I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 4 april 2015

Glad Påsk och trädgårdsrunda i blått.

1150404
Glad Påsk och hoppas att helgen varit bra hittills och fortsätter så!

 

2150404
Blåsipporna här i Snäckskalsdalen har varit lite sena i år, men nu så…….

 

3150404
Balkansipporna blommar för fullt! Men det är lite fusk för dom har stått i boden i kruka över vintern!

 

4150404
En liten viva i lila snubblade jag över igår, kan det vara det man kallar jordviva?

 

5150404
Jag är väldigt förtjust i aurikler.

Jag hade några stycken en gång, men dom vet jag inte vart dom tagit vägen…….

Först, i alla år, stod dom i krukor och var jättefina, från år till år, men för ett par år sedan fick jag för mig att dom naturligtvis skulle trivas ännu bättre ute i ett land.

Fel. Helt klart fel.

Det var där dom så sakteliga försvann, dom gled omärkligt ner i jorden och bort och försvann. Jag har då dragit den slutsatsen, att kan det vara så, att dom trivs bäst i kruka? Jag skulle ju kunna studera mig till detta, men det har jag inte gjort. Jag är lat.

Förra året köpte jag två nya och nu ska dom få stå i sina krukor, så får vi se.

Någonting säger mig att det där med aurikelteatrar har något med det hela att göra, där står auriklerna i krukor, och det gör dom väl inte för inte, så att säga.
d63a0c4178c7f54afbc7dd895ddd0743-horz
lånade bilder

 

6150404
Scilla!

Får mig alltid att längta tillbaka till Göteborg – har ni åkt Allén i Göteborg vid den här tiden på året nån gång, så vet ni precis vad jag menar. Magiskt!

 

7150404
En sväng bakom carporten gav vid handen att Omgivningen måste ha satt ut hyacinter från någon jul för där stod plötsligt flera blå hyacinter som ska till att blomma!

Underbart!

Får gå och sätta mig bakom carporten när jag vill njuta av doften!

 

8150404
Hundtandsliljorna har mycket skjuts i sig. Dessa är inte från i höstas utan från året innan, dom har fått stå kvar i krukan och det verkar ha varit bra. Det är inte min förtjänst utan Omgivningens, han glimrar till ibland! Eller ganska ofta, faktiskt!

 

9150404   10150404
Dom här lökarna är dock nya från i höstas och dom ser helt fantastiska ut, jag älskar färgen!

 

11150404
Avslutar dagens trädgårdsrunda med syrénen som är så precis på väg att spricka upp, handlar det kanske om några fler graders värme, tro?

Sen kommer man att se dom där lila små “prickarna” som skall bli till blommor och dom ska blomma när skolorna slutar, dvs i början på juni, flaggan ska vaja mot en blå himmel och på himlen ska det vara små vita molntussar och alla små barn ska vara finklädda och gå på skolavslutning och alla ska sjunga Den blomstertid nu kommer…….

Så ser det ut i min värld, i mitt Utopia! För så var det när jag var barn, eller hur, någon som känner igen sig?

Det såg även ut så under alla prov under gymnasietiden, vi hade en Carl Larsson målning (original) i aulan på vår skola, hur många gånger satt man inte och bara stirrade med tom blick på den, alldeles tom i huvudet……….och så längtade man ut och bort och därifrån………

Men vilka härliga tider det ändå var!
600 
‘Ute blåser sommarvind’, heter den.
Bild lånad.

Agneta!

31 kommentarer:

 1. Glad påsk på dig också. Hoppas du har riktigt sköna dagar!
  Balkansippor är vackra ting tycker jag. Jag hade några en gång... undrar varför jag inte har det längre!? Kan jag ha grävt lite för flitigt månne? Tills jag har skaffat nya så frossar jag i dina bilder.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Glad påsk! Konstigt hur tidigt allt är så pass högt upp som hos dig!

  SvaraRadera
 3. Underbara vårblomsbilder. Här är det så kallt idag att man absolut inte vill gå ut alls. Glad Påsk på dig/ Pia

  SvaraRadera
 4. Härligt att se att våren också kommit till Västkusten!!!
  Får samma tankar som dej ang Allén i Göteborg!
  Fortsatt trevlig påsk!

  SvaraRadera
 5. Så härligt med grönskan riktig påsk feeling.Trevlig fortsättning på helgen ,Nette

  SvaraRadera
 6. Åh, så mycket fint du visar. Så härligt att ha hundtandsliljor som snart blommar. Mina som jag planterade i höstas är fortfarande mycket små men de kommer nog. Önskar dig fortsatt fin påsk! Kram Merja

  SvaraRadera
 7. Ljuvligt Agneta!! Dina bilder är som balsam för själen. Jag blir vårlycklig!

  Stor kram och Glad Påsk!

  Lotta

  SvaraRadera
 8. Fast hos mig blåser det nordanvind. Idag är det riktigt april-väder, sol, regn och hagel. Vi har fått trillingar idag...två svart/vita lamm och ett vitt. Har aldrig sett något gulligare. Och nu piper det i äggen och skalet börjar spricka så i morgon har vi kanske små kycklingar....
  Så mycket som blommar hos dig....Påsk-kram!

  SvaraRadera
 9. Härlig trädgårdsrund du bjuder på! Vi har underbara dagar här på landet, men det gäller att hitta lä om man ska njuta i solen:)
  Ha en fortsatt fin påskhelg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Gott med en långhelg så här när trädgården börjar visa upp alla fina små vårblommor. Varje liten sippa är ju ett mirakel, så känns det i hjärtat i alla fall. :)
  Glad påsk!

  SvaraRadera
 11. Härligt med påsk att få vara ledig och dessutom sol! Vad det blommar hos dig Balknasippan och Blåsippan är på G här , och Julrosor men annars är det inte mkt,, Auriklerna ja mina står i sand stenpartie men det gäller att hålla lite jord om deras fötter,, har med funderat på aurikel teater,, såg fin hylla hos Susie på Gotland blir nog ngt sådant här. Ha en fortsatt mysig helg!

  SvaraRadera
 12. Åh vilka härliga vårbilder. Här i norr får vi nog vänta ett tag till innan sådana kan tas😊 Kram 💕

  SvaraRadera
 13. Tack för ditt underbara reportage, man kan undra om Du har ett eget BLOMSTERLAND.
  Duktiga Du det skall jag följa nu igen. Glömmer aldrig dina underbara Blomsterlådor

  kram Hajan

  SvaraRadera
 14. Beautiful, Aggie! Happy Easter to you. :)

  SvaraRadera
 15. Det händer en hel del i era krukor och runthusknutarna! Undrar varför jag inte tänkte på att spara balkansippor krukade i cykelboden... till nästa år kanske.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 16. Den där tulpanen som blommar i ensam
  majestät var otroligt vacker, vilken fin färg.
  Här blev det en mycket lugn påskafton, bara
  mat och musik.
  Ha nu en mysig påskdag
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 17. Fin avslutning på ett våraktigt blogginlägg. Om en stund ska jag se om jag kan fixa lika fina blåsippor bilder som dina. Jag tvivlar starkt. Påskkram Bosse

  SvaraRadera
 18. I går plåtade jag också blåsippor, det var ett tag sedan. Måste nog få vara med i ett inlägg småningom.
  Fortsatt trevlig påsk!

  SvaraRadera
 19. Trevlig fortsättning på påsken, och tack för att du visar våren för en frössen norrlänning.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 20. Glad fortsättning på Påsken!!!
  Underbara blommor! Så härligt med allt det blåa!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 21. Härligt! Blåsippor och annat gott för själen!
  Ha en fortsatt skön helg! ♥︎

  SvaraRadera
 22. Precis så skall det vara!! Med syrenerna menar jag..
  Jag hade en god vän ( är tyvärr död sedan många år) som fyllde år 8 juni...och då blommade alltid syrenerna. Så varje år fick hon alltid en bukett!!
  Nu kan vi väl ine klaga på vädret? Ja det skulle isf vara vinden då..eller den lilla som blåst..men den är kall. Annars har vi ju haft sol, hela påsken!! Underbart!!
  Ha nu en fortsatt mysig kväll! Kram Annika

  SvaraRadera
 23. Mina narcisser i lådan är inte de som jag köpte i höstas. De ligger i jorden och tittar nog upp senare i april/maj. De i lådan är köpta nu i kruka av någon annan namnsort. Kramen

  SvaraRadera
 24. Riktig vår på gång nu. När det gäller aurikler kan du kolla här: http://raysauriculas.blogspot.se/ (Det är här i Kilsbergskanten som han har sina blommor).

  Kul att du vill vara med i min tävling! SJälvklart blir det 5 lotter!

  Påskhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 25. Tack för din fina rundvandring, även om några fler färger än blått uppenbarade sig. Jo. Skolgården i Dingle. Flaggan mot den blå himlen och Den blomstertid nu kommer. Fast om man riktigt tänker efter, så regnade det nog någon skolavslutning också. Och er (f.d. min) vår har kommit mycket längre än här. Österhavet är fortfarande kallt.

  SvaraRadera
 26. Vilka väldigt vackra vårbilder. Det verkar vara mycket tidigare hos dig. / Britt

  SvaraRadera
 27. Åh, så många fina fotografier på vårens tecken!

  SvaraRadera
 28. Mäh! Skrev just en lång kommentar som jag lyckades trycka bort. Jättefina bilder du visar i alla fall, blåsipporna har hittat hit också.

  Kram

  SvaraRadera
 29. Minsann, börjar inte de gröna fingrarnas bästa tid visa sig? Minns från ifjol vilken fantastisk trädgård du har, här ligger allt under ett is- och snötäcke, men vaknar väl till liv i sinom tid. Tycker det vore trevligt om någon av mina grannar var lite pillig med blomster, men tyvärr, vi är ena riktiga skogsmullar allihopa . Här är nog växthus ett måste om man ska hinna dra upp något från frö eller lökar.
  Men solen, den är ändock densamma över hela vår tillvaro, o den har faktiskt skinit lite lagom denna påskhelg, hade det inte varit för de isande vindarna hade man kanske kunnat fika utomhus. Har du gjort det?
  Kram

  SvaraRadera
 30. Hoppas att påskhelgen har varit bra! Kanske är du ute och reser nu igen? Eller träffar släkt och vänner? Men så snart du har tid kan du titta in till mig. Jag har jag en liten överraskning... :-)

  Påskhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 31. Visst var det så när man var barn! Och sommarloven var sååå evighetslånga och det regnade aldrig eller typ bara en dag och då sprang man ut i baddräkt och tyckte det var häftigt...;) Det var tider det!

  Haha, men nu sitter jag bara och dricker kaffe, tar med påtåren på en gång så jag slipper hämta mer... nej, det är gubben min som är hemma över påsklovet ;)

  Ha det gott!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta