha det gott och kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Oj! så vackert det är med alla blommorna, visst är det så att det är lite mer växtkraft
  även hos mig, än så länge :)
  Sådan fin naturtomt du har, gillar berg.
  Hoppas du känner dig bättre snart.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Oj, vad växtligeheten fått fart i Sverige! Roligt att se dina bilder!

  SvaraRadera
 8. Oh Du lilla tös, Du har det verkligen vackert om kring Dig. Du är ju jätteduktig och gröna fingrar måste Du ha. Måste bara säga en sak om inte axeln, eller armen bliver bra, måste Du kontakta läkaren igen.
  Sådana saker har så lång läkningstid. Det bliver så mycket skräp efter ett sådant fall.
  klockan är bara 03.00 just nu, men jag kollar dina växter, så vackert., jag skulle gärna vilja sätta
  nosen i trasmattan också, Finns inget som doftar så fräscht . kram från mig

  SvaraRadera
 9. Man blir ju helt avundsjuk av all fägring runt dig! Sämre med din axel då :( Krya på dig!

  SvaraRadera
 10. Woow vad fint. Vilken prakt. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 11. Underbara bilder och SÅ vackert du har omkring Dig. Krya på Dig och vila. Inte lätt, jag vet men kanske nödvändigt just nu. Stor krya på Dig kram.
  Gunilla.

  SvaraRadera
 12. För bara några dagar sedan tänkte jag, vad ska vi plocka till skolavslutningsbuketterna ? Men som på ett trollslag är vägkanterna på vår morronpromenad fyllda av sommarblommor. De är , smörblommor, vädd, monke, fibbla, rödklöver ,prästkragar, hundkex, ja många fler. Vad hände ???!!!!! Var rädd om din axel , inte skura fler mattor !!!!! Jag fick akupunktur i min axel för ett par år sedan när jag hade överansträngt den.
  Ruschveckan är igång, laddar inför alla händelser .
  Take care !! ( övar ....Londonsonen anländer ikväll !!) Kram Eva

  SvaraRadera
 13. Agneta wat staat je tuin er mooi bij

  SvaraRadera
 14. Ja katter är ena riktiga filosofer - och livsnjutare, så jag tror dom njuter av alla fina blommor ni har! Oj vad det blommar hos dig!! Och vilken läcker färg vallmon har!
  Ha det gott i den vackra försommaren! Kram Gunilla

  SvaraRadera
 15. Vilken otroligt blomning det är hos dej och det verkar ju som om dina fyrfota vänner tar in alltsammans filosofiskt! Ingen kan väl filosofera som de och ta vara på stunderna! Hoppas att du också kan det, trots det onda!
  Tänk, att du har så många Digitalis och att de redan blommar!!!
  Krya på dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 16. Så mysigt och vackert. Jag vet inte om det är åldern, men jag tycker att allt blommar så enormt i år. Lupinerna är helt fantastiska ute vid vägarna plus allt annat. Trist med axel, men litet smällar får man ta. Hoppas du fick sova gott.

  SvaraRadera
 17. Så fint ni har det på ert berg. Det blommar verkligen rikligt.
  Nu har jag städat klart inomhus för idag, ska inta en plats ute i skuggan nu med en kopp te och ett anteckningsblock! Ska ringa soc. om en stund och behöver lite stödpunkter.
  Ha det gott i sommarvärmen. Kram från Anne-Lie

  SvaraRadera
 18. Otroligt vackert på berget ,hoppas du tillfrisknar inte kul med sådant ,kram Nette

  SvaraRadera
 19. Blir ju lite nyfiken på varför du ligger och läser lagboken...? ;-) Ta någon spännande deckare i stället, så håller du dig vaken. Eller också Gubbe och katt av Nils Uddenberg. Det är en söt liten historia om en katt som flyttar in...

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 20. Hej Agneta!
  Men så det blommar hos dig ! Så vackert! Håller med om att det känns som det blommar extra kraftigt iår, men som hos dig är det inte riktigt här... Vilken fägring! Kanske är det blommorna som den söta kissen ligger och beundrar?
  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 21. Det måste vara ett bra år, för bönderna häromkring är nöjda. Det brukar dom aldrig vara. Bara en massa gnäll... ;-)
  Jag är toknöjd, för grannens lilja, som hon inte fick att trivas, trots hennes ultra-gröna fingrar, har nu fullt med knoppar. Yes!
  Toapapperssådda luktärtorna har blivit så där fina och kraftiga, och klättrar snällt. Massor av rosenknopp!
  Svartkålen växer och en sjuhelsikes massa ärtor kikar upp...
  Det blir nog bra det här...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 22. Vilken färgprakt!! Så vackert!
  Tänker på min farmor..hon tvättade allt, tror jag, med just såpa.
  Se där...vilken tur att du gick till läkaren, så du fick reda på vad det var som gjorde ont!!
  Ja du, idag kan vi inte klaga på vädret!!! Sååå varmt och skönt...eller var det helt plötsligt för varmt...fniss...har nämligen hört det idag..." att nu var det för varmt"...säger då det!! Vissa blir aldrig nöjda...!
  Tror kanske att du sover ute...och det verkar ljuvligt,,,denna årstid!
  Ha det gott...och krya på dej!!
  Kram och hälsa!!/Annika

  SvaraRadera
 23. Aj, aj, stukad axel och inflammation - det låter ont! Och du såpskurar trasmatta...galning! ;-)
  Men - vad det blommar i er trädgård! Ni har nog fått lite lagom av sol och regn, kan jag tänka. Här har det inte kommit en droppe (jo, kanske en eller två...) på jättelänge, så här är allting ovanligt sent och klent, tvärtom mot hos dig! Men vi vattnar och vattnar...
  Ni har så otroligt många fina fingerborgsblommor i er trädgård! Hur gör du, sår du dem, eller?

  Den här kommentaren började jag skriva i förmiddags, men sen blev det för varmt...
  Efter flera bad är det nu snart kväll och "bara" 22 grader!
  Ha det så bra, kramar, Monica

  SvaraRadera
 24. Ååååå så mycket vackert du visar i din blogg.
  Hoppas nu att du får en finfin sommar.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 25. Oh Agneta, it's so lovely to see all this pictures! The two cats - great! Happy to found you and happy you visited me! It's wonderful to have you around!
  All the best and sunny days
  Elisabeth

  SvaraRadera
 26. Love the pictures are great. It has been a gift to visit your scrapbook, I invite you to visit mine and hope you enjoy this week's post, the Hindu landscaping and if you're not a follower I love you were, I hope in my elracodeldetall.blogspot bloc. com

  SvaraRadera
 27. Ja, nog måste det vara så att det blommar nåt alldeles enormt i år.. Min lilla rabatt är också översållad av vackra blommor.. Fast det kan ju aldrig mätas med din fantastiska trädgård.. Så otroligt vackert du har det..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 28. Tokblommar...ja det är så det är, allting bara sprudlar i år. Hade vi nu haft en lång och kall vinter hade jag skyllt på det, att allt verkligen längtat efter den här årstiden. Men, det kanske är tvärtom, det blev en gynnsam start, trots ett bakslag då och då, så allting liksom fick extra fart. Ja, ja...därom tvista de lärde...Jag återgår till att njuta, och förundras över hur folk tänker till när de planterar, nyanser...stilrent blått med lite färgklickar här och där...Här...ja även om det tokblommar, så är det någon tok som också petat ned allt i jorden, nästan som om jag inte tänkt alls...
  Ja, man ska ta det lugnt när man har skadad axel, även om det är svårt. Särskilt den här årstiden. Lär dig utav filosoferna...Invänta...
  Aldrig för sent att besöka Fårö på Gotland. Och kanske man har mer behållning av det som vuxen än som tonåring...
  Ha en skön sommardag, själv ska jag till jobbet på möte. Möte om framtiden misstänker jag...
  Kram kram

  SvaraRadera
 29. Fantastiskt vackert! Det syntes också nån blå blomma som jag inte känner igen till höger om vallmon.
  Krya på dig
  Anette

  SvaraRadera
 30. Du har fått så många lovord om din växtlighet och undervara blomster - ja det finns inte så mycket att
  säga mer än en massa uppräkningar.
  Fint har du i alla fall på ditt berg.
  Ta det lugnt med din onda axel, sänt tar tid att läka.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 31. Vaddå har du trillat??? Det låter inte bra.
  Jo, det tokblommar här med. Så mycket nu... Vad blir det över till sen??
  /Knatten

  SvaraRadera
 32. Så vansinnigt vackert!vilka ljuvliga färger!

  SvaraRadera
 33. Ja jösses vad det blommar och ALLT på en gång! Ja det är bara att njuta och hänga med...
  Hoppas du tar det lugnt nu och vilar mycket, ack så viktigt!
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 34. Allt det blå plus två vallmo. Ljuvligt. Vad fint du har det.
  Kram Bosse

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta