I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 26 november 2015

A couple of days in life!

1151126
Den här kom och så glad jag blev av omslagsbilden! Visst är den härlig! Jag blev så där riktigt jätteglad när jag tittade på den, både tomte och glamour på en gång! Underbart!

 

02151126
För övrigt svänger det i väderleken här! Igår strilade regnet ner och så kul då att Annika, Änglarna finns, och jag hade stämt träff på Två Fröknar (Uddevallaområdet)!

På vägen till Två Fröknar passade jag på att köpa nubb, och det var inte det lättaste, det var andra resan jag gjorde för att hitta nubb. På två riktiga byggvaruhus och två stormarknader fanns det inte! Nubb! Standard, tycker jag, men icke sade man mig! Men nu fick jag iaf tag på det!

Sen korsade jag Gullmarsfjorden medelst färja och jag kände mig nästan som om jag var med i en kuslig film från nån öde kustbygd nånstans, ödemarker på Kanadas västkust kanske, eller liknande………så grått, så blåsigt och så regnigt……..

Men sen fick vi smörgås och kaka och hade ingenting, absolut ingenting, att prata om.

Vi satt där i 5 timmar och stirrade på varandra!

Skojar så klart.

Vi snattrade så personalen kom och tittade på oss! Och gav oss mer fika! Dom tyckte det var kul!

 

2151126
Så i morse, när jag öppnade verandadörren från sovrummet, så otroligt vackert…….!

 

3151126
Projekt blåregn hänger fritt i luften på en tråd, denna tråd skall sedan föras tillbaka till verandaräcket (nu sitter den fast i en tall) för att vi skall bli inhägnade i blåregn, inte dumt, eller hur!

4151126
Mossan är verkligt smaragdgrön i skogen! Och bilden är inte manipulerad, den kommer direkt ur kameran!

 

5151126
Och hittade jag en så fin liten svamp! Visst är den jättesöt! Undras vad det kan vara för någon?

 

6151126
Slutligen, det var några som undrade var vi hade varit och det var till vänster ovan, Maldiverna. Lite roligare, lite varmare och trevligare än vår backe ner till civilisationen här hemma!

Agneta!

17 kommentarer:

 1. Visst är den kul omslagsbilden ,omslag i väderleken är ju också kul ibland ,dock inte här med regn men idag en parentes sol .Så vår vita vintervärld sade adjö för den här gången ,få se om det blir någon fler ,kramen nette

  SvaraRadera
 2. Att sitta tyst i fem timmar är snudd på omöjligt, i vilket sällskap som helst ;)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle nog klara ett par stunder tillsammans med mitt juntagäng. Men där är det så nu att några av oss orkar inte arrangera sig nu för tiden. Det skulle kunna vara tyst verkligen länge . Men då söker vi ett nytt ämne så de vaknar till igen. Jag skrev just från min Lilljul, jag blev lite sorgsen. vi talar över huvudet på varandra. Men huvudsaken är ju att vi orkar sres fortfarande.

  SvaraRadera
 4. Hm. Det där är ingen svamp. Det är en frukt- eller frökapsel till någonting. Själva kapseln har krängt tillbaka och blottar fröet. vad växte i närheten?

  SvaraRadera
 5. Åh, så ni har varit i värmen och fått er lite sol och bad! Det låter underbart den här tiden på året, som, enligt mig, nog är den absolut tristaste och mörkaste tiden på hela året - november alltså. Kan man undvika den ska man helt klart göra det! Kloka ni och vilken härlig bild!
  Vilken spännande utflykt du och väninnan gjorde! Tur att ni fick gott fika sen och kunde få prata av er lite. :) Ja, vädret är verkligen växlande här också, ena dagen regn och mörker, nästa dimma, och nästa sol och frost!
  Önskar dej en härlig advent med mycket sol och mys!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Jag blir inte alls avundsjuk på dej för din lilla utflykt!!! Nä här är så grått och murrigt, jag älskar ju novembermörkret och lugnet, fast idag sprack himlen upp till en alldeles ljuvligt blå färg, nästan i klass med din badstrandsbild, så jag får väl vara lite nöjd!
  Underbara bilder du visar på blåregn, mossa och pytteliten svamp!
  Ha en fin första advent!
  Finas mammis

  SvaraRadera
 7. Verkligen en kontrasternas bild på Femina, men praktiska jag oroar mig genast för att kjolen ska fastna i ekrarna i bakhjulet...glädjeförstörare, det är jag det.

  Ser att ni har frost, idag hade vi 7 plusgrader och all snö är borta. Man kan knappt tro att det hände!
  Mossan har verkligen en underbar grön färg och ser så mjuk och gosig ut!
  Sen håller jag med Mira ovan, det där är ingen svamp, ett bokollon-hölje, kanske?
  Och så vill jag lägga in en protest; Er väg är minst lika fin som stranden på Maldiverna. Så det så.
  Kramar från vapendragerskan!

  SvaraRadera
 8. Vad synd att ni fick tunghäfta på kafeet!!! Vackra bilder och lustig "svamp", som säkert någon kan namnet på. Bokollon låter rätt troligt.
  Blåregn som nästan ser gult ut. Men jag förstår att det är litet vissna blad. Att bli insnärjd i det, kan inte vara så besvärligt, det tror jag inte. / Britt

  SvaraRadera
 9. Härlig framsida på Femina med tomten som cyklar..(har kanske tullat på glöggen). Vissa minnen dyker upp... Näe, jag var inte inblandad eller orsak till hans dagsform, men att den tomten, som jag råkade på, hittade dit han skulle är en gåta...och han låg och "vilade" både sig och cykeln då och då...Men...kan jag skriva detta?? Ha nu en riktigt skön första advent i vinterljuset!
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 10. Vilken trevlig dag!
  Så det år så man gör; Prata mera så får du påtår.
  Jag tycker att dina hemtrakter står sig väl mot Maldiverna.

  SvaraRadera
 11. Maldiverna kontra backen ner till civilisationen. För mig är valet enkelt, det blir backen. :)
  Ha en fin första adventshelg!

  SvaraRadera
 12. Milde tid Maldiverna, där har jag aldrig varit och kommer tyvärr aldrig dit, fastän man gärna velat.
  Men ska man dit måste man kunna dyka m.m. det kan ej jag, och det är många timmar i planat som jag inte har tålamod till att sitta. Så skönt för er att då få njuta av blå himmel och turkos hav . . . .
  Men borta bra hemma bäst säger jag alltid även om man haft det skönt och ni bor ju perfekt vackert.

  Häftig omslagsbild du visar, hi hi . . .
  Sen är du ute i skog och mark och traskar och kan hitta en sådan liten svamp, har du ögon som en hök eller vad, *fniss*
  Gullig är svampen i varje fall.
  Önskar en trevlig 1:a advent helg kram/ Eva

  SvaraRadera
 13. Tack för en så mysig fika!! Visst var det jobbigt att bara sitta och titta på varandra...fniss...
  Tänk så gott vi sedan sover...kanske är det så, att vi då är helt utmattade av allting som vi har diskuterat!!
  Ha nu en fortsatt mysig helg...trots vädret!!! Kraaaam och hälsa!!!

  SvaraRadera
 14. Ja du det är allt tvunget att hitta på både det ena och andra om man ska orka med detta ruskiga vädret kallt blåsigt regnigt och ingen Adventskänsla alls. Hur ska det sluta
  Ha det gott i Advent
  Kram Meta

  SvaraRadera
 15. Maldiverna?! Fy bubblan så härligt! :)

  SvaraRadera
 16. Ser nu att du har varit på en underbar resa...härligt! Bilderna fick mig att tina lite...
  Ja den omslagsbilden hajade jag också till för! Den är galet fin!!
  Ha en go kväll nu,
  Titti

  SvaraRadera
 17. Heeej, Maldiverna, jo jag tackar, har du inte flera foton att visa därifrån, en annan lär aldrig hamna så långt bort och är ändå nyfiken! Svampen däremot, tror den heter jordstjärna, fast jag har aldrig hittat någon själv, bara sett på bild. Din fåtölj är underbar, nästan så jag skulle vilja komma o "låna" den. fast jag har ju samma problem som du, skulle knappast få sitta i den själv...
  Kram från pörtet

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta