I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 31 oktober 2015

Jag håller på männen. Och höstflor.

1151031
Omgivningens änglatrumpet hann inte blomma ute, men det hindrade inte nämnda Omgivning, han ställde in den, drog fram alla golvlampor vi äger och nu blommar den. Intill har han sin läsatidningsoffa, så där ligger han när det är tidningsläsardags och samtidigt beundrar han sina änglatrumpeter.

Och det gör jag också, dom är jättefina!

 

2151031
Jag fick, som min tyske svärfar brukade säga, en skräck, när jag tittade på almanackan idag! Det är sista dagen i oktober…….VART har tiden tagit vägen?!

Växterna ute har mer förstått att det är höst, dom mognar av och klär sig i vackra färger eller blommar helt enkelt bara vidare.

 

3151031
En dag, när solen sken, fick vi för oss att för första gången någonsin pröva fiskelyckan i den lilla fiskesjön. Och har man sett på maken, vi (Omgivningen) fick en regnbågsforell (heter det väl? en sån där inplanterad en….) och den var jättegod! Med rostade grönsaker en krämig citronsås och tillagad i ugn, smaskigt!

Fast det är ju inte som att fiska makrill, det här är ju bara att kasta i en krok med en räka på och sen sitter man nånstans i solen och väntar. När man fiskar makrill får man liksom jobba, man jobbar på dom på kroken, aktivt, och hela tiden!

Men detta var kul också!

 

4151031
Inne har jag en orkidé som skall till att blomma och jag har fått för mig att det är kul att vrida på krukan emellanåt så blir blomstängeln en spiral! Man får roa sig så gott det går ibland!

 

Jag tillhör ju dom som oftast tycker det är synd om männen som måste stå ut med oss kvinnor……..faktiskt……jag håller i regel på männen (så länge som “uppför” sig “ordentligt”, så klart!), dom är tappra, dom gör som vi säger och vi säger ibland väldigt mycket till dom. Men dom är ganska smarta och effektiva, i alla fall min Omgivning!
5151031
T ex, dom förenklar sitt sätt att uttrycka sig! Går jättebra!

 

6151031
I affären uppför dom sig mycket effektivt, vilket spar tid och man kan ligga på soffan en extra stund. Kanske läsa tidningen och sniffa på blommorna…..!!!

 

7151031
Och framförallt, dom har förstått hur det funkar!

Eller hur?

Trevlig helg!

Agneta!

p.s. nedersta tre bilderna lånade fr nätet

26 kommentarer:

 1. Vad mycket klokheter du hittat. Och visst stämmer det med affären, färgerna och att de naturligtvis inte behöver Google.
  Vad roligt för er båda med änglatrumpeten. Min man skulle nog inte ta sådana initiativ. Men han har sagt att nästa år ska han odla dill, för det har jag aldrig klarat. / Britt

  SvaraRadera
 2. Ha ha, ja du, här har du en till som är väldigt glad för sin omgivning:-) Men att han skulle bära in en änglatrumpet finns inte på världskartan. Helt ointresserad! Däremot fixar han väldigt många av mina önskemål:-) Med andra ord har han fattat hur det funkar...
  Håller med, vart tog oktober vägen??! Är på väg hem från Malmö där vi flyttat för äldsta dottern. 15 grader varmt, vindstilla och fullt med folk på uteserveringarna. Ur led är tiden. Kanske bra att växterna talar om för oss att nu är det faktiskt snart vinter.
  Ha en go helg
  Kram Milla

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att Omgivningen räddade änglatrumpeterna så att ni får njuta av de fina blommorna.
  Visst är det skillnad på män och kvinnors sätt att tackla olika problem, men oftast kompletterar vi nog varandra ganska bra.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Vilken lycka att få änglatrumpeten att blomma till slut! Den är verkligen otroligt vacker och speciell!
  Ja, vart tar tiden vägen! Det känns som om den bara rusar fram och så mycket händer det hela tiden ute i världen....!
  Vackra oktoberbilder! Sagolika!
  Så ljuvligt gott med egenfiskad fisk och regnbågsforell dessutom! Det ser riktigt läckert ut!
  Kul jämförelse här mellan manligt och kvinnligt och mycket stämmer säkert! :)

  Ha nu en fortsatt skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Ha ha...ja där levererades några sanningar. Men det är nog bra att det finns olikheter mellan oss kvinnor och våra män och att vi tar det från den humoristiska sidan och skapar ett frihetsutrymme åt varandra. Nog går tiden fort och det känns märkligt att se alla julprylar i affärerna redan.
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 6. Om vi tar det bakifrån: Vad gäller shoppingmönstret, så är vi precis tvärtom, maken kan gå och strosa och titta på allt möjligt (och köpa allt möjligt också...) och jag vill bara ut så fort som möjligt. Speciellt på stora varuhus.
  Och vad som gäller med änglatrumpeterna vet du ju redan. Över huvud taget är jag inte så road av växter i krukor - men däremot i rabatter!!!
  Men jag beundrar Omgivningens tålamod med er änglatrumpet! Våra står ute fortfarande men de blommor som slår ut är väldigt bleka och bladen gulnar och faller av, så snart ska de in i mörkret.

  Regnbågsforell, vilken lyxmat! K fick en sådan från piren när Vivi var så där 10 -11 år, och vi minns den än...
  Varför köper jag aldrig det? Även om den är lättfiskad...

  Här har det varit en lite grå, väldigt mild dag och än har vi mycket blad på träden, men nu har ullungrönnen börjat släppa blad också.
  Ha det gott och hälsa!
  Kramar från din vapendragare Monica!

  SvaraRadera
 7. Haha, mycket som stämde där! Shoppingmönstret kan vara mitt, men jag tror att det beror på att sakerna står i fel ordning på min handlalapp( Ähumm, som JAG skrivit...).
  Använd mina bilder till ett inlägg om du vill.
  Ha nu en skön helg.
  Ni får väl knö in er båda under änglatrumpeten!
  Kram
  Agneta
  som inte får någon god regnbågsforell utan en djupfryst torsk från ICA...Olika faller ödets lotter...

  SvaraRadera
 8. Vilket roligt inlägg. Och tänkvärt också .Jag tycker nog att män för det mesta tar den lite fööör korta vägen. T.ex. när min man ska köpa sig något klädesplagg. In i en butik , prova, betala och ut igen. Och där ute står jag och säger " Har du sett att det är REA på samma byxor i affären på andra sidan gatan ?!!!!!" Det var bara ett exempel. Ja ja !!!!
  Vad roligt med din orkide´!! Måste prova. jag har som ska till att blomma snart med.
  Ha en skön helg bland änglatrumpeterna. Härligt !!!//Eva

  SvaraRadera
 9. Det var en vacker änglatrumpet. Och ett klargörande inlägg. Inga tveksamheter om vad som gäller. Jag gillar allt.

  SvaraRadera
 10. Aggie, what a great post! The Google T-shirt is so funny, and we ladies do love our colours and shopping! :)

  SvaraRadera
 11. Åh vilka vackra blommor han och du får njuta av. Vem fick laga till fisken? Den ser utsökt god ut och smakar säkert extra gott när den är egen fångad. Härlig glad reflektion på våra män, kan inte annat än skratta åt det.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Du är allt för rolig, du!!!!

  SvaraRadera
 13. Med facit på hand så var omgivningens extraarbete värd varenda sekund, så vackert den blommar!
  Jag vet inte heller var oktober tog vägen och nu väntar november som inte är en favorit för min del. Men just idag skiner solen så då känns allt frid och fröjd, håller tummarna för att resten av månaden följer samma mönster.
  Trevlig söndagskväll på er!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 14. Vilket roligt inlägg! Ja, det är många gånger jag läst dina blogginlägg med ett leende på läpparna . Du skrivet så bra, och ofta med humor . Härligt att läsa.
  Vilken tur att maken räddade den vackra ängeltrumpeten!
  Tack för din kommentar. Javisst är det barnbarnen som är med på bild ibland.
  Ha det så gott
  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 15. Änglatrumpet ja det hade jag förr sedan blev jag less den och den fick stå kvar ute en vinter,, men oh vad de är vackra!
  Oktober ja var blev den av,, den har här neere varit helt ljuvlig med underbara fina höstdagar,, nu går vi mot bistra tider,, men men de rullar väl på snabbt de med! Fiskelycka i insjö är speciell jag har aldrig vågat äta den fisken kanske fånigt men jag tycker sjön är liten och en gång hittade min son en fimp i en som han skulle fjälla,, kanske därför.. din såg ju underbart god ut. Ha en go vecka kram.

  SvaraRadera
 16. Absolut!!!!!
  Härligt med nyfångad fisk, alla sorter, nästan....Gäddan låter jag helst bli!
  Vilken vacker änglatrumpet! Säkert värd allt besvär.
  Ha det så gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 17. Här hittar man - som så många gånger förut, ett trevligt och underhållande inlägg! Det där med shoppingen stämmer väl överens på min man och mig, går vi nån gång tillsammans, så hinner vi inte inför dörren på affären förrän han frågar lite uppfodrande "jaha, vad skall du ha då?" Som om jag bara skall ha de tre sakerna som står på listan, hahaha!!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 18. Ha ha, vad roligt! Jag skulle kunna tillägga att min sambo säkerligen tar den korta shoppingvägen men det tar lika lång tid ändå för han hittar alltid nån att prata med. Är det inte någon bekant, annan kund eller affärsanställd så är det någon som ringer i mobilen. Hopplös!

  Har en oplanerad bloggpaus just nu, kommer inte på något att skriva om bara, ha ha, men jag är snart tillbax.

  Kramen,
  Jenny

  SvaraRadera
 19. Härliga bilder på männens uppfattning där för det stämmer ju till punkt och pricka .Gott med fisk ,kramen Nette

  SvaraRadera
 20. Herre min ge, var får Du din energi ifrån. Det är Överkul att läsa din blogg. Vet du att förr hade alla som jag kände en Änglatrumpet, Den enda jag sett i år är hos Dig. Så underbar färg, vilken tur att Ni
  har Ström så det räcker till växterna med. Så många roliga svar Du fått också, Du är populär.
  Här är det skitdåligt väder, då får man jobba hemma, det är roligt det med.
  I dag skall jag gör JANSSOSNS FRESTELSE, skall ha Lill.jul snart , bara att plocka fram från frysen.
  Ha det bra önskar Hajan, tack för din härliga "jargong "

  SvaraRadera
 21. Du har en bra omgivning du! Fixar blomning och middagsmat...
  Vackra höstfärger har du också. Ser ut som en cyklamen i rabatten.
  Kan man ha den ute?

  SvaraRadera
 22. Wao, vilken änglatrumpet. Bra att omgivningen la ner så mycket ork på den.
  och vilken härlig middag ni lagat till (fiskrätten)
  Kram!

  SvaraRadera
 23. Hej Agneta, jag har skrattat gott aven min slakting har i Polen, visade honom hur kvinnor och man skiljer sig i att shoppa, aven fargskalan stammer till punkt, hi hi .....
  Harligt hos dig, det hnder en del trevliga saker laser jag.
  Jag gor inget stort har, Slawek skammer bort mig mer eller mindre.
  Ma sa gott, kram/ Eva
  evas kvarnaro
  det polska spraket har inte de tre sista bokstaverna i alfabetet, det har du markt.

  SvaraRadera
 24. Skugglilja och cyklamen som blommar fortfarande, inte dåligt! Änglatrumpeten tyckte jag såg ut som tropiska drinkar innan jag öppnat inlägget. Bra idé att njuta av den inomhus. Kanske blommar hela vintern... Ja de är inte dumma de där männen, allt är glasklart eller, njae kanske inte så nyanserade av planchen att döma, faktum är att jag dessutom saknar marinblått på kvinnosidan.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 25. Tiden är ur led och veckorna far fram i galen fart, jag vet...allt man ska hinna och snart är det nyår ha ha!
  Näe ta det lugnt nu och njut av kommande helg, ta ett djupt andetag, vi hinner!
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 26. Tihi, inte lätt att vara man alla gånger...
  Är det så man gör med orkiden? Jag min tok såg att min hade fyra stänglar med knopp som lutade betänkligt ut mot ljuset och fönstret. Jag vred den ett halvt varv för att få den att växa rakt upp, det hade ju varit mycket roligare som du gjorde! Saknar fantasi helt enkelt, allt ska vara fyrkantigt...
  Kram

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta