I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 1 april 2015

Vilken påskvecka!

1150401
På bordet på verandan, dvs under tak men öppet utåt, har Omgivningen dukat fram ett fint påskbord med lökväxter som stått i boden över vintern, och sällan har väl timingen på påskliljor varit mer perfekt än i år! Just in time, som dom i alla fall brukade säga på fabriker med löpande band tillverkning!

Med god vilja ser man en liten tulpanknopp också! Kanske två. Och hundtandsliljorna ser man precis bara toppen av bladen på, för dom står längst in för säkerhets skull.

Oj, nu börjar det bli riktigt, riktigt roligt, det här med våren!

 

2150401
Orm/vridhasselns hängen är magnifika och påminner mig om när jag var barn. Mamma hade hasselhängen som hon satte i ris inne och som var gjorda av, typ, piprensare, men dom var lika rörliga som riktiga hasselhängen och jag tyckte alltid dom var så jättefina. Sådana skulle jag gärna vilja hitta igen, det var så fint!

Alltså, orm/vridhassel, Corylus avellana ‘Contorta’, till skillnad från trollhassel, den med krulliga blommor som jag haft med ett par gånger här på bloggen i vår,
1150223
som heter Hamamelis mollis.

Ursäkta, det här lät som en besserwissrig lektion, inte meningen, men jag har slutligen lyckats lära mig skillnaden på dom här två buskarna.

Tror jag……Möjligen…….

 

3150401
I en väl skyddad grästuva mot söder fick jag se att en primula blommar för fullt! Min lilla favorit! Eller, jag tycker nog att alla är mina favoriter så här på vårkanten!

 

4150401   5150401
Här kommer då årets perenn i den Snäckskalsdalska trädgården, det är lungörten som jag fick av Monica! Och nu har den döpts till Pulmonaria ‘Monica’. Och den blommar och fler blommor kommer! Tack igen snälla Monica!

 

6150401
En primula som ser ut att gå åt det blå hållet och här är jag ute på djupt vatten, jag har inte en susning om vad det kan vara för en…..

 

7150401   8150401
Det där med att odla på berg går jättebra om man låter växterna sköta sig själva. Inte har jag försökt få dom här violerna att växa i dom här små bergsskrevorna, det har dom fixat själva! Dom har det varmt och gott där mot berget!

 

9150401
Upptäckte att det i drivbänken, den med en välvd duschdörr över sig, växer riktigt bra. En pensé och en hel del grönt! Jag ska nog försöka utveckla detta lite mer, men det kan ju också bero på att vi ingen sträng vinter haft.

 

10150401
Väldigt söt, men väldigt nära, väldigt, väldigt nära……
11150401
Väldigt smart rådjur för det (?) inser att Leia är inte så farlig fastän hon skäller som en bandhund…….

 

12150401
Tibasten i full blom!

 

13150401
Påsksmällare? Ullungrönnens knoppar ser nästan ut som om dom skulle smälla av, eller hur!

Agneta!

35 kommentarer:

 1. Jösses så det blommar hos dig!
  Du måste ha ett gynnsamt klimat uppe hos dig på berget.............
  Hoppas nu att vi kan få lite go vårvärme i Påsk också, så jag kan vara utomhus och börja fixa lite med mitt växthus.

  Ha det gott,
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Beautiful, Aggie! Here in Montreal, Canada, it is cold, -4 today. Thank you so much for sharing. :)

  SvaraRadera
 3. Så mycket blommor hos dig! Våra påskliljor passar också tiden i år :) De som dykt upp. Lär ju se dem hela påsken eftersom vi snällt får stanna hemma. Maken är helt däckad, i år blev det lunginflammation i påskpresent :(

  SvaraRadera
 4. Vad mycket fina vårtecken.
  Först trodde jag att du letade efter piprensarkrull, men så var det ju inte. Nu vet jag också skillnad på troll- och ormhassel. Men har de nötter någon av dem?
  Väldigt söt och nära, har vi också. Fast det var väldigt längesedan jag såg dem, men deras spår känner jag igen.
  Glad påsk / Britt

  SvaraRadera
 5. Oj! vad mycket fina bilder på blommor
  och hängen :) och vad fint att få se de där rådjuren,
  här smyger de på natten och mumsar i sig.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Hej vännen!
  Visst är det en ljuvlig tid..och i dag har det varit sol hela dagen!!!
  Rådjur, ja. Var hos Karin igår...gick runt på deras tomt, av tulpanerna fanns ingenting kvar! Hon hade hört "att ju finare tulpanerna är, el dyrare" desto godare är dom! (inget aprilskämt!)
  Det som hon planterar i stora krukor vid huset...det dom inte gillar rycker dom upp och kastar iväg...resten mumsar dom glatt i sig! Visst är det vackra djur...men ack vilken skada dom gör!!
  Önskar dej och Omgivningen en riktigt Glad Påsk...och var rädda om varandra!!! Kraaaam Annika

  SvaraRadera
 7. Så långt har våren inte hunnit i min trädgård. Vi har viltstängsel runt tomten men det har inte hjälpt alla gånger - både rådjur och älg har varit på besök tidigare år.

  En glad påsk!

  SvaraRadera
 8. Vad härligt det blommar i din trädgård! Verkar som allt satt fart på allvar! Någon primula blommar inte här än, men vädret är rätt behagligt, lagom, den här veckan. Nätterna är däremot väldigt kalla!
  Rådjur är verkligen söta - i skogen......
  Ha en skön kväll!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 9. Oj, så det blommar hos dej! Du inspirerar mej att gå ut i trädgården och fota om där finns något att fota också! Men visst är det härligt när påskliljorna blommar vid rätt tidpunkt! Så fint rådjur som står där och betraktar omgivningen (höll jag på att skriva). Här har vi mest dovhjortar som jag kan se från vårt köksfönster.
  Glad Påsk på dej!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 10. Även om jag älskar växter och trädgårdsliv så är ni många som är besserwissriga för mig. Men vad gör det, jag lär mig alltid nåt nytt och får se massor av vackra bilder. Glad Påsk!

  SvaraRadera
 11. Så mycket fint du visar och det känns som vår i dina bilder. Ser att du får finbesök också, hoppas den inte var alltför hungrig. Kram Merja

  SvaraRadera
 12. Så vackra vårbilder! Jag tänker att vårt land är avlångt när jag ser dina fina foton. Här är det fortfarande snö på backen. Önskar dig en fin påsk!

  SvaraRadera
 13. Det är verkligen på gång hos dig, hur mycket som helst ju:) Underbart, äntligen:)
  Ooo, den sötnosen är väl lite väl nära. Jag såg ett när vi lämnat W på träningen förut, men det var rätt okej avstånd hemifrån.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 14. Ja men titta du har massor av vår du med. Gullvivan ser lite vindpinad ut bara. Hasseln den blir jag helt förälskad i får nog ta en funderare på den
  Ha nu en fin Påskhelg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 15. Full vårblomning hos dig ser jag. Lite avis !!! Jag har varit ute och grälat på min enda påsklilja som knappt orkar upp ur jorden , men har dock slagit ut. Krokusarna har stängt till sig och vitsipporna vid stenmuren ser frusna ut. Men det kommer väl !!!!!!!!! Nu ska vi äta ägg och godis och annat och umgås med familj och vänner. Det blir toppenkul. Ha en riktigt härlig och GLAD PÅSK önskar Eva

  SvaraRadera
 16. Vilken förtänksam Omgivning du har, som prickar in påskliljeblomningen så perfekt!
  Men du har ju mycket annat, som blommar också! Mina primulor blommar minsann inte än!
  Rådjur har vi aldrig sett här nere så nära stranden, men på åkrarna mellan Höllviken och Malmö ser man ofta rådjur. Paula säger att på deras tomt i Saltsjöbaden har de rådjur varenda dag! Dom är söta överallt utom i trädgårdar.
  Så roligt att den lila vita lungörten blommar hos dig. Dess "moderplanta" blommar faktiskt här också!
  Och hundtandsliljorna, som jag fick av dig, har kommit upp och har stora blad! Såå spännande det är!

  Nu står laxpatén i ugnen, påskförberedelserna har börjat...

  Kramar, påskiga, Monica

  SvaraRadera
 17. Underbara vårbilder, så fint ni har det, Omgivningen och du! Tänk sådan hängen hade min mamma också i påskriset. Nu blev jag ju alldeles sentimental ;-)
  Glad Påsk önskar jag dig och Omgivningen, Kram

  SvaraRadera
 18. Här var det blomster. Inte lätt att hålla tungan i rätt mun när det gäller troll och ormar. Vad härligt med påskliljan så lägligt utslagen till påsk☺ Han verkar ha gröna fingrar den där Omgivningen.
  En riktigt Glad Påsk Agneta!
  Hoppas den blir solig och hyfsat varm i alla fall. Här snöar det just nu...kallas aprilväder tror jag bestämt.
  Kram Milla

  SvaraRadera
 19. Här var det blomster. Inte lätt att hålla tungan i rätt mun när det gäller troll och ormar. Vad härligt med påskliljan så lägligt utslagen till påsk☺ Han verkar ha gröna fingrar den där Omgivningen.
  En riktigt Glad Påsk Agneta!
  Hoppas den blir solig och hyfsat varm i alla fall. Här snöar det just nu...kallas aprilväder tror jag bestämt.
  Kram Milla

  SvaraRadera
 20. Sköna bilder! Glad påsk!

  Jenny

  SvaraRadera
 21. Härliga vårbilder ,glad påsk ,Nette

  SvaraRadera
 22. Du har det då blomsterrikt ser jag. Alla njutbarast är nog vår blommorna när man lidit brist på dem en hel vinter.
  Orm-vridhasseln skrev du, den är ju helt förtjusande. Önskar att sådant gick att odla här men detta går nog inte. Annars är nog våren långt framskriden här för inte brukar blåsippor och scilla blomma här i slutet på mars men det gjorde de i år, bra så bara inga farliga bakslag kommer. Ha en riktigt glad påsk.

  SvaraRadera
 23. Underbara bilder som vanligt!
  Önskar dig en Glad Påsk, kram på dig...
  Titti

  SvaraRadera
 24. Glad påsk på dig och din omgivning!

  SvaraRadera
 25. Jag vill bara önska dig en Glad Påsk!

  SvaraRadera
 26. Så mycket härligt vår du bjuder på. Hoppas du får många trädgårdstimmar i påsk.
  Kram
  Annika
  Tack för fin kommentar

  SvaraRadera
 27. Waoooooo.....nu har våren satt fart hos dig. Önskar dig och omgivning ett riktigt fin påskhelg.
  Kram!

  SvaraRadera
 28. Härliga vårtecken hos dig! Önskar dig en Glad Påsk och sköna lediga dagar!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 29. Oj, vad mycket det händer hos dig! Men du... Det där rådjuret... Inte bra när de kommer för nära. Bara väntar på att det skall hända här. Penséer utan blommor... Ingen kul syn alls. Men ta i trä...
  Ha en riktigt Glad Påsk! Jag vinkar när vi passerar på väg norrut i morgon!! =0) Hälsa!
  Stor kram!

  SvaraRadera
 30. Oj, så mycket fina vårtecken du har!! Härligt!
  För nu vill man ju bara ha våååår! :)

  Och tja, stand in på mina resor....jo, i och för sig! :) Eller så hänger du bara med helt enkelt! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 31. Wow! Vad mycket som hunnit hända hos er!! Så vackert och fint. Här händer ingenting, ser nada i rabatten och inga fina krukodlingar heller för den delen. Så kul då att kunna glädjas åt all grönska du visar. Kan du inte ta och skicka hit den där omgivningen till mig så att det blir någon ordning på torpet här??? :)

  Påsk-kramizar aka

  SvaraRadera
 32. É Páscoa! Cristo está vivo, o túmulo está vazio, Ele ressuscitou!!! A mais bela festa dos Cristãos.
  Crentes no Amor de Deus Pai que nos deu seu Filho Jesus Cristo que permanece conosco pela força do
  Espírito Santos, seguimos nossa caminhada na construção de um mundo mais justo, fraterno, humano,
  harmonioso e de doação.
  Todos somos promotores da Paz!
  Feliz, Santa e Abençoada Páscoa.
  Um doce abraço, Marie.

  SvaraRadera
 33. Tittar in en snabbis på att önska dig en fortsatt härlig påsk helg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 34. Ormhassel...den bilden är så oerhört vacker!
  Ja nu är det en härlig tid, så spännande att se allt som vaknar till liv igen.

  Önskar dig en fortsatt fin påskhelg!
  Kramar /Cia

  SvaraRadera
 35. Vilka UNDERBARA foton, ren livsglädje:) hoppas att du haft en lika härlig och solig påsk som oss i Götet.

  Ny post ute...En makalös sovrumsrenovering:)

  Ha en fin ny vardagsvecka

  LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta