I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 15 april 2011

Mina saknade växter.

1 liljor
Några bilder (ganska många) på växter jag hade i min trädgård i storstan och som jag kan sakna lite och ännu inte hittat bra ställen till här på berget. Ser ni Nisse? Linslus.

5 kroll
Mina vita krolliljor intill rhododendron och storbladig buxbom.
6 kroll
7 kroll

10 thalia
Alla mina Thalia narcisser. Detta är ett fotomontage, men jag hade i alla fall fler än dom tre som överlevt här på nya stället.
11 thalia
Är dom inte vackra?

15 papaver
Jag saknar min laxrosa vallmo, jag har förträngt (= glömt) vad den hette…
16 papaver

20 trädpion
Så klart saknar jag mina trädpioner. Dom stod nedanför köksfönstret i en berså av thuja och i själva bersån stod ett riktigt stort katsura träd…..
21 trädpion

25 vallmo
Min vita vallmo.
26 vallmo
27 vallmo

21 anemon
Och slutligen mina höstanemoner, jag hade en hel äng (säkert bara 1m x 1m, men i alla fall), men det arbetar jag febrilt med just nu att skapa en ny äng här.
30 anemon
31 anemon

Varför grävde jag inte upp hela trädgården och tog med mig….varför?

Just då var det ingen bra idé för vi bodde i vårt sommarhus nästan ett par år i mellantiden, innan vi slutligen flyttade in i Snäckskalsdalen, och då hade jag fått flytta växterna två gånger och det var ju inte till att tänka på.

Näää. Jag får börja på nytt, det ser jag nu.

Agneta!

36 kommentarer:

 1. Thaliaspjut har just skjutit upp ur jorden här, jag tycker också mycket om dem. Och som du så saknar jag vissa saker från mina tidigare trädgårdar! Men då var då... och jag njuter ohejdat av min lilla som jag har nu. Fast lite mer vallmo skulle inte vara helt fel... eller en Trädpion?

  Skön helg på dig!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du saknar alla dina fina växter. Samtidigt är det roligt att planera en ny trädgård, med nya växter.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så mycket vackert du hade!! Nu tror jag säkert att det kommer att bli lika bra i nya trädgården, även om det tar sin lilla tid. Här saknas det också växter, men det är inte så att jag flyttat utan sorkskrället har haft julbord under snön hela vintern!! I en rabatt ser jag inte tillstymmelse till liv, så han har väl haft släktkalas t.o.m...den j-veln!! Mest ledsen är jag för min violruta, den var så attans fin och praktfull, hoppas han fick riktigt ont i magen av den!! du kanske har något bra tips så man håller sådana objudna gäster på avstånd??!!
  Ha´en bra fredag!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Såklart du saknar dem, allra helst trädpioner är ju kanske något av det häftigaste i blomväg. Men det kommer säkert finnas där så småningom :).

  Det är bara till och gräva eller bygga upp en ny rabatt.
  Ha en bra fredag, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 5. LJUVLIGA blommor...men du är på god väg redan...det kommer att bli ännu finare denna gång...tro mig...nu har du ju med dig erfarenheten från förra gången i bagaget...kram o trevlig helg /Maria

  SvaraRadera
 6. Vilka vackra blommor... Gillar den vita vallmon, helt underbar! Sådan har jag aldrig sett innan. Finns det inte andra underbara växter du kan ha istället om det är svårt att få dom att överleva? Hoppas iallafall att du kan få några av dom att fungera. KRAMIS och trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Wow, du är en mästare på att fånga de vackra blommorna med din kamera......jag är avis.....önskar jag kunde.....Men jag har ju möjligheten att gå in på Snäckskalsdalen och njuta av vackra bilder. Tack!
  Önskar dig en bra helg. Må väl!

  SvaraRadera
 8. Känner igen mig där, är det något jag saknar så är det just mina växter. Du verkar ha haft en riktigt härlig trädgård med många fina växter. En riktig mångfald! Ha en riktigt skön helg!/Kram Merja

  SvaraRadera
 9. Alltså, vilka blommor du hade!!! Så otroligt vackra! Som tagna ur den finaste trädgårdsbok om drömträdgården...Dom där krolliljorna, whao!
  Det förstår jag verkligen, att du saknar dom!
  Men det kanske är andra förutsättningar i Snäckskalsdalen jämfört med storstan? Jag föreställer mig, att det inte var så mycket sten i din gamla trädgård?
  Men med tanke på allt annat, som du får att växa, så klarar du säkert åtminstone en del av dem i Snäckskalsdalen också!
  Här är det ett alldeles underbart vårväder idag, har just kommit in efter en promenad bortåt strandängarna. Såå skönt!
  Hoppas, att solen skiner på dig också!
  Stora kramen, Monica

  SvaraRadera
 10. Men så underbara blommor och trädgård du har haft! Du får allt börja om och försöka få till en härlig trädgård i Snäckskalsdalen.
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 11. Ja-a dom där växterna måste du ju köpa in igen. Särskilt trädpionen var ju alldeles bedårande. /Knatten

  SvaraRadera
 12. Nog kan man säga du hade vackra blommor i storstan. Det är ju enkelt att vara efterklok så det är nog lika bra att du helt enkelt börjar om. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 13. V ilka underbara växter! Så fint! Förstår att du saknar dem! Men som du säger nu skapar du ngt nytt som kommer att bli bra!
  Ha en bra fredagkväll!
  Carin

  SvaraRadera
 14. Ljuvliga och vackra växter du hade i din förra trädgård. Trädpionen testade jag också i hopp om en liten buske så småningom, men nej, av det blev inget efter första vintern :(
  Ha en fin helg! /Bea

  SvaraRadera
 15. Åh vad vackert! Jag känner så igen tankarna, minns allt jag lämnade i skärgården.... Fredagskram vännen :-)

  SvaraRadera
 16. Oj så mycket vackert,,ja synd du inte fick med dig dom....Kram

  SvaraRadera
 17. Var sak har sin tid. Men med minnen och underbara bilder så kan Du njuta av Dom.....lite i alla fall. Du får ju njuta av så mycket annat vackert nu istället.

  Trevlig Helg!

  Kram!

  SvaraRadera
 18. Vilka underbara växter du flyttat från, men det nya är ju oxå himla kul!!
  Nya sorter o nya ideér ;o)

  Klem Anna

  SvaraRadera
 19. Visst känner jag igen mig. Det är just frånflyttade växter och själva trädgården som man saknar (i mitt fall INTE huset). Så vackra dina trädpioner var (eller är för de står väl kvar?) Ja, det är bara att börja om...

  Kram AnnaVattenkanna

  SvaraRadera
 20. Du är inte bara bra på att fotografera, du har gröna fingar också.

  Linslusen Nisse gjorde sig perfekt på bild. Hälsa honom det!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 21. Vilka underbara bilder på fantastiska blommor!
  Ja du blir tvungen att plantera nya. ;D
  Tråkigt att behöva lämna gamla favoriter.
  Mari

  SvaraRadera
 22. Hej igen!
  Titta in hos mig så har jag någonting till dig.

  SvaraRadera
 23. Ja, du får nog allt ta och börja om! ;0) Jättefina blommor du hade i din förra trädgård. Härligt!
  Ha en skön helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 24. På´t igen bara!!

  Det är fint hos dig nu också!

  Men det är härligt, sorgligt och roligt att minnas...

  Trevlig helg, kram

  SvaraRadera
 25. Hejsan !

  Vilken fägring, blir alldeles salig, den där laxrosa Vallmon föll mig i smak.

  Ha en trevlig helg !

  Snart ska jag lösa Melodikrysset, lite hjärngympa.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 26. Vilka härliga blommor. Jag förstår att du saknar dem! Jag älskar blommor i vitt och rosa, visste inte att vallmo fanns i de färgerna. Vi har bördig jord på vår tomt, men i stället så har vi ju ganska korta somrar och kan ha frostnätter ända in till juni, så det begränsar en hel del vad man kan välja för växter!
  Ha en skön helg!
  Kram/Annie

  SvaraRadera
 27. Ojdå, laxrosa vallmo, de var underbara! Ska kolla upp och plantera en äng full! Ha en skön helg! ♥

  SvaraRadera
 28. Förstår dig! Så var det för mig också. Saknar mina funkior som jag älskade vid vårt första hus. Och de som köpte huset var inte alls intresserade av blomster och växter, de vill odla på allmark! Fast de var hemskt trevliga! Jag skulle ju naturligtvis bett att få ta med dem, men då visste jag ju inte att de skulle slänga mina funkior... Man får ge sig på nya projekt istället, eller hur.
  Hulda

  SvaraRadera
 29. wooow vilken trädgård och vilka växter ....

  SvaraRadera
 30. Nej men nu får ja nästan en liten tår i ögat. Jag har också genom åren fått överge en hel del såna här fina rariteter.
  Livet har blivit bättre för mig på många sätt men gud vad jag saknar mina fina blommor..
  Dina ser ju alldeles underbara ut och jag som inte ens har bilder på mina....

  Kram på dig
  aidi

  SvaraRadera
 31. Det är helt underbara blommor som du visar och bilderna är helt fantastiska i sig. Jag förstår att du saknar dessa skönheter. Höstanemoner ska jag försöka göra plats för under planteringssäsongen i år. Thalia narcisserna gjorde mig andlös!

  Önskar dig en skön fortsättning på helgen!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 32. Åh så många vackra blommor :) jag förstår att du saknar dom. Men jag är övertygad om att din trädgård du har nu kommer bli helt underbar på sitt egna sätt.

  SvaraRadera
 33. Sååå mycket fint! Det blev bra inspiration för mig som ska ha en trädgårdsplanerare här nästa tisdag. Jag håller som bäst på att skriva listor på växter jag gillar. Laxrosa vallmo! Jag visste inte ens att det fanns. Helt underbar. Den förstår jag att du saknar.

  Kram Jennie

  SvaraRadera
 34. Ja med gud vika undebara blommar du lämnat......det är bara att handla nya med den vackra trädpionen är ju inte så lätt att sersätts å fort, det atr ju sin lilla tid innan den får den storleken. Den vita vallmon var ju bara så snygg.

  kram Anna

  SvaraRadera
 35. Hahaha! Jag gillar Nisse linslus... :D

  SvaraRadera
 36. Ramlar in av en slump, borstar av knäna och säger "Hej!"

  Heeeelt underbara foton! Och blomster förstås! Gillar Nisse-bilden ;) Trädpion, vad heter den och i vilka zoner kan en sådan växa? Nyfiken som jag är :)

  Ha en jättefin påsk!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta