I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 18 oktober 2015

Nya sängen, krogen och posten.

1151018
Japp, då är den traderafyndade sängen på plats. Den har skurats, sidenmattlackats och genomgått en liten förändring på höjden och den är väldigt skön att sova i.

Nu återstår bara en uppdatering när det gäller färgerna i sovrummet.

Det känns lite som jag tröttnat på färger à la My Littlle Pony/Hello Kitty och allt vad det heter. Omgivningen tycker fortfarande om dom här färgerna, men jag, jag har mognat, och vuxit till mig (!!!) och vill ha mättade färger, lite som nedanstående moodboard som jag ställt samman med bilder från nätet. Men det är ju inte gjort i en handvändning att virka nytt så det får bli på sikt. Och då har jag väl förmodligen hunnit ändra mig många gånger…….
215101802151018
Bilden till höger är de sängar som jag snickrade ihop alldeles själv av spillvirke från husbygget. Dom är nu nedmonterade och på väg till vår minibrädgård som finns ute i boden.

 

3151018  4151018
Ute är det höstvackert! Vi har haft strålande väder det sista! Som en riktig önskehöst!

 

5151018  6151018
Vår änglatrumpet hann inte blomma ute, men Omgivningen har gett sig den på att den ska blomma så den står nu innanför verandadörren med ljus på och det verkar som om han kommer att få som han vill, blommorna är på väg ut! Man får inte ge upp!

 

7151018
Jag har varit till ruskväderstan också, den stora storstan där vi bodde tidigare. Då passerar man den jättevackra Uddevallabron!

Sen kör man i regel in i dimman och så var det den här gången också.

 

8151018
I storstan träffade jag bl a en bloggvän, fru Venus med make från Åland, och vi gick på krogen!

Men det är väl kanske bara jag som parkerar för lika mycket pengar, ja, det skiljer en krona då, som maten kostar!!! Antingen var maten billig och inte så omfattande eller så var parkeringen dyr. Eller också var det båda delarna!!!

Hemväg, tillbaka till kvällssolen och över fina bron och hemma fanns som vanligt Omgivning och dågg.

 

9151018
Numera, sedan nordpost, eller heter det postnord, tog över, får vi vår dagliga post vid 18.30 tiden. Så det är nästan natten när vi kan hämta posten, där bl a dagstidningarna finns med, för så är det på landet.

Jag har skrivit till ovan nämnda företag och klagat, hittade en ruta på deras hemsida där man kunde klaga.

Efter 4 dagar fick jag svar och i det svaret stod att om jag hade något att klaga på kunde jag gå in på deras hemsida och fylla i den ruta där jag skrev min klagan första gången……

Vad gör man då?

Annars är allt finemang!

Agneta!

23 kommentarer:

 1. Så bra sängen blev! Brukar byta färger efter årstid.... Tröttnar fort och ar ett litet "lager"av gardiner, dukar, mattor o överkast..... Ja, som det blir efter många år och mycket arvegods, när man själv är "ekorre" ;)
  Underbara höstfärger!!!
  Själv ska av åka till en ännu regnigare stad till helgen.... - Borås!
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Post och post den är ett enda stort problem nuförtiden .Vi kunde kanske skippa breven med fakturor .Så fin säng .jag har en säng till salu men det är svårt att sälja sängar .Visst var det en dyr parkering ,kramen Nette

  SvaraRadera
 3. Visst är det roligt att få förnya litet och sängen ser ju riktigt snygg ut.
  Hoppas att änglatrumpeten vill visa lite god vilja och blomma inne.
  Dyr parkering och billig mat skulle jag vilja säga. I alla fall om man jämför med vad vi fick betala i fredags.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Så fin sängen blev och så inbjudande! Det ser så hemtrevligt ut med alla virkade rutor, man vill bara sjunka ner! Jag tycker väl att katten har bestämt att det ÄR jätteskönt där i sängen! Färger vill man väl alltid byta ut och förnya, och kanske därför jag inte har så många färger längre hos mej för att jag hinner tröttna så snabbt! Härlig moodboard där, och kanske blir det till något nytt över vintern när virknålen får råda...
  Det låter ju härligt med krogbesök, men att parkeringen gick på samma pris!!! Ja, det kostar att bo på landet, när man måste parkera hela tiden så snart man kommer till stan.
  Det kostar visst på att bo på landet när det gäller posten också!!!! Jisses, vilken dålig service ni har! Tidningen får vi säkert vid 3-4-tiden på morronen, men posten är lite senare, lite olika turer här. Just nu kommer den mellan 11-11.30 här, men att ni inte får den och tidningen förrän till kvällen tycker jag är uruselt och att dessutom inte kunna nå fram med klagan - tja, det är lite som det är numera, med servicen och myndigheter - det går bara inte att nå dem, och når man någon, så verkar de inte ha någon koll alls - man pratar med någon, som inte verkar ha nån koll alls! Jag har nyss bytt bankkonto, och telefonoperatör, och det var ingen dans på rosor vill jag lova! Rena rama snurren skulle jag säja!
  Önskar er en fin start på veckan imorron!
  Kramar
  LIsa

  SvaraRadera
 5. Sängen blev jättebra ju! Så kul att träffa Venus med man!
  Jag tycker vi får posten sent, 16-16.30!

  SvaraRadera
 6. Er ny-gamla säng ser så mysig ut! Hemtrevlig och trygg på något sätt. Förstår att man sover bra i den.
  Det passar verkligen med virkade filtar i den! Och nu vill du ha en ny färgskala, ja, när man börjar ändra på något, så drar det alltid med sig en massa! Men det är ju så kul att virka, så...
  Era gamla sängar var jättefina, tycker jag. Hoppas att du inte menar att de ska bli ved nu? Sälj dem. Dyrt. Specialdesignade, enda i sitt slag, absolut original. Jättedyrt.

  Kul med änglatrumpeten! Våra står ute fortfarande och slår ut nya blommor hela tiden! Hoppas att du visar när era blommar?

  Parkeringen var JÄTTEDYR, tycker jag! HUR länge åt du?

  Sen kan jag inte låta bli att skratta åt postnords svar!!! Cirkelbevis kommer man osökt att tänk på!
  Hur dum får man bli?
  Vi hörs, kramar och hälsa!
  Monica

  SvaraRadera
 7. Really beautiful and heartwarming, Aggie! I love these photos! :)

  SvaraRadera
 8. Det var mycket smått och gott du bjuder på i detta inlägg. Frånsett Postnord och parkeringspriset då som hamnar i en alldeles egen bottenkategori.

  SvaraRadera
 9. Det var litet av varje. Det är nästan en kunglig bädd ni lyckats få till. Litet annorlunda än den tidigare. Men om du har snickrat den, är du inte dålig! My Little Pony-färger förstår jag. Men Hello Kitty är väl bara vitt, svart o rött?
  Oj, en bloggvän ända från Åland, det var spännande. Ett bra tillfälle att gå på krogen.
  Det ser verkligen ut som det ska bli blommor på änglatrumpeten. Sedan vet jag inte vad dägg är, men det måste väl ha med vädret att göra./ Britt

  SvaraRadera
 10. Jaa, vad gör man då ? Det kan nog inte jag svara på, det är så mycket underligt med en massa saker
  som man inte kan förklara. Du är ju en riktigt duktig liten tös, Bygger sängar och fixar med allt möjligt.
  Lycka till med allt du har på gång, det önskar jag verkligen-
  Skulle kommentera på Bildbloggen men det gick inte för mig. Jag är väl för gammal , faktiskt så erkänner jag det. h det bra lilla vän kram Hajan

  SvaraRadera
 11. Hej Agneta! Alltid lika roligt att läsa hos dig, men jag förstår att jag har missat massor eftersom datorn inte har varit prio 1 ganska länge.
  Fina bilder och trevlig text!
  Kram till dig och var rädd om dig!
  Hur går det med din axel förresten?
  Inga

  SvaraRadera
 12. Du har varit flitig ser jag. Då är det bara till att börja och virka *ler*. Ha det gott.

  Kramen

  SvaraRadera
 13. Fin säng, och jag är impad av att du gjort era gamla själv. En kvinna som inte har tummen mitt i handen alltså, fast det visste jag redan. :)
  Kram

  SvaraRadera
 14. SÅ fin sängen blev...och jag ser att du hittat en vägg att hänga din vackra hortensia-krans på. För visst är det den?!
  Och så alla dessa fantastiska färger ute i naturen.
  Kram och Tack för mail!

  SvaraRadera
 15. Hej på dig i sena kvällen!
  Ja, äntligen har vi kommit igång lite försiktigt med resandet.
  Gjorde inte du en resa till Nordnorge för något år sedan eller var det någon annan bloggare? Jag skulle vilja göra en sådan resa, men just nu står Island överst.
  Mer bilder kommer en annan dag.
  Kram på dig och sov så gott!
  Inga

  SvaraRadera
 16. Sängen och färgerna är så ombonat och varmt intryck, verkligen mysigt.
  Men ändå har jag det inte så nu, har haft i över 25 år sängkammaren i rosa röda varma toner.
  När vi renoverade för ca 2 -3 år sen, blev det vitt, beige och ljus grönt m.m. Ja ja så blev det.
  Men min fondvägg älskar jag, skogen med en solstrålar som silar.

  Fy vad dyrt att parkera, inte klokt, maten var väl billig i jämförelse.
  Må väl kram/ Eva

  SvaraRadera
 17. Halloj.
  Men såååå duktig du är på att snickra. Jättefina sängar.
  Fina bilder visar du av höst åxo.

  Ha det gott och kramiz

  SvaraRadera
 18. Men -- var du inte i Uddevalla häromdagen. Så du reser ju också en del.
  Ibland får jag erkänna min dumhet, klart det var Leia. Jag trodde det var något dialektalt.
  Då man är på resa ser man ofta mycket japaner, som fotograferar och fotograferar. Då har jag undrat vad de gör med alla bilder. Vi fotar ju också, men inte lika mycket. Tittar de mer på sina bilder än vad vi gör?
  Du har nog rätt i att det är litet shockrosa runt katten också. Ska bli spännande att se vilka färgtoner det bli
  det blir i fortsättningen. / Britt

  SvaraRadera
 19. Inget är sig likt på posten sedan jag slutade där för tusen år sedan. Du måste tänka positivt. Än så länge får du posten innan du lägger dig i din sköna säng. Intressant jämförelse. Är det så ruskigt dyrt att parkera i den staden. Tänk att fortfarande kan man parkera bilen gratis i vissa städer om man har en gratisskiva synlig på instrumentbrädan. Så du och Fru Venus har träffats på riktigt. Jag träffade tre stycken bloggare förra året IRL. Det var spännande och kul. Inget som jag planerat när jag började blogga. Fina foton. Kram Bosse

  SvaraRadera
 20. Hej Tusen tack för brevet som kom idag. Ja hördu det där med posten..tidningen kommer om morronen här men sen allt det andar mitt på dagen..eller mot tre tiden.. ganska sen tycker jag .Men din tid va nu riktigt sent.Jag tror att maten va billig o parkeringen va dyr.. Sängarna vart ju bra,,mysigt!! Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 21. Så fint det blev med nya sängen... visst var det den ni åkte ganska långt för att ta hem... :)
  Tänk att du snickrade en egen säng... så duktig du är!
  Jodå... vi har vilda dovhjortar här - i massor! Ser ofta flockar på 10-15 djur och då och då såna här jätteflockar på mer 50 djur. De är från början inplanterade, men som sagt... numer vilda och orsakar en hel del bekymmer i trädgårdarna häromkring... de äter liksom allt!
  Kameran då... tänk vad tekniken går framåt... det är en helt vanlig liten kompaktkamera - vattentät ner till 15 m och ska klara att ramla i golvet från 2 m... men det har jag inte testat :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 22. Vilken mysig sängplats, och jag blir så imponerad av dina virkade plädar/överkast, vilket jobb! Färgskalorna på din moodboard gillar jag också, he, he, vi som har växt ifrån My Little Pony.
  Och du är dessutom en duktig möbelsnickare, jag tycker det var synd att göra en brädhög av sängarna!
  Det verkar dyrt med besök i storstan!
  Jag har haft en tanke att när jag blir pensionär ska jag hasa mig ut i morgonrock för att hämta tidningen. Men, jag liksom du bor på landet, då måste jag sova hela dagen innan det ligger en tidning i lådan.
  Tack snälla för dina goa kommentarer, alltid roligt att få läsa.
  När jag hör uttrycket cliffhanger tänker jag alltid på ditt drömboende i Norge, stämmer min inre syn?

  Trevlig helg!
  Kramar /Cia

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta