I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 13 december 2010

I have a dream……..

DSCN2266
Jag har en dröm. Tror jag. Jag vet inte riktigt. Men jag inbillar mig att jag skulle vilja åka bort över jul, i alla fall en gång, i mitt liv. Än så länge har det inte hänt.

Men samtidigt vill jag inte resa bort. Jag älskar ju vintern om den är kall och snöig. Och allt julpynt.

Så om jag hade kunnat komma iväg norrut, till en timmerstuga på fjället, då…….men det går ju inte i år. Heller. För i år har vi ju Leia valpisen…

Sålunda gick jag mig ut i skogen och sågade en gran som jag släpade hem i ett rep över axeln.

Sen kravlade jag upp på vinden och drog fram alla julsaker. Och jag menar alla. Och dom hängde jag upp i den stackars granen. Allihop. Och nu står den här och är så full med julpynt så det är svårt att se barren.

Men jag känner mig rätt nöjd.

Men nästa år……..

DSCN2252
DSCN2257
DSCN2258

Agneta!

40 kommentarer:

  1. Ha ha ha du är för go!!! Urtjusig gran med alla sina pynt!!! Ja vad ska man välja bort det är svårt så varför avstå. Men du, högg/sågade du verkligen ner den själv?

    SvaraRadera
  2. Hej du, har också gjort det sågat egen gran. Eller maken ville göra det. Plumsande i snön över knäna ut i vår skog och dragandes granen efter oss. Ett minne helt klart. Sen skulle den in i "sommarstugan" och kläs. Men blev nog ej lika fin som din. Jag tycker faktiskt den blev fin med all pynt. Härligt ställe det verkar vara med alla böcker.
    Jo du, senaste sommar hade jag planterat petunior som jag tyckte doftade så gott. Kunde bara ej slänga dom, så dom var inne fick ej så mycket omvårdnad men dock lite vatten ibland. Sen på våren så började den växa på nytt blev stor och fin igen.
    Så detta år ger jag den lite mera kärlek den får stå i ett ljust fönster denna gång , plockar till och med av den lössen och daltar med den...
    Så det går nog att övervintra dom.
    Önskar dig en fin dag och du har en underbar blogg, tack för all inspiration!! Kram/Gela

    SvaraRadera
  3. Hej

    Ja drömmar, dom är väl till för att aldrig uppfyllas? Ibland verkar det så och så får man ta första bästa alternativ som ligger närmast en dröm.....

    SvaraRadera
  4. Gomorron
    Nu fattas bara Piff och Puff, Leia kan vara Pluto. Du har en riktig Disneygran, juligare kan det inte bli. Förstår din dröm om och åka bort, hyra en stuga i fjällen skulle vara jättemysigt.
    Ha en fin decembervecka
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  5. Ja den granen var dingnande. Jag vill alltid åka bort över julen till varmare land, men jag har aldrig fått med mina barn på den idén. Sen är det kruxet förstås att alla resor är så mycket dyrare då.
    Ha en bra dag.

    SvaraRadera
  6. Holy doly!! *asg* Ja du, annars kan du sälja EN DEL av pyntet och åka till söderhavet i två veckor :-)) Jag har en stark känsla av att talibanen Totsie skulle gilla den där granen! Morgonkram!

    SvaraRadera
  7. Fantastisk Disneygran du har gjort!
    Jag åkte bort till ett soligare land en jul men det var inte bra. Det blev ännu mera stress före jul av det och sen nåt som jag tyckte jag missat när vi kom tillbaka.
    Ha en mysig dag!

    SvaraRadera
  8. Visst är det härligt att bara kunna gå ut i skogen och hugga en gran. Ska man pynta kan man göra det rejält, har man gott om pynt så har man.
    Kram Anne-Lie

    (Vi ska se om vi kan leta upp vår gran i skogen till helgen)

    SvaraRadera
  9. Jag skulle aldrig i livet åka bort nånstans över jul! Jag älskar julen, även om den blir mer avskalad för varje år. Nu, när jag ser din läckra gran, måste jag nog ta fram allt mitt pynt igen:) Och ta en större gran! Vad har du för ljusslinga i din, den ser så maffig men mild ut?

    Kramar Eva-Mari

    SvaraRadera
  10. Jösses Amalia... Jag som inte ens har en gran... Men den vart rätt häftig! Ska det va jul så ska det fan va mycket jul eller hur! Många kramisar!

    SvaraRadera
  11. Häftig gran ;)! och att du hämta den själv, här i mellerud är det hur mkt snö som helst i skogen, mannen var ute för att hämta en gran till vårat gymnasium och han plumsa omkring upp till midjan på vissa ställen! Ha en fin dag och njut av din vackra gran! Kram Iréne

    SvaraRadera
  12. Du är så go du! Skriver så härligt att jag alltid får bilder i huvudet!
    Åka bort över julen, skulle jag aldrig klara, inte till något varmt land i alla fall. Är alldeles för julkär!
    Så fin din gran blev, som sagt nu saknas bara Piff och Puff för "Pluton" har du ju redan./Kramen

    SvaraRadera
  13. vilken massa pynt! men jättefin blev granen. så där härligt amerikansk i all sin glans. i like!
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  14. UNDERBART!!
    Vilken gran!!
    I den skulle min kattunge från i somras stor-trivas....
    Och det är hon som också är anledningen till att vi i år tvingas hänga det mesta i taket..Haha!

    En gigantisk krans full med ljus och lite grejer i på altandörren, en tjock fuskgrans-slinga i takbjälken i andra rummet som vi slår huvet i...också med ljus och grejer i..

    För nog sjutton ska vi ha "gran" i alla fall, men ingen liten katt-terrorist i den!

    Kramis!
    Jenny

    SvaraRadera
  15. *Fniss*....du är för härlig! Bra jobbat att hugga & dra hem granen själv! Den blev jätte vacker! Snacka om riktig JULGRAN!!!!
    Varm kram från mig.

    SvaraRadera
  16. Hejsan.

    Vilken härlig gran!
    Så maffig med allt julpyntet, ska det va så ska det...
    Helt rätt.

    Har också drömmar om att tillbringa julen någon helt annanstans....men det får bli ett annat år...

    Ha det gott,
    Kram Anneli.

    SvaraRadera
  17. Jisses Amanda och alla hennes bröder! Bra kvinna reder sig själv! Hugga en gran... och himla läckert med ALL pynt. Och Leia då, vad tycker hon om alla bollarna? Hihihi... min lilleman vill gärna leka med kulorna, men fördetmesta låter han bli.
    Och du, jag drömmer också om att resa bort till jul, men definivt söderut till sol och värme... Men någon gång blir nog både din och min dröm uppfylld.
    Hulda

    SvaraRadera
  18. Vilken gran!! Nu kan snart Disney gå och dra något gammalt över sig...Så tjusig! nu märker jag att du är i samma sits som jag, jag står med ena benet i julgröten och det andra på något ställe med full avkoppling och vila ifrån allt vad jul heter. Det är barnbarnen som avgör valet, men när de någon gång är vuxna så kanske...fast då har väl mina andra barn skaffat barn...Men jag skulle vilja känna på hur det är att bara sitta ned och njuta av tillvaron, bara gubben och jag.
    Ha en fortsatt bra dag!!
    kram

    SvaraRadera
  19. Jag har nog samma önskan som du att åka bort till någon snöig julig plats där man får mat utan att behöva göra den själv ,med andra ord njuta av julen,nu känns det mest som att allt är i en ruta nu ska dom hit o vi ska dit o sen dit,så är juldagarna över,kanske blir det någon gång ,kram Nette

    SvaraRadera
  20. Fniss...du är duktig berättare, skriver fängslande med en stor portion humor och DIN julgran är en dröm-gran!

    Svar på din fråga: Jag har limmat lammöron på konen med papperslim. Pyntat med blomsternålar och "silvertråd" :)
    Ha en trevlig kväll! /bea

    SvaraRadera
  21. Men så ljuvligt mycket pynt!!!! Härliga bilder, det är svårt att få till bra bilder på en gran tycker jag!

    SvaraRadera
  22. Härlig tomteröd gran! Jättefin.
    Jag är också sugen varje år på att åka iväg, men så blir det inte så.
    Jo, en gång, då åkte vi till fjällen och tog med släkten och alla julklappar och hundar och mat och allt. Men det var ju allt det jag ville bort från (ja, inte hundarna då), så det var ingen höjdaridé.
    Men någon annan gång - bara sticka iväg till solen och fira jul på stranden med grillfest och paraplydrink - det hade vart nå´t!
    Kram

    SvaraRadera
  23. Oj den blev helt överdådigt maffig!

    Hur fint som helst!

    Kulorna som du undrade över är lite svårdefinierade, beror lite på vad man sätter till dem, de skulle skifta åt rosa..men ser nästan lite aprikos ut...

    Jag skulle inte heller ha något emot en tropisk jul..mmm..vad häftigt, men vår vita vinter är ju den sanna julen trots allt för en nordbo!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  24. Nej jag vill allt vara hemma till jul, omgiven av dem jag älskar. Underbar gran!! Jag älskar granar med mycket pynt och min dignar här också må du tro. Barnbarnet på 10 månader höll på att bli stollig när han fick syn på alla kulor, så det blir nog kul på julafton... Du har rätt det blir inte reportage innan till nästa jul.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  25. Kul att du tittade in till mig :)
    Välkommen åter!
    Kram/ carina

    SvaraRadera
  26. UNDERBAR!!!!
    Jag ska också ta mig en tur till skogen...jag hittade vår gran innan snön kom, men nu kan jag inte se vilken det är, för den ser inte likadan ut med snö:)))
    Har du bott öster om Göteborg? inte så långt härifrån??
    Bollebygd, känner du till det? samhället håller på att växa och det blir fler affärer, trevliga butiker. Kan rekommendera Nedergårdens garn o. klädbutik också, http://www.nedergardens.com/.
    Resa bort på jul?...nej, det skulle jag nog inte kunna göra, är alldeles för hemkär.

    Ha det så bra!
    kram lisamaja

    SvaraRadera
  27. Jisses, så mycket julpynt! Ser litet amerikanskt ut!
    Har du kollat om det bor några ekorrar längst inne vid stammen? Tingeling och Leia kan nog ge er ett tecken...
    Här har vi varit utan bredband (Bredbandsbolaget) hela dagen, så jag har inte kunnat kolla förrän nu...
    Men åka bort över julen, ja, jag vet inte...kanske!
    Julkramar, Monica

    SvaraRadera
  28. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  29. Oj en riktigt underbar bal på slottet, ja Disney känns det. Woow tänkte jag så vackert med alla julpynt. Så duktig du är som högg din egen gran.
    Och alla dina böcker i bakgrunden, så underbart.
    Jag drömmer om ett eget bibliotek..............
    Men dina snöbilder, helt magiska, superläckert. Magiskt, och ja unnnnnnnnnnnnnnnnnnderbart.
    Vet du om att ni har mer snö än oss. Helt otroligt. Här sitter jag och längtar efter mer snö.
    Önskar dig allt gott.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  30. Så stämningsfullt o fint du har gjort!
    Så där ska en "riktig gran" se ut! Härligt....
    Det blir nånting för vovven att hoppa upp i.....Fniss!

    Julkramar till dig!
    Therese

    SvaraRadera
  31. Ååh vilken vacker gran :) så fint pyntad!!
    Kram

    SvaraRadera
  32. Så mycket vackert i granen.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  33. Det där kallar jag gran, det. Precis så där ska den se ut. Och precis så där ska den hämtas i skogen ....och precis som du gillar jag vintern.....och tänk om vi kunde få det där härliga engelska biblioteket att ha granen i:)).
    Ha en skön dag...och glöm inte vattna granen!
    Camilla

    SvaraRadera
  34. Skulle också vilja åka bort över jul, även om jag också trivs hemma.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  35. Her var det sannelig herlig og flott jul!
    Enig med deg, det hadde vært greit å bare reise bort i jula, men når den først skal feires hjemme, er det bare å slå til:D
    Kos deg, klemmer fra meg;)

    SvaraRadera
  36. Vad fint med bara rött i granen! Hemhuggen också, bara en sån sak! :)
    Jag har heller aldrig varit borta över ju, men det beror mest på att jag inte vill belasta andra med mina hundar på julafton. Om jag någon gång är hundfri människa (usch vilken tanke!) så kanske, kanske.

    SvaraRadera
  37. TACK för din superduper bra presenttips!! Jag fastande verkligen för nallebjörnen från Karin Mannerstå. Jättebra!! Det blir de;) Bara några kvar att lösa...
    Presenter är alltid svårt och väldigt individuellt till varje par, barn eller person. Man vill ju att det ska blir så bra som möjligt.

    En gång i mitt liv åkte vi bort över jul och nyår. Till Thailand. Jag saknade Sverige jättemycket och allt det vanliga med svenska traditioner. Det finns pyntade julgranar i Thai också, men blir inte samma sak. Ett tips är att dela på julen och åka bort i mellandagarna och över nyår...Det kommer jag att göra nästa gång..
    Min lillebror åker till Thailand 28 dec i år och det känns jättebra. Då kan vi umgås och fira jul ordentligt för att sedan låta han åka;=)

    Kram till dig!

    Nu ska jag ut och fördereda bilen för den hemska snöstormen som SMHI pratar om i morgon.

    SvaraRadera
  38. Vilken gran du släpade hem! Den är som tagen ur en amerikansk julfilm:) Jättevacker tycker jag!!

    KRAM Helena

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta