I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 8 november 2015

Det blommar vidare.

1151108
Dom blommar fortfarande dom små blåklockorna. Man tycker att så tunna blommor borde vara dom första som vissnade när hösten kom, men icke.

 

2151108
På några gamla ekstammar som ligger på tomten växer dom mest fantastiska svampar, jag är helfascinerad av dom, men vet ju inte vad det är för några!
3151108
Stora, tefatsliknande saker i en fantastiskt fin beigegrå färg.
4151108    5151108

 

6151108
Jag som trodde att jag tagit tillvara alla amerikanska blåbär, men icke! Fast jag kan ju säga, dom smakar ingenting, inte ens fåglarna äter dom!

 

7151108
Bonicarosen har knappt blommat alls i sommar, men nu, nu har den satt igång!

Ja, hösten är märklig på många sätt och vis, men mysig.

Agneta!

17 kommentarer:

 1. Visst är det mysigt med höst och särskilt om den är så här varm som i år! Det trista är att det blir mörkt så tidigt. Men bara man kan vara ute lite varje dag, så är det OK!
  Fantastiskt att du har blåklockor som blommar! Det har jag inte sett här på länge...
  Ha nu en riktigt fin, och förhoppningsvis solig, ny vecka! Hälsa!
  Kramar i mängd, Monica

  SvaraRadera
 2. Så du har också blåklockor kvar! Tänk, att de inte ger sej! Idag såg jag att jag också har några som fortfarande blommar på torpet!
  Vacker, och tacksam ros som äntligen blommar då! Bättre sent än aldrig! :)
  Det var väldans vad blåbär du har kvar!
  Märkligt detta med rosor - har de väl kommit igång så tar de liksom aldrig slut! Mina sätter nya knoppar fortfarande - tänker på min "White nights" som varit helt otrolig denna sommar! Nej, den verkar aldrig ge sej och är nästa lika hög som jag! Man fattar inte!
  Märkliga svampar, men vacker färg har de och kul i formen!
  Ha nu en fin start på veckan imorron!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Hät har jag några få rosor, det är allt½ och penséer :)

  SvaraRadera
 4. Allt som blommar och visar frukt i november är ren bonus. Igår hittade jag en halv liter knallgula kantareller bland de nu bruna löven i skogen. De lyste som solar och var lätta att se, hurra, mackorna på kvällen var de godaste nånsin! Ja, kanske säsongens första smakar nygodast:)

  Kul att min grårandiga inspirerar!!

  Ha en fin start på veckan.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Fina svampar, men säkert bara ögongodis. Jag är också förundrad över att vissa skira blommor klarar sig bättre än robusta. Tagetes till exempel ser ju robust ut, men den klarar ju inte minsta kyla. Och på våren köper man penseer som kan stå ute i frost.Dom ser ju också känsliga ut.
  Först trodde jag det var slånbär. Riktigt mycket blåbär, som ändå är det som är kvar. Det har varit ett bra bärår. / Britt

  SvaraRadera
 6. Ja dessa svampar var intressanta, ser ut att tillhöra Rymdåldern. Visst är det roligt när man har lite fantasi och ser allt möjligt som ingen annan ser. Skratta inte ihjäl Dig, men i går kväll bredde jag mig en
  Leverpastej macka till kvällskaffet. När jag hade bitit av en bit på limpmackan, blev det profil på ett
  mansansikte med hakskägg och allt. Lite grönt under hans hatt, men det var bara gurkan son
  förtog det hela. Det är ingen fara jag mår bra, har bara en livlig fantasi. Fota på Du lilla gumman
  önskar gamla gumman Hajan

  SvaraRadera
 7. Ja, det är en märklig höst! Nu längtar jag faktiskt efter lite frost. Snön får gärna vänta ett tag, men lite vacker rimfrost vore inte fel ;) Har också smaklösa blåbär kvar på buskarna. De kanske duger åt fåglarna längre fram i vinter...
  Ha det så bra!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 8. Härligt med höstblomning i vackra färger.

  SvaraRadera
 9. prachtig van de herfst om zo met ons te spelen.

  SvaraRadera
 10. Du kanske kan laga nån god stuvning på svampen ... Och servera i svampskålar. Vad grått och fint det skulle bli, ha ha. Nä, bäst du låter bli. Jag kan inget om svampar, plockar bara kantareller. Blåbären är ju fina i alla fall, skulle vara snygga som garnering!

  SvaraRadera
 11. November har börjat bra, men idag har det regnat nästa hela dagen. Läckra svampar, och som din Bonica blommar. Otroligt.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Ja du, det är mycket man förundras över denna höst. Här blommar rapsen och jag har ingen aning vilka följder det får. Men vackert är det och kul att vi kan få njuta länge.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Jajamensan, jag ser blåklockor här med. Vilken höst ! Jag kan nog plocka en liten sommarbukett fortfarande. Det finns klöver, malva, renfana, rölleka också. Hur ska vintern bli månne ??
  Kram Eva

  SvaraRadera
 14. Hej Agneta! Kollade upp vad du har haft för dig på sistone! Underhållande som altid!
  Underbara dagar till dig! ♥︎

  SvaraRadera
 15. Men oj vilka fina rosor ! I november !
  Jaa du, en underbar höst i år, bättre än vanligt.
  Och blåklockor!!!
  Men svampen... Den ska man nog inte äta, eller hur?!

  Fin onsdag till dig
  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 16. Ja lite skumt är det med allt som blommar men det är väl bara att njuta på av maskrosor i gräsmattan och sköna rosor!
  Önskar dig en härlig dag...
  Kram Titti

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta