I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 8 december 2010

Att åka hem från storstan i snöoväder.

snö
Bild046
Ojojoj, vad det tog lång tid att komma hem ikväll…..så mycket snö, så mycket snö…..vägen var alldeles som en låååång marängsmet…men nu är jag hemma! (Mobilder. Igen.)

Agneta!

25 kommentarer:

 1. Hej! Vilka olika väder vi har i vårt land. Hos dej har det snöat och här har det varit så kallt idag, i morse hade vi -26 grader och det har varit mellan -17 och -20 hela dagen. Inget skönt uteväder.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Usch och fy för att köra i sådant väder!!! Då är man glad när man är hemma! Skönt att allt gick bra!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 3. Jag är så glad över att inte behöva köra bil längre. Innan pendlade jag 1,5 mil, man fick ju åka i vilket jäkla väder som helst. Skönt att du e hemma i stugvärmen igen! KRAM!

  SvaraRadera
 4. Skönt att du kom hem helskinnad! Vilket väder & vilken vinterväg....Nu får du krypa upp i soffan och värma dig. God Natt.

  SvaraRadera
 5. Skönt att komma hem helskinnad i sånt väder. Det beror ju tyvär inte bara på en själv om det ska gå bra.

  SvaraRadera
 6. Usch vilket jäkla trafikväder. Samma när vi åkte hem från Stockholm i måndags. Man sitter på helspänn och är helt slut när man kommer hem.
  Du Agneta, att tycka synd om min far är något som ingen behöver göra.Hans ekonomi är VÄLDIGT god så han kan allt unna sig det bästa här i livet om han bara ville. Men på något underligt sätt snålar han mot sig själv till bristningsgränsen. Varför??? Å att gnälla och klaga på alla andra har blivit ett med honom. Kanske är han bitter på något som han inte vill prata om o så blir det på detta sätt istället. Men jag försöker verkligen att vara han till lags så gott jag kan. Men det är trots allt 17 mil emellan oss och jag kan inte hålla på att åka titt som tätt. Jag har frågat honom om han inte kan tänka sig att flytta till min stad så att vi kom närmare varandra men nej nej det vill han inte. Han är en riktig enstöring med en riktig bestämmt sätt. Så vad gör man? Mer hjälp från hemtjänsten kan han få men vill inte ha. Vill inte ha dem springandes där och så kostar det ju också, säger han.
  Men nog om detta.
  Nu till en fråga om dina mobila inlägg. Hur i all sin dar kan du få in mer än en bild i taget i dina inlägg. När jag bloggar från mobilen så kan jag bara skicka med en bild.Hur gör du??

  SvaraRadera
 7. Vad skönt! Klockan är 03.45 (vår tid) och jag väntar på att få stiga av färjan 04.30 *suck* Sitter i en salong med den fina rutiga skjortblusen jag fick av dig :-), helt ensam. Vill bara hem nu. Nattikram!

  SvaraRadera
 8. Ja man ger sig inte ut och kör mer än nödvändigt, men vackert är det.
  Ha en fin dag!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 9. Ja, det kan vara rätt så jobbigt att köra när det snöar, blir hypnotiskt på något sätt om man fastnar i flingorna. Skönt att komma hem, eller hur!/Kram Merja

  SvaraRadera
 10. urk, det där ser inte alls inspirerande ut...
  angående papparkaksbaket så funderade jag faktiskt på att köpa en färdig deg och grädda några bara för doftens skull. för två år sedan gjorde jag samma sak, men de kakorna smakade så illa så de gick inte att äta, endast att använda som prydnad.
  kram
  ingela

  SvaraRadera
 11. Hej

  Ja usch....när det är så mycket snö är det mer obehagligt än kul att köra. Men det värsta är inte snön utan alla de oförstående bilister som trots väglag och väderlek tror att dom kör på Monzabanan......

  SvaraRadera
 12. Bilderna är mysiga men fy sjuttan för att köra när det är sådant väder! Jag var ute å körde i förra snöovädret och att jag kom hem är snudd på ett under! Ha en fin dag! Kram Iréne

  SvaraRadera
 13. Hallojsan Agneta!

  Ja, inte är det något bilväder precis... Och mörkt och eländigt på vägarna.

  Läste om Torp och IKEA.. JIPPIE, säger jag med. Det passar oss ju förträffligt som har sommarnäste på G-holmen och Torp är ju vårt närmsta centrum!
  Kraaaamar H

  SvaraRadera
 14. Nä, det är hemskt att köra i, helst när det är mörkt! Som någon annan skrev, man är glad när man väl kommit hem!

  SvaraRadera
 15. Bra att ni är hemma. Det verkar vara många olyckor på E6:an just nu.

  SvaraRadera
 16. Det är nästan så man tror det är uppåner vända världen när man ser hur mycket snö ni har och att det dessutom kommer mer. Du får vara rädd om dig och köra försiktigt!

  Ha det fint!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 17. Bilkörning och sådana vägar....Jo, då kan man hålla sej för skratt minsann.
  Speciellt på dom "stora och plogade vägarna", tycker jag...för där kör ju långtadare och andra som om det vore sommarvägar!?!?
  Inte ett dugg förvånad att så många lastbilar är inblandade i olyckor om vintern, och under en sådan vill man ju absolut inte hamna.

  KAN jag så kör jag hellre i lite mer snö på små vägar där man nästan är ensam...(:
  Då kan man filura i lugn och ro i sin takt och bara ha djuren att se upp för!

  Kram på dej!
  Jenny

  SvaraRadera
 18. Vissa dar är man glad att man tar sig hem, ser att sikten är lika med noll. Hoppas inte det kommer mer snö nu, här är vägarna hyfsat ok.
  Ha det gott
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 19. Oj ,igen vad mycket snö, här har vi ännu bara så det täcker skorna -4 grader ,kram Nette

  SvaraRadera
 20. Ja det är inte roligt att vara ute på vägarna i värsta snövädret. Här har det nu igen börjat snöa. De lär ska komma en 20 cm till nu under följande dygn. Det börjar vara så mycket nu att man inte vet vart man skall sätta all snö. Så det blir snöskottanveckoslut igen...
  Ha det så bra! Kram, Mona

  SvaraRadera
 21. Usch, det var riktigt vinterväder, tur att du kom hem välbehållen....

  Önskar dig en stämningsfull adventshelg!
  Kram Therese

  SvaraRadera
 22. Hua, låter INTE roligt...

  Önskar dig en fin inledning på helgen!

  Kramizar aka

  SvaraRadera
 23. Tur att det gick bra med hemresan! Vilket snöoväder!
  Kul att ni ska få ett IKEA nära, det skulle jag också vilja ha.

  Ha det bra!
  Agneta

  SvaraRadera
 24. Tur att du kom helskinnad hem igen!
  Trafiken är ju lurig i vanliga fall men med snöoväder ovanpå det... usch!
  Ha det gott!
  Kram Allis

  SvaraRadera
 25. Hos mig började det också snöa när jag skulle hem från stan. Men med lite bilvana och makens "vita haj" kom jag hem utan större problem. Infarten vid huset var dock för hal och jag fick snällt parkera bilen nedanför huset - där hjälper inte ens den bästa bilföraren bakom ratten, är det halt är det halt.
  Fast...maken kom upp för backen när han kom hem...men det behöver vi ju inte nämna eller?
  Ha en skön fredag!
  Kram Elle

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta